←  Здоров'я, медицина

Теревені

»

Цибуля і Часник

Опитування: Ваше ставлення (77 користувачів проголосувало)

Чи споживаєте?

  1. Їм часник і цибулю. (63 голосів [80.77%])

    Процент голосів: 80.77%

  2. Їм суто часник (5 голосів [6.41%])

    Процент голосів: 6.41%

  3. Їм суто цибулю (1 голосів [1.28%])

    Процент голосів: 1.28%

  4. Не можу я то їсти (9 голосів [11.54%])

    Процент голосів: 11.54%

Корисно чи ні?

  1. дуже корисно неодноразово сам переконувався (57 голосів [73.08%])

    Процент голосів: 73.08%

  2. корисно хоч сам не споживаю. (6 голосів [7.69%])

    Процент голосів: 7.69%

  3. для профілактики можу з'їсти (13 голосів [16.67%])

    Процент голосів: 16.67%

  4. не знаю думаю що ні. (2 голосів [2.56%])

    Процент голосів: 2.56%

Голосувати Гості не можуть голосувати

 світлина Idearter 30.12.2007

Перегляд дописуПромінчик (30.12.2007 18:45) писав:

часник рідко їм.. цибулю частіше..особливо з борщиком.. я якраз захворіла..зара піду наїмся того всього))
Дивись не переїшся бо буде погано, в мене вже було не давно, тілько вчора відпустило, а тривало 3 дні.
Відповісти

 світлина Руденька 01.01.2008

а от моя мама завжди додає часник до святкових страв всяких і її не хвилює які там в тебе плани на вечір :)
але то так смачно виходить що можна відмовитись від всяких планів! :D
Відповісти

 світлина Sotnik 01.01.2008

Є чудова пісенька гурту "От Вінта". Називається "Дарма я наївся цибулі". Дає відповідь на проблему запаху.
Цибуля та часник - це традиційна їжа українців. Особливо з салом. А якщо ще чарку горілки, то ніяка хвороба не візьме! А запах... А що запах? Хай заздрять! :)
Відповісти

 світлина Idearter 01.01.2008

Перегляд дописуSotnik (1.01.2008 15:10) писав:

Цибуля та часник - це традиційна їжа українців. Особливо з салом. А якщо ще чарку горілки, то ніяка хвороба не візьме! А запах... А що запах? Хай заздрять! :)
Що правда то правда, я десь восени був на весіллі то тамада зробив конкурс на перевірку чи справжній ти Українець, требуло з'їсти 1 велику головку цибулі, і 2 головки, по 7 зубчиків, часнику, закусити салом з хлібом, і випити 3 стакани горілки. Охочих було багато правда не всіх пускали, мало бути 22 роки. Але все одно участь взяли десь з 30 чоловік.
Відповісти

 світлина Globetrotter 02.01.2008

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :D

А сік з цибулі, розчинений водою у співвідношенні 1:1 можна закапувати в ніс, коли катар діймає.

Не хворійте! :)
Відповісти

 світлина Руда_миша 02.01.2008

Я люблю часник і цибулю...І зараз, коли я вкотре застуджена, я ставлю собі на ніч біля ліжка порізану дрібно цибулю в мисочці, за ніч дихати стає значно легше...А завтра я вже точно буду практично здорова)...А на горло є класне полоскання: в склянку гарячої води витискаєте зубчик часнику. Коли вона вистигне до ледь теплої - полощеться горло...Бактреії вбиває класно))...
Відповісти

 світлина Idearter 02.01.2008

Перегляд дописуGlobetrotter (2.01.2008 11:24) писав:

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :D

А сік з цибулі, розчинений водою у співвідношенні 1:1 можна закапувати в ніс, коли катар діймає.

Не хворійте! :)
Гарний рецепт тре попробувати буде. Бо грипа і простий кашель вже задрали.
Відповісти

 світлина Nana 05.01.2008

Перегляд дописуПетро_М (30.12.2007 01:57) писав:

Цибуля і часник - найкращі ліки від грипу та інших бацил.Причому вони конкретно вбивають віруси,а не гасять симптоми,як це робить більшість пігулок;)

Правильно! Краще їх вживати для профілактики, щоб потім не хворіти, а також не забувати про вітаміни та інші корисні речовини.

Колись по телевізору чула роздуми одної радянської актриси (вже не пам"ятаю кого саме) щодо вживання часника для того, щоб не підхватити грип. Вона казала, що спочатку сам часник вживати не хотіла, бо їй потрібно постійно бути в центрі уваги і спілкуватися з людьми, але знаєте, той бридкий неприємний запах :cool2: Але потім вона знайшла метод, просто ковтати цілі зубочки часнику і ніякого запаху, ось так :aaa:

P.S. Ще чула колись прикольну пісню зі словами "від тебе смердить часником" ;)
Про себе скажу, я його не дуже і люблю, я більше цибулю поважаю.
Відповісти

 світлина Р0М@ННь0 05.01.2008

І часник і цибуля назавжди, а якщо до них ще сала--------то ууууууу супер!!!
Відповісти

 світлина Олеська 05.01.2008

Так, цибуля з салом, та ще й під горілочку - це найперше, мабуть, що потрібно в поході. :cool2:

А от часник не усім можна споживати. Важкий для підшлункової залози...
Відповісти

 світлина бульбашка... 05.01.2008

брррр. не люблю я того всього...часничок ще в борщику можу з*їсти...а так то не вживаю... а жаль...
Відповісти

 світлина Руда_миша 07.01.2008

Прикиньте, я останню застуду лише завдяки цибулі і вилікувала...Нічого не пила з таблєток і порошків)))...Тіко фітонцидами вночі дихала)...
Відповісти

 світлина Idearter 18.01.2008

Перегляд дописуGlobetrotter (2.01.2008 11:24) писав:

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :)
Рецепт супер, допомогло, цілий місяць приймаю, кашель зменшився, ніс не закладає. Здоров'я покращилось бо колись весь час був хворий.
Відповісти

 світлина Margo 19.01.2008

От хвала моїй мамі, яка змалечку привчила нас їсти цибулю, а часник особливо до пампушки.
А ще я вичитала, що часник і цибуля містять такі речовини, які блокують появу ракових клітин, ну не повністю, але деяку роль відіграють. Це важливо знати :blink:
Відповісти

 світлина Globetrotter 20.01.2008

Перегляд дописуШkідниk (18.01.2008 14:49) писав:

Рецепт супер, допомогло, цілий місяць приймаю, кашель зменшився, ніс не закладає. Здоров'я покращилось бо колись весь час був хворий.

На здоров'я! Дуже радий, що ще комусь допоміг.
Відповісти

 світлина Sagittarius 22.01.2008

На зимову рибалку беру два види бутерів (раз так, раз так):
1-й - Чорний хліб. На ньому грубо порізане сало, а на салі покромсаний часник такими майже трикутними кусочками.
2-й - Чорний хліб густо намащений смальцем зі шкварками і на ньому викладена грубими кільцями цибулька.
Е-ех, аж у носі свербить.
Відповісти

 світлина Шалена13 25.01.2008

Ну не можу, не можу , не можу я їсти ту цибулю!!!! Не люблю хоч убий!!! Як її їсти?
А от часник інша справа!!! ям-ям(в малих дозах ;) )
Відповісти

 світлина Idearter 25.01.2008

Шалена13 так ти яку цибулю не можеш їсти бо є багато різновидів.
Відповісти

 світлина Шалена13 26.01.2008

Ту шо зелена, фіолетова ще ок терпіти можна. А от та, що форми яблука... Ніііііізащо ;) Ну як, як ви її їсте?
Відповісти

 світлина Idearter 26.01.2008

Шалена13 Як їмо? Просто якщо велика головка то розрізається а якщо мала то як ябко вкусив з'їв. От Часник то інше.
Відповісти