Перейти до вмісту

Цибуля і Часник


Повідомлень в темі: 104

Опитування: Ваше ставлення (77 користувачів проголосувало)

Чи споживаєте?

  1. Їм часник і цибулю. (63 голосів [80.77%])

    Процент голосів: 80.77%

  2. Їм суто часник (5 голосів [6.41%])

    Процент голосів: 6.41%

  3. Їм суто цибулю (1 голосів [1.28%])

    Процент голосів: 1.28%

  4. Не можу я то їсти (9 голосів [11.54%])

    Процент голосів: 11.54%

Корисно чи ні?

  1. дуже корисно неодноразово сам переконувався (57 голосів [73.08%])

    Процент голосів: 73.08%

  2. корисно хоч сам не споживаю. (6 голосів [7.69%])

    Процент голосів: 7.69%

  3. для профілактики можу з'їсти (13 голосів [16.67%])

    Процент голосів: 16.67%

  4. не знаю думаю що ні. (2 голосів [2.56%])

    Процент голосів: 2.56%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#21 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 30.12.2007 – 18:55

Перегляд дописуПромінчик (30.12.2007 18:45) писав:

часник рідко їм.. цибулю частіше..особливо з борщиком.. я якраз захворіла..зара піду наїмся того всього))
Дивись не переїшся бо буде погано, в мене вже було не давно, тілько вчора відпустило, а тривало 3 дні.
  • 0

#22 Руденька

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 271 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 01.01.2008 – 14:58

а от моя мама завжди додає часник до святкових страв всяких і її не хвилює які там в тебе плани на вечір :)
але то так смачно виходить що можна відмовитись від всяких планів! :D
  • 0

#23 Sotnik

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1905 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 01.01.2008 – 15:10

Є чудова пісенька гурту "От Вінта". Називається "Дарма я наївся цибулі". Дає відповідь на проблему запаху.
Цибуля та часник - це традиційна їжа українців. Особливо з салом. А якщо ще чарку горілки, то ніяка хвороба не візьме! А запах... А що запах? Хай заздрять! :)
  • 0

#24 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 01.01.2008 – 16:05

Перегляд дописуSotnik (1.01.2008 15:10) писав:

Цибуля та часник - це традиційна їжа українців. Особливо з салом. А якщо ще чарку горілки, то ніяка хвороба не візьме! А запах... А що запах? Хай заздрять! :)
Що правда то правда, я десь восени був на весіллі то тамада зробив конкурс на перевірку чи справжній ти Українець, требуло з'їсти 1 велику головку цибулі, і 2 головки, по 7 зубчиків, часнику, закусити салом з хлібом, і випити 3 стакани горілки. Охочих було багато правда не всіх пускали, мало бути 22 роки. Але все одно участь взяли десь з 30 чоловік.
  • 0

#25 Globetrotter

    волоцюга

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1465 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 02.01.2008 – 11:24

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :D

А сік з цибулі, розчинений водою у співвідношенні 1:1 можна закапувати в ніс, коли катар діймає.

Не хворійте! :)
  • 0

#26 Руда_миша

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 547 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Центру та окраїн Львова

Відправлено 02.01.2008 – 12:39

Я люблю часник і цибулю...І зараз, коли я вкотре застуджена, я ставлю собі на ніч біля ліжка порізану дрібно цибулю в мисочці, за ніч дихати стає значно легше...А завтра я вже точно буду практично здорова)...А на горло є класне полоскання: в склянку гарячої води витискаєте зубчик часнику. Коли вона вистигне до ледь теплої - полощеться горло...Бактреії вбиває класно))...
  • 0

#27 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.01.2008 – 15:49

Перегляд дописуGlobetrotter (2.01.2008 11:24) писав:

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :D

А сік з цибулі, розчинений водою у співвідношенні 1:1 можна закапувати в ніс, коли катар діймає.

Не хворійте! :)
Гарний рецепт тре попробувати буде. Бо грипа і простий кашель вже задрали.
  • 0

#28 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 05.01.2008 – 02:42

Перегляд дописуПетро_М (30.12.2007 01:57) писав:

Цибуля і часник - найкращі ліки від грипу та інших бацил.Причому вони конкретно вбивають віруси,а не гасять симптоми,як це робить більшість пігулок;)

Правильно! Краще їх вживати для профілактики, щоб потім не хворіти, а також не забувати про вітаміни та інші корисні речовини.

Колись по телевізору чула роздуми одної радянської актриси (вже не пам"ятаю кого саме) щодо вживання часника для того, щоб не підхватити грип. Вона казала, що спочатку сам часник вживати не хотіла, бо їй потрібно постійно бути в центрі уваги і спілкуватися з людьми, але знаєте, той бридкий неприємний запах :cool2: Але потім вона знайшла метод, просто ковтати цілі зубочки часнику і ніякого запаху, ось так :aaa:

P.S. Ще чула колись прикольну пісню зі словами "від тебе смердить часником" ;)
Про себе скажу, я його не дуже і люблю, я більше цибулю поважаю.
  • 0

#29 Р0М@ННь0

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 580 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рогатин

Відправлено 05.01.2008 – 12:53

І часник і цибуля назавжди, а якщо до них ще сала--------то ууууууу супер!!!
  • 0

#30 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 05.01.2008 – 13:01

Так, цибуля з салом, та ще й під горілочку - це найперше, мабуть, що потрібно в поході. :cool2:

А от часник не усім можна споживати. Важкий для підшлункової залози...
  • 0

#31 бульбашка...

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 40 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 05.01.2008 – 13:42

брррр. не люблю я того всього...часничок ще в борщику можу з*їсти...а так то не вживаю... а жаль...
  • 0

#32 Руда_миша

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 547 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Центру та окраїн Львова

Відправлено 07.01.2008 – 20:54

Прикиньте, я останню застуду лише завдяки цибулі і вилікувала...Нічого не пила з таблєток і порошків)))...Тіко фітонцидами вночі дихала)...
  • 0

#33 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 18.01.2008 – 14:49

Перегляд дописуGlobetrotter (2.01.2008 11:24) писав:

Є чудовий, випробуваний всією ріднею протягом багатьох років, профілактичний засіб проти грипу та інших ОРЗ. Беруться дві головки часнику та одна цитрина. Все дрібно нарізається, заливається 0,75л холодної перевареної води і настоюється один день. Вживати (настоянку без м’якоті) по одній столовій ложці на день протягом всього грипозного періоду. Захворюваність зменшується в рази. Зберігати в холодильнику. Щоб запах часнику (який не такий різкий завдяки цитрині) не заважав іншим, вживайте перед сном. :)
Рецепт супер, допомогло, цілий місяць приймаю, кашель зменшився, ніс не закладає. Здоров'я покращилось бо колись весь час був хворий.
  • 0

#34 Margo

    в тихому очереті чорти плавають брасом

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 842 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 19.01.2008 – 13:56

От хвала моїй мамі, яка змалечку привчила нас їсти цибулю, а часник особливо до пампушки.
А ще я вичитала, що часник і цибуля містять такі речовини, які блокують появу ракових клітин, ну не повністю, але деяку роль відіграють. Це важливо знати :blink:
  • 0

#35 Globetrotter

    волоцюга

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1465 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 20.01.2008 – 14:49

Перегляд дописуШkідниk (18.01.2008 14:49) писав:

Рецепт супер, допомогло, цілий місяць приймаю, кашель зменшився, ніс не закладає. Здоров'я покращилось бо колись весь час був хворий.

На здоров'я! Дуже радий, що ще комусь допоміг.
  • 0

#36 Sagittarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 682 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:-під верітки

Відправлено 22.01.2008 – 22:39

На зимову рибалку беру два види бутерів (раз так, раз так):
1-й - Чорний хліб. На ньому грубо порізане сало, а на салі покромсаний часник такими майже трикутними кусочками.
2-й - Чорний хліб густо намащений смальцем зі шкварками і на ньому викладена грубими кільцями цибулька.
Е-ех, аж у носі свербить.
  • 0

#37 Шалена13

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 32 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 25.01.2008 – 18:58

Ну не можу, не можу , не можу я їсти ту цибулю!!!! Не люблю хоч убий!!! Як її їсти?
А от часник інша справа!!! ям-ям(в малих дозах ;) )
  • 0

#38 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.01.2008 – 19:13

Шалена13 так ти яку цибулю не можеш їсти бо є багато різновидів.
  • 0

#39 Шалена13

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 32 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 26.01.2008 – 01:18

Ту шо зелена, фіолетова ще ок терпіти можна. А от та, що форми яблука... Ніііііізащо ;) Ну як, як ви її їсте?
  • 0

#40 Idearter

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 673 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.01.2008 – 15:21

Шалена13 Як їмо? Просто якщо велика головка то розрізається а якщо мала то як ябко вкусив з'їв. От Часник то інше.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних