Перейти до вмісту

.NET, всі питання тут


Повідомлень в темі: 22

#1 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 17.12.2007 – 15:28

  • 22
Пропоную в даній темі обговорювати проблемні або просто цікаві запитання стосовно програмування за допомогою C#.

Пишу шифратор. Оскільки кодування є досить ресурсоємким процесом, вирішив запускати файл на кодування окремим потоком. Але така от ситуація. При зверненні з нового потоку до елементу форми головного вікна ListView компілятор видає наступний System.InvalidOperationException:

InvalidOprationException was unhandled by user code
Cross-thread operation not valid: Control 'keysView' accessed from a thread other than the thread it was created on.

Але що саме цікаво - якщо запустити exe-шнік то все ґуд. Що за? ;)

#2 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 17.12.2007 – 18:18

Цікава штука потоки... Але треба бути дужжжже обережним, коли в потоках керувати такими глобальними об'єктами як файли, форми, etc...
Знайшов такі два лінки:
http://www.yoda.arac...csharp/threads/
http://www.brainbell.com/tutors/C_Sharp/Mu...Programming.htm
може поможуть ,)
  • 0

#3 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 17.12.2007 – 18:38

Lukom, дяка за лінки...але майже все те є у того ж Троелсена що лежить в мене на поличці. Та й проблема власне не в тому. Мені не потрібно доступатись з кількох потоків до одного і того ж елементу. В мене працює два потоки - головний і один який кодує. Тут не проблема в доступу до файла а проблема в наступному: компілятор просто свариться що створений потік звертається до контролів основного потоку. По суті мені просто потрібно аби створений потік брав інформацію з ListView на головній формі - просте ім`я файлу, от і все. Ніякого розподіленого управління ресурсами мені не потрібно....тільки один потік звертається до контрола в режимі зчитування.
  • 0

#4 Stuff

    Песиміст

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2670 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів..

Відправлено 25.12.2007 – 16:20

Один хлопака просив мене інфу про біндинг - мож хто зна де шукати(пошуковики не пропонувати)?
  • 0

#5 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 25.12.2007 – 19:23

Stuff, про сам клас System.Windows.Data.Binding англійською можна прочитати тут
А ще відомий Чарльз Петцольд стосовно цього щось писав...Настройка елементів управління WPF за допомогою шаблонів.
  • 0

#6 Ufoman

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 164 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Нововолинськ

Відправлено 25.07.2008 – 23:21

Наскільки я зрозумів Delphi Net може працювати на Vista 64 bit але в мене виникає запитання чи в Delpy Net такий самий спосіб програмування як Delphi 7 ( команди, типи ...) тому що я тільки в ньому учився програмувати, але коли поставив Vista 64 bit то більше не зміг користуватися Delphi 7.
  • 0

#7 Іґор

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 33 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Олександрія

Відправлено 26.07.2008 – 04:16

Я не знаю точно чи Delphi 7 може працювати з Net Framework 2 (чи вище), але коли так - то тобі байдуже, яка система 64 чи 32 бітова, бо про це дбає сама Net Framework.

Жодна з програм для Net не записується остаточно машинним кодом - використовуються так званий IL (Intermediate Language). Через це екзешники та бібліотеки Net мають дещо відмінну структуру. Їх не беруть віруси, наприклад.

Компіляція відбувається по принципу "за вимогою", компілюється лише те, що треба. Інший програмний код докомпільовується під час роботи програми. На слабких машинах це сильно помітно.

А от чи існує версія делфі що працює з Net Framework 2 (тобто коли не суттєво яка система x86 чи x64) - не знаю, і чи буде нова версія делфі - теж не знаю http://www.pcweek.co...stribution/2568

Сам програмую у Visual Studio 2008 (visual basic 9) для Net Framework 2.0, 3.0, 3.5 - по бажанню.
  • 0

#8 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 26.07.2008 – 14:12

Спосіб програмування дещо інакший... В .NET мова практично не має значення. Всеодно використовуються ті ж простори імен і класи що і в інших мовах.

теми зєднав.
  • 0

#9 Іґор

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 33 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Олександрія

Відправлено 27.07.2008 – 23:20

Просто різні видання різних середовищ розробки дозволяють працювати з різними версіями Net Framework. От наприклад, Visual Studio від Microsoft:

Microsoft Visual Studio 2002 (версія 7.0) - лише Net Framework 1.0 (лише x86)
Microsoft Visual Studio 2003 (версія 7.1) - Net Framework 1.1 - 1.0 (лише x86)
Microsoft Visual Studio 2005 (версія 8.0) - лише Net Framework 2.0 (x86\x64)
Microsoft Visual Studio 2008 (версія 9.0) - Net Framework 2.0, 3.0, 3.5 (x86\x64)

Оскільки я не користуюсь IDE від Borland - не знаю яке середовище дозволяє працювати з якою версією Net Framework.

Borland свій IDE-бізнес продає кажуть, доля його остаточно невідома.
  • 0

#10 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 28.07.2008 – 01:22

Хіба я шось прокосмонавтив? По моєму делфі 7 відношення не має до .НЕТ є Делфі для .НЕТ при чому тут борланд?
  • 0

#11 Іґор

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 33 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Олександрія

Відправлено 28.07.2008 – 23:40

Делфі (середовище розробки мається на увазі) зазвичай Borland виготовляє. А також цілу свиту інших Builder'ів. Я не знаюсь нажаль на версіях Borland Delphi - та здається є восьма версія. Шось таке ніби я бачив.
  • 0

#12 Андре

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 134 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 08.08.2008 – 13:40

В мене така фігня сталась.
Remoting. C#.
Зробив тестову програму, яка передає звичайний текст між програмою-сервером і програмою-клієнтом.
Все працює.
Створив новий проект. Зробив все аналогічно до тестової програми і....
не канає.
Показує виключення:
Invalid SOAPAction specified: "http://schemas.microsoft.com/clr/nsassem/T3.SSS/Client#Get"

help!

код програми-сервера:
namespace T3 {
	public partial class Form1 : Form {
		public Form1() {
			HttpChannel ch = new HttpChannel(12345);
			ChannelServices.RegisterChannel(ch);
			RemotingConfiguration.RegisterWellKnownServiceType(typeof(SSS), "SSS", WellKnownObjectMode.SingleCall);
			InitializeComponent();
		}
	}
	public class SSS : MarshalByRefObject {
		public string Get() {
			return "OK";
		}
	}
}
код програми-клієнта:
namespace T3 {
	public partial class Form1 : Form {
		public Form1() {
			HttpChannel channel = new HttpChannel();
			ChannelServices.RegisterChannel(channel);
			RemotingConfiguration.RegisterWellKnownClientType(typeof(SSS), "http://localhost:12345/SSS");
			SSS S = new SSS();
			Text = S.Get();
			InitializeComponent();
		}
	}
	public class SSS : MarshalByRefObject {
		public string Get() {
			return "";
		}
	}
}

  • 0

#13 lorelei

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 226 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Калуш ->Львів

Відправлено 11.09.2008 – 15:05

Розкажіть мені, чайнику, будь-ласка, як на Visual Studio, на C# в Windows-формі зробити звичайнісінькі текст-філди (input fields, drop-down fields, text fields). Не можу знайти такого елементу в тулбоксі. Знаю, що в с++ білдері таке було :D .

Вже не треба, знайшла :)

Повідомлення відредагував lorelei: 11.09.2008 – 15:15

  • 0

#14 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 11.09.2008 – 20:07

Я витер офтоп
  • 0

#15 Андре

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 134 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 17.09.2008 – 09:22

Народ, підкажіть хтось нормальний обфускатор. Я зараз юзаю dotNet Protector (32 bits), але проги, пропущені через нього, через деякий час не хочуть запускатись, кажись.

Може хтось знає кращий варіант обфускатора? щоб безкоштовно і гарно. :ggggg:
  • 0

#16 адуфанчік

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 807 повідомлень
  • Місто:відки і всі

Відправлено 22.01.2009 – 02:30

Привіт,
Народ, хто шарить в Visual Basic?
тут лабораторну задали, в мене шось не дуже виходить)
це типо ігри, відгадувати цифри, маю пару питань щодо коду, якщо в когось виникне бажання помогти напишіть в пп.
дякую)
  • 0

#17 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 22.01.2009 – 02:43

ти можеш написати на шарпі потім рефлектором зтягнути код на бейсіку.
  • 0

#18 адуфанчік

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 807 повідомлень
  • Місто:відки і всі

Відправлено 22.01.2009 – 02:49

я тільки почав вчити)) і почав вчити з Бейсіка)) так шо той варіант мертвий)
  • 0

#19 Іґор

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 33 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Олександрія

Відправлено 23.01.2009 – 04:53

Перегляд дописуАндре (17.09.2008 09:22) писав:

Народ, підкажіть хтось нормальний обфускатор. Я зараз юзаю dotNet Protector (32 bits), але проги, пропущені через нього, через деякий час не хочуть запускатись, кажись.

Може хтось знає кращий варіант обфускатора? щоб безкоштовно і гарно. :D

Спробуй це http://netobf.com/

То, згадалось, піарив автор програму свою на одному форумі. Я зкачав його, та не випробовував. Кому нєхєр дєлать ритись в моїх програмах?! :D

Там ще купа інших утиліт для обфускації.
  • 0

#20 Хтось_дивний

    Я пытался быть спpаведливым и добpым...

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Тернопіль

Відправлено 05.03.2009 – 15:56

Перегляд дописуадуфанчік (22.01.2009 02:30) писав:

Привіт,
Народ, хто шарить в Visual Basic?
тут лабораторну задали, в мене шось не дуже виходить)
це типо ігри, відгадувати цифри, маю пару питань щодо коду, якщо в когось виникне бажання помогти напишіть в пп.
дякую)
Я колись писав на ньому, якщо треба можу допомогти, пиши в приват
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних