Перейти до вмісту

Java, всі питання тут


Повідомлень в темі: 54

#41 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 22.04.2012 – 22:59

Перегляд дописуxTANATOSx (22.04.2012 – 22:53) писав:

Я сказав теж саме, на С С++ пишуться програми для яких критична швидкодія. Але даких програм мало, віртуальні машини для яви можна на пальцях перерахувати, а програм для ява машин дуже і дуже багато. Теж саме і про пхп інтерпретаторів і веб серверів.
Я веду до того, що кожний інструмент потрібно використовувати там, де він буде доцільний, а не пихати куди треба і не треба С++.
Взагалі, якщо вже на те пішло, то це неправильно, що ганяються за якоюсь вигаданою простотою, а не за ефективністю. Це як ефекктивне і неефективне енергоспоживання. О, до речі, сервери з*їдають чимало електроенегргії. З тими ж потужнотстями мали б більше користі, корисної роботи якби не лінувалися, і думали шо швидкодія потрібна всюди. технології які дозволяють штампувати мотлох шивдше, вони лише ілюзорно вигідніші. але це й справді питання пріоритетів.
  • -1

#42 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 22.04.2012 – 23:19

Цитата

Взагалі, якщо вже на те пішло, то це неправильно, що ганяються за якоюсь вигаданою простотою, а не за ефективністю.
Є така чудова поговорка

Цитата

На асемблері можна написати все, але життя коротке

Цитата

З тими ж потужнотстями мали б більше користі, корисної роботи якби не лінувалися
Ги) ну уяви собі що кількість програмісто/годин у нас величина стала, і ми все пишем так, щоб отримати максимальну швидкодію.Тоді затрати на написання однієї програми бідуть в 5-7 разів більше разів ніж зараз. І вийде, що сидів би ти зараз під 98 віндою, через текстовий браузер переглядаючи теревені, і відправляв сюди повідомлення, вручну формуючи TCP\IP пакети. Але зате твій компютер їв би в 3 рази меньше електроенергії!
  • 0

#43 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 23.04.2012 – 00:20

Перегляд дописуxTANATOSx (22.04.2012 – 23:19) писав:

Є така чудова поговорка
найкраще - золота середина. Але вона не в яві!111 :lol:

Цитата

Ги) ну уяви собі що кількість програмісто/годин у нас величина стала, і ми все пишем так, щоб отримати максимальну швидкодію.Тоді затрати на написання однієї програми бідуть в 5-7 разів більше разів ніж зараз. І вийде, що сидів би ти зараз під 98 віндою, через текстовий браузер переглядаючи теревені, і відправляв сюди повідомлення, вручну формуючи TCP\IP пакети. Але зате твій компютер їв би в 3 рази меньше електроенергії!
Ну гаразд, жарт прикольний. Та всеодно хочеться додати, що і стек TCP/IP і понині всюди написаний на С, і бравзери - на С/С++. Шось не дуже віриться, що платформи як ява чи .NET пришивдшили в 5-7 разів розробку. Якби їх замінили хоча б С++ не вірю шо все б так заглохло. Просто хтось колись рішив, шо це дуже крутий шлях - забезпечити таку переносність і що це дуже безпечно. На рахунок останнього бачимо, шо сан/оракл не впоралася з своїми намаганнями і навпаки стала всіма руганим постанчальником геморою. А щодо C/C++, - потужні інструменти завжди будуть небезбечними - це природньо, і викинувши одне викидається інше. хоча насправді на прикладі яви бачимо дещо інше: спроби зробити безпечність точно викидають ефективність потужність і можливості, але не ґарантують безпечности. В .NET'і є менеджед С++, так чим же швидше писати на ньому? Тим шо є багата система класів, купа інструменту на всі випадки життя? Так хіба те саме не можна написати для не-манаджед і з тією ж часовитратою писати швидші, набагато швидші застосунки? Звичайно можна. І іграшок під телефони можна було б не писати на яві. Це просто приучили. Навіть динамічний веб т. зв. можна було генерувати не скриптами чи різними псевдомашинними командами а реальними застосунками. Хай би розиввали те CGI, воно все було б краще.
  • -1

#44 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 23.04.2012 – 01:04

Цитата

Шось не дуже віриться, що платформи як ява чи .NET пришивдшили в 5-7 разів розробку.
Ееее, я так розумію, програмуванням ти займаєшся не професіонально, а це просто твоє хоббі, так?
  • 0

#45 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 23.04.2012 – 01:59

Перегляд дописуxTANATOSx (23.04.2012 – 01:04) писав:

Ееее, я так розумію, програмуванням ти займаєшся не професіонально, а це просто твоє хоббі, так?
яка різниця, якщо не згоден що коментуєш, контраргументуй по суті. Напр. розкажи як саме вони пришвидшують в 5-7 разів. І що заважає ту ж роботу робити так же швидко засобами того ж С++ з відповідними інструментами (у вигляді кажучи загально потрібних бібліотек). І взагалі, про які класи застосунікв ти ведеш мову? Ти кажеш про щось конкретне чи намагаєшся узагальнити? І так даліє. Бо отакі багатозначні питання накшталт "а ти взагалі нормальний" :lol: вони насправді не значать нічого.
але якщо цікаво: то це хоббійна професія чи професйіне хоббі. ну а ти і професійний і мабуть ще й дотнетчик чи жабоїд?)))
ЗІ. Цікаво, твій перший пост тут був що С рулить. :lol: Ти передумав за пару днів?)))
  • -1

#46 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 23.04.2012 – 08:34

Цитата

Напр. розкажи як саме вони пришвидшують в 5-7 разів.
Самий простий випадок, у тебе є багатовіконна програма, в С# я накидаю для неї інтерфейс за хвилин 10, на С++ і вінапі ти будеш це вимальвувати години 4.

Цитата

І. Цікаво, твій перший пост тут був що С рулить. :lol: Ти передумав за пару днів?)))
Хто тобі сказав, що я насправді думаю що С рулить? Чи те ще Ява це круто? Я відстоюю ці точку зору, але це зовсім не свідчить, про що я так думаю насправді.
Я сюди прийшов посратися, якщо б ти відстоював С# і Яву, я б С++. На російськомовних ресурсах, я щирий українець, на українськомовних -- росіянин, або проросійський українець. Отак.
  • 0

#47 kalamar

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3989 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Чорнильщина

Відправлено 24.04.2012 – 16:50

Перегляд допису_Ex (22.04.2012 – 22:06) писав:

Ну познайомиться, а далі? Справєжні програми які використовують те написані не на бірюльках всяких, а на С/С++. Крім того вчити як це робити в С - значно цікавіше, бо в принципі можна все самому робити. Це надихає.
Далеко не тільки на С пишуть справжні програми.

Перегляд допису_Ex (22.04.2012 – 22:06) писав:

Ніяких недоліків в неї немає. Це потужна виразітєльна проста і красива мова. А компілятори явісні між іншим і тому. що вона дуже ясна і проста. Не плутана і суперчена. Хоча про С++ цього вже не скажеш.
Компілятори якісні, бо їх розробляє уже 30 років купа народу. Компілятори були не завжди якісні. Так С++ гірше за С. Але й звичайне С то багатрон, програми на С бажні по життю. Чому НАСА досі користується не модною Адою?
І крім швидкості розробки програми, є ще ціна підтримки програми. І тут С, а С++ і поготів, зовсім не лідер.
В історії успіху чи не успіху мов програмування, зовсім не об`єктивні якрoсті тих мов були визначальними, а купа суб`єктивних чинників.
Звичайно, на фанатика однієї мови і однієї ОС ніякі аргуманти не діють, все перекриває святий фанатизм.
  • 0

#48 kalamar

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3989 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Чорнильщина

Відправлено 24.04.2012 – 17:49

Перегляд допису_Ex (23.04.2012 – 00:20) писав:

Ну гаразд, жарт прикольний. Та всеодно хочеться додати, що і стек TCP/IP і понині всюди написаний на С, і бравзери - на С/С++. Шось не дуже віриться, що платформи як ява чи .NET пришивдшили в 5-7 разів розробку. Якби їх замінили хоча б С++ не вірю шо все б так заглохло.
Ось гра, про те, хто швидшу програму напише. Можете взяти участь. Як бачите по тій грі, С не завжди найшвидший. В середньому він трохи поступається Фортрану, й деяких конкурентів не так уже і сильно випереджає. Якщо ви по конкретним задачам подивитесь, то залежно від задачі, швидкість програм на різних мовах дуже сильно різниться. Й є ще фактор якості самої програми. Але тут у С фора, бо С модна мова, й відповідно в тій грі брало участь значно більше програмістів на С, ніж скажімо на фортрані чи окамлі. Тож на С програми в середньому краще написані.
Крім бравзерів і того софту який ви використовуєте на вашому улюбленому віндовз є купа областей, де вимоги до програм зовсім инші.
Знайомий мені приклад - наукові числові розрахунки. Але таких прикладів десятки й з иших областей, де С, м`яко кажучи, не рулить. Просто треба використовувати мову відповідну задачі і ситуації.
Й не треба забувати що С маловиразна мова. Ті мови, які повільні, звичайно мають високу виразність.
  • 0

#49 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.04.2012 – 19:27

Цитата

Самые распространенные заблуждения в программировании:

- Это написано на C, значит это будет работать быстро
- Функциональные языки программирования слишком медленные
- Сначала подумай о производительности
- Код должен документировать сам себя
- Мне не нужна система контроля версий
- Лучше использовать потоки
- Языки старше 1990 года устарели
- Моей программе не нужен сборщик мусора
- Проектирование - для слабаков. Настоящие программисты сразу пишут код.
- Джойны работают медленно
- Если я нормализую свою схему - то все начнет тормозить
- Мой собственный парсер отлично справится
- Мой собственный фреймворк будет быстрым, легким, стабильным и простым в использовании
- Это последний язык программирования, который мне нужно будет изучить

P.S. Бля, джойни дійсно тормозят.
  • 0

#50 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 25.04.2012 – 05:42

Перегляд дописуkalamar (24.04.2012 – 16:50) писав:

Далеко не тільки на С пишуть справжні програми.
Так, звісно. Ще на С++. :D

Цитата

Компілятори якісні, бо їх розробляє уже 30 років купа народу. Компілятори були не завжди якісні.
От хотів би я з вами тут поспорити. Але я оцінюю свій рівнеь компетентности в питанні побудови компіляторів надто низьким. Хоча й дуже цікавлюсь цією сферою. Але це ще неосягнуте нажаль. Єдине, якість програми в машинних командах залежить від якости компілятора, але в широкому смислі слова а не тільки з огляду на те з якої мови відбулась трансляція. Можна собі уявити, що вона залежить від якости оптимізації з внутрішнього представлення в машинний код і від оптимізації машинного коду. Це взагалі не залежить від того яка вихідна мова. Наприклад, можна створити різні модулі для транслятора з фортрана і з С, які видаватимуть якесь уніфіковане внутрішнє представлення. Кажучи грубо - псевдокод. А потім вже його оптимізуватиме один і той же оптимізатор, і генеруватиме "сирий" машинний код. А потім - єдиний оптимізатор рівня машииного коду, оптимізуватиме останній. Тож відмінність проявляється в трансляції з вихіної мови в "внутрішнє представлення". Тут С робить фортран і всих інших, бікозоф його простота. Простіше лише асемблеру траснлювати мнемоники в маш. коди. Тож при прочих равних, у компіляторописців для С є перевага, і вона завдяки самому С. Виснвоок: справа не тільки в досвіді. Який між іншим міг допомагати не тіке с-шні компілятори писати. Відкриття нових технік і алгоритмів могло прислужитися всім.

Цитата

Так С++ гірше за С.
Ні, С++ просто дуже дуже складна мова. Щоб її справді оцінити, треба і знати її, і розуміти для чого всі ці можливості в неї введені. Інакше це пустослів*я через смаки сформовані якраз на суб*єктивному грунті. Нині - це вже справжній монстр. Але це все не просто так. Він зроблений для дуже крупних проєктів. Коли кода стає стільки що написаний на структурній мові, він перетворюється в такі ж спагетті, як колись давно стали асемблерні програми, виявляються потрібними с++-ні фічі. отже важко робити якісь негативістські висновки якщо не брав участи в таких проєктах. а мені легше з позитивістськими поглядами на С++, адже я приймаю точку зору тих, хто стикався з подібним. Їм видніше.

Цитата

Але й звичайне С то багатрон, програми на С бажні по життю. Чому НАСА досі користується не модною Адою?
В світі унікс С - це все. тож ви якби самі сказали.))) Це Майкрософт постійно заохочує використувувати ті т.зв. менеджед технології і навіть любу вам функціональну парадигму. А от в нєдрах гну, лінуска і прочого кгкг, навіть С++ шось не дуже приживається. шо там каже на рахунок цього торвальц?)))
Чому наса використоувє мову Ада я не знаю, адже вони наче як у небо свій погляд направляють. :D Все це просто екзотика, яка яскрава, броска, але дуже малочисельна. Як оті ваші суперкомпутери. В світі міліардів мобілок, і сотен мілонів пісюків і різних компутероподібних пристроїв, важливо, що використовується для них. Ту ж аду ніхто не знає, звідки вони спеціалістів братимуть? Це скоріше якась спадщина, адже аду й придумали для америкасньких військових. От щоб не переробляти вже те що мається. Консервативне то надто середовище. Це не доводить непридатности того ж С там.

Цитата

І крім швидкості розробки програми, є ще ціна підтримки програми. І тут С, а С++ і поготів, зовсім не лідер.
В історії успіху чи не успіху мов програмування, зовсім не об`єктивні якрoсті тих мов були визначальними, а купа суб`єктивних чинників.
С набув популярности завдяки легкій портованості на різні платформи, через простоту напсиання компіляторів, ідеальним абстраґуванням від конкретної архітектури зі збереженням низькорівневих можливостей, бо саме таким і задумувався, і - завдяки популярности серед програмістів через красу і легкість вивчення і використання. Це які чинники: суб*єктивні чи об*єктивні? А от ваш фортран вижив лише в науці і саме через свою пагану репутацію серед широкого кола програмістів. І до речі, творець юнікса не проминав згадувати не злим тихим словом про це, адже йому в студентські роки саме з фортаном доводилось мордуватися. :lol: Лише науковці, для яких прогарамування - лише засіб написати якісь дуже вузьокспеціалні програми через лінощі вчити щось там зручніше і переписувати багату базу набутків змогли витерпіти той фортран. Я проти нього нічого не маю, в мене навіть книжечка по фортрану є, я її іноді почитую, це просто в захист, в контраст до ваших випадів проти С.

Цитата

Звичайно, на фанатика однієї мови і однієї ОС ніякі аргуманти не діють, все перекриває святий фанатизм.
Взаємно, каламаре. ;)
  • 0

#51 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 25.04.2012 – 06:36

Перегляд дописуkalamar (24.04.2012 – 17:49) писав:

Ось гра, про те, хто швидшу програму напише. Можете взяти участь
...
Й не треба забувати що С маловиразна мова. Ті мови, які повільні, звичайно мають високу виразність.
Дякую, цікаво.
Ми з вами мабуть по-різнму виразність розуміємо. Для мене це
Прихований текст
дуже виразно. і красиво.) це до речі, код програмки яку я десь рік назад написав щоб тут в темі "анаграми користувачів" запостити всі варіанти перестановок символів в ніку, тобто власне - всі варіанти анаграм для конкретного ніка. Тож, може кому пригодиться. :D Програмка бере нік як аргумент командного рядка і дуркує всі n! можливих варіантів теж в консоль, тож треба перенапраявляти в хвайл якийсь. Ну і обмеження зроблене на 8 символів, бікозоф комбанторний вибух.)
Просто натрапив на ту тему, згадався цей прикол, подивився, а там якраз файна рекурсивна функція, красіво, от і запостив.

Да, але в новому суперпупернавороченому функціоналом дизайні годі й сподіватися запостити ~300КБ від 8-ми символьного ніку, прбобував: однаково кладе всі три бравзери, жопаскрипт в новому едиторі такий функціональний шо етасамає... :angry: а старий міг. ну це я вже відхилився дуже сильно, а своє фе щодо "функціоналу" і яваскрптів теж вже казав. (хто вазагалі читатиме стільки букв? :lol:)
  • 0

#52 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 26.04.2012 – 00:53

Перегляд допису_Ex (25.04.2012 – 06:36) писав:

...
:facepalm: ... утра вєчєра мудрєнєє тіке якщо спати лягаєш увечорі.)))
Оце треба виправити
	mask = (1<<m) --;
на
	mask = (1<<m); --mask;
в оригіналі в мене там було:
mask = (1<<m) - 1;
оптимізував так би мовити :lol: йолоп. ну це для спокойствія.)
  • 0

#53 Armando

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1793 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 30.08.2012 – 10:02

7 версія java вразлива, до виходу в жовтні апдейтів рекомендується користуватись 6-ю версією.
http://www.h-online....le-1676219.html
  • 0

#54 Armando

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1793 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 01.10.2012 – 09:20

вийшли оновлення java 6.35 7.7, що не мають вразливостей
  • 0

#55 JeffreyShalp

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень

Відправлено 16.04.2017 – 20:11

це питання? це пропозиція?
в чому сіль?

якщо таким чином ти пропонуєш свої послуги, то я б побоявся звязуватись з людиною, яка так неясно формулює думки і нехтує елементарними знаками пунктуації
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua