Перейти до вмісту

3D графіка


Повідомлень в темі: 30

#21 Selena

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 212 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 23.10.2007 – 11:07

Не-ви-хо-дить :) ...

vladimir_ch, вибачай, якщо вже замучила... Будь-ласочка, поясни докладніше що і де я повинна написати... Дуже прошу ;)
  • 0

#22 Гість_rokky05_*

  • Гості

Відправлено 23.10.2007 – 11:29

Потрібно завантажити в програму на С STL файл, підкажіть як? ;)

Повідомлення відредагував rokky05: 23.10.2007 – 11:29

  • 0

#23 volodymyr_ch

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 96 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 23.10.2007 – 14:20

Цей код необхідно вставити в секцію "interface" модуля. Приблизно так:


unit Form1;

interface
uses Opengl, ...;

...

procedure glVertexPointer (size: GLint; atype: GLenum;
		  stride: GLsizei; data: pointer); stdcall; external OpenGL32;

procedure glColorPointer (size: GLint; atype: GLenum; stride: GLsizei;
		  data: pointer); stdcall; external OpenGL32;

procedure glDrawArrays (mode: GLenum; first: GLint; count: GLsizei);
		  stdcall; external OpenGL32;

procedure glEnableClientState (aarray: GLenum); stdcall; external OpenGL32;

procedure glDisableClientState (aarray: GLenum); stdcall; external OpenGL32;


const GL_VERTEX_ARRAY = $8074; 
		 GL COLOR ARRAY  = $8076;

implementation

Selena, я вже давно не писав нічого на Object Pascal`і, тому можливо, що в чомусь я помиляюсь.

Повідомлення відредагував vladimir_ch: 23.10.2007 – 14:21

  • 0

#24 volodymyr_ch

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 96 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 23.10.2007 – 14:26

Що означає "STL файл" ?
  • 0

#25 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 23.10.2007 – 14:51

мабуть це:
http://www.ennex.com/~fabbers/StL.asp
http://rpdrc.ic.poly...ntroduction.htm

Повідомлення відредагував Evol: 23.10.2007 – 14:54

  • 0

#26 Гість_rokky05_*

  • Гості

Відправлено 23.10.2007 – 15:18

Перегляд дописуrokky05 (23.10.2007 12:29) писав:

Потрібно завантажити в програму на С STL файл, підкажіть як? ;)
Input and displaying of ASCII STL (Standard Tessellation Language) type model using Display List. Fill mode (Points, Wireframe, Solid)
  • 0

#27 Selena

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 212 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 23.10.2007 – 20:39

Уррррррррааааааа!!! ;) :) :) Вийшло!! ДЯКУЮ! Дякую!! Дякую!!
  • 0

#28 Dmitrius

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 65 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київський Політех (КПІ). А взагалі з Білої Церкви...

Відправлено 24.10.2007 – 21:01

Думаю, тобі добряче допоможе така книженція:
http://shareua.com/f...Delphi.rar.html
  • 0

#29 Selena

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 212 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 24.10.2007 – 22:06

:cool2: Дякую!! Така література мені дуже необхідна :ggggg: Я пишу програму на Делфі, а вся література на С++ . І скільки не шукала хорошої літератури по використанню OpenGL в Делфі - практично безуспішно. Маю різні книжки ( і ті, що радив vladimir_ch - дуже хороші), але всі на С++ :ggggg: Розумію, команди ті самі, але всеодно синтаксис програм різний... Дякую!!! :happy1:
  • 0

#30 Selena

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 212 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.12.2007 – 09:54

Доброго ранку :D Ну от, я знов сюди пишу і знов проситиму про допомогу :8:
Я будую об'єкт (в тривимірному просторі). Він складається з кругів, які мають різний радіус і розташовані на певній відстані один від одного... Кожен круг ділиться певною кількістю точок. Потім
круги попарно між собою сполучаються лініями (кінці в відповідних точках кругів) :D Я хочу накласти текстуру на такий об'єкт. Але у книжках описано як це робити, коли обєктом є сфера,..., куб, мінімально - полігон :wacko: Можливо мені таке зробити? Якщо так, то перерию всю можлмву літературу :) Я пробувала вже дещо робити і не вийшло... Тому й запитую, чи можливо накласти текстуру на такий об'єкт :)

Буду дуже вдячна за допомогу :)
  • 0

#31 Гість_суничка_*

  • Гості

Відправлено 17.05.2009 – 23:49

привіт....у мене така проблема....мені потрібно засобами Delphi написати 3d редактор не виористовуючи бібліотеку Open GL.....допоможіть якщо можете....дуже дякую!!!!!!!! :D

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  n048.gif   73.38К   3 Кількість завантажень:

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua