Перейти до вмісту

Напої


Повідомлень в темі: 127

#121 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.07.2011 – 09:08

Перегляд дописуOlexandr (4.07.2011 21:18) писав:

Поступово мате замінило все вищеперлічене :D
Гарно намальовано, от тільки картинка з бомбільєю дещо незрозуміла. Її насправді треба на дно опускати, та й посередині вона не залізе.
Куди не зайди - Сашко пише про мате. :happy1: Кидай вже свій рецепт приготування.
  • 0

#122 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 05.07.2011 – 09:30

Перегляд дописуМаківка (5.07.2011 10:08) писав:

Кидай вже свій рецепт приготування.
А рецепт в тому. що нема ніякого рецепту: все традиційно і на смак, аби тільки заливати не окропом.
  • 0

#123 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 09:40

Перегляд дописуOlexandr (5.07.2011 10:30) писав:

аби тільки заливати не окропом.

о! золоті слова. чомусь мало працівників всяких кафешок про це знають, нажаль.
і кладуть одну чайну ложечку і ще окропом заливають. нелюди.

ну хіба крім всяких Ель Мате, там вміють, ясне діло.
і ще в одному закладі я бармена навчила як треба заварювати))) але кладуть всеодно малувато.
  • 0

#124 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 05.07.2011 – 10:17

Перегляд дописуNeorlandina (5.07.2011 10:40) писав:

о! золоті слова. чомусь мало працівників всяких кафешок про це знають, нажаль.
і кладуть одну чайну ложечку і ще окропом заливають. нелюди.
Так, це найгірше. Траплялося і таке: приносили калабас з усім як треба, от тільки залито було гарячим і води для доливок не було.
  • 0

#125 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 11:07

мудодяї, нічого святого у людей нема.

треба ragetoon з цього приводу накалякати)
  • 0

#126 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.07.2011 – 13:41

Один форумчанин порадив спробувати айран. Казав, що втамовує спрагу.
  • 0

#127 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.12.2011 – 11:38

Трішки ранкової родзинки. :lol:

Крем-кава по-французьки
На дві філіжанки кави:
- 200 мл готової кави;
- 250 мл молока;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. вершків.
Приготування
Довести до кипіння молоко із цукром. Потім зняти молоко з вогню, додати вершки й ретельно перемішати. Влити міцну, заздалегідь приготовлену гарячу каву. Усе перемішати й розлити у філіжанки.

Кава з корицею
На дві філіжанки:
- 200 мл води;
- 1 ч. л. розчинної кави;
- ½ ч. л. меленої кориці;
- 4 горошини чорного перцю;
- 4 гвоздики;
- цукор до смаку.
Приготування
Кинути гвоздику та перець у води і кип’ятити 10 хвилин. Зняти з вогню і зачекати ще 3 хвилини. Покласти в кожну філіжанку по половині чайної ложки розчинної кави, цукор до смаку, і залити приготовленим відваром. Зверху посипати корицею.

Вишнева кава
На дві філіжанки кави:
- 200 мл готової кави;
- 2 ст. л. вишневого соку;
- 3-4 ст. л. шоколадного сиропу;
- 50 мл підсолоджених вершків;
- 1 ст. л. тертого шоколаду,
- зацукровані вишні для прикраси.
Приготування
Змішати заздалегідь приготовлену каву з вишневим соком і шоколадним сиропом. Розлити каву у філіжанки, зверху посипати тертим шоколадом і прикрасити вишнями.
Смак кави буде ніжнішим, якщо прикрасити її тертим білим шоколадом.

Віденська кава
Приготувати дуже міцну каву і розлити її у філіжанки. Потім на поверхню покладіть по 1 чайній ложці вершків, збитих у міксері. Можна прикрасити каву кульками білого морозива й неодмінно посипати зверху тертим шоколадом. На бажання до вершків додають трішки цукрової пудри й дрібку ванілі. Вершки посипають зверху тертим шоколадом.
  • 0

#128 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 13.12.2011 – 15:47

Ось кілька рецептів глінтвейну. Не упиваймося, а смакуймо. :)

«Класичний»
750 мл столового червоного вина, 6-7 гвоздичок, мелений мускатний горіх, 80 мл води, 1 ст. л. цукру.
Гвоздику, мускатний горіх покласти в турку, долити води, 1 хв. Кип’ятити і 10-15 хв. Настоювати. Вино влити в каструлю, поставити на вогонь. Коли стане теплим, вилити в нього вміст турки й додати цукор. Як тільки він розчиниться, глінтвейн розлити у склянки.

«Мокко»
750 мл червоного столового вина, 150 г цукру, 150 г коньяку, 300 мл міцної натуральної кави.
Каву, вино, цукор, коньяк змішати, нагріти й одразу починати пити.

«Білий»
750 мл білого сухого вина, 100 г цукру, 125 води, 2 гвоздички, кориця, один апельсин або лимон.
У каструльку покласти цукор, гвоздику, корицю, апельсин або лимон, нарізаний скибочками. Додати воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім процідити. Додати біле сухе вино, підігріти і пити гарячим.

«Медовий із чорним перцем»
1 пляшка напівсолодкого червоного вина, один апельсин, 5-6 гвоздик, паличка кориці, 3-4 горошини чорного перцю, щіпка солі, 1 ч. л. меду.
Апельсин разом із цедрою нарізати кружальцями, залити вином, підігріти і додати в нього інші компоненти. Процідити і негайно подавати. Це чудовий зігрівальний засіб, добре допомагає у разі застуди, якщо випити на ніч.

«Негус»
100 мл портвейну, 1 ч. л. цукру, шматочок лимонної цедри, 2 ст. л. гарячої води, тертий мускат.
Портвейн, цукор, цедру розігріти і перелити у склянку. До напою додати гарячу воду й посипати мускатом.

«Десертний»
0,5 л червоного сухого вина, 75 г цукру, 1 паличка кориці, 150 мл бренді, коньяку чи рому, 1 лимон, 12 гвоздичок.
Лимон ретельно вимити, встромити в нього гвоздику і покласти у велику посудину з вином, цукром та ламаною корицею. Нагріти, додати бренді й дати постояти 5 хв. Нагріти до 70 градусів, дістати лимон та корицю. Подавати гарячим. Замість лимона можна використовувати апельсин або грейпфрут.

«Кароліна»
400 мл червоного вина, 75 мл горілки, 50 г цукру, тертий мускатний горіх, велика щіпка гвоздики, 3 палички кориці, 2 горошини духмяного перцю.
Вино вилити в каструлю, засипати цукор, покласти спеції, нагріти, помішуючи дерев’яною ложкою. Влити інші спиртні напої, нагріти, залити в термос і витримувати мінімум годину.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних