Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#61 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 03.08.2008 – 00:54

Перегляд дописуVepr (3.08.2008 01:19) писав:

вино, шоколад, спеції араматізовані йакійсь
фсьо це вариться у каструлі йакійсь
- одна знайома так робить :ggggg:
Це не рецепт. Теорію я теж знаю. :P
  • 0

#62 d^.^b

    убухана скотина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1206 повідомлень
  • Місто:ілюзії

Відправлено 03.08.2008 – 01:16

а ви, батінька, тоже нє практік а те0ретік??
чи вам вотрібні точні вага, кількість, колір ітп
чєм больше мєряіш, тєм больше нє попадаіш :P

Пе.С.
наприклад взяти торта, шо наполіоном звьоцо
скільки знайомих його намагалось зробити, та шось не дуже вдавалося
бо ж усі по кніжечкам точно замірють
  • 0

#63 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 03.08.2008 – 01:21

А не всі вміють готувати. Без рецепту точно ніхто торт наполен не приготує.

Щодо глінтвейну. Є багато різних рецептів, деякі не писані у книжках, а відомі у сім’ях.
  • 0

#64 d^.^b

    убухана скотина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1206 повідомлень
  • Місто:ілюзії

Відправлено 03.08.2008 – 12:12

гии)) я тож ні шеф-повар))

та й з рецептом, як я фстиг помітити, теж шось не в багатьох виходить

щодо ґлнітфєйчєґу ніспорю)) способіф може бути дох
просто розповів про той, шо бачив
ну якщо глазомєром то 0,5каструльку винця, ґатічно-ч0рний але пористий чь0колад і якісь ароматизовані здається спеції за смаком
просто ф спеціях йа не тямлю.... :P
  • 0

#65 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 05.09.2008 – 15:00

Пропустила таку темку цікаву. Кому ще тре рецепт торта Наполеон - запросто, все виходить, причому двох способів приготування(один на пиві:angry12:).

Дівчата, мені тре рецепта на приготування салату Морква по-корейськи :happytwo:
  • -1

#66 lorelei

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 226 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Калуш ->Львів

Відправлено 05.09.2008 – 15:36

Цитата

Дівчата, мені тре рецепта на приготування салату Морква по-корейськи
Це дуже просто.
1. Потерти моркву на спеціальній терці
2. На сковорідці підігріти соняшникову олію, щоб була гаряча.
3. Вилити цю олія в потерту моркву, додавши оцет, коріандр (це така обов'язкова приправа), подрібнений часник, перець, сіль на смак.

П.С. За можливі неточності вмбачайте, рецепт пишу вперше :happytwo:
  • 0

#67 @_Kat_@

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 370 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 10.09.2008 – 21:12

Суп-пюре з гарбуза :D ням ням
Зображення

Вам знадобиться:
800 г гарбуза
1 велика цибулина
2 зубчики часнику
40 г вершкового масла
2 ст. л. соняшникової олії
біля 700 мл овочевого або м’ясного бульйону
1 середня картоплина (за бажанням)
1 ч. л. тертого кореня імбиру
1/2 ч. л. порошку карі
200 мл сливок
150 г шинки
2 ст. л. підсмаженого гарбузового насіння
чорний мелений перець
сіль
свіжа зелень кропу і петрушки

Спосіб приготування:
1)Наріжте цибулю, подрібніть часник, натріть імбир.
2) М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
3) Налийте в каструлю соняшникову олію і розтопіть в ній вершкове масло.
4) Покладіть в каструлю нарізані цибулю, часник, імбир і карі, і припустіть до м’якості. Стежте, щоб часник не почав горіти.
5) Додайте в каструлю нарізаний гарбуз та дрібно нарізану картоплю. Залийте вміст каструлі такою кількістю бульйону, щоб рідина покрила гарбуз. Варіть на невеликому вогні, поки гарбуз та картопля не стануть м’якими.
6) Шинку наріжте соломкою і злегка обсмажте.
7) Злийте більшу частину рідини з каструлі в окремий посуд. Із зварених овочів і рідини, що залишилася в каструлі, зробіть пюре.
8) Додайте в пюре сливки, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень кропу і половину шинки. Ретельно перемішайте.
9) Знов поставте каструлю на вогонь. Безперервно помішуючи нагрійте суп до гарячого стану, але не кип’ятіть, щоб сливки не згорнулися. Розведіть злитим бульйоном до бажаної густини.
10) Розлийте суп по тарілках, посипте шинкою, що залишилася, насінням і зеленню петрушки.

2-3 порції :)
  • 0

#68 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.09.2008 – 22:32

@_Kat_@
А ти сама той суп пробувала? :D
Тут ми пишемо перевірені рецепти, рецепти для студентства - швидкі в приготуванні, вишукані домашні страви..
lorelei
Дякую. Робила на око, ніби вийшло, правда коріандру не було, насипала всяких приправ що були ну і часничку дала...смакота!
  • -1

#69 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 10.09.2008 – 23:43

Перегляд дописуVepr (3.08.2008 13:12) писав:

просто ф спеціях йа не тямлю.... :D
Там на пакетиках пише шо як називається, чи читати пан тоже не тямить?

Від мене знов про картоплю - вилізаєте на природу, берете з собою чугунний казанок, картоплю, смалець, пдсмажене м.ясо(не обов.язково), моркву, сіль, перець( чорний та червоний) цибулю, помідори(томат).інші спеції за смаком.
казанок вимащуєм смальцем(бажано всередині)шарами вкладаємо нарізану картоплю, м.ясо(якшо є і вже підсмажене,якшо не любите сире), помідори цибулю, моркву і до смаку посипаєте спеціями.Кладемо на ватру і доводимо до готовності.Всьо)
  • 0

#70 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 11.09.2008 – 07:57

Перегляд дописуjakobz (11.09.2008 00:43) писав:

Там на пакетиках пише шо як називається, чи читати пан тоже не тямить?

Від мене знов про картоплю - вилізаєте на природу, берете з собою чугунний казанок, картоплю, смалець, пдсмажене м.ясо(не обов.язково), моркву, сіль, перець( чорний та червоний) цибулю, помідори(томат).інші спеції за смаком.
казанок вимащуєм смальцем(бажано всередині)шарами вкладаємо нарізану картоплю, м.ясо(якшо є і вже підсмажене,якшо не любите сире), помідори цибулю, моркву і до смаку посипаєте спеціями.Кладемо на ватру і доводимо до готовності.Всьо)
а вода?скілько води? кришкою накривати?
  • -1

#71 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 11.09.2008 – 10:10

Перегляд дописуЛастiвочка (11.09.2008 08:57) писав:

а вода?скілько води? кришкою накривати?
води не потрібно.Якшо кришка є, то можна і накрити:D Взагалі то ми це на природі готуєм, кришки ніколи немає))
  • 0

#72 @_Kat_@

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 370 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 11.09.2008 – 18:56

сама не готувала :D пробувала у друзів
  • 0

#73 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 17.12.2008 – 17:59

Бабусин суп:
три картоплини на пів каструльки води,збоку на сковорідці поставити тушитись цибулю(1 шт) з морквою(2 шт).туди ж досипати порізаний півкільцями пор(небагато),смужки болгарського перцю(десь половинка),лавровий листочок(1-2 по смаку)
в суп до картоплі кинути порізану селеру(невеличкий стовбурчик,десь 10-15 см)
коли те що в сковорідці буде готово і картопля закипить-з"єднати все у каструлі.Згодом в сковорідці можна піджарити помідоринку(шкірку зняти),додати до неї через кілька хв ложку томатної пасти і 2-3 ложки сметани.Розмішувати це десь 5 хвилинок на середньому вогні і також добавити в суп.Коли суп закипить-можна виключати і подавати на стіл.
(приблизний час приготування-20-25 хв)

Повідомлення відредагував Крихітка на 1000000 гривень: 17.12.2008 – 18:02

  • 0

#74 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.01.2009 – 16:47

курка в пиві.
(якобзові присвячується)

береться курка (у кого на яку частину курки грошей стане), маринується у суміші майонезу, соєвого соусу, часнику, лимонного соку і меду (сіль, перець за смаком).
береться картопля, пропорційно до курки. якшо невелика - то не ріжеться, якшо велика - то порізати навпіл.
курку в казанок, або каструлю. зверху картоплю (посолити, додати улюблених спецій).
все це заливається десь так пляшкою пива (кому яке подобається, або яке є - не принципово).
і на годину-півтори під кришку і до духовки.
за хвилин 20 до приготування - кришку зняти, щоби пиво випарувалося.
під час приготування аромати в домі стоять - слина в сусідів тече.

так само готуєтсья і на відкритому вогні, на природі. можна не маринувати, додати туди ж цибулі кільцями, моркви трохи. великий плюс для туристів дикунів - економія питної води.
єдине що - потрібна кришка.
і шоби пива було не шкода.
  • 0

#75 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 12.01.2009 – 16:48

Перегляд дописуNeorlandina (12.01.2009 16:47) писав:

і шоби пива було не шкода.
а пива ж шкода...
  • 0

#76 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.01.2009 – 16:54

Перегляд дописуjakobz (12.01.2009 16:48) писав:

а пива ж шкода...

невже нема такого пива шоби не шкода було?
то попросіть когось зробити, хто не п.є.
  • 0

#77 )Юльчик

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Файна Украйна

Відправлено 17.01.2009 – 13:26

Перегляд дописуreyneke (26.06.2007 12:42) писав:

Підкажіть щось смачне, в міру не корисне, щоб нашвидкоруч, і з таких продуктів, що є в кожного у хаті!

ПС: Бутерброди, хай навіть гарячі, з майонезом, куркою, помідорчиком та сиром - нє прєдлагать.)
:)
Чомусь завжди, коли в холодильнику пусто, хочеться чогось добренького, а катма!!!! ;) За допомогою звертаєшся до поварської книжки і захльобуючись власною слиною шукаєш, щоб таке приготувати!!! Але завжди приходиш до однієї і тієї ж думки!!!!! :kozak: та з таким переліком харчів, я б сюди навряд чи заглянула!!!! (((( Тому за певну кількість років і виходячи з власного досвіду - РОЗПОВІДАЮ хороший, простий і з того що є під руками рецепт:
[indent][/indent]Складники: картопля, цибуля, олія, майонез, а решта все за бажанням і фінансовими можливостями
-Беремо звичайну, нашу, а можливо і сусідську картоплю ( скільки??? та стільки скільки зможете з"їсти самі, або з друзями), чистимо, миємо, ріжемо пластинами, не тонкими і не товстими, середніми;
-В залежності від кількості начищеної картоплі, беремо бляшку з духовки, змащуємо її олією, або любим жиром. Якщо картопельки не багато, то беремо або сковорідку, або іншу посудину без пласмасових ручок, щоб можна було її розмістити в духовці!!!
-Викладаємо слоєм катроплю; потім порізану цибульку; а потім все, що захочеться, або що є в холодильнику!!! Залишки ковбаси, м"яса, терту моркву, тут нехай працює ваша фантазія і смакові уподобання. Посолити, поперчити, можна посипати приправою до картоплі
-Все зверху замащуємо майонезом, так щоб він покрив картопельку(майонез можна змішати з сметаною 1:1). Якщо є твердий сир все це ще можна затерти ним.
-Випікаємо 20-30 хв. Страва виходить смачна і красива, нею можна пригостити і несподіваних гостів!!! Смачного!!!

Повідомлення відредагував )Юльчик: 17.01.2009 – 13:28

  • 0

#78 )Юльчик

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Файна Украйна

Відправлено 17.01.2009 – 14:41

Перегляд дописуmetamoreFoZza (27.11.2007 13:48) писав:

Люди, розкажіть як хто варить борщ.
цікаво.
Найкращий борщ варений на свинній кісточці, але якщо такого добра немає, то борщ можна варити і без неї, або на іншому м"ясі. Отже найперше варимо бульончик 3 л води, з додаванням солі (я все вимірюю на око тому скажу приблизно 0,5 ст. л.) і дрібнопорізаної невеличкої цибульки (це займає приблизно 1 год.), літом в бульоні вдварюю 6-8 помідорів.
Паралельно відварюю, 30-40 хв. червоний бурячок(2-3 шт. середнього розміру)
В цей час чистимо і ріжемо картопельку(300гр дрібними кубиками), моркву(1 середнього розміру, тремо не грубій терці і піджарюємо на олії), шинкуємо капусту(її кладу не багато, якщо капуста середнього розміру десь четверту частину, або й меньше).
А тепер збираємо БОРЩ до купи:
-З бульйону витягуємо м"ясо( його можна порізати і покласти назад, а можна використати для приготування іншої страви, наприклад "Макаронів по-флотські") і помідори;
- Кладемо в бульйон порізану картоплю + піджарену моркву;Через 10 - 15 хв кидаємо капусту;
- Буряк чистимо і тремо на грубій терці(або ріжемо тоненькими полосочками) складаємо в сковорідку, + в яку протираємо через сито проварені помідори, їх можна замінити томатною пастою 2-3 ст. л., або том. соком + 2-3 ст. л. оцту + 1-1,5 ст. л. цукру + чорний перець - всю цю суміш довести до кипіння і з"єднати все в кастрюльці, але переконавшись, що картопля і капуста майже готові!!!!!! Крім того я беру старе сало(таке яке лежало не в морозилці і пожовтіло 100гр) і розтераю в ступці з сіллю і додаю до борщу(воно робит борщ насиченимта наваристим), разом їз зеленню. Довожу до кипіння, та залишаю мліти ще декілька хв. Борщ можна їсти з сметаною і часником! СМАЧНОГО



Перегляд дописуmetamoreFoZza (27.11.2007 13:48) писав:

Люди, розкажіть як хто варить борщ.
цікаво.
Найкращий борщ варений на свинній кісточці, але якщо такого добра немає, то борщ можна варити і без неї, або на іншому м"ясі. Отже найперше варимо бульончик 3 л води, з додаванням солі (я все вимірюю на око тому скажу приблизно 0,5 ст. л.) і дрібнопорізаної невеличкої цибульки (це займає приблизно 1 год.), літом в бульоні вдварюю 6-8 помідорів.
Паралельно відварюю, 30-40 хв. червоний бурячок(2-3 шт. середнього розміру)
В цей час чистимо і ріжемо картопельку(300гр дрібними кубиками), моркву(1 середнього розміру, тремо не грубій терці і піджарюємо на олії), шинкуємо капусту(її кладу не багато, якщо капуста середнього розміру десь четверту частину, або й меньше).
А тепер збираємо БОРЩ до купи:
-З бульйону витягуємо м"ясо( його можна порізати і покласти назад, а можна використати для приготування іншої страви, наприклад "Макаронів по-флотські") і помідори;
- Кладемо в бульйон порізану картоплю + піджарену моркву;Через 10 - 15 хв кидаємо капусту;
- Буряк чистимо і тремо на грубій терці(або ріжемо тоненькими полосочками) складаємо в сковорідку, + в яку протираємо через сито проварені помідори, їх можна замінити томатною пастою 2-3 ст. л., або том. соком + 2-3 ст. л. оцту + 1-1,5 ст. л. цукру + чорний перець - всю цю суміш довести до кипіння і з"єднати все в кастрюльці, але переконавшись, що картопля і капуста майже готові!!!!!! Крім того я беру старе сало(таке яке лежало не в морозилці і пожовтіло 100гр) і розтераю в ступці з сіллю і додаю до борщу(воно робит борщ насиченимта наваристим), разом їз зеленню. Довожу до кипіння, та залишаю мліти ще декілька хв. Борщ можна їсти з сметаною і часником! СМАЧНОГО
  • 0

#79 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 18.02.2009 – 20:57

До Балачки.
  • 0

#80 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 18.02.2009 – 21:50

Перегляд дописуКрихітка на 1000000 гривень (17.12.2008 17:59) писав:

Бабусин суп:
три картоплини на пів каструльки води,збоку на сковорідці поставити тушитись цибулю(1 шт) з морквою(2 шт).туди ж досипати порізаний півкільцями пор(небагато),смужки болгарського перцю(десь половинка),лавровий листочок(1-2 по смаку)
в суп до картоплі кинути порізану селеру(невеличкий стовбурчик,десь 10-15 см)
коли те що в сковорідці буде готово і картопля закипить-з"єднати все у каструлі.Згодом в сковорідці можна піджарити помідоринку(шкірку зняти),додати до неї через кілька хв ложку томатної пасти і 2-3 ложки сметани.Розмішувати це десь 5 хвилинок на середньому вогні і також добавити в суп.Коли суп закипить-можна виключати і подавати на стіл.
(приблизний час приготування-20-25 хв)
що таке "пор"?

а чому не Дім і Сім"я?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних