Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#481 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 19.12.2014 – 10:00

Перегляд дописуAquarius-ka (19.12.2014 – 08:24) писав:

Кейседія / quesadilla (у вимови ті елки кудись діваються)
Та не діваються вони нікуди, чесне слово :), подвійна "л" - це у іспанській наша "й", тому Кесадійя або Кесаділья.

А от де ви ото "кей" взяли - не пойму) que ж читається як "ке".

Я була впевнена, що в кесадільї є сир (ісп. queso), але в рецепті його не знайшла, дивно

Перегляд дописуAquarius-ka (19.12.2014 – 08:24) писав:

Зараз навіть спагетті почали варити з гарбуза, теж смачно і здоровші, ніж мучні. Хоч то вже витребеньки, вдома я таким не заморочуюсь.
А то як? Маєте якусь машинку для того, чи якось вручну?

А, я знайшла, де сир сховався. У Вікіпедії)
"Кесадилья — страва мексиканської кухні, яку готують переважно із складеної кукурудзяної або пшеничної тортильї із начинкою з розплавленого сиру"
Схоже, те, що зараз подають під виглядом кесадії - це не зовсім оригінальний рецепт, бо тоді назва не має ніякої логіки) За описом воно мені взагалі більше тако нагадало (та ж сама тортілья, і начинка з овочів та мнєса, прямо як Акваріуска і описала).

В Україні можна оту тортілью прекрасно замінити лавашом. Взагалі, не знала, що лаваш так називають, бо в Іспанії тортілья - це омлет (зазвичай, з тушкованою у великій кількості жиру картоплі, нарізаній кубиками та з цибулею, але в принципі вона може бути з будь-чим, чого душа забажає, ну як звичайний омлет).

Повідомлення відредагував Крихітка: 19.12.2014 – 09:52

  • 0

#482 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 19.12.2014 – 20:41

За "quesadilla"- ха-ха, пригадую, як моя дочка чуть не умерла від встиду, коли я, напочатках, почала замовляти "кесадіЛЛ'ю", та й не зрозуміли б тут. Ще Гугл-транслейтор має аудіо, як хто сумнівається, Хоч можливо, як и з англійською, іспанська у різних країнах трохи інша.

Може у тій quesadill-і є сир, не пригадую. "Тако" - то точно інше, там одна паляничка зігнута човником і так запечена, а потім в то насипана начинка.

За спагетті з гарбуза - я ще не варила, лінюся, але мабуть для того потрібна машинка, а також спеціальний підхід, як у кращих ресторанах: коротко проварити, потім у воду з ледом: потім знову підігріти, як аспарагус. Але точно не знаю. Гарбузик там теж спеціальний, подовгастий такий, Squash називається.

Мій підхід до варення зараз простіший: каші, тушені овочі, солодка оранжева картопля з мікрохвильовки ( швидко і всі вітаміни на місці, лиш пластмаси не вживати), риба або щось інше морське, або і без, + сирі салати і фрукти з руки, чиста вода, соки з мінімальними додатками, ну і кава, багато-багато кави :) Ще сири і сметану люблю, але мабуть і їх треба скорочувати :(
  • 1

#483 Brenda

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 54 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Радомишль

Відправлено 22.12.2014 – 09:43

Перегляд дописуAquarius-ka (19.12.2014 – 08:24) писав:

Мій пойнт був, що все, що має пшеничну муку, цукор, тваринні жири - воно сильно-сильно нездорове и треба вживати якнайменше. Ну і м'ясо теж, або як вже не мож видмовитись вид м'яса - то обов'язково вид м'ясніх відварів. Знаю, що тоді всі традиційні кулінарні книжки можна викинути геть - так воно є, здоров'я дорожче. Зараз навіть спагетті почали варити з гарбуза, теж смачно і здоровші, ніж мучні. Хоч то вже витребеньки, вдома я таким не заморочуюсь.
Просто багато холестерину. У молодому віці, якщо ви слідкуєте за собою і займаєтесь спортом, в цьому нічого поганого немає, можна не заморочуватись.
  • 1

#484 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 22.12.2014 – 11:26

Перегляд дописуAquarius-ka (19.12.2014 – 20:41) писав:

Може у тій quesadill-і є сир, не пригадую. "Тако" - то точно інше, там одна паляничка зігнута човником і так запечена, а потім в то насипана начинка.
Сир там чисто по логіці має бути, бо назва пішла від іспанського слова "сир". Та й рецепти мені усі підказують що "Su ingrediente principal es el queso (de donde proviene su nombre) y se le pueden agregar otros elementos." (основний інгредієнт - сир, звідки й походить назва, можна додавати інші елементи).
  • 0

#485 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 22.12.2014 – 17:34

Перегляд дописуBrenda (22.12.2014 – 09:43) писав:

Просто багато холестерину. У молодому віці, якщо ви слідкуєте за собою і займаєтесь спортом, в цьому нічого поганого немає, можна не заморочуватись.
Багато теж непотрібних калорій від цукру і крохмалю. Ха-ха, по роках я далеко не в молодому, хоч сама собі відчуваюсь молодо. До того ж, раніше я багато більше хворіла, ніж зараз. То показує, наскільки великі можливості наш організм має, лиш треба йому трохи допомогти. Насамперед емоційний стан має значення, ну і спосіб життя теж. Скільки я пекла колись всяких тортів і пляцків, а тепер перестала, нездорове і трата часу. Яблучні блінчики на сніданок, деколи, - ото тепер вершина мого випікання :) Хоч спортом не займаємось, але фізкультурою можна сказати, пройтися пару кілометрів по природі багато краще і веселіше, ніж тратити той час на якісь складні (і нездорові) приготування їжі, у всякому разі для нас.
  • 0

#486 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 22.12.2014 – 19:41

як можна відмовлятись від м"яса? не розумію...хто б там що не говорив про шкідливість, але шашличок на природі і в гарній компанії...ех..
  • 1

#487 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 22.12.2014 – 20:27

Можна довго жити без мняса, але зачєм?)
  • 1

#488 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 23.12.2014 – 06:07

Нє-нє, без м'яса можна запросто, без кави - навіть не можу уявити!!!
  • 0

#489 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 23.12.2014 – 11:43

А я навпаки каву не переношу. Але раз вже така тема, то можете поділитись рецептом, а то ми зафлудились) Моя мама, наприклад, у каву завжди додає корицю, а ще завжди готує її лише у турці, ніяких розчинних, тоді вона хоч пахне гарно (хоча на смак все рівно гидота, як на мене).
  • 1

#490 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 23.12.2014 – 17:29

Я теж почала вживати правдиву каву досить пізно - у 30-ть, мої батьки пили ячмінно-жолудеву і вважали правдиву страааашно шкідливою. Але як живучи у Львові можна було опиратись каві і всім тим ритуалам з нею зв'язаними? Тоді, у 80-х, ще було велике полювання на розчинну, її мали лиш щасливчики зі всякими блатами :)

Тепер ясно, що вона, розчинна, відпала, натомість купляю у зернах і щодня мелю, потім просто варю у паровій кавоварці. Бачила такий жарт: Моя кава така міцна, що будить сусідів, - то про мене :) Додаю потім трохи сметанки (зараз безмолочної, зі смаком амаретто).

Також з мого досвіду: не варто купляти зернисту розсипом, вона ніколи не буде мати того аромату, що упакована вакуумно зразу після присмажування. Ми знайшли точку в гуртовні, там є на вибір різної міцності присмажування і з різних країн: коста-ріканська, гавайська, ефіопська і тд., вони дійсно мають інший присмак.

Ще супер-класна кава капучіно, міцна з шубою спіненого молока зверху, лиш для того потрібна спеціальна машинка, ніколи не забуду тої, що приготували на кавовій плантації у Пуерто-Ріко!

Ну і на тім пора мені зупинитись, а то буде вся тема про каву :)
  • 1

#491 Brenda

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 54 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Радомишль

Відправлено 25.12.2014 – 11:09

Перегляд дописуКрихітка (23.12.2014 – 11:43) писав:

А я навпаки каву не переношу. Але раз вже така тема, то можете поділитись рецептом, а то ми зафлудились) Моя мама, наприклад, у каву завжди додає корицю, а ще завжди готує її лише у турці, ніяких розчинних, тоді вона хоч пахне гарно (хоча на смак все рівно гидота, як на мене).
Не часто зустрінеш людей, які на каву можуть сказати "гидота".. Я без кави з молоком не можу уявити свій ранок, а тут "гидота". А от кориця - крута річ, ваша мама щось розуміє)
  • 1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних