Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#441 kasatik

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 87 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:м.Стрий

Відправлено 07.01.2013 – 18:46

Перегляд дописуМаківка (17.10.2012 – 09:23) писав:

Фрикасе по-волинськи

Хай би як називали цю страву, для мене вона лишиться м’ясом з грибами. Та менше з тим. :)
Готується вона швиденько (і смачнюча до біса).
Отож…
Нарізаємо шматками куряче філе й кладемо на гарячу сковорідку. Туди ж олії. Як трішки висмажиться – даємо масла. За хвилин 10-15 добавляємо цибулю (хай трохи протушиться все разом). Після цього додаємо шампіньйони, пошатковані соломкою (можна й білі гриби - то взагалі буде цимус). Коли страва майже готова, даємо багато сметани, часничок, перчик, сіль до смаку. Спеції тут теж не завадять, але без фанатизму – можуть приглушити смак курки й грибів. А далі – до столу.
Шанувальникові моєї "стряпні" ця страва дуже подобається: ситна, швидка у приготуванні і смаковита.

Приємного апетиту! Зображення

смачно, я вже таке пробував
  • 0

#442 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 25.11.2013 – 09:47

Такс... Скоро буде Т-Конкурс, тож набиратиму бали на Т-Господаря)

Напевно всі хто користується соціальними мережами натрапляли на рецепт варення з апельсинової цедри, а фотографії, які були в рецептах - просто зачаровували..
Зображення

Так от сам рецепт
шкірка з 3-х апельсинів
300г цукру
300г води
50г лимонного соку.


Отдже, миємо і ошпарюємо апельсини, розрізаємо на 4 частини, потім кожну четвертину навпіл. Обережно відділяємо шкірку від м'якоті (м'якоть зїдаємо). Після цього шкірку кожної "восьмушки" також розрізаємо навпіл (вздовж). Заливаємо шкірки водою на 3-4 доби, міняючи воду 4-5 разів на день (щоб шкірки не почали бродити). Далі - зрізаємо зі шкірок внутрішню білу м'якоть, по научному вона називається "альбедо". Згортаємо смужки в спіральки і нанизуємо на нитку як намисто. Намисто відварюємо 4 рази по 15 хвилин, постійно міняючи воду. Після кожного відварювання обливаємо намисто холодною водою (таким чином вбиваємо гіркоту цедри). Дальше варимо намисто пів-години в цукровому сиропі, даємо повністю остигнути і варимо ще раз пів-години в тому ж сиропі але додаємо сік лимога. Поки стигне - стерелізуємо банки і кришки, знімаємо спіральки з нитки, розкладаємо по баночках, заливаємо сиропом і закриваємо.
Получається щось таке:
Зображення

Зображення
Зображення

Сорі за якість фото - фоткав на мобілку.

Варення смачне, солодке, з характерним запахом. А от скоринки після карамелізації тверднуть і виконують лише роль декору. До речі, ці скоринки можна використовувати для випічки чи для декорування тортиків.
  • 4

#443 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 25.11.2013 – 12:19

ай молодець) мій голос за тебе, заслужив)
  • 0

#444 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 25.11.2013 – 12:45

о, маю для вас рецептик. Простий-простий, але смачно.
Берем гриби-печериці. Почистили. Порізали.
Брюссельську капусту помили і теж почистили. Пошинкували.
Цибулю теж дрібно порізали.

На сковорідці на оливковій олії підтушили трохи печериці і капустку, додали цибулі. Не давайте цибулю коли тушите гриби - згорить.
Потім під кінець морська сіль, перець і фсьо.

на вигляд отаке(фото з нету)
Зображення
Зображення

Повідомлення відредагував Kassandra: 25.11.2013 – 12:46

  • 0

#445 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 26.11.2013 – 10:04

Перегляд дописуKassandra (25.11.2013 – 12:45) писав:

о, маю для вас рецептик. Простий-простий, але смачно.
Берем гриби-печериці. Почистили. Порізали.
Брюссельську капусту помили і теж почистили. Пошинкували.
Цибулю теж дрібно порізали.

На сковорідці на оливковій олії підтушили трохи печериці і капустку, додали цибулі. Не давайте цибулю коли тушите гриби - згорить.
Потім під кінець морська сіль, перець і фсьо.

на вигляд отаке(фото з нету)
Зображення
Зображення
Блін, так хотів приготувати, але в мене нема "Фсьо"... де ж це купити?)))))))))))
Касю, то твоя ринка? Вона чавунна? Де купляла, чи в спадок отримала?

Повідомлення відредагував Miguel: 26.11.2013 – 10:07

  • 0

#446 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 26.11.2013 – 10:50

то інтернетівська ринка.
а вопше - http://azovgal.com.u...&filter=479=112
  • 1

#447 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 26.11.2013 – 11:04

Перегляд дописуKassandra (26.11.2013 – 10:50) писав:

то інтернетівська ринка.
а вопше - http://azovgal.com.u...&filter=479=112
ДЯКУЮ! А то кругом люміній-люміній...
  • 0

#448 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 27.11.2013 – 10:39

Бананово-вівсяне печево.

3 банани
2 стакана вівсяних пластівців (гкркулес)
50г горіхів або ізюму або сушених ягід або кунжуту або ще якогось смаколика

мнемо банани, перемішуємо з пластівцями і смаколиками, викладаємо ложкою на пергамент і в духовку на 10 хвилин при 180*С

Маленька порада - краще робити меньші печеньки - тоді вони краще пропечуться і триматимуть форму, не розвалюватимуться.

Смачно, дієтично, корисно)))
  • 2

#449 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 28.11.2013 – 19:05

Салат з кольрабі

Якось посіяв, а воно, кольрабі, взяло тай виросло. Довго думав що з тим робити, начитався рецептів, а потім спробував салат збацати, щоб довго не мучитися і по шуріку знищити, якщо блюдо не вдасться. Але получилося дуже смачно. Смак салату неодносзанчий, кисло-солодкий. Навіть нема з чим порівняти.
Отже:
1 головка середнього кольрабі
1 велика морква (а ще краще - 2 малих)
5-6 середніх яблук
1 лимон
400г сметани
сіль, чорний і червоний перець


кольрабі очищаємо від щкірки і тремо на середній терці, Моркву і яблука теж чистимо і тремо на тій самій терці. (якщо морква тверда, то можна потерти на дрібнішій терці). Перемішуємо все, заливаємо вичавленим соком з одного лимона. Солимо, перчимо. Сметаною заправляємо безпосередньо перед подачею на стіл. (Якщо хтось має свіжу рукколу або ягоди журавлини - можна і їх добавити, тоді смак буде ще цікавіший і незвичніший).

Смачного)
  • 0

#450 Olenka8469

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 7 повідомлень

Відправлено 14.05.2014 – 16:07

Хто знає крецепт на спаржа?
  • 0

#451 Iren*

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень

Відправлено 04.06.2014 – 10:31

Такі легкі і смачні рецепти знайшла на ютюбі, ролики не більше хвилини і все дуже гарно і зрозуміло показано)
Ось, наприклад паста Болоньєзе:

Кетчуп - 100 мл
Фарш з телятини - 500 г
Олія оливкова - 2 ст. л.
Часник - 2 зубчики
Сир тертий - 100 г
Спагеті - 500 г
Цибуля - 1 шт.


Повідомлення відредагував Iren*: 04.06.2014 – 10:40

  • 0

#452 Rina

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 41 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 12.06.2014 – 11:57

Iren* симпатична рекламка )) Але рецепт справді непоганий, я от ніколи не готувала пасту, а тут ніби так просто, шо захотілось спробувати
  • 0

#453 Iren*

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень

Відправлено 16.06.2014 – 12:26

Перегляд дописуRina (12.06.2014 – 11:57) писав:

Iren* симпатична рекламка )) Але рецепт справді непоганий, я от ніколи не готувала пасту, а тут ніби так просто, шо захотілось спробувати

От і мені сподобався підхід - дуже гарно та якісно зроблено, а головне, що корисно )
  • 0

#454 Valesko

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 206 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Ужгород

Відправлено 16.06.2014 – 17:13

Перегляд дописуRina (12.06.2014 – 11:57) писав:

Iren* симпатична рекламка )) Але рецепт справді непоганий, я от ніколи не готувала пасту, а тут ніби так просто, шо захотілось спробувати
Фактично в італії будь яка страва з макаронами вважається пастою. Тож тут для жіночої фпантазії меж немає. Правда в нас можна потерпіти фіаско готуючи таку страву лише через те що при виготовленні макарон було використано неякісне борошно. Тож відварюючи будь які макарони можна їх дещо недоварити як розварити у безформне і неапетитне місиво.
  • 2

#455 Iren*

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень

Відправлено 17.06.2014 – 08:40

Перегляд дописуValesko (16.06.2014 – 17:13) писав:

Фактично в італії будь яка страва з макаронами вважається пастою. Тож тут для жіночої фпантазії меж немає. Правда в нас можна потерпіти фіаско готуючи таку страву лише через те що при виготовленні макарон було використано неякісне борошно. Тож відварюючи будь які макарони можна їх дещо недоварити як розварити у безформне і неапетитне місиво.

А я завжди думала, паста це мають бути якісь спеціальні сорти макаронів і начинка..
  • -1

#456 Valesko

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 206 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Ужгород

Відправлено 17.06.2014 – 09:06

Перегляд дописуIren* (17.06.2014 – 08:40) писав:

А я завжди думала, паста це мають бути якісь спеціальні сорти макаронів і начинка..
...тепер думати не потрібно, Набираємо у пошуковій системі те що нас цікавить і вибираємо на свій смак що найбільше до душі.http://italy4.me/italyanskaya-pasta/
  • 2

#457 Rina

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 41 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 17.06.2014 – 15:19

Тільки є одне велике але, якщо вже говорити про справжню італійську пасту, то там в них перевжано ці макарони твердих сортів, і саме такі макарони вважаються найкращими і найкориснішими, а якщо вже брати пасту у нас, то переважно це якісь звичайні макарони чумак :unsure:
  • -1

#458 Brenda

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 54 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Радомишль

Відправлено 19.06.2014 – 12:16

А для Болоньезе тільки фарш телятини підходить?
  • 0

#459 Iren*

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень

Відправлено 23.06.2014 – 13:33

Перегляд дописуBrenda (19.06.2014 – 12:16) писав:

А для Болоньезе тільки фарш телятини підходить?

Не обов*язково, можно його мішати і зі свининою, а можна брати і баранину - це більше по власному смаку орієнтуйтеся, можете проексперемнутвати)
  • 0

#460 Brenda

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 54 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Радомишль

Відправлено 01.07.2014 – 11:55

Iren* дякую, так і зроблю :)
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних