Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#421 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 10.12.2011 – 07:33

Пораджу не страву, але здоровий додаток.
Грецькі горіхи, курага, родзинки (ізюм) та мед перемолоти на м"ясорубці і поставити в холодильник. В добу хоча б ложку тієї суміші їсти. Це імунітет зміцює і на серце гарно діє. Мої сестри додають до морозива. Смакота ще та.)

А взагалі в нас мама з дитинства ще робила домашні цукерки: молоко, цукор та какао - вариться доти, доки згусне до потрібного. Додати в це ще грецьких оріхів - і дуже смачно.

Нє, ну звичайно можна було б попонтуватись крутецьким рецептом з книги...)
  • 1

#422 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 10.12.2011 – 14:53

мам сказала, що горіхи широко в грузинькій кухні використовуються, так що це до Нео або до Гугля)
  • 0

#423 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 10.12.2011 – 16:30

Спекла вчора "картопляний торт", хотіла зфоткати але поки надумалася то фоткати вже було нічого.
Смачно, просто, і гарно виглядає. Записуйте.
Інгредієнти:
750 г картоплі;
100 г грибів;
2 болгарські перці;
1 цибуля;
6 яєць;
2-3 зубчики часнику;
олія, сіль, перець

Картоплю почистітьі наріжте кружечками. На сковорідці розігрійте велику кількість оліїї, всипте туди картоплю і тримайте на слабкому вогні, поки картопля не "зазолотиться". Готову картоплю відкиньте на друшлаг.
Яйця збийте, змішайте з картоплею.
Цибулю, часник, перець і гриби дрібно наріжте, і піджарте на олії, посоліть, поперчіть.
Збираємо торт: викладіть на сковорідку половину картоплі з яйцями, зверху начинку з овочів, і накрийте все це рештою картоплі. Обжарте з однієї і з другої сторони.
Смачного!
  • 0

#424 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.12.2011 – 20:08

власне без коментарів.

ось таке вийшло

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  __________.jpg   3.78К   5 Кількість завантажень:
  • Прикріплений файл  06_040.jpg   40.27К   13 Кількість завантажень:

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 17.12.2011 – 20:06

  • 0

#425 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 18.12.2011 – 19:52


 i 

Спам видалено
 

  • -1

#426 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 12.01.2012 – 18:21

Різдвяні качині грудки під медово-гранатовим соусом

Інгредієнти: качина грудка - 2 шт (приблизно 500 г); суміш спецій (аніс, фенхель), суміш п'яти перців, кориця (хто любить), гвоздика, сіль, мед - 1 ст. л., сік лимона, сік граната; вино червоне столове напівсолодке - 50 мл.; оливкова олія.
Приготування
Качину грудку обшпарити окропом, зробити скісні надрізи, натерти сіллю і спеціями (крім кориці). Покласти в посуд та залишити маринуватися на півгодини. Приготувати суміш для глазурі - змішати мед, лимонний сік, сік граната й віно. Додати корицю (0,5 ч. л.).
Грудку швидко обсмажити з усіх боків, трошки додати оливкового масла. Помістити в духовку, нагріту до 200 градусів, і запікати 35 хвилин. За час запікання м’ясо тричі полити глазурованою сумішшю.
Смачного! :angry1:

Зображення
  • 0

#427 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 25.01.2012 – 21:13

ще один простий рецепт випробувала

Суп з морських гребінців

треба:
гребінці (вони заморожені продаються в будь-якому сільпо)
вино біле сухе, або хоча б напів-сухе
молоко
масло вершкове
борошно
сир твердий
сіль, перець

морські гребінці розморозити, покласти до каструлі та залити вином. вино можна розбавити риб.ячим чи курячим бульйоном, або навіть просто водою. відварити їх кілька хвилин у вині, допоки не стануть м.які й витягнути з каструлі. Вино має ще постояти на вогні, щоби випарувалося майже на половину. тим часом на глибокій сковорідці або у каструлі з товстим дном розтопити масло вершкове і зпасерувати в ньому борошно (десь одна ложка столова на дві порції), десь хвилини вистачить. зняти з вогню, почекати коли остигне, а тоді поволі до борошна долити молоко та вино, знову поставити на вогонь, щоби трохи прокипіло та загусло. посолити, додати перцю чорного, можна шафрану імеретинського або на крайняк карі чи куркуму.
розкладаються гребінці по тарілках і заливаються супом. ще можна поки суп гарячий - натерти дрібно сиру.
в ідеалі це має подаватися у мушлях від гребінців та запікатися з цим сиром до шкоринки, але так теж нічо)
  • 0

#428 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 26.01.2012 – 21:59

Зимова вишня


Для тіста: пачка маргарину, три жовтки, стакан сметани, чайна ложка соди (я не гашу її, але в сметану кидаю) і муки десь три стакани (самі побачите, скільки дати, бо точно не пам"ятаю).
Начинка: вишні у власному соку - 1 л.
Крем: 0,5 сметани, 1 стакан цукру.


Тісто вимішуємо наступним чином: в просіяну муку (муку обов"язково просіювати в будь-яке тісто) натираємо на тертці маргарин, вимішуємо, далі додаємо жовтки і сметану (в сметані вже має бути сода), вимішуємо все разом. І ставимо в холодильник не менше, ніж на дві години. Далі розкачуємо тісто. В залежності від форм. В мене виходить три коржі - це оптимально. Отже, тісто ділимо на три рівні частини. Беремо одну, ділимо ще на дві частини, розкачуємо більшу частку на противні так, щоби краї загинались, розкладаємо одну частину вишень (перед тим відцідити і поділити теж на три частини). Далі меншу частину розкачуємо і прикриваємо ту, на якій вже викладені вишні. Краї закриваємо і притискаємо. Верхній корж обов"язково попротикати в кількох місцях ножем, аби не здувся (пробувала виделкою - здувається). Те ж саме робимо і з іншими двома частками тіста.
Коли пляцки будуть готові і вистигнуть, перемащуємо їх збитою сметаною. Торт готовий. Смачного.)

З білків можна зробити бізешки. На дні народженні в мене їх розхватали відразу.) Бізе ви ж знаєте, як робити?)
  • 0

#429 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 06.02.2012 – 16:07

1. ЗображенняЗображення

2. Зображення Зображення
  • 0

#430 марьяна2012

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Ковель

Відправлено 07.02.2012 – 19:28

Панські канапки
Пропоную рецепт бутербродиків, які дуже смачні і оригінально виглядають на столі.
Потрібно: Крекер солоний, маса (масло розтерте з домашнім сиром чи як каже москаль - творогом). Намащуємо печиво, склеюємо по два докупи. Наверх шматочок ковбаски, або мняска, огрірочка чи помідорки....коротше наверх ставимо все шо хочеться. Ті канапки дуже смачні коли на ніч їх намастити.
  • 0

#431 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.02.2012 – 20:39

Перегляд дописумарьяна2012 (07.02.2012 – 19:28) писав:

Панські канапки
Пропоную рецепт бутербродиків, які дуже смачні і оригінально виглядають на столі.
Потрібно: Крекер солоний, маса (масло розтерте з домашнім сиром чи як каже москаль - творогом). Намащуємо печиво, склеюємо по два докупи. Наверх шматочок ковбаски, або мняска, огрірочка чи помідорки....коротше наверх ставимо все шо хочеться. Ті канапки дуже смачні коли на ніч їх намастити.
колись робили ті канапки. Вони смачні, але намастити їх на велику к-ть гостей - ну їх в баню :)

Ми робимо такі канапки. Смачно, і гарно
Зображення
  • 1

#432 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 14.09.2012 – 21:08

Поділюсь тим рецептом, що найбільше зараз використовую. Я не любитель баклажанів, навіть можна сказати гидую їсти їх. Але почула в Зубицької про користь баклажанів, зокрема для тих, хто хоче схуднути, чи, принаймні, не поправитись, і спробувала їх по-іншому зготувати. Сподобалось. Поділюсь з вами.

Баклажани.

В банячку збиваємо зо два яйця, туди ріжемо кубиками три середні баклажани. Перемішуємо добряче і залишаємо на кілька годин в холодильнику.
Коли баклажани просякнули яйцем, викладаємо їх в гарячу сковорідку, змащену легко олією.
Кришимо дві цибулини. Додаємо кілька столових ложок сметани і даємо протушитись на 10-15 хв.
Додаємо солі і сиру домашнього трохи (можна без нього) і ще хвилин 10 тушимо.
Готові баклажани можна їсти як з канапкою, так і без (це якщо дійсно є бажання схуднути).
От і вся премудрість.
Смачного.)
  • 2

#433 Demoman

    маньячина (chaotic good)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 981 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Sadistic Village of Remarkable Misfortune

Відправлено 14.09.2012 – 21:22

Перегляд дописуОлеська (14.09.2012 – 21:08) писав:

Поділюсь тим рецептом, що найбільше зараз використовую. Я не любитель баклажанів, навіть можна сказати гидую їсти їх. Але почула в Зубицької про користь баклажанів, зокрема для тих, хто хоче схуднути, чи, принаймні, не поправитись, і спробувала їх по-іншому зготувати. Сподобалось. Поділюсь з вами.

Баклажани.

В банячку збиваємо зо два яйця, туди ріжемо кубиками три середні баклажани. Перемішуємо добряче і залишаємо на кілька годин в холодильнику.
Коли баклажани просякнули яйцем, викладаємо їх в гарячу сковорідку, змащену легко олією.
Кришимо дві цибулини. Додаємо кілька столових ложок сметани і даємо протушитись на 10-15 хв.
Додаємо солі і сиру домашнього трохи (можна без нього) і ще хвилин 10 тушимо.
Готові баклажани можна їсти як з канапкою, так і без (це якщо дійсно є бажання схуднути).
От і вся премудрість.
Смачного.)
не дивно шо ти гидуєш їх їсти - я баклажани в такому вигляді нізащо не їв би
  • 2

#434 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 14.09.2012 – 21:24

Перегляд дописуDemoman (14.09.2012 – 21:22) писав:

не дивно шо ти гидуєш їх їсти - я баклажани в такому вигляді нізащо не їв би
До речі, баклажани дуже смачнющі із м’ясом.
Приміром, я їх начиняю фаршем. Нічогенькі. :-)
А ще бомбезні, коли протушити зі шматками м’ясця. ;-)

Повідомлення відредагував Маківка: 14.09.2012 – 21:26

  • 0

#435 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 14.09.2012 – 22:00

Перегляд дописуDemoman (14.09.2012 – 21:22) писав:

не дивно шо ти гидуєш їх їсти - я баклажани в такому вигляді нізащо не їв би
я їх гидувала, бо вони мали смак баклажана. А в такому вигляді вони за смаком нагадують гриби. спробуй, це справді смачно.)
  • 1

#436 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 14.09.2012 – 22:26

Баклажани смачні смажені з часником, помідорами і майонезом.
  • 0

#437 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 17.10.2012 – 09:23

Фрикасе по-волинськи

Хай би як називали цю страву, для мене вона лишиться м’ясом з грибами. Та менше з тим. :)
Готується вона швиденько (і смачнюча до біса).
Отож…
Нарізаємо шматками куряче філе й кладемо на гарячу сковорідку. Туди ж олії. Як трішки висмажиться – даємо масла. За хвилин 10-15 добавляємо цибулю (хай трохи протушиться все разом). Після цього додаємо шампіньйони, пошатковані соломкою (можна й білі гриби - то взагалі буде цимус). Коли страва майже готова, даємо багато сметани, часничок, перчик, сіль до смаку. Спеції тут теж не завадять, але без фанатизму – можуть приглушити смак курки й грибів. А далі – до столу.
Шанувальникові моєї "стряпні" ця страва дуже подобається: ситна, швидка у приготуванні і смаковита.

Приємного апетиту! Зображення
  • 0

#438 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 20.12.2012 – 12:37

Ото для лінивих рецептик. Просто, швидко, з підручних продуктів.
Беремо велику картоплину, миємо, зверху відрізаємо "кришечку", виколупуємо дірочку (не навскрізну) і виливаємо туди одне яйце (попередньо посоливши). Картоплину ставимо на протвинь (кришочку кріпимо зубочистками) і в духовку на 180-200*С. В результаті отримуємо печену картоплинку і варене яєчко.
Якщо хочеться чогось "особливого" то до яйця замість солі можна добавити пів-чайної ложки какао і пів-чайної ложки цукру, а далі - то саме - яйце в картоплину і в духовку.
Смачного)
  • 2

#439 taraBooka

    барабука)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1460 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 20.12.2012 – 12:43

Перегляд дописуMiguel (20.12.2012 – 12:37) писав:

Ото для лінивих рецептик. Просто, швидко, з підручних продуктів.
Беремо велику картоплину, миємо, зверху відрізаємо "кришечку", виколупуємо дірочку (не навскрізну) і виливаємо туди одне яйце (попередньо посоливши). Картоплину ставимо на протвинь (кришочку кріпимо зубочистками) і в духовку на 180-200*С. В результаті отримуємо печену картоплинку і варене яєчко.
Якщо хочеться чогось "особливого" то до яйця замість солі можна добавити пів-чайної ложки какао і пів-чайної ложки цукру, а далі - то саме - яйце в картоплину і в духовку.
Смачного)
А ми ще робили подібне, тільки замість яйця на зубочистку шматочок сала чи шинки.
  • 0

#440 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.12.2012 – 02:11

Перегляд дописуОлеська (10.12.2011 – 07:33) писав:

Пораджу не страву, але здоровий додаток.
А взагалі в нас мама з дитинства ще робила домашні цукерки: молоко, цукор та какао - вариться доти, доки згусне до потрібного. Додати в це ще грецьких оріхів - і дуже смачно.
Із звичайного молока вони поганенькі. Тверді. Я, малим, робів це з кислого домашнього молока. Цукерки виходили розсипчаті а не крихкі. Варити треба до темнокоричневого кольору. Окрім какао ще трішки сметани.

Цитата

Мої сестри додають до морозива.
З морозивом нині, проблема. Я його робив, теж, в дитинстві, вдома. Згодяться підручні матеріали, ніяких "комбайнів" не потрібно. Щоправда корова була своя і з молоком не було проблем. Отож брав емальовану кастрюлю на три літри, в неї молоко (1,5) літра решту компонентів то вже кому як смакує. Я додавав товчених грецьких і лісових горіхів, їх було завжди по парі мішків, потім годиться сироп з полуниці, вишень і т.п. Можна ваніль. Далі беремо кастрюлю. півлітрову банку солі, вистругуємо ломачку розміром з олівець і чухраємо на вулицю. Вибираємо у дворі снігову купку, притискаємо дном кастрюлі. трамбуємо і вийде така собі "ніша" для кастрюлі. Насипаємо на дно ніші трохи солі, ставимо зверху кастрюлю, встромляємо ломачку в
ручку кастрюлі і крутимо якомога швидше. Вийде такий собі сепаратор. За 20-30 хвилин по тому, суміш почне залишатись на стінках кастрюлі. Коли вона затвердне можна нести до хати справжнє морозиво, а не чортзна шо. Беремо найбільшу ложку і їмо. Якщо корівка паршивенька і молоко не досить жирне, додаємо невелику кількість сметани. Ага. Ще одне. Перед приготуванням запасаємось порошками від кашлю....яким небудь пірамідоном...угу...моїй бабці він від усіх болячок допомогав.

Повідомлення відредагував Безбожник: 21.12.2012 – 02:15

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних