Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#401 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 09.08.2011 – 08:10


 i 

Офтоп видалено
 

  • 1

#402 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 10.08.2011 – 22:25

салат імпровізаційний.
основна штука в ньому не інгридієнти - вони можуть бути різними, а заправка.

я приготувала з чого було:
помідори - нарізати на 6-8 частинок
листя салату - порвати
варене куряче філе - розібрати на шматочки або нарізати не дрібно
цибуля ріпчаста червона - нарізати тоненько півкільцями (я брала зовсім трохи, але якщо є ялтинська - її можна більше класти)
зелень - дрібно нарізати.

заправка:
олія (бажано оливкова, але мабуть можна і на соняшниковій)
оцет бальзамічний (на інший краще не заміняти)
гірчиця (у мене була гостра діжонська)
часник почавлений
чорний мелений перець
сіль
цукрова пудра
все змішати докупи в однорідну консистенцію.

за пропорції не скажу, тут головне для себе визначити співвідношення солодкого та кислого.
часник можна не класти, якщо гірчиця і так гостра. або можна просто кинути більше перцю.
замість цукрової пудри можна кинути рідкого меду. але в жодному разі не цукор - не розчиниться і буде на зубах хрустіти.

ну і ще - заправки не має бути багато, тобто салат не має в ній плавати як у майонезіку чи сметані. на дві великі порції салату у мене йде десь не більше столової ложки заправки.
  • 0

#403 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 14.08.2011 – 16:14

Сигидинський обід

Інгредієнти:
0,5 кг квашеної капусти,
свинячі реберця (копчені),
200 гр сметани,
сіль, перець, лавровий лист (все за смаком).

Спосіб приготування:
Відварюємо реберця до готовності.
Кладемо в каструлю капусту, лавровий лист, солимо, перчимо, все тушкуємо до готовності. Після виливаємо сметану і тушкуємо, поки не закипить.
  • 0

#404 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 17.08.2011 – 21:48

Сьогодні питалася як в Ірані готують шашлик. Казали шо бараняче м"ясо маринують з цибулею, часником, перцем, сіллю і ківі. Прицьому ківі виступає в ролі ферменту. Досить таки дивно як для мене але цікаво. Хочу спробувати. Хоча для них було цікаве поєднання свинини і майонезу :prapor3:
  • 0

#405 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 18.08.2011 – 18:33

Перегляд дописуAmili (17.08.2011 22:48) писав:

Сьогодні питалася як в Ірані готують шашлик. Казали шо бараняче м"ясо маринують з цибулею, часником, перцем, сіллю і ківі. Прицьому ківі виступає в ролі ферменту. Досить таки дивно як для мене але цікаво. Хочу спробувати. Хоча для них було цікаве поєднання свинини і майонезу :prapor3:


ківі дуже матьора штука насправді. м.ясо розм.якшує тільки так. для баранини підійде, а от курятину в ньому на довго не можна лишати - 15 хв максимум. доречі воно трохи "сушить" м.ясо, як на мене. тому якщо маринувати не надто жорстке м.ясо - ківі можна не використовувати. є безліч варіантів не гірше.


А я тут приготувала курку з лимоном та тим.яном
рецепт не мій, чесно стирений з кукстру (сайт такий англомовний)
потрібно:

1 кг курки порційно нарізаної (можна тільки гомілки чи стегенця, але не просто філе)
1 лимон
1 пучечок тим.яну свіжого (на крайняк - сушеного, або хоча б суміш "прованські трави")
5-7 нечищених зубчиків часнику
1-2 ст.ложки білого вина
олія, чорний перець мелений.

готується елементарно, простіше нікуди.
лимон старанно відмити у гарячій воді, бажано зі щіточкою, бо він буде готуватися зі шкіркою. і нарізати на 8 дольок.
листочки тим.яну поздирати зі стеблів (тупою стороною ножа, або просто протягнути між пальцями).
зубчики часнику не чистити, бо вони інакше розповзуться при запіканні.
все це - лимон, тим.ян, часник, разом з куркою закидається до посудини, в якій запікатиметься (бажано з високими стінками). додати трохи олії та старанно все перемішати. розкласти у посудині, долити вина, додати перцю. закрити щільно фольгою та поставити до духовки.
запікатися це все має довго і на маленькому вогні. у мене десь півтори-дві години на найменшій температурі.
коли вже готове - зняти фольгу і ще десь з півгодини запікати при дуже високій температурі. тоді все зайве випарується, а лимон та курка підпечуться та покриються шкоринкою.

ну і все в принципі. разом з легким овочевим салатом та наприклад рисом на гарнір - просто чудово.
а головне що не займає багато часу - 15 хв на безпосереднє приготування. решту часу воно стоїть у духовці і не потребує уваги.
хіба що відволікає ароматами.
  • 0

#406 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.08.2011 – 20:55

Продовжую тим.янну тему. Бо його ще повно лишилося, хочеться його свіжим з.їсти а не сушити.

Значить спагетті з грибами та тим.яном
це взагалі елементарщина, справа 15 хв.

спагетті
гриби печериці або у кого шо
тим.ян
часник
сир твердий
лимонний сік, лимонна цедра
зелень петрушки
олія, сіль, чорний перець

поки кипить вода на спагетті - порізати тоненько гриби та кинути на гарячу сковорідку з олією. туди докинути часнику чавленого, листочків тим.яну, солі та трохи лимонного соку та лимонної цедри. коли досмажиться - додати чорного меленого перцю та петрушки свіжої різаної. перемішати та кинути до вже готових спагетті. або можна окремо подавати. зверху ще потерти трохи твердого сиру.
я ще додавала до грибів трохи вершкового масла під самий кінець.
  • 0

#407 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.11.2011 – 11:11

вибираємо з яблучок середину, начиняємо сиром(сир домашній+яйце+ванілька+ізюм) і в духовку. Витягаємо як почне "ходити" по хаті аромат

Зображення
  • 2

#408 ThatSomeone

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 18.11.2011 – 16:08

Перегляд дописуЛастівочка (7.06.2007 15:06) писав:

О, це запросто.
Шашлик. Перепробувала купу всіляких рецептів і все єрунда. Найкращий і найпростіший: мясо ріжеться кубиками, цибулі ріпчастої багато треться на тертушку, бажано на таку як на деруни чи моркв"яну, солити, перчити, всякі спеції. В холодильник на ніч. На природі насилювати на шампура, впереміжку з цибулею, помідорка (хто що любить). Важлива річ! Мясо на шишлики не любить оцту - воно від нього стає жорстким! Обов"язково - гарна компанія і плящина доброї горілки.
а ми заправляєм шашлик томатним соком (не якимсь там а з помідорів з городу) або ж деякі мої знайомі майонезом. Як на мене соком краще.
  • 0

#409 ThatSomeone

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 18.11.2011 – 16:42

Або ще прстий зате смачний рецепт. Береш ті несмачні плавлені сирки треш їх на тертці додаєш чавленого часнику і потім робиш з них кульки. Таким чином несмачні сирки будуть дуже смачними.
  • 0

#410 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 18.11.2011 – 17:34

Кину рецепт супчика нашвидкоруч.

На банячок в 3 л.
2 картоплини невеликі.
2 ст.л. рису.
1 цибулина.
2 пачки сиру плавленого.
4-5 шт. ковбасок мисливських.
сіль до смаку і трохи приправ.

Все вариться, як звичайна зупа, тільки ковбаски і сирок кидається за 10 хв до завершення.
Смачно і швидко - на зупу йде біля 30 хв.
  • 0

#411 ThatSomeone

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 18.11.2011 – 18:07

Перегляд дописуОлеська (18.11.2011 17:34) писав:

Кину рецепт супчика нашвидкоруч.

На банячок в 3 л.
2 картоплини невеликі.
2 ст.л. рису.
1 цибулина.
2 пачки сиру плавленого.
4-5 шт. ковбасок мисливських.
сіль до смаку і трохи приправ.

Все вариться, як звичайна зупа, тільки ковбаски і сирок кидається за 10 хв до завершення.
Смачно і швидко - на зупу йде біля 30 хв.
сирок можливо натерти чи як?
  • 0

#412 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 18.11.2011 – 18:09

Перегляд дописуAwN (18.11.2011 18:07) писав:

сирок можливо натерти чи як?
ага, потерти на крупній терці.

Повідомлення відредагував Олеська: 18.11.2011 – 18:09

  • 1

#413 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 26.11.2011 – 22:52

В моєї мами скоро день народження, тому зварганив ось такого смаколика. (називається "Поцілунок мулатки")
Зображення
На смак спробуємо завтра, то й розкажу які були враження.
  • 1

#414 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 27.11.2011 – 10:55

тісто:
- пів банки згущеного молока
- 4 яйця
- 200г сметани
- 1 стакан цукру
- 2 ст.л. какао
- 2 стакани борошна
- 1 чюлю соди (погасити оцетом)
Випікати при 200*С

крем:
- 200г. масла
- пів банки згущеного молока
- 1 стакан мерених горіхів запарених в 100мл. молока
- 2 ст.л. сметани
- 2 ст.л. міцного вина, або 1 ст.л. коньяку. або 1 ч.л. міцної самогонки

глазурував шоколадом та посипав кокосовою стружкою.
  • 0

#415 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 27.11.2011 – 20:13

оскільки у мене тут цілий пакунок домашніх спецій з Тбіліського ринку, відповідно у нас тут дні Грузії на кухні.


Сациві з птиці.

готується просто, але має настоятися кілька годин, поки не охолоне, тому найкраще готувати "на завтра".

потрібно:
філе куряче (або індиче)
горіхи волоські, ті шо "грецькі" (очищені, не смажені)
свіжа зелень кінзи
часник
хмелі-сунелі
шафран імеретинський
гострий червоний перець мелений
цибуля ріпчаста
лавровий лист
гвоздика


філе відварити з цілою почищеною цибулею, лаврушкою та гвоздикою, поки м.ясо не буде напів-готове.
далі дістаємо м.ясо і запікаємо у духовці ще хвилин 10-15 поки не буде зовсім готове, а бульйон не виливаємо, він згодом знадобиться.
горіхи розтовкти у ступці, або подрібнити у блендері, але найкраще прокрутити в м.ясорубці кілька разів. вони мають бути однорідною масою. до неї додати почавлений часник, нарізану кінзу, сіль та спеції: хмелі-сунелі, перець, шафран (замість шафрану, якого у нас фіг де знайдеш, можна в принципі взяти сванську сіль і відповідно покласти менше солі звичайної) все це добре перемішуємо і заливаємо гарячим бульйоном. має вийти соус, густий десь як середня сметана. можна трохи потримати на вогні, щоби добре розігрілося. а тоді гарячим соусом заливаємо м.ясо. коли все остигне, треба додати ще трохи винного оцту, на крайняк бальзамічного чи лимонного соку. або якщо є - чистого і кислого гранатового соку, без цукру. як остигне - чекати ще принаймні 4 години доки настоїться.

Варіація з баклажанами замість м.яса:

баклажани нарізаються кружечками, смажаться з обох боків до повної готовності, олія на якій вони смажилися має трохи зтекти.
тим часом готується така сама горіхова маса як в попередньому рецепті, але заливаєтсья гранатовим соком, замість бульйону та хвилин 15 на невеликому вогні відварюється. далі баклажани заливаються рівномірно цим соусом і теж стоять поки не остигнуть. але настоювати довгий час як м.ясо не потрібно.
  • 0

#416 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 27.11.2011 – 20:45

А я осьо вчора робила домашні "Рафаело". Кому цікаво записуйте:
250 г кокосової стружки;
50 г вершкового масла;
1 банка згущеного молока;
200 г мигдалю.

Масло змішуємо із згущонкою, ставимо на водяню баню щоб маса стала однорідною (або в мікрохвильовку). Додаємо туди 200 г кокосовї стружки, перемішуємо, закриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку на ніч.
Мигдаль замочуємо у воді десь на 1 год, після чого знімаємо з нього шкірку.
Із загустівшої маси робимо кульки, всередину запихаємо мигдаль, і обвалюємо це все у кокосовій стружці. Далі в холодильник.

Зображення
  • 0

#417 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 30.11.2011 – 17:54

Штолен (Німецький Різдв'яний смаколик, щось схоже на кекс за структурою, але твердіше :rolleyes: )
Зображення
Зображення
(світлини зроблені дуже стареньким мобільним телефоном <_< )

Місим тісто з
1 кг. борошна
2 яйця
3 ст.л. какао
100г. дріжджів
150г. цукру
250мл. молока
400г. масла

тісто бродить пів-години, потім додаєм смаколики:
500г. ізюму
250г. мигдалю
100г. ліщини
2 пачки ванільного цукру
4ст.л. спирту + ромова есенсія (найкраще - 6-7 ст.л. справжнього рому)
натерти на тертці цедру одного помаранча
100г. лимонового цукату (дрібними шматками)
100г. апельсинового цукату (дрібними шматками)

змішуємо це все з тістом і хай бродить ще з 30-40хв, після чого вкладаємо в низькі форми (форми не забуваємо змастити маргаринкою і посипати борошном) і ставимо до печі на 180*С (якщо в печі є пароконвектомат - то подаєм інтенсивну вологу пару перші 3хв, потім відкриваєм шибер і випускаємо надлишки пари.) і печем з годинку часу (наприкінці перевіряєм зубочисткою чи сірничком).
Як випікся - виймаєм з форми, берем кулінарний помазок і змащуєму всю поверхню (зі всіх сторін і знизу також) розтопленим маслом і щедро присипаємо цукровою пудрою.
Наш штолен готовий)
Ставимо його на балкон наніч, а наступного дня - гамаєм з гарячим чаєм/молоком/глінтвейном.
Смачного!

Якщо будуть питання - звертайтеся!
  • 0

#418 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 30.11.2011 – 21:22

от щойно приготувала свій улюблений суп
Чіхіртма (знову ж таки грузинська кухня)

потрібно:
курка ціла, або її частини, що підійдуть для супу
три яйця
цибулина
борошно
лимон
спеції: коріандр мелений, шафран імеретинський (або сванська сіль, в котрій він теж є), перець червоний мелений (гострий), кіндза свіжа, гвоздика, перець чорний горошком, лавровий лист.

з курки вариться бульйон разом з гвоздикою, перцем чорним та лавровим листом. через десь півтори години, з нього дістається м.ясо, охолоджується, знімається з кісток. тим часом цибулю дрібно порізати та підсмажити трохи (до прозорості, не до рум.яності), туди ж кинути борошна (1-2 ст.л.) та коріандру меленого (десь 1 ч.л.), трохи все разом просмажити і долити туди бульйону вже готового. бульйону треба стільки, щоби заправка стала густиною як сметана. дати цьому ділу покипіти і загуснути (якшо хто не любить вареної цибулі - можна заправку довести до однорідної маси у блендері наприклад, або через сито протерти). потім все це долити до решти бульйону, повернути курку туди ж в каструлю. добре збити яйця, майже в піну. вичавити до них сік з лимону (у мене майже цілий лимон пішов на велику каструлю), змішати та дуже повільно і обережно влити яйця до каструлі тоненькою струйкою. тут треба постійно розмішувати суп, щоби яйця не зварилися одразу великими шматками. додати шафрану, гострого червоного перцю, і побільше. суп у тарілці притрусити нарізаною кінзою.


я взагалі не дуже люблю супи, але цей ну дуже душевний якийсь. майже як бульйон курячий, але густіший. гострий, духмяний і трохи кисленький. ну і без усілякої там моркви-картоплі.
  • 0

#419 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 05.12.2011 – 17:03

Я останнім часом підсіла на грузинські страви, так щоб погостріше. От цієї осені вже декілька разів тішила гостей соте з баклажанів. Записуйте кого цікавить:
Інгредієнти:
5 баклажанів;
5 помідорів;
2 червоних болгарських перців;
2 жовтих болгарських перців;
2 перців чилі;
2 моркви;
2 цибулі;
2 лаврових листка;
4-5 зубчиків часнику;
кінза, базилік,мята;
олія для смаження.

Баклажани наріжте кружечками (товщиною десь 1 см) і відкладіть в підсолену воду десь на 30-40 хв.
Наріжте півкільцями цибулю, натріть на грубій терці моркву і потушіть все разом десь 15 хв.
Наріжте півкільцями болгарські перці і перець чилі, додайте до моркви з цибулею і тушіть до готовності перцю.
Обшпарте помідори, почистіть від шкірки, наріжте півкільцями і додайте до решти овочів.
Тушіть ще 15 хв, додайте сіль, перець, лавровий лист. Вимкніть вогонь і додайте часник, зелень.
Баклажани киньте на друшлаг, щоб стекла вода. Піджарте баклажани на сковорідці до золотистого кольору.
На тарілці викладайте шарами - шар баклажанів, шар тушених овочів, потім знову баклажани і овочі... Зверху посипте зеленню.
Смачного!
  • 0

#420 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 10.12.2011 – 06:32

маю десь з півкіло грецьких горіхів.

якшо в когось є ідеї, куди їх смачно застосувати, то ви не соромтеся,діліться.
соуси і салати я вже робила. шо з залишком робити ніяк не придумаю.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних