Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#41 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 20.04.2008 – 09:56

Овочеві грінки

Потрібно: 2 маленьких кабачка; 1 середня картоплина; 1 велика морквина; 1 яйце; майонез; кетчуп; гірчиця; сіль; перець; батон (або хліб); олія.

Овочі чистимо і натираємо на тертушку. Солимо, додаємо перець і даємо постояти 5-6 хв., щоб пустився сік. Нарізаємо батон товщиною приблизно 1см., з однієї сторони змазуємо майонезом, кетчупом, гірчицею, а другу сторону вимочуємо у молоці. Злити сік з овочів, додати яйце і перемішати. Отриману масу ложкою кладемо на шматочки хліба на сторону, змазану майонезом, потім жаримо на розігрітій сковорідці на олій під закритою кришкою. Першою обжарюємо сторону з овочами на слабкому вогні, потім перевертаємо і робимо вогонь сильніше, щоб хліб піджарився до золотистого кольору.
  • 0

#42 Kirin

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 218 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львова

Відправлено 20.04.2008 – 23:35

Риба в пиві

1 кілограм свіжої риби, 2 склянки пива , 1 чайна ложка меду, 1 столова ложка води, 50 грам вершкового масла, 2-3 морквини, 1-2 цибулини, 1 лимон, сіль, перець, свіжа зелень. Гарнір: картопля. Рибу очистити, видалити кістки, нарізати шматками шириною 6-7 см. Моркву, лимон, цибулю і зелень нарізати й викласти у змащену маслом каструлю. Зверху покласти шматки риби, залити злегка розведеним у воді медом. Додати спеції за смаком. Акуратно залити все пивом і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити на слабкому вогні до готовності риби. На блюдо викласти варену картоплю, у центр покласти шматки риби. Процідити отриманий бульйон, прикрасити рибу гущавиною, а бульйон використовувати як соус.
  • 0

#43 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 22.04.2008 – 14:04

Ану скоренько хтось поможіть пташці зварити уху.
  • -1

#44 Kirin

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 218 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львова

Відправлено 06.05.2008 – 20:41

Уха - страва, найбільш відома як російська (так у книзі написано). Тому даю рецепт мовою оригіналу:

Цитата

Уха из свежей рыбы
Продукты: 3-4 картофелины
2 шт репчатого лука
1 морковь
1 кг рыбы (карп, окунь)
1 рюмка водки
зелень, специи, соль по вкусу

Приготовление:
1. Морковь и 1 луковицу нашинковать и обжарить на растительном масле. Картофель порезать кубиками. Все сложить в кастрюлю. Залить 1 л кипятка и варить 10 мин.
2. Положить в бульон свежую рыбу и целую луковицу. Варить еще 9-10 мин, снимая пену. При варке влить в уху 1-2 ст л растительного масла, чтобы осветлить бульон.
3. Добавить зелень петрушки, укроп, соль, специи, водку. Прокипятить 1 раз.

Подавать в горячем виде.
Вместо свежей рыбы можно использовать мороженую (осетр, судак).

P.S. Один із найбільших архівів кулінарних рецептів тут і тут (рос.)

Повідомлення відредагував Kirin: 06.05.2008 – 20:42

  • 0

#45 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.05.2008 – 20:56

Перегляд дописуKirin (6.05.2008 21:41) писав:

Уха - страва, найбільш відома як російська (так у книзі написано). Тому даю рецепт мовою оригіналу:



P.S. Один із найбільших архівів кулінарних рецептів тут і тут (рос.)
дякую за рецепта, мені файного рецепта сказав Бендера ЮА - приблизно такий як тут, от лишень не розумію що там дає горілка? Якби горілка до ухи то ясно, а от в уху...
До слова - не люблю користуватись рецептами з книжок, бо там завжди ніц толком не виходить. Люблю готувати по перевірених рецептах, тобто коли один-одному передає :)
  • 0

#46 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 06.05.2008 – 21:13

Перегляд дописуЛастiвочка (6.05.2008 21:56) писав:

До слова - не люблю користуватись рецептами з книжок, бо там завжди ніц толком не виходить. Люблю готувати по перевірених рецептах, тобто коли один-одному передає :)
От мамко і готуй як татко Бендера сказав - рецепт перевірений. А ще можете у пана Sagittariusа запитати - він здається рибалка - тож і рецепти має мати свої - перевірені.............
  • 0

#47 Sagittarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 682 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:-під верітки

Відправлено 06.05.2008 – 23:47

От пан bendera.UA зробив мені рекламу ))

Люблю уху прозору. Щось у російському рецепті забагато її кип’ятять. І обжарювати морковку з цибулькою на природі здебільшого можливості не представляється ))) тай нашо.

Якось поїхали на Дністер. Приєднався до нас такий собі дід (з місцевих). Закинули ми моркву з картопелькою в казанок. Закипіла вода, а він пошарудів у кишені і дістав маленький газетний пакуночок. Обережно розгорнув і кинув у воду такі дві дрібки (ну скільки пальці могли вхопити, просовуючись у той пакетик) чогось. Я вже казав, що люблю прозору уху, а тут якесь пшоно. Зате ви собі не уявляєте, як ми потім ті зірочки черпали з дна казанка. Це щось… Щось неймовірне. Воно придало насиченості тій юшці. І його так не мало і не багато, одним словом – якраз. Тепер, як варим "дністровську уху" завжди додаєм трішки пшона.

Мій рецепт приготування хрінового (*наголос на хрі) шашлику.
Берете молоду картопельку і нарізаєте кільцями. Потім сало і теж нарізаєте шматочками товщиною, як кільця картоплі (у поперек). З сала сіль не зішкробувати! Далі насиляєте на шампур картопельку-сало, картопельку-сало… 10х10 того і того. Кладете на листок молодого вимитого хріну, а його відповідно на більший листок харчової фольги. Нарубуєте так грубо часник і так само грубо кріп і петрушку. Посипаєте акуратно і загортаєте листок хріну. А далі фольгу. Фольгою обготаєте щільно, щоб не було дірочок. Готуєте, як шашлик. Подавати на кожну особу. Нехай самі розгортають. Трохи терпіння. Листок хріну в основному їдять після четвертої чарки. Смачного!
  • 0

#48 ZipСоване Дівчисько

    В сіданці - шило, в голові - запалення!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 601 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Qiev

Відправлено 07.05.2008 – 00:59

КЕКС СМЕТАНКОВИЙ

3 яйця
0,5 склянки цукру або трохи більше
4 ст. л. олії
0,5 склянки сметани
2 склянки борошна
0,5 ч. л. соди
ваніль або кориця
наповнення: шматочки фруктів, шоколаду, родзинки, порізані цукати тощо.

Приготування:
Розтерти яйця із цукром і ваніллю.
Додати сметану й олію, всипати борошно зі содою та добре перемішати. Тісто виходить як на оладки. Додати наповнення: фрукти, родзинки тощо.
Форму змастити олією, присипати борошном. Вилити на форму тісто. Помістити у духовку хвилин на 20-30.
Готовність перевірити дерев'яною паличкою.
У процесі випікання верхівка може нерівномірно піднятися або тріснути.
За бажанням покрити глазур'ю.

  • 0

#49 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 07.05.2008 – 07:08

Ще один рецептик від пташки :)
Беремо вафельні листи (є в кожному супермаркеті великі такі). Розкладаємо на столі, змащуємо кожен лист картопляним (вареним) пюре, лишаємо на хвилини дві щоб лист змяк, кладемо на край дві тоненькі сосички (не сардельки!), згортаємо то все рулетиком. Ріжемо на шматочки, обмочуємо в збитому яйці і на пательню. Обсмажуємо і закусочка готова. При вживанні можна додати кетчупу, соусів і головне - файний гість і пляшечка чогось смачненького (винце, горілочка)
  • -1

#50 Гість_Kagor_*

  • Гості

Відправлено 08.05.2008 – 13:04

Запрошую до КУХАРа - журналу кулінарних дослідів.
  • 0

#51 Kirin

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 218 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львова

Відправлено 09.05.2008 – 21:02

Перегляд дописуЛастiвочка (7.05.2008 08:08) писав:

Ще один рецептик від пташки :angry12:
Беремо вафельні листи (є в кожному супермаркеті великі такі). Розкладаємо на столі, змащуємо кожен лист картопляним (вареним) пюре, лишаємо на хвилини дві щоб лист змяк, кладемо на край дві тоненькі сосички (не сардельки!), згортаємо то все рулетиком. Ріжемо на шматочки, обмочуємо в збитому яйці і на пательню. Обсмажуємо і закусочка готова. При вживанні можна додати кетчупу, соусів і головне - файний гість і пляшечка чогось смачненького (винце, горілочка)
А на десерт із тих вафлів, що лишилися робимо міні-тортик. Ліземо в кладовку і знаходимо банку варення (бажано густішого). Далі зиркаємо в холодильник, хапаємо банку із гущонкою і вимазуємо нею першу вафлю. На неї кладемо ще одну і вимащуємо її варенням. Так можна повторювати аж поки не забракне вафель.

ПЕС. Помимо варення і згущонки можна використовувати й інші наповнювачі (джеми, арахісове масло, биту сметана . . .)
  • 0

#52 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 11.05.2008 – 19:14

Суп з рибними фрикадельками

Потрібно: морожена риба, цибуля, яйце, морква, картопля, зелень, сіль та перець за смаком.
Рибу розділити на філе зі шкірою. Голови без жабер та очей, кістки, хвостову частину добре промити, залити водою, додати моркву, петрушку, цибулю та спеції, зварити.
Потім цей бульйон процідити, додати порізану картоплю, нехай покипить. Потім додати фрикадельки, зелень, варити до готовності.
Для фрикадельок: рибне філе та цибулю перемолоти на м”яструбці, додати яйце, сіль та перець. Ретельно вимішати і зробити шарики.
  • 0

#53 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 21.05.2008 – 19:57

значить сьогодні на вечерю паприкаш з картоплі.
перевірений роками та досвідом рецепт.
значить береться картопля, головне шоби вона не молода була. ріжеться довгими скибочками. на пательні в цей час вже обсмажено до золостистості цибулю. туди кидається паприка за смаком. як на мене - чим більше тим краще. туди ж картоплю.
обсмажується то все до появи хрусткої скоринки. і доливається бульйоном, або водичкою, якшо ви студент. туди ж кидається часник подрібнений, червоний перець, трохи кропу і кмин. наголос на слові кмин. немає кмину - всьо пропало, галактіко опасностє.
і значить під кришкою на повільному воні тушиться. коли вже от ще трошечки і готове - додається перець болгарський, помідорчики і дотушується.
або як варіант - зверху кладуться сосиски. але то для мажорів вже))).
їсти зі сметаною. або без неї, за смаком та статком.
смачного.

поки писала - все поїли.
  • 0

#54 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 31.05.2008 – 17:57

До мене в ПП звернулась дівчина з проханням дати рецепт якогось пляцка, то от подумала а чо не тут?

Ось рецепт пляцка, що називається "Зебра"
2 склянки сметани (можна 2 скл. кефіру),
2-3 склянки цукру,
4 яйця(можна 2),
4 склянки муки,
2 столових ложки оцету в сметану(кефір),
2 чайних ложки соди в муку
+ваніль.
Всі продукти ділимо на дві частини і замішуємо у двох посудинах. В одну додати 2-3 ложки какао.
Тоді по одній ложці білого тіста виливаємо на змащене деко, потім по ложці-дві темного тіста. І так поки все тісто не буде на дечці. Ставимо в розігріту духовку. Печемо.
Духовку зазвичай не відкриваю аж доти, поки пляцок не почне "ходити по хаті", тобто коли запахи підуть кругом:angry1:.
Пляцок можна їсти так, а можна розділити поздовж і змастити що є під рукою: крем, мармуляда...Можна в тісто давати ізюм, горіхи...Все від бажання і фантазії залежить
  • -1

#55 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 31.05.2008 – 18:48

Вермішель по студентськи.
Ставимо відварюватись вермішель, чекаємо половину часу.
Заливаємо на сковорідку трохи олії і додаємо томатний кетчуп + майонез у співвідношенні 1:1, робимо невеликий вогонь і помішуємо.
Зливаємо воду з вермішелі, висипаємо вермішель в сковорідку і ретельно перемішуєм всю масу. Потім в тарілку і до рота, поки гаряче :angry1:
  • 0

#56 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 31.05.2008 – 20:18

Перегляд дописуСварус (31.05.2008 19:48) писав:

Вермішель по студентськи.
Ставимо відварюватись вермішель, чекаємо половину часу.
Заливаємо на сковорідку трохи олії і додаємо томатний кетчуп + майонез у співвідношенні 1:1, робимо невеликий вогонь і помішуємо.
Зливаємо воду з вермішелі, висипаємо вермішель в сковорідку і ретельно перемішуєм всю масу. Потім в тарілку і до рота, поки гаряче :angry1:
Було б добре те все, що ти приготував - притрусити тертим сиром (голандським)
  • -1

#57 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 31.05.2008 – 20:35

Перегляд дописуЛастiвочка (31.05.2008 21:18) писав:

Було б добре те все, що ти приготував - притрусити тертим сиром (голандським)
Ой, і справді, я забув про це сказати!!! Після того, як насипали страву в тарілку, почекати буквально трішки і натерти твердий сир. Чекати слід для того, аби страва трохи охолола і сир не розплавився (він тоді робиться несмачним).

дяка за поправку
  • 0

#58 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 01.06.2008 – 11:10

Запечені яблука

Нам потрібно: 4 яблука, 100г. ізюму, 2 ст. ложки повидла, ½ ст. ложки вершкового масла.

Яблука помити, видалити серцевину, у кожному яблуці зробити невеличку виїмку. Покласти яблука на окремі блюдця або на одне велике плоске блюдо.

Змішати ізюм, вершкове масло і повидло та наповнити цією масою оті заглиблення в яблуках. Влити по 1 ст. ложці води у кожне блюдце, щільно закрити папером, який не пропускає жир. Випікати у мікрохвильовій печі протягом 4-10 хв., доки яблука не стануть м’якими. Далі перевіряємо готовність кожного яблука ножем та ставимо на 3хв., щоб вони охолонули.

Для начинки також можна використовувати нарізані сухофрукти, горіхи та мед; в блюдця можна наливати і фруктовий сік.
  • 0

#59 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 03.08.2008 – 00:15

Підкажіть рецепти глінтвейну.

П.В. А чому тема не прикріплена?
  • 0

#60 d^.^b

    убухана скотина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1206 повідомлень
  • Місто:ілюзії

Відправлено 03.08.2008 – 00:19

вино, шоколад, спеції араматізовані йакійсь
фсьо це вариться у каструлі йакійсь
- одна знайома так робить :P

Повідомлення відредагував Vepr: 03.08.2008 – 00:21

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних