Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#381 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.05.2011 – 13:53

сьогодні юшка грибна і якісь андрути :angry1:
рецепт юшки десь давала вже в цій темі, а от андрути(так казала колись моя прабабця - а шо воно таке - фігйогозна) спробувала нині вперше. рецепт: купуєте в супермаркеті листково-дріжджове тісто, розкачуєте на столі тоненько, викладаєте кульки з мясного фаршу(як на пельмені), накриваєте тістом зверху і витискаєте склянкою такі собі андрутики, змащуєте зверху збитим яйцем і в розігріту духовку. Готується швидко і смачно

Зображення
  • 1

#382 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 17.05.2011 – 17:00

Коли вірити словникові, андрути (діал.) ("Короткий словник львівської ґвари") - то вафлі. А в нас вафлі з мнясом. :angry1: Вже хочу. ))
  • 0

#383 BubbleGirl

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 26.05.2011 – 15:25

Зробила ,нарешті ,десерт від Sensssorika :)Трохи пізніше ніж планувала,бо таки довелося купляти горщички. Враження суперові,особливо дивитись на гостей,які чекають щось солоденького,а тут їм виносять вазонки))шкода хробачків не повкладала.Супер)Якщо ще натрапите на якісь скандальні рецепти ,пишіть, а я буду експериментувати на своїх рідних :)

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  DSC08479.JPG   91.28К   19 Кількість завантажень:

  • 0

#384 чорна білизна

    Ледар

  • Заблоковані
  • PipPip
  • 10 повідомлень

Відправлено 26.05.2011 – 18:54

Цілий день сьогодні на кухні готую кроляче фрікасе.
  • 0

#385 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.05.2011 – 12:23

Вирізка мняса різновиду "качалка" від "М’ясний дім", головка часнику, перець на смак, сіль.
Мнясо нашпигувати часником та припорошити перцем відповідно до смаку, присолюємо; смажити в духовці на решітці 30-40 хвилин /до готовності/ при 200оС.
Можлива варіяція з підчеревиною, котру загортають у фольгу, залишаючи невеликий отвір, що сприяє утворенню шкоринки.
Споживати краще з домашнім хлібом та овочами.
Прикріплений файл  P5295762.jpg   127.21К   17 Кількість завантажень:

Повідомлення відредагував zav: 29.05.2011 – 12:30

  • 0

#386 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 29.05.2011 – 17:30

 zav (29.05.2011 13:23) писав:

Вирізка мняса різновиду "качалка" від "М’ясний дім", головка часнику, перець на смак, сіль.
Мнясо нашпигувати часником та припорошити перцем відповідно до смаку, присолюємо; смажити в духовці на решітці 30-40 хвилин /до готовності/ при 200оС.
Можлива варіяція з підчеревиною, котру загортають у фольгу, залишаючи невеликий отвір, що сприяє утворенню шкоринки.
Споживати краще з домашнім хлібом та овочами.
P5295762.jpg
воно не припорошене у вас, а обкачане у перці :). смажити на решітці а сік куди стікає? і чи не тверде воно, якщо на решітці?
  • 0

#387 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 29.05.2011 – 21:34

думаю, влітку буде актуальна тема маринації м"яса на шашлики. Чоловіки, діліться рецептами, знаю що ви це робите краще за жінок wink.gif

Олеська, оселедень з ананасами - якось не уявляю такої комбінації. Справді смачно?
  • 0

#388 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.05.2011 – 22:54

 Ластiвочка (29.05.2011 18:30) писав:

воно не припорошене у вас, а обкачане у перці :). смажити на решітці а сік куди стікає? і чи не тверде воно, якщо на решітці?
Такий у мене смак.
У деко. А ви куди подумали?
Не пожалійте часнику і не перетримуйте - буде м’яке.
Якщо дуже боїтеся твердості, готуйте підчеревину - там сало зменшить можливу жорсткість мняса.

 Крихітка (29.05.2011 22:34) писав:

думаю, влітку буде актуальна тема маринації м"яса на шашлики. Чоловіки, діліться рецептами, знаю що ви це робите краще за жінок wink.gif
Наступного сприятливого разу просто викладу шарами мнясо з цибулею.
Тут от не вирішено остаточно питання частини скотини, котру варто брати на шашлики. Досвідчений співробітник радив окорок або ошийок, якщо треба жирніше.

Повідомлення відредагував zav: 29.05.2011 – 22:55

  • 0

#389 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 11.07.2011 – 09:13

печенько дешево, просто, швидко - незнаюякназивається
1 яйце, 1 склянка сметани, 1 пачка маргарину, 2 ч.ложки амоняку(я давала порошок для печива - пачечку), ванілін, муки - скільки візьме, щоб не липло до рук. тісто розділити на дві частини, в одну додати какао. розкачуємо тісто тоненькими коржами. накладаємо один корж на другий, скручуємо рулетом, ріжемо на скибочки. викладаємо на деко, в розігріту духовку, печемо. можна притрусити цукром.

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  3_379227.jpg   51.77К   8 Кількість завантажень:

  • 1

#390 Тітонька ÈMMY

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 469 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Олександрія

Відправлено 13.07.2011 – 21:06

Дієтичне: рибка (свіжа чи морожена, чищена) ріжеться кубиками , викладаються шаром на дно казанка (глибокої пательні), між шматочками вкласти смужки (пластинки) часнику, зверху помастити добряче сметаною та посолити. Ото все або на манюсінький вогонь на плиту, або в духовку хвилин на 20. Тіко варто слідкувати, бо якщо замало сметани чи засильний вогонь - може підсмажитись/підгоріти.
  • 0

#391 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.07.2011 – 15:50

Чудові соуси до шашликів.

Соус гірчичний
6 ст. ложок гірчиці, 3 круто зварені яйця, 6 ст. ложок сметани, 1 цибулина, 2 яблука, трішки лимонного соку.
Порізати яйця, цибулю та яблука, збити міксером, додати решту складників, знову збити. Соус подавати до риби і варених яєць.

Соус пікантний
3 ст. ложки оцту, 5 ст. ложок олії, 2 помідори, 1 цибулина, сіль, перець, листя кропу й петрушки.
Цибулину та помідори порізати кружальцями, зелень посікти, збити усе блендером. Додати решту складників і збивати до утворення однорідної маси. Оцет можна замінити соком лимона.

Соус із хрону
2 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка гірчиці, 2 ст. ложки натертого хрону, цукор, сіль до смаку.
Усі складники добре збити у блендері.

Дієтичний соус

1 скл. знежиреного сиру, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка морквяного соку, 1 ч. ложка лимонного соку, зелень петрушки.
Сир із соком ретельно збити міксером. Не припиняючи збивати, вливати цівочкою олію, доки соус не стане однорідним.

Соус зі смородини
1 скл. смородини, 1 ст. ложка гірчиці, 0,5 скл. вина.
Смородину збити у блендері, додати гірчицю і вино, продовжуючи збивати до однорідної маси.
  • 0

#392 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.07.2011 – 16:13

 Маківка (17.05.2011 18:00) писав:

А в нас вафлі з мнясом. :) Вже хочу. ))

З мясом ? Вафлі ??? Це як ?..обдзвонив усіх знайомих нєпотрєбних дівок...жодна не знає як це, вафлі з мясом...ану здивуй мене, Маківочко. Давай сюди рецептуру.
  • 0

#393 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.07.2011 – 17:55

 Безбожник (15.07.2011 17:13) писав:

З мясом ? Вафлі ??? Це як ?..обдзвонив усіх знайомих нєпотрєбних дівок...жодна не знає як це, вафлі з мясом...ану здивуй мене, Маківочко. Давай сюди рецептуру.
Ну так, із м’ясом. Рецепт досить простий. Вафлі потрібно взяти несолодкі. Фарш - як на чебуреки, пельмені. Намастити одну пластину вафлі фаршем, накрити другою. Коли трішки розм’якнуть, порізати на кубики. Після цього - в борошно і яйце. І на пательню. Дуже смачнющі. :)
Щось таке.

Прикріплений файл  s_da1de7eceb7df1deb49b020788680f87_P7060375.JPG   35.16К   6 Кількість завантажень:

Прикріплений файл  967cbba54cc0471d27dc45ba1ed82d5d_P7060366.JPG   57.23К   3 Кількість завантажень:

Прикріплений файл  2a8f5cc4dca5b4711e6116bf4bb4cd41_P7060367.JPG   79.61К   3 Кількість завантажень:

Прикріплений файл  7a46e2ab71eede60cc5ca04581ac3edd_P7060370.JPG   55.09К   2 Кількість завантажень:

Повідомлення відредагував Маківка: 15.07.2011 – 17:56

  • 0

#394 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.07.2011 – 17:59

 Маківка (15.07.2011 18:55) писав:

Ну так, із м’ясом. Рецепт досить простий. Вафлі потрібно взяти несолодкі. Фарш - як на чебуреки, пельмені. Намастити одну пластину вафлі фаршем, накрити другою. Коли трішки розм’якнуть, порізати на кубики. Після цього - в борошно і яйце. І на пательню. Дуже смачнющі. :)
Щось таке.

s_da1de7...P7060375.JPG

967cbba5...P7060366.JPG

2a8f5cc4...P7060367.JPG

7a46e2ab...P7060370.JPG

Дякую кицюню..але всі ці коржики мене не цікавлять. Я тебе геть про інший рецепт, "вафлі з мясом", питав..думав якусь дівку пригостити, а коржики..пхе..геть не цікаво.

Повідомлення відредагував Безбожник: 15.07.2011 – 18:01

  • 0

#395 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.07.2011 – 18:01

Це ж і є вафлі. Не печиво ж. :)
  • 0

#396 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.07.2011 – 18:04

 Маківка (15.07.2011 19:01) писав:

Це ж і є вафлі.

Навряд чи це, вони. Геть не схоже.
  • 0

#397 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.07.2011 – 18:17

 Безбожник (15.07.2011 19:04) писав:

Навряд чи це, вони. Геть не схоже.
Тоді не знаю, про які "вафлі" Ви говорите. )
  • 0

#398 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.07.2011 – 18:40

 Маківка (15.07.2011 19:17) писав:

Тоді не знаю, про які "вафлі" Ви говорите. )
Приблизно отакі...на смак..ага :

 Маківка (15.07.2011 18:55) писав:

Вже хочу...Вафлі потрібно взяти несолодкі.

Повідомлення відредагував Безбожник: 15.07.2011 – 18:42

  • 0

#399 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 02.08.2011 – 20:40

 Weber (5.06.2007 09:38) писав:

О диво! Все переглянув, але не знайшов на Теревенях окремої теми про рецепти. Це неправильно. Тому відкриваю таку тему.
Мій перший рецепет стосуватиметься правильного приготування улюбленої страви французів - слимаків. Смачного!
Подаю мовою оригіналу, а потім переклад.


1. 12 штук слимаків.
2. 250 грамів масла.
3. половина пучку петрушки.
4. 5 зубків часнику.
5. сіль.
Масло має бути мяким. Часник обібраний і посічений. Масло перемішати з посіченою петрушкою, часником і сіллю. Вляти до посудини і додати слимаків так, щоб вони були "втоплені" (занурені). Прикрити і запекти в печі аж масло зарумяніється. Подавати з білим хлібом і білим виномю
Ням-ням! Смачного!

забув додати фотку для апетиту. B)

Уточню, що йдеться про 5 порцій смачної страви!
5 (пять)
http://www.slimaki.c...isy/przepis.php
і ще один рецепт. Смачнюще!!!!!!!!!!!


Єдине застереження - тут потрібен коньяк і люди за кермом не зможуть спожити цієї цінної та смачної страви.

Тепер українською
Складники:
Слимаки консервовані
шпинат 300 г
часник 10 зубців
сливки 6 шт.
сметана 30% 100 г
хліб білий 80 г
мука 100 г
яйка 3 шт
вино червоне 100 мл
порто 100 мл
румяни 400 г
яблука ренета 3 шт.
цукор 60 г
оцет винний 100 мл
горіхи грецькі 10 г
полядвиця свинська 6 шт.
труфлі 3 шт.
шинка 250 г
коньяк 100 г

Спосіб приготування:
" Підсмажити слимаків на маслі з часником, підливаючи коньяку, додати труфлі. Нарізати полядвицю, обсмажити. З шпинату, часнику, сливок, сметани, хлібу, яєк і муки робимо мус, який розтираємо на шинці та завиваємо у полядвицю. Пекти у фолії 20 хв. при 190 градусах. На сос виливаємо вино та порто, додаємо румяни та горіхи. Яблука перемішуються з оцтом.
СМАЧНОГО!

ой мама рідна, як же їх їсти... то ж слимаки О_о
  • 0

#400 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 05.08.2011 – 21:28

Зображення

курятина - 200г
шинка- 50г
мариновані шампіньйони - 200г
яйця- 3 шт,
картопля - 3 шт,
плавлений сир - 1шт,
листя салату
укроп
сіль, молотий перець,майонез, часник

1. курятину і шинку відварити. також зварити яйця.
2. картоплю порізати соломкою і смажити не перевертаючи. коли просмажиться з одного боку- перевернути. мають вийти соломинки з золотистою скоринкою. дуууже фігово робити з молодої картоплі, бо вона розвалюється.
3. порізати тоненькими шматочками м.ясо, шампіньйони та яєшні білки.
4. з.єднати все у миці, перемішати, дадати майонезу.

далі формуємо пташині яйця:

1. тремо на тьорці яєшні жовтки і плавлений сир
2. дрібно ріжемо укроп, часник попускаємо через ..не знаю як ця штука правильно називається. "чесночница" російською. давити його має,кароч.
3.з.єднати це все, додати трошки майонезу і сформувати (зліпити) яйця.

прикрашаємо салат:

1. викласти на велику пласку тарілку листя салату(ніби застелити тим листям дно).
2. на листя салату викласти салат(яка цікава тавтологія гг)
3. оформити салат смаженою картоплею, імітуючи гніздо. зверху викласти сформовані раніше пташині яйця.

звісно, кожен готує як хоче, і якихось продуктів кидає більше. якихось менше, або взагалі своє додає щось.
моє:
картоплю я додаю безпосередньо до салатної маси, тобто соломку потім ще і дрібно ріжу, разом з шампіньйонами, м.ясом і яйцями + я обожнюю огірки, тому додаю і їх.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних