Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#361 Тітонька ÈMMY

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 469 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Олександрія

Відправлено 18.02.2011 – 11:12

На тижні закоцали пацю, так що тепер розважаюся зі свининкою.
Свинятинка у фользі
-Свинина
-Часник (по зубку на кожен шмат)
-Цибуля
-Сіль
-Коріандр мелений
-Перець
-фольга

Порізати м'яско порційними шматочками приблизно 3х5х10 см. Часник (з розрахунку середній зубок на один шматок м'яса) розділити на 2 частини - одну порізати смужками або пластинками, другу дрібненько посікти. В м'ясі зробити повздовжні прорізи, затасувати смужки часнику всередину. Присолити, викачати в меленому коріандрі ( густота залежить від особистих вподобань. Мені подо' не дуже густо ), обсипати дрібнимим шматочками часнику, обкласти кружечками цибулі (не розбирати на кільця, щоби вийшла пластинка), додати перець (то теж за бажанням - і чорний, і білий піде, як горошковий, так і мелений). Щільно загорнути у фольгу кожен шматочок окремо та на півгодини у добряче розігріту духовку. Потім ще хвилин 40 на середньому вогні пекти. На решітку класти не варто, бо може потекти жир, а то буде не кумедно, коли поляпає спід духовки.

Повідомлення відредагував Тітонька ÈMMY: 18.02.2011 – 11:13

  • 0

#362 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 25.02.2011 – 13:03

спробувала новий рецепт з куркою. швидко, просто, смачно. рекомендую.

Курка з травами у вині

Пропорції приблизно такі:
6 курячих стегенець
3 зубчики часнику
червоне вино десь 50-100 гр.
вершкове масло
трави - в рецепті був тільки чабер, я взяла суміш італійських трав (чабер, орегано, цибуля, естрагон, базилік, тим.ян тощо)

у стегенець вирізається кістка, до м.яса додати солі та чорного меленого перцю. часник ріжемо тоненькими плястерками.
кожний шматок м.яса запікається в окремому конверті з фольги. тому відрізається фольга, на неї кладеться курка, посипається травами, кладеться кілька плястерків часнику, невеличкий шматочок вершкового масла і доливається червоне вино - десь по столовій ложці на порцію.
у мене фольги було обмаль, тому робила не коверти, а "мішечки"- м.ясо в центрі, краєчки фольги піднімаються догори, тоді ж заливається вино й закривається мішечок. все це в духовку на середній вогонь, хвилин на 20-30. точно не скажу, не засікала.
м.ясо виходить дуже м.яке, запашне та соковите.

те саме можна робити з філе, але тоді треба класти більше вершкового масла.
рецепт підходить для святкового столу наприклад - зручно подавати, та й вигляд незвичний. ну і в холодильнику тримати не зовсім зручно - забагато місця займає. тому краще приготувати та з.їсти одразу.
  • 0

#363 Karamelka

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 49 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 25.02.2011 – 17:52

Один з рецептів приготування риби в духовці ми готували на святковий стіл (цей рецепт мені дуже сподобався).
Філе червоної риби
Морква та буряк
Сир
Майонез
Спеції

Філе риби ріжемо на шматочки і посипаємо спеціями для риби, залишаємо на кілька годин (ми залишили на ніч у холодильнику).
Морква та буряк натерли на тертці і обсмажили окремо в рослинному маслі.
Натерли сир.
На деко викладаємо шматочки риби, на кожен шматочок моркву і буряк, майонез і зверху сир.
Потім налили води в деко, щоб риба загасила як би (але я думаю краще сметанки було б налити - вийшло б смачніше). За рецептом філе риби в духовці запікається при температурі 180-200 градусів до готовності.
  • 0

#364 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 25.02.2011 – 21:39

Перегляд дописуKaramelka (25.02.2011 17:52) писав:

Філе червоної риби
Які складнощі...
Підварити у вині, вкинути на решітку, притрусивши перцем та поливши лимоном, через пів годинки при +140 градусах споживати знову таки з лимоном під вино.
Інакший різновид: викласти рибину на цибулю й зверху притрусити цибулею ж, готувати в духовці подібно до попереднього разу. Споживати геть аналогічно.
Нещодавно робили підчеревину, щоправда, вдало вийшов лише перший раз, решта більше варена на останок. Шмат підчеревини закатуємо у переці та фольгу, робимо купу дірочок зубочисткою або одну побільше пальцем, смажимо 45 хвилин при +180 градусах. У різновиді маринування в цибулі проти ночі виходила варенішою, замість смаженішою. Але перець пробачає все, ги.
  • 0

#365 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 23.03.2011 – 11:26

рецепт смачнючої риби від мами, якраз на час посту
Шашлик з риби
1 кг риби
сік з одного лимона
2 яйця
для приправи: сіль , суміш перців, 1/4 ч. лож. кориці, 1/6 ч. лож. меленого імбиру

рибу відділити від хребта і кісток, порізати полосками вздовж, посолити, поперчити, полити лимонним соком і залиши маринувати на 1 годину
Ми брали філе хека, щоб не морочитись з кістками
полоски риби змійкою настромити на шпажки
Зображення
обваляти у борошні, потім у збитому яйці(для зручності брали тарілку для оселедців) і на розігріту пательню
Зображення
  • 0

#366 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 01.04.2011 – 10:33


 i 

Мова форуму - українська
 

  • 0

#367 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.04.2011 – 11:14

на час посту можна робити такі рибні канапочки - швидко, смачно і не дорого
Купую рибну пасту, приблизно таку як на малюнку
Зображення,
хліб Ароматний (у нас низивається) і філе оселедця.
Намащую хліб пастою, шматочки філе і притрусити зеленню
Зображення
Смачного

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 01.04.2011 – 11:15

  • 1

#368 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 01.04.2011 – 12:16

Перегляд дописуЛастiвочка (1.04.2011 12:14) писав:

Купую рибну пасту, приблизно таку як на малюнку
http://s003.radikal....7689a16211a.jpg
Мінтаю начеікра краща буде.
  • 1

#369 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.04.2011 – 12:17

Перегляд дописуzav (1.04.2011 13:16) писав:

Мінтаю начеікра краща буде.
та яка під руку попадається - така і добре буде
  • 1

#370 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 14.04.2011 – 08:03

може хтось поділиться якимось своїм традиційним смачним рецептиком до свят?
  • 2

#371 БоБриК

    Я повернувся !

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3010 повідомлень
  • Місто:Scorpio const.

Відправлено 14.04.2011 – 09:47

УВАГА!
Яка з дівчат викладе максимальну кількість рецептів смачних страв, виграє можливість прихотувати вечерю мені!
  • 0

#372 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 28.04.2011 – 11:31

надибала цікаву ідею десерту у квітковому вазоні)))
уж вибачайте, мова російська, але там з картінками. фоторецепт,тобто. кльоооово!)))
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
Зображення
--------
Зображення
--------
Зображення

Повідомлення відредагував Sensssorika: 28.04.2011 – 11:31

  • 0

#373 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 28.04.2011 – 11:34

Найбільше милують око оті черв’ячки у горщику. А квітка їстівна?

Повідомлення відредагував Маківка: 28.04.2011 – 11:34

  • 0

#374 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 28.04.2011 – 11:51

нє, не їстівна, саме тому там і придумали трубочку вставляти у горщик. але нічо не заважає придумати як зробити їстівну квітку. з крему там, чи карвінгом якось )
  • 0

#375 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 28.04.2011 – 12:03

Перегляд дописуSensssorika (28.04.2011 12:51) писав:

нє, не їстівна, саме тому там і придумали трубочку вставляти у горщик. але нічо не заважає придумати як зробити їстівну квітку. з крему там, чи карвінгом якось )
А нащо там ті звірята в горщику? )
  • 0

#376 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 28.04.2011 – 19:23

цікава ідея, але не практична і стрьомна якась (як на мене)
  • 2

#377 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 07.05.2011 – 13:11

Цитата

Письмо в редакцию кулинарного журнала:

"Уважаемая редакция! Рецепты салата с эстрагоном, анчоусами и угря фаршированного артишоками, с соусом на основе "Божоле" урожая 1903 года, опубликованные в рубрике "Кулинарные рецепты бабушки Антуанетты", всей нашей семье очень понравились.
Правда почти все компоненты я заменила картошкой, а вместо "Божоле" использовала уксус ГОСТ Р 52102-2003, но все равно - спасибо огромное.

  • 0

#378 BubbleGirl

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 11.05.2011 – 04:29

Величезне Дякую, Sensssorika,за такий крутий десерт!Ідея сподобалася ,думаю на вихідних втілити в життя,тільки треба ще горщищка на вазонок підшукати)Коли зроблю-поділюся враженнями і фото))
  • 0

#379 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 11.05.2011 – 05:34

Перегляд дописуBubbleGirl (11.05.2011 05:29) писав:

Величезне Дякую, Sensssorika,за такий крутий десерт!Ідея сподобалася ,думаю на вихідних втілити в життя,тільки треба ще горщищка на вазонок підшукати)Коли зроблю-поділюся враженнями і фото))
можна взяти посуд для (мікрохвильової) печі. в мене є такі невисокі "вазонки" )

Повідомлення відредагував Sensssorika: 11.05.2011 – 05:35

  • 0

#380 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 11.05.2011 – 21:05

Поділюсь секретом класнючого салатика. Найкраще він йде під горілку.
Так от, Інгридієнти:

1 оселедець,
1 баночка кукурудзи,
1 баночка ананасів,
три великі цибулини,
1 баночка (пачка) майонезу.

Спочатку (за день до того) я вимочую оселедець в маринаді з оцету, кип"яченої води та сметани. (Не люблю запаху риби. Хто любить - можна і не вимочувати).
Далі я ріжу кружальцями цибулю і заливаю її оцетом. Залишаю хоча б на пів години (бажано довше).
В велику миску спочатку нарізаю кубіками оселедець, далі ананаси, висипаю кукурудзу і цибулю (без оцету).
Замішую все це з майонезом. Салат готовий.
Смачного.)))
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних