Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#341 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 19.01.2011 – 21:58

Перегляд дописуЛастiвочка (19.01.2011 21:23) писав:

на свята готували Яйця Фаберже))0дуже гарно виглядало на святковому столі.

потрібно:шкарлупа з 10 великих яєць і для начинки:
2 шт(половинки)курячого філе(або400гр шинки)
1шт червоного солодкого болгарського перцю ( ми давали помідор свіжий)
1/3 банки консервованої кукурудзи
зелень петрушки або кропу
0.5 літри бульйону

Як зробити пусту шкарлупу:
з нижньої(ширшої)частини яйця робимо дірочку розміром в 5 копійок (можна трохи ширшу,це не страшно,навіть зручніше),виливаємо яйце(воно легко виливається),шкарлупу добре миємо зі залишків яйця і просушуємо.
куряче філе ріжимо ка кубики(як на олівє), болгарський перець ріжимо на кубики(як на олівє);
Шкарлупу з яєць ставимо в форму для яєць догори отвором і по черзі закидаємо в них інгридієнти,можна в довільному порядку,я роблю так:
на дно листочок зелені(потім,як почистяться яйця,зелень буде зі самого верху);потім філе,тоді болгарський перець,і на кінець кукурудза, ми ще додавали маринований грибочок.
Дуже сильно не забиваємо,лишаємо місце на бульйон.Бульйон може бути овочевим,але смачніше мясний.В нього додати желатин,але з розрахунку ще в раз більше ніж по рецепту на упаковці(яйце має добре триматись купи). Заливати яйця теплим бульйоном(не гарячим),поставити в холодильник,щоб застигли.Яйця чистити як звичайні варені яйця від шкарлупи,бажано на стіл подавати в останню чергу(до того можна почищеними тримати в холодильнику)
Можна також всі інградієнти давати в перемішку.
ось:

А не простіше помістити всі ті інгрідієнти у горщик, а як застигнуть, взяти ложку та й їсти а не длубатись з отими шкарлупками ? Я вже не кажу, шо воно в тебе після шакаралупок... на слимаків схоже. :)
  • 0

#342 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.01.2011 – 22:04

Безбожник, я знаю що ви мене любите і що мої слимаки вам би смакували :)
  • 0

#343 Лілу

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 229 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 19.01.2011 – 22:06

Перегляд дописуЛастiвочка (19.01.2011 21:23) писав:

на свята готували Яйця Фаберже))0дуже гарно виглядало на святковому столі.

потрібно:шкарлупа з 10 великих яєць і для начинки:
2 шт(половинки)курячого філе(або400гр шинки)
1шт червоного солодкого болгарського перцю ( ми давали помідор свіжий)
1/3 банки консервованої кукурудзи
зелень петрушки або кропу
0.5 літри бульйону

Як зробити пусту шкарлупу:
з нижньої(ширшої)частини яйця робимо дірочку розміром в 5 копійок (можна трохи ширшу,це не страшно,навіть зручніше),виливаємо яйце(воно легко виливається),шкарлупу добре миємо зі залишків яйця і просушуємо.
куряче філе ріжимо ка кубики(як на олівє), болгарський перець ріжимо на кубики(як на олівє);
Шкарлупу з яєць ставимо в форму для яєць догори отвором і по черзі закидаємо в них інгридієнти,можна в довільному порядку,я роблю так:
на дно листочок зелені(потім,як почистяться яйця,зелень буде зі самого верху);потім філе,тоді болгарський перець,і на кінець кукурудза, ми ще додавали маринований грибочок.
Дуже сильно не забиваємо,лишаємо місце на бульйон.Бульйон може бути овочевим,але смачніше мясний.В нього додати желатин,але з розрахунку ще в раз більше ніж по рецепту на упаковці(яйце має добре триматись купи). Заливати яйця теплим бульйоном(не гарячим),поставити в холодильник,щоб застигли.Яйця чистити як звичайні варені яйця від шкарлупи,бажано на стіл подавати в останню чергу(до того можна почищеними тримати в холодильнику)
Можна також всі інградієнти давати в перемішку.
ось:
так це ж звичаний модернізований холодець - тільки з холодцем менше бавки ніж з тими шкарлупками.
  • 0

#344 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.01.2011 – 22:07

Лілу
ну так)))холодець вже набрид, а тут красиво і смачно))) і холодець з меяска, а тут - політ фантазії
  • 1

#345 Ластів’ятко

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 38 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 31.01.2011 – 16:18

Риба-губа не дура!
Вогнестійку форму добре змастити олією!
1- слой- викласти товсто нарізану рибу(філе мерлузи) товщиною в палець
посолети,поперчити
2- слой Цибулю кільцями порозкидати по рибі(чим більше-тим смачніше)
3- слой Зварежі яйця порізати вдоль і уложити зверху
4-гриби смажені розкласти тонко
Все заливається майонезом,Все посипається сиром натертим.Запікати в духовці на середньому вогні!

Повідомлення відредагував Ластів’ятко: 31.01.2011 – 16:23

  • 0

#346 lavazza_15

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 99 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 02.02.2011 – 13:08

Може ще такого рецептика не було. Швидко, смачно і дешево. Вибачайте, що на російській.

Цитата

Оладьи с ветчиной, помидорами и болгарским перцем

Состав

* кефир - 0,5 литра,
* яйца - 4 шт,
* сахар - 2 столовых ложки,
* соль - 1 чайная ложка,
* мука

для наполнителя
* ветчина - 200 г,
* помидоры - 2 шт (~200 г),
* перец - 1 шт (~100 г),
* зелень укропа

* растительное масло для жарки

Приготовление

Ветчину порезать небольшими кубиками.
Помидоры вымыть, обсушить и нарезать такими же кубиками, как ветчину.
Перец вымыть, удалить семенную коробку и тоже нарезать небольшими кубиками.
Приготовить тесто.
Муку просеять.
Яйца слегка взбить венчиком или вилкой.
Добавить соль, сахар, влить кефир и хорошо перемешать.
Постепенно ввести муку и замесить тесто.
* В тесто, по-желанию, можно добавить соду или разрыхлитель.
Добавить в тесто ветчину, помидоры, перец рубленую зелень укропа и перемешать.
Выпекать оладьи на разогретой с растительным маслом сковороде с двух сторон до румяности.

Повідомлення відредагував Олеська: 02.02.2011 – 21:15

  • 0

#347 веснянка

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1492 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 02.02.2011 – 15:16

дитсніданок "Після каші",готувати звечора
50 г м"якого вершкового масла збити зі 100 г цукру й 1 пакетиком ванільного до пухкої маси. Додавати по одному 4 жовтки (білки запопадливо збирати в окрему посудину), 1 столову ложку манної крупи, 200 г кисломолочного сиру (домашнього або магазинного знежиреного, головне, ж перетерти через сито), збиті у піну уже згадані білки, прискіпливо вимішати, хто боїться, що бабка не виросте - додає чайну ложку розпушувача, можна - родзинки, горіхи для поціновувачів, викладаємо у вимащену жиром і посипану мукою форму, ставимо у духову піч 200 за цельсієм на 40 хв. Виймати з форми уже холодною. Подавати опісля вранішньої каші або як захочеться. Легке в консистенції й у приготуванні. Смачного.
  • 0

#348 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 02.02.2011 – 17:16

Поділюсь рецептом тортика "Фантазія":

Тортик дуже швикдо готується, дуже просто і дуже смачно.

Випікаємо кілька млинців на налисники - штук 6-8.
Млинець кладемо на тарілку, намазуємо згущеним молоком, викладаємо порізаними фруктами, далі знову млинець, далі знову фруктами, - і так далі, доки виникне гірка з млинців. Фрукти класно брати ківі, банани, ананаси, хурму і теде. Смачно, коли по-черзі різні фрукти стелити.

Смачного!)
  • 0

#349 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 03.02.2011 – 21:38

Агов, господині! Скиньте-но Маківці чудовий рецептик смачних пирогів (і недорогий). Ждю. :lol:
  • 0

#350 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 03.02.2011 – 22:01

Тісто:
1 скл (250 мл) теплого молока
25 г дріжджів
2 яйця, збити вилкою
600г муки + мука для роботи
80 г (менше 1/2 скл) цукру
75 г несоленого масла кімнатної температури, нарізати кубиками
1/4 ч. л. солі
терта цедра лимона чи апельсина.

Замісити. на ніч - до холодильника. Вийшло 20 булочок з варенням
  • 1

#351 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 03.02.2011 – 23:49

Перегляд дописуЛастiвочка (3.02.2011 23:01) писав:

Тісто:
1 скл (250 мл) теплого молока
25 г дріжджів
2 яйця, збити вилкою
600г муки + мука для роботи
80 г (менше 1/2 скл) цукру
75 г несоленого масла кімнатної температури, нарізати кубиками
1/4 ч. л. солі
терта цедра лимона чи апельсина.

Замісити. на ніч - до холодильника. Вийшло 20 булочок з варенням

А шоб я здох ! Ніколи не повірю, Ластівочко, шо з такої дрєбєдєні може вийти аж 20 булочок... з варенням... які, до того ж, і випікати не треба. Я вже не кажу шо від вживання такої грємучої смєсі в сирому виді, окрім ср... ки нічого кращого не буде.

Перегляд дописуМаківка (3.02.2011 22:38) писав:

Агов, господині! Скиньте-но Маківці чудовий рецептик смачних пирогів (і недорогий). Ждю. :lol:

Нє вапрос. За троячку, скину. Ждю.

Повідомлення відредагував Безбожник: 03.02.2011 – 23:50

  • 0

#352 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 04.02.2011 – 14:39

Перегляд дописуЛастiвочка (3.02.2011 22:01) писав:

Замісити. на ніч - до холодильника. Вийшло 20 булочок з варенням
Ластуню, вельми вдячна! На вихідних спробую спекти. ))

Перегляд дописуБезбожник (3.02.2011 23:49) писав:

А шоб я здох ! Ніколи не повірю, Ластівочко, шо з такої дрєбєдєні може вийти аж 20 булочок... з варенням... які, до того ж, і випікати не треба. Я вже не кажу шо від вживання такої грємучої смєсі в сирому виді, окрім ср... ки нічого кращого не буде.
Тю! Та справжня господиння вам із лайна зліпить пряники. :lol: Та й "грємучу смєсь в сирому виді" Вас ніхто не змушує точити. )

Перегляд дописуБезбожник (3.02.2011 23:49) писав:

Нє вапрос. За троячку, скину. Ждю.
За троячку я Вам сама вош до Києва пожену. ))
  • 0

#353 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 04.02.2011 – 15:01

Перегляд дописуМаківка (4.02.2011 15:39) писав:

Тю! Та справжня господиння вам із лайна зліпить пряники.

Шось я не того... з чого з чого ти чоловікові пряники ліпиш ???

Цитата

:lol: Та й "грємучу смєсь в [b]сирому виді[/]" Вас ніхто не змушує точити. )

Як це ніхто ? А Ластівочка?... подаючи тут постійно подозрІтєльні рецепти, шо робить, як не змушує зготувати і спробувати ?

Цитата

За троячку я Вам сама вош до Києва пожену. ))

За гривню, раз ти така скупа.
  • 0

#354 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 04.02.2011 – 15:12

Перегляд дописуБезбожник (4.02.2011 15:01) писав:

Шось я не того... з чого з чого ти чоловікові пряники ліпиш ???
Усна народна творчість. ))) Е-е-е, пане, такий давній, а фольклору й не знаєте. :lol:

Кидайте вже свій рецепт. )
  • 0

#355 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 04.02.2011 – 15:32

Перегляд дописуМаківка (4.02.2011 16:12) писав:

Усна народна творчість. ))) Е-е-е, пане, такий давній, а фольклору й не знаєте. :lol:

Гм...пряники з гівна...народна творчість...фольклор......не звертай уваги Маківко це я тіхо сам з собою веду бєсєду намагаючись знайти місце пряникам з лайна в українській народній творчості....не кажучи вже за фольклор.

Цитата

Кидайте вже свій рецепт. )

А волшебноє слово ? A трояч....(тьху ти!)... гривня ?
  • 0

#356 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 04.02.2011 – 16:16

Перегляд дописуБезбожник (4.02.2011 15:32) писав:

А волшебноє слово ? A трояч....(тьху ти!)... гривня ?
Задля того, щоб дізнатися рецепт від самого Безбожника, й гривні не шкода. ))
  • 0

#357 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 04.02.2011 – 19:28

Запечені в соусі свинячі реберця.

простий, смачний і вигідний рецепт (особливо коли помідори не такі дорогі як зараз). бо реберця самі по собі доволі недорогі та дуже ситні, більше одного-двох за один раз не з.їси.

Для початку треба приготувати томатний соус:
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
тут вже у всіх свої заморочки, я готую типу "пассати": дрібно нарізана цибуля підсмажується, до цибулі додати консервовані помідори у власному соку, все це розім.яти, додати сушеного орегано (у мене йде 1 столова ложка на 400 гр банку помідорів), вичавити туди часнику, та кілька свіжих помідорів без шкірки подрібнити, за бажанням - трохи томатної пасти. все це півгодини випарюється на маленькому вогні. за бажанням можна його в блендері ще подрібнити. потім соус можна використоувати для чого завгодно - до піцци, макаронів, куди хочеться одним словом. щоправда він більше тижня в холодильнику не простоїть, тому краще його заморожувати невеликими порціями.

звичайно, можна зробити будь-який інший томатний соус на власний смак.
щодо самих реберець.

у сковорідці розігріти вже приготований томатний соус, туди додати столову ложку меду, майже півсклянки вина (будь-яке сухе підійде), чорного молотого перцю та десь столову ложку соєвого соусу (можна й просто солі кинути). коли це все набуде в сковорідці однорідного стану - туди викладаються реберця, хвилин на 15. після того реберця викладаються на деку для запікання та заливаються соусом. і все це в духовку на півгодини. час від часу поливати реберця соусом. врешті вони мають стати гарного темного кольору, трохи хрусткі зверху. за кілька хвилин перед тим як виймати можна кинути ще часнику для аромату.

ще радять щоби реберця були не занадто м.які, попередньо їх відварити. але я таким не займаюся. мені і так смачно.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 04.02.2011 – 19:28

  • 0

#358 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.02.2011 – 12:36

роблю часто молочний коктейль з бананом

пропорції точно не скажу, все роблю на око.

з розрахунку на дві порції - 1 банан.
банан дрібно ріжеться, кидається в блендер (бо ємкість для блендера), туди ж морозиво - 2 ст.ложки на одну порцію, вичавити трохи лимонного соку за смаком та додати меду. мед бажано рідкий, бо інакше не розмішається в холодному морозиві. якщо рідкого нема, то можна його попередньо в теплій воді розвести. я от ще додавала шипшиновий сироп - теж непогано. далі все заливається холодним молоком. молоко має бути з холодильника, майже крижане.

все це блендером збивається до однорідної маси, за ходом діла можна доливати молока. взагалі пропорція молока-морозива напряму залежить від жирності обох продуктів. чим жирніше морозиво, тим менше його має бути і тим більше молока.
морозиво краще брати пломбір, або будь-яке без добавок, просто біле.
  • 0

#359 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 09.02.2011 – 12:56

Печений печінковий паштет.
1 кг печінки (бажано телячу, можна свинну)
1 кг м’яса пісного (телятина, або свинина, або яловичина)
0,5 кг жирної свинини ( сирий шпондер з добрими прослойками м’яса)
4 яйця
2 великі моркви
3 великі цибулі
1 корінь петрушки
Пів кореня селери
2-3 столові ложки манки
Сіль, перець мелений і в зернах, лавровий лист.
Беремо великий казан,або баняк з товстим дном, або гусятницю, розігріваємо її вливаємо буквально 1-2 ложки олії щоб змастити дно і боки, жирну свинину порізану на грубші кубики викладаємо в баняк, і тушкуємо на середньому вогні, через хвилин 10-15 даємо пісне м'ясо порізане на такі самі кавалки, даємо коренеплоди, порізані на куски(морква і корінь петрушки –кружечками, селера на кубики) , тушкуємо хвилин 15, даємо цибулю порізану на грубі кільця, лавровий лист і перець горошком, тушкуємо все майже до готовності м’яса, печінку почистити від плівки, повирізати все лишне, нарізати на кавалки як м'ясо, і дати до гусятниці , тушкуємо все разом, час від часу помішуючи хвилин 15, не більше.
Даємо вистигнути, перемелюємо на м’ясорубці два рази.
Яйця збити в окремій посудині, так щоб маса була пухка( міксером хвилин 10), до яєць додати манку все розмішати, виливаємо яєчну суміш до перемеленого м’яса, аж тепер солимо, і перчимо, добре вимішуємо, краще руками.))
Форму для випікання краще брати з високими бортиками, застелити пергаментним папером, змащуємо олією, викладаємо паштет розрівнюємо, мастимо яйцем і в духовку на 180гр, печемо не більше 30хв, як тільки на поверхні паштету почнуть появлятися дрібні тріщинки – все готово, можна виймати.
Якщо при замісі паштет рідкий, додаєте ще ложку –дві манки, а якщо навпаки - паштет вийшов загустий – дайте ложку другу сметани або одне яйце.
  • 0

#360 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 09.02.2011 – 17:47

Перегляд дописуЛілу (19.01.2011 22:06) писав:

так це ж звичаний модернізований холодець - тільки з холодцем менше бавки ніж з тими шкарлупками.
А що з холодцем морочитися? Я он у половині випадків, коли варю суп зі свинини - отримую холодне в результаті.

Я от таку штуку полюбляю з млинцями:
http://community.liv...hen/382920.html
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних