Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#321 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 13:14

щоби не було офтопом пригадаю ще один рецепт, котрий підходить майже всім.

Томатний супчик нашвидкоруч.

ніяких пропорцій все виключно за смаком))
Томатний сік без солі та перцю підігрівається в каструльці, туди додається консервована кукурудза, дрібно натертий сир, часник. за смаком - чорний мелений перець, сіль, кріп сушений чи живий. я окрім того додаю ще перцю чілі. але то на любителя. як подавати - ложку сметани туди.

якщо є час, натхнення і відраза до магазинних соків, можна приготувати зі справжніх помідорів: облити їх окропом, зняти шкірку та вирізати плодоніжку і перетерти через сито/подрібнити в блендері. далі це пюре можна розбавити просто гарячою водою, або заздалегідь приготованим та розігрітим овочевим/м.ясним бульйоном. прокип.ятити все разом а далі - ті самі процеси що з соком.
якщо готувати з соку - це займає не більше як 15-20 хвилин.

також за бажанням рецепт модифікується додаванням креветок, смаженої цибулі, маленьких гріночок/сухариків, копченим м.ясом, та взагалі будь-яким готовим м.ясом. коли гості - взагалі можна поставити кілька мисочок з вищеназваними інгрідієнтами і кожен собі що хоче те й докидує. це чудовий вихід коли народу багато і всі перебірливі.

Перегляд дописуCoccinella (17.11.2010 11:56) писав:

Економні в Вас гості)

це pain in the ass а не гості))) але я їх всіх люблю, вони хороші, тому доводиться мені викручуватися на кухні.
  • 0

#322 Coccinella

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Україна

Відправлено 19.11.2010 – 18:05

сьогодні мене подружка пригостила, завтра сама робитиму - смакота)

Індійські кульки (незнаю чому індійські, так подруга сказала)
Отже для приготування потрібно:
1л. молока (бажано не магазинного, або якогось якісного бо з нього сир робитиметься)
2-3 ст.л. лимонного соку
350мл. води (питєвої)
150г. цукру
Молоко довести до кипіння і влити туди лимонний сік, тоді почне утворюватися сир і його, за допомогою марлі складеної в декілька шарів, можна буде відділити від сироватки. Сир краще підвісити щоб гарно стекла сироватка. Потім сир розминається руками на дощещці, поки не стане однолідною білою масою. От з тієї маси і формуються кульки (діаметром 3-4см). Кульки мають бути без тріщи. Паралельно з тим, в, середньої величини, кастрюльку заливаємо воду, засипаємо цікор і довівши до кипіння, засипаємо туди кульки і варимо 15 хвилин закривши кастрюльку кришкою. Кульки не потрібно напихати в кастрюльку щільно, між ними має бути простір бо в процесі варіння вони збільшуються в півтора-два рази. Потім кастрюлька знімається з вогню, дається час вистигнути і ставиться в холодильник на пару годин щоб кульки гарно пройнялися сропом. В результаті получається дуже смачно і оригінально)
  • 0

#323 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 20.11.2010 – 21:59


 i 

Чистив
 

  • 0

#324 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 20.11.2010 – 22:04

Для любителів котлет можу порадити - на півкіло фаршу (ми беремо зазвичай свинячий або мішаний) замість хліба даєте 2 ст. ложки манки і грубо тертий кабачок (стільки ж скільки давали б хлібу). Єдине шо треба смажити на слабшому вогні ніж звичайні котлети. І воно мені набагато більше подобається ніж з хлібом. Ну там + ще травки усякі..
Повинна вийти отака фігня.
Не стільки рецепт скільки порада) Якщо є кабачки і хз що з ними робити.
Зображення
  • 0

#325 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 28.11.2010 – 12:59

Я вже десь викладала рецепт бейлізу, а от недовно мені розказали новий, смачніший, простіший і дешевший рецептик.
Хто любить лікери всякі спробуйте обов'язково:
3 яйця + 1 стакан цукру - збити поки цукор не розчиниться;
+ 1-1,5 ст.л. розчинної кави розчини на трохи води;
+ 300 г вершків (чим пожирніших);
+ 300 г горілки.
Все змішати, і поставити на добу в холодильник.
Вихід: трохи більше ніж 1л.
  • 0

#326 БоБриК

    Я повернувся !

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3010 повідомлень
  • Місто:Scorpio const.

Відправлено 28.11.2010 – 13:08

Перегляд дописуHalka (28.11.2010 12:59) писав:

Я вже десь викладала рецепт бейлізу, а от недовно мені розказали новий, смачніший, простіший і дешевший рецептик.
Хто любить лікери всякі спробуйте обов'язково:
3 яйця + 1 стакан цукру - збити поки цукор не розчиниться;
+ 1-1,5 ст.л. розчинної кави розчини на трохи води;
+ 300 г вершків (чим пожирніших);
+ 300 г горілки.
Все змішати, і поставити на добу в холодильник.
Вихід: трохи більше ніж 1л.
Кінцевий вміст спирту який?
  • 0

#327 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 28.11.2010 – 13:13

Перегляд дописуAntares (28.11.2010 14:08) писав:

Кінцевий вміст спирту який?
десь 15-17% буде як міцне вино, але смачний лікер, дуже.
  • 0

#328 БоБриК

    Я повернувся !

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3010 повідомлень
  • Місто:Scorpio const.

Відправлено 28.11.2010 – 13:19

Перегляд дописуHalka (28.11.2010 13:13) писав:

десь 15-17% буде як міцне вино, але смачний лікер, дуже.
приноси на пробу
  • 0

#329 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 28.11.2010 – 13:21

Перегляд дописуAntares (28.11.2010 14:19) писав:

приноси на пробу
Та без питань, на коли наварити?
  • 0

#330 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.12.2010 – 14:35

Маю товстолобика, вже почищеного і порізаного, щоб то з нього смачненьке зробити? навчіть хто розуміється
  • 1

#331 Тітонька ÈMMY

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 469 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Олександрія

Відправлено 02.12.2010 – 00:53

Ма'ть пізно, але все ж... Минулих вихідних нямали у батьків товстолобика тушкованого.
Усьо складається в каструльку з товстими стінами чи казанок.Шматочки риби залити сметаною, додати цибульку, перець горошком, лавровий листочок. Тушкувати на слабкому вогні, хв за три до зняття з вогню додати гілочку чи кілька петрушки. Ну, і варто би посолити :happy1: .
Ще татусик готує салатик ,котрий тіко як тоненький шар на хлібчику можу вживати , бо з більшої кількості смакові рецептори у кому впадають (.
СМЕРТЬ МОСКАЛЯ
350-500 гр соленого сала (без шкіри) мелеться м'ясорубкою, видушується дві середні голівки (не зубки!!!) часнику і по півпачки мелених перців : чорного, червоного та білого. За бажанням - мелена паприка (солодка) "для галочки" чи то пак для краси.
В період застудних захворювань допомагає шикарно!
  • 0

#332 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 02.12.2010 – 07:48

Тітонька ÈMMY Дякую!
Нічого не пізно. Він якраз розморозився мені той товстолобик. Скільки його на вогні тримати? Напевно не дуже довго, бо риба швидко готується. Сметани дати, щоб покрила всю рибу?

Смерть москаля суперський рецепт, термоядерне - як я і люблю, але наразі чекаю ще від Якобза обіцяного сала. Ну і думаю собі, що від такої мастіки що скаже моя підшлункова? Смерть москаля - ото назвали, з того рецепту і нам може бути смерть як без сто грам це діло взяти на груди :happy1:
  • 1

#333 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 02.12.2010 – 10:03

Перегляд дописуТітонька ИMMY (2.12.2010 00:53) писав:

350-500 гр соленого сала (без шкіри) мелеться м'ясорубкою
Здор кермує.

Повідомлення відредагував zav: 02.12.2010 – 10:04

  • 0

#334 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 02.12.2010 – 14:35

Перегляд дописуzav (2.12.2010 10:03) писав:

Здор кермує.
що таке здор?
  • 0

#335 Тітонька ÈMMY

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 469 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Олександрія

Відправлено 02.12.2010 – 15:23

Перегляд дописуЛастiвочка (2.12.2010 07:48) писав:

Тітонька ÈMMY Дякую!
Нічого не пізно. Він якраз розморозився мені той товстолобик. Скільки його на вогні тримати? Напевно не дуже довго, бо риба швидко готується. Сметани дати, щоб покрила всю рибу?
Не знаю скільки тримати, бо завжди куштували чи готове, а на час не дивилася(. Сметана за смаком, зазвичай так, щоб рибка трошки виглядала з неї. Якщо не подобається масне - можна просто "вивацькати" рибу у сметані та долити водою. На любителя, коротше.
  • 0

#336 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 02.12.2010 – 17:25

Перегляд дописуЛастiвочка (2.12.2010 14:35) писав:

що таке здор?
Е... внутрішнє сало.
  • 0

#337 Katod

    вєтєран

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3642 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 03.12.2010 – 19:09

тушкована картопля з куркою по Брімбібобські
здається ця страва досить очевидна, і зрозуміло, що має бути, і ресурси які йдуть на саме приготування вже всі описані, але все не так просто, хоча таки просто
береться два курячих стегенця, і в них втирається перець і сіль потім вони кидаються на сковорідку (самі кидаються, від такого життя, а щоб в и робили, якби вас обмазали сіллю, і перцем :)) з дуже малим шаром олії, і ставляться на малий вогонь, підсмажуються до третьготовності, потім беремо дві цибулини, такі крупненькі, щоб разом було грам 200-300, чистимо, мілко накромсуємо, і кидаємо в компанію стегенець, чекаємо коли ципуля пустить сік, поітм кидаємо зверху картоплю, почищену (це дуже важливо, щоб картопля була поичщена і без землі і піска, бо коли хрустить на зубах, то це зовсім неприємно), потім зразу треба кидати товчений часник, і рівномірно розподілити між всіма іншими інгрідієнтами в сковорідці, щоб інгрідієнтам не було обідно, і всім було плрівну
і коли все це тихенько так клекотить на слабенькому вогні, можна йти і гратися в кваку, чи там якісь машинки, хвилин 10-15, поглядаючи щоб ніхто не з"їв, до готовності
коли все приготується, можна їсти
  • 0

#338 Тітонька ÈMMY

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 469 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Олександрія

Відправлено 18.01.2011 – 01:42

Дієтична яєшня
Ну, тобто кому не можна чи не до вподоби смажене.
Т.я. пароварки не маю, користувала каструльку з друшляком на ній.
Отже беремо формочки для кексиків, змащуємо олійкою, вливаємо в кожну по сирому яєчку та ставимо на друшляк, під яким вже кипить водичка. Присолюємо, накриваємо кришкою та чекаємо хвилин 10-15, доки зготується. Якщо принципово, щоби яйця не були нарідко (тобто обов'язкові круті жовтки) - перевіряйте одне з них зубочисткою, якби то робили з бісквітиком.
За бажанням можна для краси щось класти на дно форми чи поверх яєчка (дивлячись яким боком на гору будете викладати на тарілки) -наприклад листочок петрушки, кілька фігурно вирізаних шматочків ковбаски чи ще якесь збочення.
На смак виходить середнє між вареним та смаженим яйцем.
  • 0

#339 Монблан

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 442 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 18.01.2011 – 16:38

Бисквіт
Все робиться в пропорції 1:1.
Беремо чотири яйця :відділяєм жовтки від білків.До останніх додаємо чотири столових ложки цукру і ретельно це взбиваємо до однорідної густої маси(має вийти приблизно таке як сметана), додаємо жовтки і знову взбиваємо.Наступне-це в миску з білками додаємо борошно( 4 ложки), акуратно вимішуючи у напрямку знизу вгору.Далі можна додати ягоди,фрукти,якщо бисквіт має бути з начинкою.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в мікрохвильову на 10хв на 800,або духовку розігріту до 190-200 на 20-25 хвилин.

В мене виходить таке:
Зображення
  • 0

#340 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.01.2011 – 21:23

на свята готували Яйця Фаберже))0дуже гарно виглядало на святковому столі.

потрібно:шкарлупа з 10 великих яєць і для начинки:
2 шт(половинки)курячого філе(або400гр шинки)
1шт червоного солодкого болгарського перцю ( ми давали помідор свіжий)
1/3 банки консервованої кукурудзи
зелень петрушки або кропу
0.5 літри бульйону

Як зробити пусту шкарлупу:
з нижньої(ширшої)частини яйця робимо дірочку розміром в 5 копійок (можна трохи ширшу,це не страшно,навіть зручніше),виливаємо яйце(воно легко виливається),шкарлупу добре миємо зі залишків яйця і просушуємо.
куряче філе ріжимо ка кубики(як на олівє), болгарський перець ріжимо на кубики(як на олівє);
Шкарлупу з яєць ставимо в форму для яєць догори отвором і по черзі закидаємо в них інгридієнти,можна в довільному порядку,я роблю так:
на дно листочок зелені(потім,як почистяться яйця,зелень буде зі самого верху);потім філе,тоді болгарський перець,і на кінець кукурудза, ми ще додавали маринований грибочок.
Дуже сильно не забиваємо,лишаємо місце на бульйон.Бульйон може бути овочевим,але смачніше мясний.В нього додати желатин,але з розрахунку ще в раз більше ніж по рецепту на упаковці(яйце має добре триматись купи). Заливати яйця теплим бульйоном(не гарячим),поставити в холодильник,щоб застигли.Яйця чистити як звичайні варені яйця від шкарлупи,бажано на стіл подавати в останню чергу(до того можна почищеними тримати в холодильнику)
Можна також всі інградієнти давати в перемішку.
ось:

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  3_075.jpg   37.47К   19 Кількість завантажень:

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних