Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#301 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 16.11.2010 – 21:44

Перегляд дописуЛастiвочка (16.11.2010 21:04) писав:

цей смайл і запитання був не тобі, а Безбожнику. В нас з ним своє спілкування, ну щоб пояснити
Мабуть я неправильно розумію значення "теж".)
П.С. Та видєлуйся, хто ж тобі забороняє?)
  • 0

#302 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 16.11.2010 – 21:53

я кухонні сварки теж люблю)))
рулети Ластівчини то жесть насправді. прощавай хфігура і шлунок.
бугога провокація.
хоча ні. мені насправді пофіг.


сьогодні вийшла нова страва - Сочевиця з овочами.
мені взагалі сочевиця смакує. особливо зі смаженою цибулею та копченостями. але сьогодні вийшла більш корисна страва.
сочевицю замочити у холодній воді. я беру наймілкішу червону, її можна хвилин двадцять замочувати. в цей час посмажити цибулю (я люблю коли вона зовсім карамелізована - майже чорна).
цибулю зняти та закинути овочі (за смаком, у мене в морозильнику була суміш з гороху, перцю, кукурудзи та моркви). коли овочі досмажаться докинути туди сочевицю, досолити, доперчити. я ще додаю трав всіляких - душицю, сушену зелену цибулю, кріп. ну і паприку. по мірі смаження сочевиці додавати потроху воду. якщо хочеться щоби вона ціла лишилася - менше води і кришкою не накривати. якщо пюре - навпаки. можна також додати трошечки томатної пасти, буде трохи кисленьке. коли вже готове - докидується смажена цибуля. якщо є трохи часу, можна насмажити сухариків з хлібу на вершковому маслі, додати трохи часнику і теж туди вкинути в самому кінці.

швидко, смачно, поживно, підходить для вегетаріанців (котрих стає все більше серед моїх друзів/знайомих).
  • 0

#303 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 16.11.2010 – 22:21

Перегляд дописуОлеська (16.11.2010 21:44) писав:

Мабуть я неправильно розумію значення "теж".)
П.С. Та видєлуйся, хто ж тобі забороняє?)
Так і видєлуюсь же ш :happytwo: Он маю нову рецепту, нє, дві (одна від нашого форумлянина) то спробую на вихідних.
Сочевиця це назва страви? Слова такого сочевиця ніколи не чула, що воно означає?

погуглила...чогось ми таке ніколи й не готували тому й не знаю...даруйте

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 16.11.2010 – 22:36

  • -1

#304 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 16.11.2010 – 22:50

та бо більшість її називає чечевіца, а як воно українською ніхто і не знає.
а зараз її в магазинах повно продається. і не така й дорога. іноді навіть дешевша за квасолю.
  • 0

#305 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 16.11.2010 – 23:31

Перегляд дописуЛастiвочка (16.11.2010 22:21) писав:

Так і видєлуюсь же ш :happytwo:

Ага ага...я те повидєлуюсь. Хіба я шось таке страшне написав ? Звідкіля ти в своєму Тернополі (це село чи хутір?) знаєш що у нас означає "солідол" ? Мо у вас воно тіко для трактора, а у нас....ну он, Олеська, наприклад, шарахнула, шо у них, сплош і рядом, суп тіко з пиз ами готують...я чуть з табуретки не впав, перепитав...вона каже шо: "не з тими"...я так розумію шо з другими, себто....не людськими, перепрошую - не жіночими, шож зробиш?, "на вкус і цвєт", отак і з солідолом; у вас воно тіко для трактора, а у нас, це теж, "не з тим", це така болтушка...з жареної квасолі.
  • 0

#306 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.11.2010 – 07:46

Цитата

рулети Ластівчини то жесть насправді. прощавай хфігура і шлунок.
мушу пояснити для тих, хто не зрозумів. Майонезу в ті рулетики треба пів малої пачки, а решту половини пачки даємо у начинку. Кажіть, що ліньки готувати, а то спихаєте на шлунок. Воно виходить дуже ніжне і смачне

Перегляд дописуБезбожник (16.11.2010 23:31) писав:

Ага ага...я те повидєлуюсь. Хіба я шось таке страшне написав ? Звідкіля ти в своєму Тернополі (це село чи хутір?) знаєш що у нас означає "солідол" ? Мо у вас воно тіко для трактора, а у нас....ну он, ...
Нє, в нас його теж готують, але не на круто звареним і головне не переборщити з алібастром :happytwo:
  • -1

#307 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 17.11.2010 – 08:44

Перегляд дописуЛастiвочка (17.11.2010 08:46) писав:

мушу пояснити для тих, хто не зрозумів. Майонезу в ті рулетики треба пів малої пачки, а решту половини пачки даємо у начинку. Кажіть, що ліньки готувати, а то спихаєте на шлунок. Воно виходить дуже ніжне і смачне
тиж розумієш, що як скласти півпачки і півпачки, то вийде....пачка майонезу. Це скажена к-сть калорій. А як почитати, з чого він робиться, то це ще і "прівєт, язва"

тому ми таки не зрозуміли,ні
  • 0

#308 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 17.11.2010 – 09:04

Перегляд дописуБезбожник (16.11.2010 23:31) писав:

Ага ага...я те повидєлуюсь. Хіба я шось таке страшне написав ? Звідкіля ти в своєму Тернополі (це село чи хутір?) знаєш що у нас означає "солідол" ? Мо у вас воно тіко для трактора, а у нас....ну он, Олеська, наприклад, шарахнула, шо у них, сплош і рядом, суп тіко з пиз ами готують...я чуть з табуретки не впав, перепитав...вона каже шо: "не з тими"...я так розумію шо з другими, себто....не людськими, перепрошую - не жіночими, шож зробиш?, "на вкус і цвєт", отак і з солідолом; у вас воно тіко для трактора, а у нас, це теж, "не з тим", це така болтушка...з жареної квасолі.
От чоловіки з часом не набираються мудрості, їй-бо.)
Ось трохи погуглила: http://uelen.ltd.ua/index.php?option=com_c...&Itemid=104 , http://smak.ua/ru/bl...00410/pizi.html , http://piace.info/ne...18-news_71.html , а ось так тут готують: http://cookbook.in.ua/2007/06/64.html .
  • 0

#309 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 09:19

Перегляд дописуОлеська (17.11.2010 09:04) писав:

От чоловіки з часом не набираються мудрості, їй-бо.)
Ось трохи погуглила: http://uelen.ltd.ua/index.php?option=com_c...&Itemid=104 , http://smak.ua/ru/bl...00410/pizi.html , http://piace.info/ne...18-news_71.html , а ось так тут готують: http://cookbook.in.ua/2007/06/64.html .
Пампушкі, гиии.
  • 0

#310 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.11.2010 – 09:29

Перегляд дописуСаляма (17.11.2010 08:44) писав:

тиж розумієш, що як скласти півпачки і півпачки, то вийде....пачка майонезу. Це скажена к-сть калорій. А як почитати, з чого він робиться, то це ще і "прівєт, язва"

тому ми таки не зрозуміли,ні
Та може й так, але гості коли приходять, і як куштують таку смакоту, то повір - їм пофіг на калорії і з чого воно готується :happytwo: Змітають усе ))))

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 17.11.2010 – 09:30

  • -1

#311 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 09:51

Перегляд дописуЛастiвочка (17.11.2010 09:29) писав:

Та може й так, але гості коли приходять, і як куштують таку смакоту, то повір - їм пофіг на калорії і з чого воно готується :happytwo: Змітають усе ))))
Яйця з олією намазані яйцями з олією з невеличким додатком переплавленого з відходів сиру? Невибагливі у вас гості.
  • 0

#312 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.11.2010 – 10:06

Перегляд дописуzav (17.11.2010 09:51) писав:

Яйця з олією намазані яйцями з олією з невеличким додатком переплавленого з відходів сиру? Невибагливі у вас гості.
офтопите?
Та ні, коли "яйця перемазані яйцями", та ще до них мняско смугасте і інші смаколики, всілякі печені і роблені, та добра наливочка з горілочкою чи коньячком, та пісня - нормально йде.
Закуска "маринована капуста"

Заповнити місткий контейнер овочами, укладаючи їх шарами: капуста порізана крупно - на четвертушки і навпіл, буряк - кільцями , цибулю - навпіл, часник - цілий, або навпіл.
Готуємо маринад: на 1,5 л кип"ятку: 1,5 столової ложки солі+ 1,5 стакани цукру - розчинити.
В капусту вливаємо 1 склянку оцту і півсклянки олії. Заливаємо киплячим маринадом. Він спочатку не закриє всі овочі, то треба чуть придавити ложкою, а потім вони пропаряться і осядуть в маринад.
Закрити кришкою. Як тільки вистигне - можна їсти. Але краще витримати сутку-двоє, тоді капуста набуде гарного рожевого кольору і приємної гостроти.
  • 0

#313 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 10:24

Перегляд дописуЛастiвочка (17.11.2010 10:06) писав:

офтопите?
Це ж ваш рецепт!

Перегляд дописуЛастiвочка (17.11.2010 10:06) писав:

Закуска "маринована капуста"
Ще би рецепт огірків та помідорів.
  • 0

#314 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.11.2010 – 10:33

Перегляд дописуzav (17.11.2010 10:24) писав:

Це ж ваш рецепт!

Ще би рецепт огірків та помідорів.
можу, якщо вам треба, але ж сезон на закрутки скінчився.
А маринована капусточка це з тих, що в ресторанах тепер на неї мода пішла у нас. В нас ще на неї кажуть - крижалки
  • 0

#315 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 11:32

Перегляд дописуЛастiвочка (17.11.2010 10:33) писав:

можу, якщо вам треба, але ж сезон на закрутки скінчився.
А ще радять ладнати санчата влітку.
  • 0

#316 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 11:43

Перегляд дописуzav (17.11.2010 09:51) писав:

Яйця з олією намазані яйцями з олією з невеличким додатком переплавленого з відходів сиру? Невибагливі у вас гості.

+1
вже краще звичайну "бєлочку" приготувати (це салат з тих само інгридієнтів)

в мене взагалі з гостями просто біда. кілька людей не їдять м.яса, одна подруга - картоплі та макаронів, ще один друг - цибулі. декілька людей - грибів, маслин. у однієї взагалі алергія на все, що має червоний колір.
тому як ви там кажете, зав? я просто заздрю, так?
  • 0

#317 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 11:46

Перегляд дописуNeorlandina (17.11.2010 11:43) писав:

в мене взагалі з гостями просто біда. кілька людей не їдять м.яса, одна подруга - картоплі та макаронів, ще один друг - цибулі. декілька людей - грибів, маслин. у однієї взагалі алергія на все, що має червоний колір.
тому як ви там кажете, зав? я просто заздрю, так?
Вашим гостям і їжі-то не треба - вони з чаю радіють. Давайте всюди рецепт, до речі.
  • 0

#318 Coccinella

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Україна

Відправлено 17.11.2010 – 11:56

Перегляд дописуNeorlandina (17.11.2010 11:43) писав:

+1
вже краще звичайну "бєлочку" приготувати (це салат з тих само інгридієнтів)

в мене взагалі з гостями просто біда. кілька людей не їдять м.яса, одна подруга - картоплі та макаронів, ще один друг - цибулі. декілька людей - грибів, маслин. у однієї взагалі алергія на все, що має червоний колір.
тому як ви там кажете, зав? я просто заздрю, так?
Економні в Вас гості)
  • 0

#319 Вареник

    banned

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3089 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 17.11.2010 – 12:13

Перегляд дописуNeorlandina (17.11.2010 11:43) писав:

+1
вже краще звичайну "бєлочку" приготувати (це салат з тих само інгридієнтів)

в мене взагалі з гостями просто біда. кілька людей не їдять м.яса, одна подруга - картоплі та макаронів, ще один друг - цибулі. декілька людей - грибів, маслин. у однієї взагалі алергія на все, що має червоний колір.
тому як ви там кажете, зав? я просто заздрю, так?
Солідарний з другом, який не їсть цибулі. я тож не їм, вареної і недостатньо піджареної. тому як треба шось робити і цибулю для смаку і запаху туди треба, я її в блендер спочатку гг.
  • 0

#320 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.11.2010 – 12:22

Перегляд дописуВареник (17.11.2010 12:13) писав:

Солідарний з другом, який не їсть цибулі. я тож не їм, вареної і недостатньо піджареної. тому як треба шось робити і цибулю для смаку і запаху туди треба, я її в блендер спочатку гг.


та. він взагалі ніякої не їсть. ні підсмаженої, ні печеної. а в гості ходить часто.

Перегляд дописуzav (17.11.2010 11:46) писав:

Вашим гостям і їжі-то не треба - вони з чаю радіють. Давайте всюди рецепт, до речі.

ви хотіли мене як хазяйку образити, але у вас не вийшло)))
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


  • MailRU