Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#281 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 07.11.2010 – 23:49

якщо вже пішла мова про курку...
запишу ще рецепт (щоби не забути, давно не готувала)

Курка з гірчично-медовим соусом

треба:
філе куряче
овочі за смаком - морква, перець, цвітна капуста, брокколі, брюссельська капуста. що хочеться, одним словом. можна і гриби.
для соусу: гірчиця, мед, приправа карі мелена, перець чорний мелений, лимонний сік.

теж все просто. мнясо разом з овочами підсолити, додати чорного перцю і в духовці все разом запекти до повної готовності.
з гірчиці, меду (рідкого, або розведеного в теплій водичці), карі та чорного перцю замісити соус. пропорції точно не скажу, все за смаком.
подавати або окремо, або полити соусом овочі з мнясом. теж дуже швидко, просто та смачно.

може це і виглядає як змагання з мого боку, але ні на яку Т-Господиню не претендую жодним чином. я ж ні консервації сама не роблю, ні випічку елементарну не вмію готувати, я ж заморожені овочі купую, бо мені ліньки свіжі мити та різати.
  • 0

#282 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 14.11.2010 – 09:15

Смугасте мняско:
М'ясо свинини нарізати пластинками і відбити,так само зробити з курячим філе.
На дно прямокутної форми положити 3 листочка лаврушки.мясо ложити чергуючи шари і не доходячи до верху форми на 1-1.5см(щоб соки не витікали)
Шари мяса посипати приправами і різаним часником та також між кожним шаром посипати по кілька кристаликів желатину.На верх покласти листя лаврове і закрити форму тісно фольгою.Запікати у духовці 1.5-2 год на невеликому вогні.
Готове м'ясо дістати з форми,не знімаючи фольги,поставити під прес.Як вистигне відправити в холодильник для повного застигання

Ми брали фольгові формочки, що колись купили в Епіцентрі, замість тягаря поклали дві цеглини. Мняско вийшло дуже смачне і добре трималось купи. Рецепт добрий, бо кицька наша їсть і його вже нема :angry2:
Зображення
Зображення
Зображення
за якість фото вибачайте, фогографую я гірше ніж готую :unsure:
  • 0

#283 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 14.11.2010 – 13:28

Перегляд дописуЛастiвочка (14.11.2010 09:15) писав:

Смугасте мняско:
Рецепт добрий, бо кицька наша їсть і його вже нема

Так би й сказала, шо рецепт мняса для кицьки, а то розходилась тут...я тіко не розумію, нафіга для кицьки скіко лаврушки і часнику ?
  • 0

#284 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 14.11.2010 – 15:35

Перегляд дописуБезбожник (14.11.2010 13:28) писав:

Так би й сказала, шо рецепт мняса для кицьки, а то розходилась тут...я тіко не розумію, нафіга для кицьки скіко лаврушки і часнику ?
Ні, просто кицька в нас гурман. Будь-що не їсть. До речі про часник. Наступного разу дам більше. Я різала тоненькими плястерками а наступного разу на три частини зубчик ділитиму. Воно дуже гарно виглядає на столі в м"ясному асорті і робити не важко
  • 0

#285 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 14.11.2010 – 17:10

Перегляд дописуЛастiвочка (14.11.2010 15:35) писав:

Ні, просто кицька в нас гурман. До речі про часник. Наступного разу дам більше.

Капєц киці...здохне.

Повідомлення відредагував Безбожник: 14.11.2010 – 17:10

  • 0

#286 Coccinella

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Україна

Відправлено 15.11.2010 – 19:22

Спробуйте "ранкові корзинки", такі робить моя мама))

Для приготування необхідно 4 корзиночки із тіста, 4 яйця, 2ст. ложки йогурту, свіжі вершки, сіль, мускатний горіх, петрушка, 4 помідора, 1 головка цибулі, 1ст ложка олії, перець, цукор за смаком.
Спочатку яйця збити з йогуртом, вершками, додати мускатний горіх, посічену петрушку і посолити. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірочку, розрізати на 4 частини, вичистити насіння і нарізати соломкою. Цибулю порізати кубиками і спасерувати на маслі або олії до золотавого кольору потім додати помідори, посолити, поперчити і додати трішки цукру. Залити збитими яйцями. Смажити до готовності. Корзиночки підігріти у мікрохвильовці, заповнити омлетом, прикрасити зеленню і подавати на стіл. Дуже смачно, та й виглядає гарно, не соромно поставити на святковий стіл.
  • 0

#287 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 15.11.2010 – 20:55

навіщо насіння вибирати з помідор? це ж не огірок-насінник і не гарбузове насіння...рецепт цікавий, але я б таке не готувала. Йогурт і помідори чи йогурт і смажена цибуля... - дивне поєднання інградієнтів...ні, я не люблю якихось ізлішеств(як укр?). Люблю ситну і звичайну їжу, перевагу надаю мнясу у всіх його видах :ggggg:
  • 0

#288 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 15.11.2010 – 21:02

Перегляд дописуЛастiвочка (15.11.2010 20:55) писав:

навіщо насіння вибирати з помідор? це ж не огірок-насінник і не гарбузове насіння...рецепт цікавий, але я б таке не готувала. Йогурт і помідори чи йогурт і смажена цибуля... - дивне поєднання інградієнтів...ні, я не люблю якихось ізлішеств(як укр?). Люблю ситну і звичайну їжу, перевагу надаю мнясу у всіх його видах :ggggg:

а в чому проблема? тут же про звичайний йогурт мова, без фруктових домішок, а він на смак майже такий самий як кефір.
ну а загалом рецепт не на кожен день, ясно шо. я би теж так не заморочувалася.
  • 0

#289 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.11.2010 – 21:05

Перегляд дописуЛастiвочка (15.11.2010 20:55) писав:

навіщо насіння вибирати з помідор?

шоб в зубах не застрягло

Цитата

ні, я не люблю якихось ізлішеств(як укр?)

Ги ги ги...шо за франца Ластівочко ?....надмірностей, єстєствєнно (як укр? бо забув...старий уже)

Цитата

перевагу надаю мнясу у всіх його видах

Ога ога, мнясу...в смужечку...з часником...котре окрім кицьки ніхто і не їсть.

Повідомлення відредагував Безбожник: 15.11.2010 – 21:06

  • 0

#290 Coccinella

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Україна

Відправлено 15.11.2010 – 21:24

Перегляд дописуЛастiвочка (15.11.2010 20:55) писав:

навіщо насіння вибирати з помідор? це ж не огірок-насінник і не гарбузове насіння...рецепт цікавий, але я б таке не готувала. Йогурт і помідори чи йогурт і смажена цибуля... - дивне поєднання інградієнтів...ні, я не люблю якихось ізлішеств(як укр?). Люблю ситну і звичайну їжу, перевагу надаю мнясу у всіх його видах :ggggg:
Незнаю, мама вибирає насіннячко. мабуть дійсно щоб в зубках не застрягало... тай тверде воно стає при обжарюванні.
"Излишеств" - надмірностей
Воно справді смачне, незважаючи на дивне поєднання компонентів.

Перегляд дописуБезбожник (15.11.2010 21:05) писав:

Ги ги ги...шо за франца Ластівочко ?....надмірностей, єстєствєнно (як укр? бо забув...старий уже)
Естественно - само собою, натурально
  • 0

#291 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 15.11.2010 – 21:59

я ж кажу - цікавий рецепт, дякую, але я б таке не готувала. надто багато мороки для яєшні :ggggg: (і чомусь мені здається, що авторці не 15 років)
Якщо хтось має рецепти швидкі у приготуванні і не дуже дорогі - поділіться, буду вдячна
  • 0

#292 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 15.11.2010 – 22:21

У нас готують лежні, капустяники, гречаники, колотяники, а ще суп з пизами, тільки його рецепт треба випитати. Казали смакота.)
Лежні.
Відварити картоплю, помняти, охолодити. Далі додати зо два яйця, можна трохи кислого молока чи сироватки та муки. Замішати тісто.
Окремо смажиться капуста, можна фарш, чи гриби - то вже як хто собі хоче.
Так от, тісто в руці розтягнути в млинець, ставимо начинку і закриваємо.
Смажити до золотистого кольору. Якщо беремо фарш, то трохи довше.
Капустяники.
Запарюємо капусту (як на голубці), вирізаємо тверді частини листків.
Далі беремо фарш і загортаємо точно так само, як і голубці, але розплескуємо, аби фарш просмажився.
Капустяники вмокаємо в яйце і смажимо до готовності. Просто і смачно.
Гречаники.
Якщо є відварена гречка та трошки фаршу, то можна закалапуцяти гречаники таким чином:
в гречку додаємо фарш, сіль, приправу, та яйце. Формуємо кульки, типу котлет, тільки більші і смажимо.
Колотяники.
Кілька яєці збиваємо з цукром (все на смак), додаємо кисле молоко (я даю ще сметану) і погашену соду, розколочуємо, додаємо муки, і коли все розколотили, додаємо вишні або свіжі, або концервовані "у власному соці". І смажимо.
Просто і смакує.)
  • 0

#293 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 15.11.2010 – 23:24

колотяники - воно має бути яке по густоті? це як блінчики?як оладки?
  • 0

#294 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.11.2010 – 23:24

Перегляд дописуОлеська (15.11.2010 22:21) писав:

У нас готують лежні, капустяники, гречаники, колотяники, а ще суп з пизами,

Тпрууу! Стоять Сіра !.....з чим, з чим у вас готують суп, Олесько ????? :ggggg:
  • 0

#295 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 15.11.2010 – 23:25

Перегляд дописуЛастiвочка (15.11.2010 23:24) писав:

колотяники - воно має бути яке по густоті? це як блінчики?як оладки?
щось між оладками і налисниками.

Перегляд дописуБезбожник (15.11.2010 23:24) писав:

Тпрууу! Стоять Сіра !.....з чим, з чим у вас готують суп, Олесько ????? :ggggg:
не з тими.)
  • 0

#296 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 16.11.2010 – 01:01

Перегляд дописуЛастiвочка (15.11.2010 23:24) писав:

колотяники - воно має бути яке по густоті? це як блінчики?як оладки?

Як солідол.
  • 0

#297 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 16.11.2010 – 07:35

Перегляд дописуБезбожник (16.11.2010 01:01) писав:

Як солідол.
ви теж таке готуєте? :ggggg:
  • 0

#298 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 16.11.2010 – 18:00

Зажди на якусь гостину готую печінку (фоток нема, тому вибачайте). Дуже смачно і оригінально спробуйте:
Треба:
1 кг індичої печінки (змолоти на мясорубці)
2-3 цибулі з(змолоти разом з печінкою)
6 яєць
2 ч.л. порошку до печива
4 ст. л. борошна
4ст. л. манки
0,5 л молока
Сіль, перець
Все вище перераховане вимішати, вилити на бритванку, посипати зверху манкою і випікати приблизно 30 хв. (при температурі 200)
Паралельно з тим смажимо моркву і цибульку.
А ше візьміть звичайний стакан 250 мл - пів стакана майонезу і пів стакана води змішайте.
Спечену печінку порізати на квадратики 20х20, і в глибоку катструльку виклидаємо шарами - печінка зверху морка+цибулька потушені, і залити розведеним майонезом, і знову ж печінка+морква-цибулька+майонез.
Кастрюлю закриваєм кришкою і ще на 15 хв. в духовку.
Спробуйте, не пошкодуєте. Смачного :ggggg:
  • 0

#299 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 16.11.2010 – 18:18

Перегляд дописуЛастiвочка (16.11.2010 07:35) писав:

ви теж таке готуєте? :ggggg:
Не зрозуміла, чому цей смайл на страву. Принаймні ліпше і корисніше за той рулет з плавленим сиром.
  • 0

#300 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 16.11.2010 – 21:04

Перегляд дописуОлеська (16.11.2010 18:18) писав:

Не зрозуміла, чому цей смайл на страву. Принаймні ліпше і корисніше за той рулет з плавленим сиром.
цей смайл і запитання був не тобі, а Безбожнику. В нас з ним своє спілкування, ну щоб пояснити

Цитата

Як солідол.

Цитата

ви теж таке готуєте? :ggggg:
.
А рулети? Ну так комусь може і таке смакує. На цвєт і вкус так сказать, але ж повидєлувацця нада, пра? :P
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних