Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#261 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 03.10.2010 – 19:08

Перегляд дописуКрихітка (3.10.2010 13:27) писав:

Готували сьогодні вареники і прийшло в голову питання - хто що в них кладе (якщо щось оригінальне - давайте рецепт зразу) і хто з чим полюбляє).
Я наприклад люблю лише картопляні, грибні або ліверові вареники. А вишневі, сирно-картопляні і сирні не признаю.

деякі мої родичі готують ваернки із солодкою квасолею. для мене це диковинка, бо у нас в сім.ї ніколи так не ізвращялися
  • 0

#262 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 04.10.2010 – 10:01

Значить так: рецпт мого пирога з яблуками.

Треба нам 3-4 яйця,
3 склянки муки
пакетик розпушувача
з 7-8 середніх яблук
півтори склянки пудри
грам 200 масла

Збиваємо жовтки з 3/4 склянки пудри. Додаємо до муки, потім додаємо м"яке масло, розпушувач, можна ще ванільки. Все це гарно вимішуємо. Загалом має вийти м"яке жирнувате тісто. Четвертину тіста відкладаємо на холод(або просто в морозилку, щоб добряче охололо).
Яблука вичищаємо від шкірки і натираємо на терку. Додаємо кориці.
Готове тісто розкатуємо на противні, попередньо постеливши пергамент і змащений маргарином.
Викладаємо потерті яблука. Якщо дуже пустили сік - можна тісто злегка зверху притрусити мукою.
Білки збиваємо із рештою пудри(3/4склянки)
Викладаємо збиті білки поверх яблук.
І нарешті зверху на терку затираємо охолоджене тісто, щоб усе покрило.
Пекти 40-60 хвилин. Залежно від бляшки і пічки.
  • 0

#263 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 18.10.2010 – 16:24

Підкажіть рецепт домашнього квасу! :)
  • 0

#264 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.10.2010 – 16:52

Перегляд дописуreyneke (18.10.2010 17:24) писав:

Підкажіть рецепт домашнього квасу! :)
5 літрів води+0,5 кг цукру (з них 250 гр спалити на сковорідці)= закип"ятити +1.ч.ложку лим.кислоти+пів пачечки дріжджів
  • 0

#265 Katod

    вєтєран

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3642 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.10.2010 – 07:16

цікавий нюанс, напевне всі знають що дома модна зробити карамель, для цтого потріно взяти цукор, оцет і масло, і смажити це на сковорідці, до утворення одорідної маси, і ще всі знають, що для того щоб борщ був червоним, птрібно в зажарку додати трішки оцту, і я зрозумів що відбувається, відбувається під час цього утворення бурякової карамелі:gryzin:
виходить що цукор щоє в буряку, жирні кислоти які є в рлії і оцует карамелізуються, тому барвник який придає буряку такий колір зберігається, цікаво
  • 0

#266 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 03.11.2010 – 22:22

ось спекла таке щось смачненьке і ніжне.
Тримайте Рулет з плавленим сирком
Тісто:
3 яйця, 0,5 пачки майонезу "Європейський" (я брала який був дома 67% жирності), 2 ст. ложки борошна
збити омлет, вилити на дечко (я застеляла пергаментом) та спекти, гарячим згорнути та
дати, щоб охолов.
Зображення
Начинка:
2 плавлених сирки стерети на грубій тертці + 0,5 пачки майонезу
1-2 зубки часнику
кріп, зелена цибуля
зелень, все вимішати та перемазати омлет, який згорнути рулетом. Поставити на холод, перед подачею різати на шматочки.
Зображення

ага, правда треба тоненько тісто залити, бо в мене щось товсте вийшло

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 03.11.2010 – 22:27

  • 0

#267 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 04.11.2010 – 12:22

виглядає апетитно
але після півпачки майонезу у мене, по-перше, шлунок звернеться і розвернеться, а по-друге, доведеться із тренажера піввечора не злазити
  • 0

#268 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 04.11.2010 – 21:05

ми робимо щось схоже, тільки в начинку даємо печінковий фарш із грибами, перекладений плястерками сиру.
  • 0

#269 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 04.11.2010 – 21:22

Перегляд дописуКрихітка (4.11.2010 21:05) писав:

ми робимо щось схоже, тільки в начинку даємо печінковий фарш із грибами, перекладений плястерками сиру.
не вірю, бо ж ніхто рецепти не ставить, а їсти - всі мастаки :happy1:

Перегляд дописуСаляма (4.11.2010 12:22) писав:

виглядає апетитно
але після півпачки майонезу у мене, по-перше, шлунок звернеться і розвернеться, а по-друге, доведеться із тренажера піввечора не злазити
не звернеться. мій оно не звернувся, хоч теж маю трохи проблем
  • 0

#270 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 04.11.2010 – 23:39

Перегляд дописуЛастiвочка (3.11.2010 16:22) писав:

ось спекла таке щось смачненьке і ніжне.
Тримайте Рулет з плавленим сирком
Тісто:
3 яйця, 0,5 пачки майонезу "Європейський" (я брала який був дома 67% жирності), 2 ст. ложки борошна
збити омлет, вилити на дечко (я застеляла пергаментом) та спекти, гарячим згорнути та
дати, щоб охолов.
Зображення
Начинка:
2 плавлених сирки стерети на грубій тертці + 0,5 пачки майонезу
1-2 зубки часнику
кріп, зелена цибуля
зелень, все вимішати та перемазати омлет, який згорнути рулетом. Поставити на холод, перед подачею різати на шматочки.
Зображення

ага, правда треба тоненько тісто залити, бо в мене щось товсте вийшло

ги, і моя мама теж таке час від часу робить, на свята)
добра страва, хоча багато не зїси (ситне) :happy1:
  • 0

#271 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 04.11.2010 – 23:47

А шо конкретно за сирок?
Бо останні рази шо я їх купував (різні) - були повне г.....
  • 0

#272 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 04.11.2010 – 23:49

Перегляд дописуПластун (4.11.2010 16:47) писав:

А шо конкретно за сирок?
Бо останні рази шо я їх купував (різні) - були повне г.....

наскільки памятаю коли ще в Україні мама робила то додавала той який в брикетах з фольги
по-моєму на бренд не звертали увагу
  • 0

#273 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 04.11.2010 – 23:54

В тому й справа шо вони всі в фользі і на вигляд однакові. І ціна майже однакова..
  • 0

#274 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 05.11.2010 – 00:07

Перегляд дописуЛастiвочка (4.11.2010 20:22) писав:

не вірю, бо ж ніхто рецепти не ставить, а їсти - всі мастаки :happy1:
оО А я прямо зайшла щоб довіру викликати. це була порада для тих, хто хоче щось схоже готувати :D
(для тих, хто довірливий - з печінкою та грибами таки смачно)
Я от твоїм дописам у "мастурбації" теж не вірю без доказів, so what? :D
  • 0

#275 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 05.11.2010 – 00:25

Перегляд дописуПластун (4.11.2010 23:47) писав:

А шо конкретно за сирок?
Бо останні рази шо я їх купував (різні) - були повне г.....
та плавлений сирок, навіть не памятаю як називався, але сердньої ціни, десь біля трьох гривень за один. Найдешевші сирки - викинути гроші в смітник. Я завжди як купую сирочки плавлені то беру де пише 55% жирність і середньої ціни. Але якщо хтось надумає пекти той рулетик то дуже важливо спекти його якнайтонше і як на мене то в сам омлет додати чіпочку солі

Перегляд дописуКрихітка (5.11.2010 00:07) писав:

оО А я прямо зайшла щоб довіру викликати. це була порада для тих, хто хоче щось схоже готувати :D
(для тих, хто довірливий - з печінкою та грибами таки смачно)
Я от твоїм дописам у "мастурбації" теж не вірю без доказів, so what? :happy1:
чого фиркаєш? то була спроба спровокувати тебе на рецепт, бо рецепт на зразок:печінка і гриби - мене не влаштовують. скільки печінки, скільки грибів і яких? молоти?сіль. перець, масло? за рахунок чого будуть триматись купи? і так далі. розумієш про що я?

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 05.11.2010 – 00:25

  • 0

#276 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 05.11.2010 – 07:58

ех. вдень розпитаю детальніше і напишу по можливості
  • 0

#277 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 05.11.2010 – 15:56

Отож:
Сирно-яєчний рулет
5 яєць, 250г майонезу, 350 тертого сиру. Все перемішати, вилити на протвінь, застелений спеціальним папером для випікання. Випікати 20 хв при т. 200 градусів, до "готового" вигляду (чуть темніший, ніж жовтий)
Дати трохи остудитись. Повинен вийти гарний м"який корж-омлет. викласти на цей омлет фарш (500г фарша, цибуля, яйце, сіль, перець до смаку). Завернути все це діло в рулет. Завертається легко, але так як він м"який - обережно. Продовжити випікати при 200град, 40 хв

Крім фаршу(замість фаршу) можна використати печіночний паштет з курячої печінки та шматочками шампіньйонів на ту ж вагу у будь-яких пропорціях(хто хоче - дає більше грибів), Але тоді випікати можна і менше, так як цей паштет має бути попередньо приготовлений (що і так ясно).

За якість фотки не сваріть, то з моб.
Зображення
На фото обидва варіанти - темніший з печінкою і світліший із фаршем
Смачного!

П.С. підозрілі шматочки у начинці - гриби.

Якщо вже розвели мене на рецепти, додам ще одну смакоту приготовлену на Новий Рік мною з мамою:
Свиняче філе запечене в слоєному тісті з яблуками
Нам знадобиться: 1,5 кг свинячої вирізки, 5 великих яблук, 700 г слоєного тіста, сіль та перець до смаку, оливкова олія
Філе добре помити та перев"язати нитками (щоб трималося), змазати олією, сіллю, перцем,поставити на протвінь та випікати 40 хв при т. 180-200 градусів. Розкатати трошки тісто та викласти на нього м"ясо. Яблука нарізати тонкими дольками (почистивши, звичайно) та максимально обкласти ними м"ясо, потім це все акуратно звернути, місця зкліплення змазати білком, все тісто - жовтком. Запікати при 180 градусів приблизно годину (залежно від пічки та інших факторів - поглядайте час від часу чи ще не готове).
Має вийти щось таке, як у нас:
Зображення

Повідомлення відредагував Крихітка: 05.11.2010 – 15:47

  • 1

#278 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 05.11.2010 – 21:06

Крихітка
ага, дякую,але твій рецепт "дорогий" і сир там треба і ще раз випікати...Але суть я вловила і наступного разу зкомбіную із свого і твого зовсім нове. Що вийде - потім покажу
  • 0

#279 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 07.11.2010 – 23:02

сьогодні у мене день імпровізаційної кулінарії.
чоловікові "внєзапно" захотілося гамбургерів. ну буває так, хочеться якоїсь гидоти. от я вирішила спробувати зробити домашні.
ще шукала цікавих рецептів з куркою, начиталася різних і зробила щось своє.



Курка з м.ятою в йогурті та гамбургери.

Гамбургери
:
треба:
булочки (бажано спеціальні брати, хоч вони і дорогі, або щось подібне, "малятко" не канає - жорстка скоринка)
куряче філе
помідор
цибуля ріпчаста
салат
сир твердий
огірки мариновані
майонез (а ще краще - жирна сметана)

з курячого філе вирізається тоненький шматочок розміром з булочку. (решта м.яса у мене пішла на курку в йогурті). до неї меленого чорного перцю, солі дрібку і на гриль - смажити з обох сторін (можна на сковорідці). як зготується викладати все в такому порядку - на половинку булочки салат, курка, зверху тоненька скибка сиру, крапля майонезу/сметани, тоненька скибка помідору, цибуля кільцями, тоненько нарізані огірки, знову трохи майонезу/сметани щоби трималося і другу половину булочки. і ще на кілька хвилин всю цю споруду на гриль в мікрохвильовку (щоби тепле було), головне щоби саме на гриль, бо інакше булочка знизу м.яка і волога буде.

все це займає не більше 20 хвилин. двома такими гамбургерами можна нахряцатися досхочу. завтра ще спробую зробити те саме зі свинятиною.

курка з м.ятою в йогурті
треба:
куряче філе
йогурт (несолодкий, без фруктів, просто йогурт)
перець чилі (сухий мелений чи стручком)
сушена м.ята
ріпчаста цибуля
сік та цедра лайма (можна просто сік лимону якшо шо)

все просто, філе порізати невеликими шматочками, посолити, поперчити та обсмажити швиденько на сковорідці. у форму для запікання на дно покласти цибулю порізану кільцями, викласти зверху мнясо, і залити сумішшю йогурту, м.яти, перцю чилі та соку-цедри лайма (у мене був тільки сік, з цедрою не склалося). якшо без майонезу неможливо уявити своє життя - можна і його додати. у мене якраз був рідкісний випадок - був вдома майонез (не знаю звідки, може друзі принесли), тому я трохи до тієї суміші його долила.
і все це діло в духовку (я ставила на максимальну температуру, бо духовка у нас хрінова). хвилин за 10-15 має запектися. головне щоби "водички" не було, а саме було запечене.
дуже смачно з рисом.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 07.11.2010 – 23:04

  • 0

#280 веснянка

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1492 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.11.2010 – 23:20

десь уже згадувана курка в пиві з грибами
ріжемо курку на кавалки, які кому хочеться, солимо-перчимо, обсмажуємо в оливковій олії часник (2 зубчики), додаємо шматки птиці, через деякий час дрібно посічену цибульку, морквинку потерту нямням,перемішуємо, як усе прирум"яниться - вливаєм склянку світлого пива, накриваємо, чекаємо, 5-7 хв, доливаємо до неї літр курячого бульйону(бажано натюрель а не з гидотного кубика) і тушкуємо усе близько 30 хв. Наприкінці доливаємо склянку свіжих вершків. Печериць 2-3 штуки беремо, ріжемо гарно , додаємо сіль-перець і сік лайма(з половини), смажимо їх на розігрітому маслі і додаємо потім до процідженого соусу. Курку викладають на тарілку.соус проціджують і подають з печеричками окремо.Зелень зверху.Гарніри будь-які.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних