Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#241 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 16.09.2010 – 21:08

Перегляд дописуNeorlandina (16.09.2010 20:59) писав:

в плані маринаду чи напою?
я часто мариную мнясо у вині з чорним перцем, орегано, базиліком і т.п. тут в принципі підходить будь-яке вино, головне щоби не солодке. ну то як на мене, чим сухіше - тим краще.

а до страв з мняса традиційно рекомендують червоні напів-сухі або напів-солодкі.
Тут непогано написано
в плані напою )))

дякую
  • 0

#242 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 22.09.2010 – 12:53

Потрібен перевірений рецепт тортика Наполеон.:(
  • 0

#243 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 22.09.2010 – 13:21

Перегляд дописуSensssorika (16.09.2010 22:08) писав:

в плані напою )))

дякую

доречі, не знаю, де вино будете купувати, тут в Україні чи десь у вас там, але якщо з українського вина, то краще Масандру брати (але у перевірених місцях, бо підробок багато).
з Молдовії є непогане Крікова.
з Грузії у нас нічого хорошого не продають - все водою з-під крану розбадяжене.
Недороге та якісне - Чилі, Південна Африка.
  • 0

#244 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 22.09.2010 – 17:17

Перегляд дописуreyneke (22.09.2010 13:53) писав:

Потрібен перевірений рецепт тортика Наполеон.:(
1 яйце+вода= склянка (щоб всього разом була склянка)+3 склянки борошна. Потрібно 2 пачки маргарину, його розділити на 5 частин. З води і борошна місимо тісто, розкачуємо на стільниці, змащуємо однією частиною маргарину(100 гр). скласти конвертом і в холод, трохи постоїть знову розкачуємо, мастимо частиною маргарину і знову конверт і в холод. Так 5 раз. Останній раз розкачуємо і печемо коржі. Розкачувати тонко, один корж використовуємо для обсипки, присипки чи як там собі забажаєте. Просто і смачно. Крем - любий, ми беремо заварний або масляний
  • 0

#245 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 23.09.2010 – 07:51

вчора робили ось такий десерт:
Зображення
500 гр сиру, 1 склянка цукру, 1 пачка желатину(в одній склянці води розвести, розігріти, остудити.) Сир розтерти в блендері+ желатин. вилити в форму, застелену харчовою плівкою, в холод на 2-3 год. Потім перекинути, зняти плівку, притрусити кокосом. Ми кокосом не обсипали, бо просто не було. Смачного
  • 0

#246 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 23.09.2010 – 08:08

а зверху шо за помадка калярова?
  • 0

#247 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 23.09.2010 – 08:12

Перегляд дописуСаляма (23.09.2010 09:08) писав:

а зверху шо за помадка калярова?
замінили воду - компотом. смачне і швидке у приготуванні
  • 0

#248 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 23.09.2010 – 15:40

Перегляд дописуHalka (26.07.2009 23:37) писав:

Тиждень тому на роботі зробили Бейліз - такка смакота вийшла, кого цікавить записуйте рецепт:

Склад:
1 л молока;
200 г вершків (чим пожирніших);
2 пачки ванільного цукру;
1 плитка чорного шоколаду;
400 мл спирту;
12 жовтків;
400 г цукру.
Вихід: 2 - 2,5 л бейлізу

Спосіб приготування:
Нагріваємо молоко, але так шоб не кипіло - коли буде гаряче виливаємо туди вершки, і знову нагріваємо, але не кип'ятимо. Паралельно розтираєм жовтки з цукром до блідо - жовтого кольору. До розтертих жовтків виливаєм молоко з вершками, розтоплену шоколадку, ванільний цукор і добре перемішуєм (повинна бути досить висока температура, інакше шоколад не ротопиться, а осяде грудками). Охолоджуємо в холодильнику, після чого доливаєм 400 мл спирту. Наливаєм в велику пляшку (2 - 2,5 л) яка б міцно закривалась, і залишаєм в холодильнику на 4-5 днів, краще на тиждень.
Смачного! :(

підкажіть: 400 мл спирту - це скільки мл горілки?
  • 0

#249 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 23.09.2010 – 16:45

Саляма Зроби собі ліпше кокосовий лікер, десь вище є рецепт, рубає одразу :(
  • 0

#250 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 30.09.2010 – 09:26

Перегляд дописуNeorlandina (22.09.2010 14:21) писав:

доречі, не знаю, де вино будете купувати, тут в Україні чи десь у вас там, але якщо з українського вина, то краще Масандру брати (але у перевірених місцях, бо підробок багато).
з Молдовії є непогане Крікова.
з Грузії у нас нічого хорошого не продають - все водою з-під крану розбадяжене.
Недороге та якісне - Чилі, Південна Африка.
на мій день народження. так шо не в Україні )))
-----------

мій сьогодні сніданок

робимо картоплю в мундирі. коли остине, почистити. розрізати навпіл і трошки зрізати низ(типу дно, щоб поставити можна було). також в самій картоплині зробити "середину". точнше вирізати її(чи ложкою чайною вибрати, як в кого виходить). має вийти таке собі "гніздо". оце гніздо треба обернути тоненькою полоскою бекону. в кожне гніздо додати трошки зелені + вибиваємо туди по 1 перепелиному яєчку. зверху потерти сиру і в запікати в духовці доки не підрум"яниться бекон. форму для запікання,єстєссно, прєдварітєльна змазати.

виходить дуже смачно. Для чоловіка ше додаю помідори і грибочки - він любить )))

шоб не виникали питання, то встаю я о 6-ій, а снідаю години через 3-4 після того як встану. тому це якраз сніданок і картоплю зварити я встигаю не вмираючи при цьому з голоду )))

+омлетик

яйця. помідори, болг. перець, цибуля, квасоля ..забула як називається, зеленими стручками йде, фарш, або дрібно порізане куряче філе, сіль, перець.
спочатку тушкуємо овочі, далі вбиваємо яйця, перемішати, пательню закрити кришкою. і ще хвилин на 15 залишити на маленькому вогні.

знову ж таки, Тьома любить їсти це з грибами, або оливками. буе.

+ ще їла яблучні драники. ну тут все те саме, шо і з картоплею, тільки з яблуками. а ше лимон можна додати))

і даааа.. я іноді багато їм, нічо страшного, в мене все влазить. ням-ням )))

а ще такі милі маленькі ідеї. можна порізати сосиску(вздовж) і викласти сердечко. зубними паличками закріпити, шоб форму римало. вбити туди яйце і смажити.
або таке зробити
Зображення
це можна самомій вирізати, але в мене криві руки, я беру формочки для печива. весело і з любов"ю))



ага.

зрази з грибами(терпіти не можу грибів,кстаті, але зрази ці сподобалися)

як я вчора брала, так і розказую,звісно, шо двом людям треба небагато, а ви вже як на більшу кількість людей то і збільшуйте продлукти):
2 курині грудки,1 яйце, булочка,8 шт.шляпок шампиньйонів,1 цибуля,3 дольки часнику, укроп, сіль,перец,трошки мускатн.горіху, лимонний сік. сухарі для паніровки.

грудки помолоти(у блендері), додати булочку(а булочку прєдварітєльна змочити в вершках),яйце, подрібнену цибулю,часник(почавити), зелень,спеції. вимісити фарш.
шампіньйоны промити,посолити, поперчить, побризкати лимонним соком, дати постояти хвилин 15.
далі беремо фарш,ліпимо "лєпьошку". кладемо в середину шампіньйон,з"єднати края, сформувати шарик(у мене вийшло 8 штук, собссна. бо ж і грибів стільки було, тому орієнтувалася). отоді обваляти у сухарях і смажити(корочка має з"явитися). після цього поставити хвилин на 15 у духовку(собсна, для грибів). усьо.
можна замість булочки брати хліб, але в мене хліб був тільки чорний, тому я взяла булочку. робила вперше, вийшло смачно )))
  • 0

#251 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 01.10.2010 – 12:21

Перегляд дописуЛастiвочка (22.09.2010 18:17) писав:

1 яйце+вода= склянка (щоб всього разом була склянка)+3 склянки борошна. Потрібно 2 пачки маргарину, його розділити на 5 частин. З води і борошна місимо тісто, розкачуємо на стільниці, змащуємо однією частиною маргарину(100 гр). скласти конвертом і в холод, трохи постоїть знову розкачуємо, мастимо частиною маргарину і знову конверт і в холод. Так 5 раз. Останній раз розкачуємо і печемо коржі. Розкачувати тонко, один корж використовуємо для обсипки, присипки чи як там собі забажаєте. Просто і смачно. Крем - любий, ми беремо заварний або масляний
Дяка! Робила по твоєму рецепту.
Вийшов ось такий тортик. Ням-ням.))
Зображення
  • 0

#252 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.10.2010 – 20:44

reyneke А я думала, що ти спитала і не робила))) Рада, що тобі вдалось. Маю ще рецепт слойоного тіста на пиві. Дешево і суперово. В мене всі рецепти прості у виготовленні. Клич як треба
  • 0

#253 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 02.10.2010 – 14:49

Перегляд дописуreyneke (1.10.2010 13:21) писав:

Дяка! Робила по твоєму рецепту.
Вийшов ось такий тортик. Ням-ням.))
Зображення

Ластівочко !, ШО це воно, я тебе питаю ? Шо ти ото людині за рецепт втюхала ? Оце, "наполеон" ?...не скажу на шо це схоже...корочч, це якийсь біляш... "Янукович". Ги ги ги.
reyneke, тобі треба простий і гарнюній рецепт "наполеон" ? Нє вАпрос. Звертайся в любе врем*я...Ластівочка тобі насовітує...гм.. а де ВакуОлька ?
  • 0

#254 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 02.10.2010 – 17:14

Безбожник, давайте вашого рецепта, порівняємо. :angry1:
  • 0

#255 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 02.10.2010 – 18:49

Безбожник
Самі ви - янукович))) То як? давати рецепта на пиві?
  • 0

#256 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 02.10.2010 – 20:18

Перегляд дописуreyneke (2.10.2010 18:14) писав:

Безбожник, давайте вашого рецепта, порівняємо. :angry1:

Я ж сказав, нє вАпрос...значить так... як написав совєтскій класік : "в усьом нужна сноровка, закалка, тренировка"..корочч, шоб приготувати людський торт "наполєон", як і будь яку пИщу, потрібно, перш за все, шоб осєніло вдохновєніє. Тобто, торт починаємо готувати не з тОго, що хватаємо качалку і починаємо розкочувать коржі (як ото Ластівочка тут гоніт), а з осєнєнія. Приблизно за неділю до початку випічки, де б ти не була, шоб ти не робила - постійно мугикаєш собі : "я зроблю найкращий у світі торт, Ластівочкам на заздрість". На реакцію перехожих та сусідів, котрі будуть показувать пальцем біля скроні, не реагувати. Це - перша частина рецепту. Коли тебе осєніт, звертайся, напишу подальші дії.
Да ! чуть не забув...не переплутай слова мугикалки. Інакше, у тебе знову получиЦЦя те ж самісіньке шо я бачу на фото - біляш з гарбузовою кашею..."Янукович".


Перегляд дописуЛастiвочка (2.10.2010 19:49) писав:

Безбожник
То як? давати рецепта на пиві?

Торт на пиві ?...ну давай. Ги.

Повідомлення відредагував Безбожник: 02.10.2010 – 20:42

  • 0

#257 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 02.10.2010 – 20:26

Перегляд дописуБезбожник (2.10.2010 21:18) писав:

Торт на пиві ?...ну давай. Ги.
для вас на пиві не дам. :angry1: для вас навмисне такий рецепт (потім перевірю як вийшло :lol:) :
Прихований текст
Візьміть чашу терпіння. Налийте туди повне серце любові. Киньте дві жмені щедрості. Притрусіть гумором. Посипте добром, додайте якомога більше віри і все це гарно перемішайте.
Потім намажте на шматок виділеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху.

Повідомлення відредагував Ластiвочка: 02.10.2010 – 20:27

  • 0

#258 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 02.10.2010 – 20:58

Перегляд дописуЛастiвочка (2.10.2010 21:26) писав:

для вас на пиві не дам. :angry1: для вас навмисне такий рецепт (потім перевірю як вийшло :lol:) :
Прихований текст
Візьміть чашу терпіння. Налийте туди повне серце любові. Киньте дві жмені щедрості. Притрусіть гумором. Посипте добром, додайте якомога більше віри і все це гарно перемішайте.
Потім намажте на шматок виділеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху.

Я ціню такий рецепт, Ластівочко, але....

Цитата

і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху.

...у мене щоранку мимо двору Пєтька проходить до магаЗІНА...ну шоб хтось на шару пригостив. Так от я йому можу винести стакан самогонки і солоного огірка...Пєтька буде найщасливіша людина у світі. А якшо я йому твій рецепт запропоную, то він мене пошле в усім відоме місце. Ги.
  • 0

#259 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 03.10.2010 – 12:27

Готували сьогодні вареники і прийшло в голову питання - хто що в них кладе (якщо щось оригінальне - давайте рецепт зразу) і хто з чим полюбляє).
Я наприклад люблю лише картопляні, грибні або ліверові вареники. А вишневі, сирно-картопляні і сирні не признаю.
  • 0

#260 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 03.10.2010 – 19:05

сьогодні приготувала качку з апельсинами. ніяким конкретним рецептом не користувалася, вигадувала своє виходячи з наявних продуктів, часу та кухонних причандал.

значить береться качка.
у мене вона була ціла, не сильно велика але жирнюча.
оскільки запікати цілу не було часу, довелося її розрізати на порційні шматки та тушкувати.
жир з дупи, шиї та частково з ніжок вирізала, залози з хвоста повирізала і обсмажила трохи на сковорідці, щоби жир постікав.
коли воно вже так присмажилося - переклала в казанок (найкраще якщо є якась посудина з товстими стінками, але в мене такого немає).
жир у сковорідці залишила і додала туди мілко розтерту цедру з половини апельсина та червоного гострого перцю (порошок), трохи те діло покипіло на маленькому вогні, загусло.
тим часом в казанок з качкою вкинула порізаний на шматочки апельсин та сік десь половини апельсину, соєвий соус та суміш спецій. Суміш спецій така: дві зірочки бадьяну (можна аніс просто), трохи кориці, кілька штучок гвоздики, десь так чверть мускатного горіха, та чорний перець горошком. все це мелеться у кавомолці, або у кого шо є. так шоби все дрібненько було.
ну і все туди в казанок.
потім ще додала сік одного лайму та трохи цукру (можна меду, так навіть краще).
і там все це діло тушкувалося до готовності.
вийшло дуже соковито і нежирно.

в цілому качка зайняла рівно дві години - з ощипуванням, розділуванням і власне готуванням.
до такої качки найкраще рис (тільки свіжозварений, а не вчорашній розігрітий) або картопляне пюре.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних