Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#221 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 13.08.2010 – 18:05

Перегляд дописуSensssorika (13.08.2010 17:53) писав:

питання: чию печінку найкраще їсти і з чим?
*серйозно питаю
Свинну не бери, вона гірчить. Найсмачніша - яловича тушена в сметані з цибулькою. Куряча і індича - теж досить смачні, але то вже на любителя. Гарнір - рис або картопля-пюре
  • 0

#222 Невгамовна

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 107 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 16.08.2010 – 11:38

Пропоную рецепт свого хліба. Може комусь пригодиться? Колись давно пекла його часто, а зараз - лінуюсь.
6 склянок борошна
3 склянки теплої води
20г дріжджів
2чайні ложки солі, одну чайну ложку оцту, 1 чайну цукру. Усе добре замісити, розділити на дві форми (маю такі форми як на хліб формовий), дати постояти 20 хв, потім в гарячу духовку.

Квашена капуста

Цитата

Традиція квашеної капусти прийшла до нас з давніх давен. Щороку в середині осені більшість прогресивних людей відриває собі руки мішками з капустою. Процедура починається зранку, коли людиська марширують на глобальні пункти продажу капустяних голів. Вони там сваряться і торгуються, а також дуже довго вибирають. Потім одне одному кажуть, що вони купили найкращі капустини саме от в цієї цьотки. Хоча всі продавці беруть товар з однієї фури, машини чи городу. Але, коли капуста потрапляє в квартиру, хату, замок – починається дорікання і наїзди одне на одного, чого ти таке гімно викупив, на що йде відповіть, а курва мать твоя засрана ти де була і на наступний раз підеш сама бо я маю всьо в дупі. Цей ритуал, капустянський, є обов’язковим до виконання. Це як молитва самурая перед діставанням катани з полки. В даному випадку розчехляються шатківниці, котрі попередньо клянчаться в сусідів, друзів, родичів і трагаються за сотні кеме.
Коли капуста збоку і ти сидиш на шатківниці. Починається час мегасварок, котрі правда закінчуються взаємним ремигання першорубленої головки чи партії головок, все солиться, додається кмин, сіль, морква і трамбуються бочища, бочки і бочечки чи баняки і виварки. Розмір посудини залежить від фантазії її власника. Дуже часто посудина орендується в когось. І чим менше людей є тим більше тої капусти кваситься. В подальшому половина згниває на смітниках чи купах гною. Але то таке. Шо там буде то пофіг, головне процес і процедура і шо сусіди скажуть якщо я не наквашу капусти.
Вертаючись до теми сварок. Бувають вони за таких причин. Мало солі, врізаний палець і заляпання кровю половини бідона капусти або крутіше – коли палець не ріжеться, а зрізаються всі нігті і то добро падає вже в нарізану капусту, і його відшукати нереально. Воно звісно ж знайдеться. Зимою. Коли будуть пригощати дорогих гостей. Ну нічого. Хтось сплюне, хтось пережує але яка ням-нямка буде. Також в процесі трамбування капусти гарно відмиваються руки і вимивається все, що є під нігтями. Ууууммммм це супер приправи.
Все. Капуста почищена. Пошаткована. Натрамбована. Хата засрана. Люди втомлені. Ждітє. Попри накваску, ще ж звичайно з залишків і відходів робляться голубці і тушена капуста, приблизно місяць часу ще жеруть ото шо залишилося. А чого має пропадати. Доречі качани теж треба їсти, щоб глисти не плодилися.
Скоро починаються перші смороди. Вода булькає. Так має бути. То почався процес гниття і розкладання та накопичення колоній мікроорганізмів.
Фсьо. Капустка готова. Воду не виливайте. Її пити можна. Так, пити, коли голова зранку болить. Після того як ввечері гарно закусили цією ж капустою.
Капуста згуртовує сімейки “адамсів” по всій західній Україні. А, ні, по всьому світу затяті капустомани виконують ці складні процедури і танцють танці з бубнами навколо бочок з капустою.
А ти любиш квашену капусту? Я люблю. Як без неї:ggggg: Смачного.

  • 0

#223 WTF?

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 939 повідомлень

Відправлено 16.08.2010 – 15:25

Перегляд дописуSensssorika (13.08.2010 17:53) писав:

питання: чию печінку найкраще їсти і з чим?
*серйозно питаю
нам з Гетьманом смакує куряча печінка.
я її спочатку вимочую у воді, потім у молоці.
тушкую на пательні з цибулею, морквою та спеціями під сметаною.

а найліпшим гарніром до печінки, я вважаю, є картопляне пюре

ну, може і з рисом смачно, як Вакулька пише
(але я рис "пустий" лише їм, з маслом тільки, тому не знаю, як він смакує з печінкою)

Повідомлення відредагував WTF?: 16.08.2010 – 15:26

  • 0

#224 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 11.09.2010 – 16:44

Зображення

готовий бісквіт, полуниця, крем, мастика.
Крем:
2 ст. л муки
2 ст. л сахара
250 гр. молока
Все змішати, поставити на плиту, інтенсивно помішувати, поки маса стане по консистенції як сметана.
Охолодити.
додати 100 гр. вершкового масла
0,5 банки згущеного молока
1 пакетик (1 гр.) ваніліна
Взбити.

Мастика:
пакетик маршмеллоу (это таке суфлє, наприклад, Бон-парі, м"гкі шматочки, біло-рожеві зазвичай)
Нагріваємо в мікрохвильовій чи на водяній бані(воно тане). Додаємо столову ложку верш. масла і пудру, щоб вийшла пластична маса, ктору потім можна буде розкатати.. Розкатуємо у великий пласт (стол треба посыпати пудрою, бо дуже прилипає), накриваємо. Можно підфарбувати піщевимі красітєлямі(в будь-який колір)

Спочатку кладемо корж, ввирізаємо загальну форму, де не вистачає -докладаємо "обрізками". Пропітать. (якшо полуниця була заморожена, то можна її соком пропитати), зверху викласти полуницю, на неї крем. накрити другим коржем, його теж пропитати і змазати кремом.

Круглу миску викласти плівкою, в неї плотно набити суміш бісквіту, кремц і горіхів. (на фото бісквіт порізаний кубиками, але він розвалився і вийшла сплошна маса, хоч і на смак це ніяк не вплинуло)Перевернути миску на коржі, витряхнути "цицьку" )))
так само зробити другу "цицьку". Зверху покрити мастикою.
можна робити і без "тіла", лише бюст.

рецепт не мій, сама натрапила. як по мені, це атвратітєльнєйшая гадасть.



Перегляд дописуWTF? (16.08.2010 15:25) писав:

а найліпшим гарніром до печінки, я вважаю, є картопляне пюре
а в мене пюре-з найкращий гарнір під УСЕ! :lol:

кста, сьодні на вечерю маємо(ну майже маємо) свинину.

берем шматок м"яса(корейку, або карбонад) і робимо в ньому надрізи по всі ..еем..довжині шо лі. посолити, поперчити.

в кожен надріз кладемо долькі помідорів(тоненькі мають бути, але не такі, шоб розлізлися) і ломтики сиру (теж не дуже тоненькі. можна, канєш і на тьорочку, але сир зразу розплавиться, а страві ше готуватися і готуватися.

викласти на противень, обкласти картоплею(порізаною як на борщ). додати розмарину. а я ше й яблук накришу і покидаю гг
фольга.

в духовку. а там уж "на глаз" )))
  • 0

#225 yushchenko

    yushchenko

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3760 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Backside of the Moon

Відправлено 11.09.2010 – 19:43

Перегляд дописуWTF? (16.08.2010 16:25) писав:

нам з Гетьманом смакує куряча печінка.
Бгг. Скоріш смакує гаманцю.
  • 0

#226 WTF?

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 939 повідомлень

Відправлено 11.09.2010 – 19:50

Перегляд допису---- (11.09.2010 20:43) писав:

Бгг. Скоріш смакує гаманцю.
Ви не заглядайте нам до рота :lol: я бачу, вам знову зайнятися нічим.
  • 0

#227 yushchenko

    yushchenko

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3760 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Backside of the Moon

Відправлено 11.09.2010 – 20:01

Перегляд дописуWTF? (11.09.2010 20:50) писав:

Ви не заглядайте нам до рота :lol: я бачу, вам знову зайнятися нічим.
Шукаю ото по нету рецепт пива, а ви печінки їсте.
  • 0

#228 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 12.09.2010 – 00:01

Перегляд дописуWTF? (16.08.2010 16:25) писав:

нам з Гетьманом смакує куряча печінка.
я її спочатку вимочую у воді, потім у молоці.
тушкую на пательні з цибулею, морквою та спеціями під сметаною.

а найліпшим гарніром до печінки, я вважаю, є картопляне пюре

ну, може і з рисом смачно, як Вакулька пише
(але я рис "пустий" лише їм, з маслом тільки, тому не знаю, як він смакує з печінкою)
Спробуй, справді, смачно.. та й взагалі, я рис їм усілякий. З картоплею печінка - то класика:wacko:
  • 0

#229 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 12.09.2010 – 16:03

Перегляд дописуВакуОлька (12.09.2010 01:01) писав:

Спробуй, справді, смачно.. та й взагалі, я рис їм усілякий. З картоплею печінка - то класика:wacko:

Пхе...онучко, шо це ти отут, посеред ночі, понавидумувала?...ти отстала от жизні, печінку, якшо вже готувати з картоплею, то треба солодкі сорти, а їх, тепер в Україні...корочч, онучко, найкраща печінка, то з яблучками...з ананасами теж, нічогенько собі...вчись, допоки я коньки...(тьху на мене!).
  • 0

#230 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 13.09.2010 – 00:50

Перегляд дописуБезбожник (12.09.2010 17:03) писав:

Пхе...онучко, шо це ти отут, посеред ночі, понавидумувала?...ти отстала от жизні, печінку, якшо вже готувати з картоплею, то треба солодкі сорти, а їх, тепер в Україні...корочч, онучко, найкраща печінка, то з яблучками...з ананасами теж, нічогенько собі...вчись, допоки я коньки...(тьху на мене!).
Нє, дідусю, з отими анаВасами їжте самі... а я буду в сметанці, з рисом чи з картопелькою:wacko:

А про коньки - забудьте ще натрохи... льоду ще нема;)
  • 0

#231 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 13.09.2010 – 08:13

Пропоную дуже легенький і швидко робиться - бисквіт. Зранку можна закалатати і пару хв - свіженьке!
4 яйця
1 ст.цукру
1ст борошна (борошна не повна склянка, до повної додати 1 ложку столову крохамалю)
На бляшку стелемо папір, ріжемо яблука(ізюм, горіхи, або що є)виливаємо тісто і в нагріту духовку.

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  5_015.jpg   32.26К   10 Кількість завантажень:

  • 0

#232 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 13.09.2010 – 22:05

слухала сьодні дискусію однієї тьоті з узбеком. на тему "чи треба класти у плов томатну пасту". бгг
що думаєте з цього приводу,панове ? )))
  • 0

#233 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.09.2010 – 22:08

Перегляд дописуSensssorika (13.09.2010 23:05) писав:

слухала сьодні дискусію однієї тьоті з узбеком. на тему "чи треба класти у плов томатну пасту". бгг
що думаєте з цього приводу,панове ? )))

томатну пасту фтопку. не потрібна вона там.
а от барбарис полюбому потрібен. нещодавно зрозуміла, що без нього фігня виходить а не плов.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 13.09.2010 – 22:09

  • 0

#234 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 14.09.2010 – 06:24

Вчора захотілося "Картошки". Це таке тістечко, пам.ятаєте?
готується швидко, а виходить смачно:
2 пачки печива розтерти ( відкладаємо 3 ст. ложки на паніровку), додаємо 2/3 стакана підсмажених, подрібнених горіхів, 1-1.5 столову ложку какао і 1-2 ст ложки алкоголю (я брала текілу, але смачніше з ромом). ВСе це заливаємо 2/3 банки невареної згущенки і вимішуємо.
А далі усе ясно, накручуємо кульки і обкочуємо в паніровці з печива, що відклали.
  • 0

#235 Невгамовна

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 107 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 14.09.2010 – 17:52

Пропоную дуже смачний і простий у приготуванні лікер:
250грам цукру
2-3ложки кокосової стружки
500грам молока
1пачка ванілі
варити все разом 6-8хвилин. остудити, процідити і додати 0,5літри горілки.
(вихід: 1літра). швидо і смачно.

  • 0

#236 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 14.09.2010 – 19:59

Перегляд дописуНевгамовна (14.09.2010 18:52) писав:

Пропоную дуже смачний і простий у приготуванні лікер:
250грам цукру
2-3ложки кокосової стружки
500грам молока
1пачка ванілі
варити все разом 6-8хвилин. остудити, процідити і додати 0,5літри горілки.
(вихід: 1літра). швидо і смачно.

це вкидати вже в кипляче молоко? маю на увазі, варити 6-8 хв після того, як закипить?





горілку вливати в холодну суміш?
  • 0

#237 Невгамовна

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 107 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 14.09.2010 – 20:37

250грам цукру +2-3ложки кокосової стружки+500грам молока+1пачка ванілі всі інградієнти змішати, варити разом 6-8 хв, остудити, процідити (як вистигне), і в холодне додати пів літри горілки (доброї), перемішати і в холодильник! Стоїть скільки треба.
  • 0

#238 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 14.09.2010 – 20:41

Перегляд дописуНевгамовна (14.09.2010 21:37) писав:

250грам цукру +2-3ложки кокосової стружки+500грам молока+1пачка ванілі всі інградієнти змішати, варити разом 6-8 хв, остудити, процідити (як вистигне), і в холодне додати пів літри горілки (доброї), перемішати і в холодильник! Стоїть скільки треба.

а цукор встигає розчинитися?
  • 0

#239 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 16.09.2010 – 20:18

Перегляд дописуNeorlandina (13.09.2010 22:08) писав:

томатну пасту фтопку. не потрібна вона там.
а от барбарис полюбому потрібен. нещодавно зрозуміла, що без нього фігня виходить а не плов.
виявилося, шо узбек наполовину українець (з Херсону, по матері) бгг

хто яке вино і з чим любить? бо я вино взагалі не тойво, але через півтора місяці намічається якоби свято, доведеться рабинею там покуховарити . чи може навіть не так питання поставити.. о. яке вино краще під ммм"ясо?
  • 0

#240 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 16.09.2010 – 20:59

Перегляд дописуSensssorika (16.09.2010 21:18) писав:

виявилося, шо узбек наполовину українець (з Херсону, по матері) бгг

хто яке вино і з чим любить? бо я вино взагалі не тойво, але через півтора місяці намічається якоби свято, доведеться рабинею там покуховарити . чи може навіть не так питання поставити.. о. яке вино краще під ммм"ясо?

в плані маринаду чи напою?
я часто мариную мнясо у вині з чорним перцем, орегано, базиліком і т.п. тут в принципі підходить будь-яке вино, головне щоби не солодке. ну то як на мене, чим сухіше - тим краще.

а до страв з мняса традиційно рекомендують червоні напів-сухі або напів-солодкі.
Тут непогано написано
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних