Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#201 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 07.05.2010 – 11:22

spanky
дяка за поради з мінералкою. візьму на заміточку собі. А я до кави іноді додаю мінералку. Чому? не знаю, хтось колись так пригостив і сподобалось
  • 0

#202 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 09.05.2010 – 13:31

Курка в кефірі

На 600 гр курячого філе потрібно приблизно 1 склянка кефіру. Спершу робите соус: в кефір (бажано брати з низькою жирністю, тоді курка м.якша) додати порізаного дрібно часнику, чорного перцю і зелень. За бажанням можна додати ложку майонезу. Вкидаєте порізане дрібними кубиками філе і лишаєте на півгодини-годину.
Потім закладаєте у будь-яку глиняну посудину філе з невеликою кількістю соусу і в духовку при 180-200 градусах. Періодично доливати трохи соуса, але не все зразу, щоб м.ясо не тушилося, а пеклося в соусі.

Смачного!
  • 0

#203 yushchenko

    yushchenko

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3760 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Backside of the Moon

Відправлено 09.05.2010 – 13:38

Млинець! Смачна тема.

До речі про млинці, наскільки пам'ятаю: мука, яйця, молоко, сіль. Мішати і смажити, пропорцій не знаю.
  • 0

#204 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 09.05.2010 – 13:41

Перегляд допису---- (9.05.2010 14:38) писав:

Млинець! Смачна тема.

До речі про млинці, наскільки пам'ятаю: мука, яйця, молоко, сіль. Мішати і смажити, пропорцій не знаю.

млинці виходять тоненькі, якщо розділяти яйця: спершу збити жовтки+масло+цукор, далі додати молоко, далі додати борошно, а вже потім збити білки+сіль. Додати олію


тоді виходять "мереживні"
  • 0

#205 WTF?

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 939 повідомлень

Відправлено 09.05.2010 – 13:43

Перегляд допису---- (9.05.2010 14:38) писав:

Млинець! Смачна тема.

До речі про млинці, наскільки пам'ятаю: мука, яйця, молоко, сіль. Мішати і смажити, пропорцій не знаю.
Та це начебто налисники, російською бліни, а млинці готуються схоже, тільки замість молока кефір або скисше молоко + якийсь розпушувач. Вони виходять такі маленькі та пухкенькі.
Але то таке, кожен по-своєму готує та називає.
  • 0

#206 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 09.05.2010 – 21:08

Перегляд дописуWTF? (9.05.2010 14:43) писав:

Та це начебто налисники, російською бліни, а млинці готуються схоже, тільки замість молока кефір або скисше молоко + якийсь розпушувач. Вони виходять такі маленькі та пухкенькі.
Але то таке, кожен по-своєму готує та називає.
замість розпушувача можна дати трішки соди (на кінець ножа) і погасити або лимонни соком або оцтом. Хоча якщо даю кефір або кисле молоко - то даю тільки соди трішки, кефір сам соду гасить і пухкенькі виходять. А, ну й тісто, звичайно консистенції густої сметани, коли на налисники воно має бути досить рідке.

А ще в млинці даю кусочки свіжих яблук, або ізюм... мням-мням
  • 0

#207 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.06.2010 – 03:51

Ділюся своїм рецептом (щоправда він не мій, мібуть такий існує вже, але до такого складу продуктів сама дойшла методом спроб).
Чоловіча частина дуже любить таку страву, хоча я теж бо жиру небагато і ситне.
В каструлю наливаємо трохи олії (я даю оливкову), туди кидаємо м"ясо нежирне шматочками (свинину), обсмажуємо, цибульку порізану, моркву півкільцями (дрібними), картоплю порізану на шматки десь розміром 4 см - то все перемішуємо часто. Тим часом великими кубиками ріжемо кабачки і баклажани (з баклажанів бажано шкірку зняти), по черзі досипаємо до баняка. Треба потрішки підсолювати, щоб овочі пускали сік і тушилися в своєму соці.
Далі - можна додати болгарський перець, шампіньйони, помідори (перед тим ошпарити кип"ятком і зняти шкірку) - залежно хто шо любить.
Заливаємо те діло соусом для рагу\до спагетті\томатним соком\чи кетчупом розбавленим водою. Шо є. Якшо додавали помідори - то того соусу менше, щоб не було забагато томатного смаку.
А далі - вже за смаком: додаю свіжий базилік, солю до смаку, часом в кінці додаю дрібно порізаний зубчик часнику, щоб був трішки часниковий присмак. Якшо є італійські приправи можна трішки досипати. То вже від настрою і смаку.
Протушкувати.
Головне - все має бути швидко, щоб наприклад картопля не перетушилася чи кабачки з баклажанами.
Отаке рагу, яке може мати багато варіантів. :rolleyes:
І вважаю то корисною стравою, бо мало жиру, час тушкування не довгий.

Перегляд дописуОнук Велеса (14.04.2010 15:31) писав:

Киці, хто пояснить, що таке: мате, ройбуш, кеш’ю, перга? Бачу, тут люди досвідчені, а шукати в десь в неті немає особливо часу.
перга то пилок який бджоли збирають, часом ше називають ту суміш якою бджоли годують матку. Пробувала. Кажуть шо дуже-дуже корисно.

Повідомлення відредагував Amili: 07.06.2010 – 03:43

  • 0

#208 Гість_Alesia_*

  • Гості

Відправлено 09.06.2010 – 08:38

Я також знаю парочку смачненьких рецептів!Один з них вам прокоментую:Салат має назву ПІКАНТНИЙ!!!!!
Склад:Відварене куряче філе
Ананаси
Сир голандський
Маслини
Кукуруза
Петрушка
Перець мелений
Цей салатик має смачний цікавий смак,так як він не солеться,всі інгридієнти ріжуться кубиками,ну звісно крім кукурузи,а маслини тоненькими кружечками! СМАЧНОГО!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#209 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 30.06.2010 – 18:41

Бейгелє з кунжутом (бублики :) )

Трохи про Бейгелє:

Цитата

"Бейгеле - это всего-навсего хлеб, только в форме кольца.
Но кто может объяснить, почему он такой вкусный, такой мягкий, такой нежный и упругий.
Если его сжать, чтобы сошлись дно и верх, а потом отпустить - он через секунду распрямится и примет прежнюю форму, как будто и не был сдавлен. В каком-то смысле это маленький калач, только усыпанный кунжутом."

Інгридієнти на 10 бейгелє:
1 кг борошна
4 ч.ложки суxиx дріжжів
1 ст.ложка солі
2 ст.ложки цукру
6 ст.ложок олії
2 з половиною стакани теплої води (стакан=250 мл.)
200 г кунжуту

Я робила тісто з третини продуктів, не хлібцями, а невеликими булочками, вийшло 8 шт.
Тісто місила хлібопічка, я тіки дірку робила, і те... кудись вона зникла. :P

Якщо робити вручну, то:
1. замісити тісто.
2. накрити рушником і поставити на півтори години підходити.
3. через 40 хвилин тісто обім"яти, і поставити підійматися далі.
4. поділити тісто на рівні частини.
5. сформувати бублики.

Далі. Набираємо в глибоку тарілку теплу воду. В іншу тарілку насипаємо кунжут. Спершу вмочуємо бублик у воду, потім обвалюємо в кунжуті з усіх сторін.
Викладаємо на деко, застелене пекарським папером.
Ставимо деко із бубликами в тепле місце, хвилин на 30, щоб ще раз підійшли.

Печемо в духовці, нагрітій до 200 градусів, хвилин 15.

Зображення
  • 0

#210 Sergiy_K

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6889 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:штори

Відправлено 06.07.2010 – 09:57

Перегляд дописуЛастiвочка (9.04.2010 10:22) писав:

Потрібно допомога.
Що робити з свіжим березовим соком? Хтось знає рецепту приготування?
в 3-літрову банку з сирим соком кинути зверху повну столову ложку курземе, не перемішувати, через пару тижнів получаєцця квас

Перегляд дописуЛастiвочка (14.04.2010 16:02) писав:

свіжий березовий сік+лимон порізати(ми давали 1 лимон на 3л соку)=переварити і гарячим закатати(можна за смаком цукру, але ми не давали)
не варити, а довести до кипіння і пастеризувати
  • 0

#211 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.07.2010 – 10:12

Перегляд дописуSergiy_K (6.07.2010 10:57) писав:

в 3-літрову банку з сирим соком кинути зверху повну столову ложку курземе, не перемішувати, через пару тижнів получаєцця квас


не варити, а довести до кипіння і пастеризувати
угу...де ж ти був як сік тиснули? той у нас забродив))), але випили
зато я маю суперовий рецепт настойки
  • 0

#212 Sergiy_K

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6889 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:штори

Відправлено 06.07.2010 – 10:52

Перегляд дописуЛастiвочка (6.07.2010 11:12) писав:

угу...де ж ти був як сік тиснули?
"мився"

Перегляд дописуЛастiвочка (6.07.2010 11:12) писав:

той у нас забродив)))
в мене навіть з цукром не забродив
  • 0

#213 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.07.2010 – 11:03

Перегляд дописуSergiy_K (6.07.2010 11:52) писав:

"мився"


в мене навіть з цукром не забродив
та ми і заброджений випили)))
ось рецепт на класну наливку і просту у приготуванні.
Малинова наливка від Невгамовної
Беремо 3 л води і 800 гр цукру, закип"ятити+1,5 чайної ложки кислоти.
ягоди малини (можна брати любі. якщо тверді то подушити трохи) 1,5 літри і висипаємо на дно каструлі, заливаємо гарячим сиропом, вистигне - на добу в холодильник. потім додаємо 600 гр спирту і - смачного :happytwo:

  • 0

#214 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 06.07.2010 – 11:11

Шампінйони помити. сіль перець за смаком, залити майонезом на 15хв.
На шпажки і на багаття. Смачна штука
  • 0

#215 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.07.2010 – 11:28

Перегляд дописуjakobz (6.07.2010 12:11) писав:

Шампінйони помити. сіль перець за смаком, залити майонезом на 15хв.
На шпажки і на багаття. Смачна штука
це вже після того як скінчаться шашлики?
  • 0

#216 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 06.07.2010 – 11:45

Перегляд дописуЛастiвочка (6.07.2010 12:28) писав:

це вже після того як скінчаться шашлики?
Шашлики вже набридли, жру гриби)
  • 0

#217 Sergiy_K

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6889 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:штори

Відправлено 06.07.2010 – 11:45

Перегляд дописуЛастiвочка (6.07.2010 12:28) писав:

це вже після того як скінчаться шашлики?
це ще поки є горілка
  • 0

#218 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 13.08.2010 – 11:16

А я про хліб напишу.) Печу зараз, переважно у духовці, замішує хлібопічка, потім формую хлібину, ставлю в тепле місце (воно зараз усюди, гиги) щоб підходила. Коли підіймається рази в 2, чи більше, ставлю пектися. Зазвичай 150 градусів та 30-45 хвилин вистачає.

Хліб Дарницький (~1000г)
Солод - 1 ч.л., заварити 30 мл окропу
Вода - 310 мл
Цукор - 1,5 ст.л.
Сіль - 1,5 ч.л.
Масло рослинне - 2 ст.л.
Борошно пшеничне - 200 г
Борошно житнє - 290 г
Закваска суха - 1,2 ч.л.
Клейковина - 4 ч.л.
Дріжжі сухі - 1,8 ч.л.

Прикріплений файл  P7283058.JPG   54.01К   2 Кількість завантажень: Прикріплений файл  P7293061.JPG   63.19К   4 Кількість завантажень:

Хліб Селянський (~500г)
Солод - 1 ст.л., заварити 50 мл окропу
Масло рослинне - 1 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Цукор - 0,5 ст.л.
Борошно пшеничне - 270 г
Борошно житнє - 75 г
Дріжжі сухі - 1 ч.л.
Додала 4 чайні ложки насіння льону

Прикріплений файл  P8123308.JPG   30.89К   1 Кількість завантажень:

В цього хлібця, коли свыжий, дуже класна хрустка скоринка.
  • 0

#219 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 13.08.2010 – 16:53

питання: чию печінку найкраще їсти і з чим?
*серйозно питаю
  • 0

#220 Монблан

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 442 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 13.08.2010 – 17:35

Перегляд дописуSensssorika (13.08.2010 17:53) писав:

питання: чию печінку найкраще їсти і з чим?
*серйозно питаю
Мені смакує з яловичини.Гарнір може бути абсолютно різноманітним.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних