Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#21 metamoreFoZza

    антіБлондінка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 356 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сьомої тучки

Відправлено 27.11.2007 – 13:48

Люди, розкажіть як хто варить борщ.
цікаво.
  • 0

#22 Sergv

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 43 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:м.Вінниця

Відправлено 27.11.2007 – 13:53

Перегляд дописуР0М@ННь0 (19.06.2007 13:43) писав:

Підкажіть рецепт відбивних


Береш відбивну, відбиваеш її, потім в яйце мокаеш і на сковорідку
  • 0

#23 metamoreFoZza

    антіБлондінка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 356 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сьомої тучки

Відправлено 27.11.2007 – 14:19

класно..
а головне
ніколи в житті не
використовувати приправу 10 овочів
або заправка до борщу((( бє
мене нудить від них
:prapor3:
  • 1

#24 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 27.11.2007 – 15:36

Я трошки не так варю. Люблю борщик на реберцях. Варимо реберця (мняско), окремо відварюю фасольку, в бульон додаю картопельку, морквину, варю майже до готовності, потім капусту дрібненько нашатковану (не можна кидати разом барабольку і капусту, бо бараболя буде тверда)+ вже відварену фасольку. Відварений, почищений, потертий буряк додаю в кінці варки, але не увесь, а 1/3 залишаю. До того всього додаю томату, зелень, спеції. Коли вимкнула - додаю решту буряку, тоді колір борщу буде насичений (то секрет нашої родини) і потертий дрібненько часничок(2 зубці). І ні в якому разі не можна додавати при варці борща сметану. Борщ люблю на другий день, смак в нього інший, а от коли при варці давати сметану - любить скоро скиснути. От і все
  • 1

#25 valera

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 46 повідомлень

Відправлено 29.11.2007 – 16:20

Сало по українські:
1)Шмат сала
2)перець мелетий
3)часнок чи цибулина по смаку




B)
  • 0

#26 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.12.2007 – 22:14

Панські канапки
Пропоную рецепт бутербродиків, які дуже смачні і оригінально виглядають на столі.
Потрібно: Крекер солоний, маса (масло розтерте з домашнім сиром чи як каже москаль - творогом). Намащуємо печиво, склеюємо по два докупи. Наверх шматочок ковбаски, або мняска, огрірочка чи помідорки....коротше наверх ставимо все шо хочеться. Ті канапки дуже смачні коли на ніч їх намастити.
  • 1

#27 Малинка

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 207 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.12.2007 – 18:36

А вот як я готую борщик:

варю м*ясний бульйон (із мяса або м*ясних кісточок), посолоти його. Коли м*ясо буде готове, витягнути його з бульйона і покласти в каструлю нарізану картоплю, і нарізану квадратиками капусту.
Поки вариться капуста з картоплею, готовлю основу борща: моркву нарізаю соломкою, цибулю дрібно ріжу, а буряк трю на грубій терці або тоже нарізаю соломкою. В олії обюжарюю моркву з цибулею.
Потім кладу буряк і зразу добавляю або томатну пасту або кетчуп. (літом додаю в зажарку помідори, і також болгарський червоний перець). Все мішаю і лишаю тушитися на маленькому вогні до готовності
Коли зажарка готова, кладу її в каструлю до зварених овочів, все добре перемішую, добавляю зварене і порізане м*ясо, кладу зелень і тримаю на вогні десь 5 хвилин. А коли вогонь виключаю, до даю робріблений часник, за смаком.
Подаю з сметаною


Смачного!

Повідомлення відредагував Малинка: 07.12.2007 – 18:43

  • 0

#28 Малинка

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 207 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.12.2007 – 22:21

Відбивні котлети з сиром
Беремо мясо (свинина, телятина), промиваєм, нарізаємо поперок волокон, відбиваємо, солем.
Сир(голандський, російський...) нарізаємо квадратиками
На середину відбитого кусочка кладу декілька кусочків сиру, і малегький кусочок вершкового масла.
І завернути так, щоб начинка була закрита, зі всіх сторін.Потім кожну котлетку обмочати спочатку в яйці, потім в муці, знову в яйцях і в сухарях.
Ну і обжарити їх :D

Ну і ще одне, щоб начинка не витікала, треба добре запанірувати.
Дуже смачно виходить, попробуйте ;)
  • 0

#29 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.04.2008 – 18:31

Значить так хлопчики і дівчатка, записуйте.

Тофу з цибулею.

Тофу - півкіла
цибуля - 6 шт (невеликих)
сметана - 200 гр
олія, соєвий соус, сіль, спеції.

купуєте на Володимирському ринку (то версія для киян) чи де у вас там є (для інших) півкіла доуфу, чи то пак тофу (на цілу родину вистачить).
ріжете тофу кубиками десь по сантиметру, ріжете цибульку ріпчасту на "пелюстки" (на чотири частини і знову на чотири частини, тоді розбираєте по часточках).
смажете то всьо разом на добре розігрітій олії (якшо у воку - вапщє супер) заливаючи потроху соєвим соусом. Як тільки підсмажиться до золотистості - кидаєте приправи-сіль за власним смаком і заливаєте сметанкою. І тушите під кришкою доки слиною не заляпаєтеся.
Як приготується - наріжте свіжого кропу туди.

смачного!
  • 0

#30 =MAVKA=

    Я в серці маю те, що не вмирає...

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1153 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:м. Київ

Відправлено 09.04.2008 – 18:54

Хочу поділитися з вами рецептом соусу болоньєз до макаронів:

Спочатку підсмажуємо цибулю до золотавого кольору, потім туди додаємо 1 невелику потерту морквинку і продовжуємо смажити. Далі додаємо грамів 250 фаршу (краще нежирного). коли фарш піджариться разом з сумішю - додаємо склянку сухого червоного вина і томатної пасти. Посолити, додати чайну ложечку цукру і спеції за смаком і тушити в цій самій сковорідці на слабкому вогні близько 30-40 хв. Чим довше буде тушитися цей соус - тим він ставатиме смачнішим. За цей час приготувати макарони. Я власне варю в підсоленій воді з додаванням оливкової олії. Викладаємо макарони на тарілку, зверху - викладаємо соус болоньєз і посипаємо натертим сиром!

Смачного!
  • 0

#31 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 13.04.2008 – 10:14

"Вишня під снігом"

Для цього потрібно: 3-4 яйця, 1 скл. цукру, 0,5 п. маргарину, 0,5 скл. сметани, 1ст.л олії, о,5 ч.л. гашеної оцтом соди, 3 скл. борошна та вишні без кісточок.

Відділяємо жовтки від білків, розтираємо з півсклянкою цукру. Далі додаємо маргарин, сметану, ретельно перемішуємо. Потім додаємо олію, соду, борошно і ще раз перемішуємо, тому що тісто повинно бути густим. Тісто розкатуємо тонким шаром по формі, робимо невеликі бортики, потім викладаємо вишні і ставимо на 20хв. у духовку. Далі вже збиваємо білки з півсклянкою цукру і знову ставимо на 10-15 хв. у духовку.
  • 0

#32 milochka

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 706 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кузнецовськ

Відправлено 13.04.2008 – 12:03

Кексики !

Для приготування потрібно : 1 пачка маргарину , 3 яйця , склянка цукру , 1ч.л. соди гашеної оцтом , 3 склянки борошна , 1 склянка кефіру , та ізюм ( за бажанням ) .

Розтираєм маргарин з борошном , окремо збити цукор з яйцями та додати кефір і соду гашену оцтом . масу додати до борошна з маргарином і все ретельно перемішати . Виложити все в прогріті формочки та випікати до готовності при 150 градусах ! При бажанні після випікання можна посипати цукровою пудрою
  • 0

#33 Nomad

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3581 повідомлень

Відправлено 13.04.2008 – 13:20

спасибі люди, хороша тема для голодного студента :ggggg:
  • 0

#34 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 13.04.2008 – 16:42

фірмовий ластівчин салат "Копійка"
Мисливська кобаса нарізається кружечками(як копійка), морквина сира тоненька нарізається кружечками (як копійка), печериці мариновані маленькі нарізаються кружечками як копійка, огірочок маринований корнюшон нарізається кружечками як копійка + кукурудза маринована (1 банка)+ зелена цибулька+майонез= все вимішуємо і смачного
  • 1

#35 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 19.04.2008 – 09:32

Коктейль з фруктами

Вам знадобиться: 2 склянки натурального йогурту або кефіру; 1 скл. солодкого молока; 4 ст.л. сметани; 1 скл. стиглих або розморожених ягід; шматочок апельсину; цукор за смаком.

В йогурт або кефір додаємо молоко, сметану і ретельно взбиваємо блендером та розмішуємо. Додаємо цукор, мілко порізані ягоди і все взбиваємо. Наостанок прикрашаємо апельсинчиком і коктейль готовий <_<
А пити вже його можна з печивом і тістечками.
  • 0

#36 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.04.2008 – 09:41

Вчора перший раз у житті зжарив рибне філе (Панда Королівська риба називається у Польщі)... Так нічого вийшло. Ділюся досвідом.
1. Порізати те філе на зручні куски.
2. Обмакати його в борошно або яйце.
3. Пательня.
4. 100 грамів оливкової олії налляти на ту пательню.
5. Запалити пальник газовий і поставити на нього пательню.
6. Покласти обкачане в борошні або яйці філе на пательню.
7. Під час приготування десь так разів 3-4 той кусок риби повертати на різні сторони.
8. За час десь так 10 хвилин філе готове.
9. Смачного через 5 хвилин. Бо спочатку горяче, холєра...

Повідомлення відредагував Weber: 19.04.2008 – 09:42

  • 0

#37 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.04.2008 – 10:50

Перегляд дописуWeber (19.04.2008 10:41) писав:

Вчора перший раз у житті зжарив рибне філе (Панда Королівська риба називається у Польщі)... Так нічого вийшло. Ділюся досвідом.
1. Порізати те філе на зручні куски.
2. Обмакати його в борошно або яйце.
3. Пательня.
4. 100 грамів оливкової олії налляти на ту пательню.
5. Запалити пальник газовий і поставити на нього пательню.
6. Покласти обкачане в борошні або яйці філе на пательню.
7. Під час приготування десь так разів 3-4 той кусок риби повертати на різні сторони.
8. За час десь так 10 хвилин філе готове.
9. Смачного через 5 хвилин. Бо спочатку горяче, холєра...

Вебере, ви забули додати до страви солі і спецій <_<
  • 0

#38 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.04.2008 – 10:53

Перегляд дописуЛастiвочка (19.04.2008 10:50) писав:

Вебере, ви забули додати до страви солі і спецій <_<

Але все-одно смакувало... Хоч навіть цибульки не додав.
  • 1

#39 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 19.04.2008 – 10:54

Змішайте пів літра "Бордо" 1958 року з такою ж кількістю світлого Жигулівського пива. Додайте стакан кефіру, сто грам борошна, два сирих яйця, столову ложку Прованського масла, шість шматочків рафінованого цукру, дві чайні ложки оцту, пів стакана липового меду, натріть на крупну терку воблу, палочку дріжів і урюк. Покладіть по смаку сіль, перець, гірчицю, корицю, кардамон, гвоздику, желотин, м'яту, лавровий лист і кетчуп. Не забудьте вижати туди лемона. Перемішайте в емальованій кастрюлі. Доведіть до кипіння, остудіть. Сядьте біля телевізора і попробуйте, должно стошніть.
© ТНМК
  • 0

#40 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.04.2008 – 11:07

Перегляд дописуWeber (19.04.2008 11:53) писав:

Але все-одно смакувало... Хоч навіть цибульки не додав.
Хочу доповнити рецепт пана Вебера.
Оту рибку, що посмажив пан Вебер розкладаємо на деко(або тарілку якщо в мікрохвильовці)трішечки змастити майонезом кожен шматочок(лише зверху) покласти пару кружальців цибулі(мона без цибулі) , притрусити тертим голандським сиром(або люим твердим) і поставити на хвилину-дві в духовку або мікрохвильовку(щоб сир розплавився). Взяти плящину файного вина і запросити кобіту на вечерю. Колєгу кликати не рекомендую - він не оцінить Ваші кулінарні здібності, а шедевр в нього асоціюватиметься лише як закусь до горілки
  • 1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних