Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#181 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 16.01.2010 – 09:50

Перегляд дописуzav (15.01.2010 21:37) писав:

Ні, зовсім не так.
Якщо дружина закинула у хлібопічку все що треба й воно там мішається самостійно, а я відсуваю хлібопічку далі по робочій поверхні - то що з нею стане, навіть якщо воно за ходом вібране?
І я таки бажав почути фізичне /чи хімічне/ пояснення оцього "впало", адже після того, як тісто востаннє підійшло, його все одно ляпають руцями, мнуть, ріжуть, катають... воть.
О, хлібопічка<_< Ми в приготуванні їжі користуємось старими методами. Довше зато виправдовує всі сподівання. Якщо гарячі канапки чи піцца - то лише в духовці і ніяких мікрохвильовок, так само курочка чи інша їжа, так само пиріжки чи хліб. Ага, можу дати рецепту швидкого приготування хліба до вашої хлібопічки:) Не знаю я того процесу, що ви питаєте та й вряд чи вам хтось це тут пояснить з практичної точки зору. Багато є таємниць маненьких в кулінарії. Наприклад коли вам потрібно збити білки і при відділенні їх віж жовтків, хоч крапля останніх попаде у білок - він просто не зіб"ється:D і яке тут пояснення фізичне-хімічне? практика!!!
  • 0

#182 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 09.02.2010 – 12:33

рецепт викликаний бажанням піти в ліс....

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

головне банку підходящу знайти...
  • 0

#183 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 09.02.2010 – 12:35

bendera.UA
судячи з к-сті продуктів, рецептура розрахована на чоловік 10+ файна випивка
  • 0

#184 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 09.02.2010 – 15:03

Перегляд дописуЛастiвочка (16.01.2010 09:50) писав:

О, хлібопічка:brovy: Ми в приготуванні їжі користуємось старими методами. Довше зато виправдовує всі сподівання.
У вас хибна думка, наче хлібопічка економить час. Це неправда, адже вона економить лише працю - все одно пече 3 години, але без утручання людини.

Перегляд дописуbendera.UA (9.02.2010 12:33) писав:

головне банку підходящу знайти...
Із цього тре було починати - таку діжку ще знайди! А потім затягни до лісу...
  • 0

#185 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 10.02.2010 – 12:57

Перегляд дописуzav (9.02.2010 15:03) писав:

Із цього тре було починати - таку діжку ще знайди! А потім затягни до лісу...
в таких продають олію та консервовані овочі. важко - але знайти можна. а затягти до лісу то взагалі не проблема. вскриту бляшанку наповнюєш люля в люлю потрібними речами (тіми ж продуктами та дрібідєню), а саму її кладеш в рюкзак. і не важко й місце не займає - перевіряв.
  • 0

#186 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 09.04.2010 – 09:22

Потрібно допомога.
Що робити з свіжим березовим соком? Хтось знає рецепту приготування?
  • 0

#187 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 09.04.2010 – 16:30

Перегляд дописуЛастiвочка (9.04.2010 10:22) писав:

Потрібно допомога.
Що робити з свіжим березовим соком? Хтось знає рецепту приготування?
В мене тітка з Львівщини якось його готує і закручує в банки. Сьогодні випитаю
  • 0

#188 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 14.04.2010 – 15:02

Перегляд дописуЛастiвочка (9.04.2010 10:22) писав:

Потрібно допомога.
Що робити з свіжим березовим соком? Хтось знає рецепту приготування?
свіжий березовий сік+лимон порізати(ми давали 1 лимон на 3л соку)=переварити і гарячим закатати(можна за смаком цукру, але ми не давали)
  • 0

#189 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 14.04.2010 – 15:25

Перегляд дописуЛастiвочка (16.01.2010 10:50) писав:

і яке тут пояснення фізичне-хімічне?

Банальне - в жовтках багато жиру (саме тому білки треба не лише відокремлювати від жовтків, а й збивати в ідеально чистому посуді), а жир заважає утворенню білкових зв"язків при перемішуванні білкової маси з повітрям - стінки білково-повітряних пухирців просто лопаються раніше, аніж дойдуть до тої товщини, при якій збиті білки приймають потрібну консистенцію.


  • 0

#190 Онук Велеса

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 441 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 14.04.2010 – 15:31

Киці, хто пояснить, що таке: мате, ройбуш, кеш’ю, перга? Бачу, тут люди досвідчені, а шукати в десь в неті немає особливо часу.
  • 0

#191 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 14.04.2010 – 15:41

не зовсім у тему:), але наскільки я знаю мате - чай, тонізуючий напій, а кешью - горіхи, нагадують фасольку на вигляд. Використання горіхів кешью в кулінарії надзвичайно широко: це і чудова самостійна закуска, і чудова складова в салатах, перших і других блюдах, соусах і кондитерських виробах. Горіхи кешью дуже популярні в азіатській, індійській кухнях.
  • 0

#192 Онук Велеса

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 441 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 14.04.2010 – 16:41

Перегляд дописуЛастiвочка (14.04.2010 16:41) писав:

не зовсім у тему:), але наскільки я знаю мате - чай, тонізуючий напій, а кешью - горіхи, нагадують фасольку на вигляд. Використання горіхів кешью в кулінарії надзвичайно широко: це і чудова самостійна закуска, і чудова складова в салатах, перших і других блюдах, соусах і кондитерських виробах. Горіхи кешью дуже популярні в азіатській, індійській кухнях.


Дуже дякую, Ластівочко, за відповідь. Для тих, хто дивується, чи знаю я що таке гугл - так, знаю, але тут спілкуєшся з людьми, а там-просто інформація, і немає гарантії, що вона відповідає дійсності.
  • 0

#193 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 14.04.2010 – 16:45

Перегляд дописуОнук Велеса (14.04.2010 16:31) писав:

Киці, хто пояснить, що таке: мате, ройбуш, кеш’ю, перга? Бачу, тут люди досвідчені, а шукати в десь в неті немає особливо часу.

ройбуш це кава, котру вирощують в японії, перга - печиво таке індонезійське.

тут теж просто інформація. і не факт що вона відповідає дійсності.
  • 0

#194 Онук Велеса

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 441 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 14.04.2010 – 17:54

Перегляд дописуNeorlandina (14.04.2010 17:45) писав:

ройбуш це кава, котру вирощують в японії, перга - печиво таке індонезійське.

тут теж просто інформація. і не факт що вона відповідає дійсності.

Звичайно, не факт. Але приємно, що хтось витрачає час і відповідає на питання. Щодо перги - думаю, це справді трішки не відповідає дійсності. Але все одно дякую.
  • 0

#195 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 15.04.2010 – 09:32

Флуд видалено. Про собак - в іншій темі або в приваті
  • 0

#196 spanky

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 217 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 21.04.2010 – 09:46

Здам вам рецепт бутерброда,який дуже добре йде на закуску,готується швидко і дуже смачно.Варену підкопчену ковбасу,варені яйця,зелену цибулю ріжемо дрібними кубіками,додаємо майонез,часник,чорний мелений перець,сіль по смаку.Маса має бути гострою.Далі робимо грінки через весь хліб (не з батона,а хліб формовий),смажимо на олії,тоді гарячу грінку мастимо майонезом трошки,а потім зверху викладаємо приготовлену масу.Якщо грінку не помастити зверху майонезом,маса триматись на хлібі буде погано.Подавати відразу,з гарячими грінками.Смачного!

Повідомлення відредагував spanky: 21.04.2010 – 09:47

  • 0

#197 Невгамовна

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 107 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 21.04.2010 – 10:35

Беремо квадратні вафельні листи. Змащуємо картопляним пюре, чекаємо поки вафлі промокнуть (2 хв), на край кладемо дві сосіски, закручуємо рулетом. Ріжемо на кусочки, обвалюємо в збитому яйці і на пательню. Подавати як самостійну страву і дуже добре до бульйончику :) Смачного!
  • 0

#198 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 07.05.2010 – 08:55

А хто як пєльмєні готує? Бо шось вчора наліпила.... смачні, але трохи не пєльмєні, мені здається...

Мій варіант:

Фарш:
~ 1 кг. мняса (яловичина)
100 г. сала
2 великі цибулини
1/3 чайної ложки солі
перець
і ще укроп (чогось захотілося вкинути))
+ трохи води, щоб довести фарш до потрібної консистенції

Тісто, довелося мішати 2 рази.
Мука - 450 г.
Сіль - 0,5 чайної ложки
Яйце - 1 штука
Вода - 210 мл.
Олія соняшникова - 2 столові ложки


Ліпила за допомогою форми :wub:
Зображення

З такої кількості фаршу, та двох годин мого часу, вийшло приблизно 250 штук.

Повідомлення відредагував reyneke: 07.05.2010 – 08:59

  • 0

#199 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 07.05.2010 – 09:05

reyneke
яйце ніколи не даємо, даємо теплу воду. Фарш має бути свинно-гов"яжий, бо пельменьки будуть сухими і дуже важливо давати до фаршу воду, тоді вони будуть соковитими:wub:
Ось мій рецептик старий: беремо фарш, беремо бублики (сушки вони чомусь називаються). Бублички замочуємо трошки у воді або ще краще в молоці, дірочки начиняємо фаршем, вмачаємо в збите яйце і на пательню. Смажити не довго.
  • 0

#200 spanky

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 217 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 07.05.2010 – 11:18

Перегляд дописуreyneke (7.05.2010 09:55) писав:

А хто як пєльмєні готує? Бо шось вчора наліпила.... смачні, але трохи не пєльмєні, мені здається...

Мій варіант:

Фарш:
~ 1 кг. мняса (яловичина)
100 г. сала
2 великі цибулини
1/3 чайної ложки солі
перець
і ще укроп (чогось захотілося вкинути))
+ трохи води, щоб довести фарш до потрібної консистенції

Тісто, довелося мішати 2 рази.
Мука - 450 г.
Сіль - 0,5 чайної ложки
Яйце - 1 штука
Вода - 210 мл.
Олія соняшникова - 2 столові ложки


Ліпила за допомогою форми :wub:
Зображення

З такої кількості фаршу, та двох годин мого часу, вийшло приблизно 250 штук.


Я в пельмені завжди даю мішаний свинно-яловичий фарш,сала не даю.А замість звичайної води в фарш даю трошки мінералки-фарш стає пухкий і дуже ніжний.Навіть в котлети даю мінералку-тоді яйце можна не давати взагалі.
До тіста теж даю яйце,але олію в тісто даю тільки тоді,коли треба пельмені заморозити-тоді вони при варці не тріскають,але при замороженні в тісто не даю солі зовсім,бо вона розшаровує тісто при замороженні,а так можуть довго стояти в морозілці і не тріскають при варці.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних