Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#161 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 10.11.2009 – 11:35

Приносю свої вибачення,за те що не звернувся до тебе,Ластівко! Коли я був у гостях у бабусі на вікні я знайшов підозрілий бутиль,з незнайомою рідиною,на аромат нічого-ну я і бахнув,а солодюще було,терпке-а ще,головне,тоді,вдарило в голову! То баба діда лікувала! Наслідки були! Вибачте що не в тему написано!!!
  • 0

#162 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 12:13

Перегляд дописуШАХІСТ (10.11.2009 11:35) писав:

Приносю свої вибачення,за те що не звернувся до тебе,Ластівко! Коли я був у гостях у бабусі на вікні я знайшов підозрілий бутиль,з незнайомою рідиною,на аромат нічого-ну я і бахнув,а солодюще було,терпке-а ще,головне,тоді,вдарило в голову! То баба діда лікувала! Наслідки були! Вибачте що не в тему написано!!!
я так розумію, що рецепт настоянки тра зробити і тримати для непроханих гостей )))))
  • 0

#163 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 10.11.2009 – 12:19

Перегляд дописуЛастiвочка (10.11.2009 12:13) писав:

я так розумію, що рецепт настоянки тра зробити і тримати для непроханих гостей )))))
Ти така зла на непроханих гостей? а я люблю їх,люблю спонтанність! У мене дома завжди є з чого приготувати щось оригінальне і на швидкоруч!
  • 0

#164 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 12:48

Перегляд дописуШАХІСТ (10.11.2009 12:19) писав:

Ти така зла на непроханих гостей? а я люблю їх,люблю спонтанність! У мене дома завжди є з чого приготувати щось оригінальне і на швидкоруч!
Ану розказуй про рецепти нашвидкоруч. Яйця з шкварками не пропонувати:)
  • 0

#165 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 10.11.2009 – 12:52

Перегляд дописуЛастiвочка (10.11.2009 12:48) писав:

Ану розказуй про рецепти нашвидкоруч. Яйця з шкварками не пропонувати:)
бігуді, невипрана білизна в коридорі купою і пилосос в кімнаті... ніщо краще не вирішить цієї проблеми, ну окрім прямого посилу...

Ну і звичайно "Флєшка горілки виставлена по центру стола допоможе приховати ваші кулінарні прорахунки" :)
  • 0

#166 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 10.11.2009 – 13:03

Перегляд дописуЛастiвочка (10.11.2009 12:48) писав:

Ану розказуй про рецепти нашвидкоруч. Яйця з шкварками не пропонувати:)
починаючи з десертів та напоїв,і закінчуючи оригінальними закусками! Їх багато,що у тебе є з того і виходь! У мене завжди є чергуючий фарш,10хв.і котлети чи биточки готові,на 5 чоловік,вчорашня рисова каша піде на фаршировані помідори чи перець, вчорашня товчена картопля додавши яйце,борошно,молочко і будуть котлетки! Салат з 3 інгрідіентів,цибуля,капуста(синя),помідор,з олією чи майонезом! Курячу ляшку підсмажити і протушити у сметанному соусі! 20хв роботи,і 4хв на соус! О так то,далі можна казати і казати...
  • 0

#167 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 13:06

Перегляд дописуZuzik (10.11.2009 12:52) писав:

бігуді, невипрана білизна в коридорі купою і пилосос в кімнаті... ніщо краще не вирішить цієї проблеми, ну окрім прямого посилу...

Ну і звичайно "Флєшка горілки виставлена по центру стола допоможе приховати ваші кулінарні прорахунки" :)
в мене прорахунків не буває ніколи :) завжди я тушонки-салати і макарони з спиртом;)...блін, Збзіку, не провокуй на офтоп...тепер мушу рецепту якусь писати
дуже смачний, дешевий і такийшозавждивдається пляцок:
2 шт яйця збити з 1 склянкою цукру+250гр сметани+1 склянка муки+2-3 ложки какао+1 чайну ложку соди погасити оцтом. Можна в тісто вкинути горіхи, ізюм...Якщо є настрій і бажання то спечений пляцок можна розділити пополам і перемастити згущонкою, або любим кремом.
  • 0

#168 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 10.11.2009 – 13:17

Ластівко, прорахунком може бути і відсутність запасів в холодильнику :)
Шось рецепти скучні... особливо для швидкого прийому...
Я б звичайно похвастався, шо ніц так не смакує як пласмасовий оселедець, дешеві ліпімєні і банка шпротів під літр на двох, але допишу рецептик...
Свинячий ошийок ріжеться впоперек волокон товщиною на два пальці (хто дуже грубий - ріжте впівтора... або міряйте в сантиметрах).
Легко обжарюється на пательні.
Ріжиться трішки цибульки (можна її примаринувати кип’яточком)...
потім в рівну поверхню пожарені кружальця бідної свинки викладаються рядочками, накриваються цибулею і труться зверху сиром... піде звичайний російський там...
і все трішки в духовочку (або і мікрохвильовку) до готовності... майже мнєсо по хранцзьки, але без молотків і стуканин... і головне ошийок - ніжно виходит...
  • 0

#169 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 13:35

а я знала цей рецептик :) тримайте альтернативу:
рибку розморожену обсмажуєте в яйці, викладаєте на дечко поверха кружальця цибульки і тертий твердий сир - в духовочку, або мікрохвильовку.
Але раптовим гостям завжди смакували мої гарячі канапки. Ну і рецепту маємо родинну на домашню ковбаску, рецепта передається всім дівкам в роду а чужим - ні :)
  • 0

#170 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 10.11.2009 – 13:38

а оскільки я не лише безродний, а ще й не дівка (вже років 15), то шліть відразу ковбасу, без рецепту...
  • 0

#171 n@nka

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 47 повідомлень
  • Місто:Тернопільська область

Відправлено 10.11.2009 – 19:24

Перегляд дописуЛастiвочка (10.11.2009 13:35) писав:

а я знала цей рецептик :) тримайте альтернативу:
рибку розморожену обсмажуєте в яйці, викладаєте на дечко поверха кружальця цибульки і тертий твердий сир - в духовочку, або мікрохвильовку.
Але раптовим гостям завжди смакували мої гарячі канапки. Ну і рецепту маємо родинну на домашню ковбаску, рецепта передається всім дівкам в роду а чужим - ні :)
А спробуйте попід ті всі інгрідієнти покласти дрібно посіченої капусти з морквою і поміж рибки покласти кружальця лимона, буде ще смачніше.
  • 0

#172 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 13.11.2009 – 11:58

Швидка і смачна м.ясна запіканка

Картопля вариться в мудирах і нарізається куиками. Туди ж вкидає нарізану варену курятину і нарізаний (т еж купиками) олгарський перець. Перемішуємо і викладаємо в глибоку форму. Заливаємо все сумішшю (зите яйце, трохи молока, тертий сир, спеції на смак). Порожнина між овочами має ути повністю залита сумішшю. Можна до овочів додавати нарізаний твердий сир (для таких люителів сира, як я). Готуємо при температурі 200-220 градусів прилизно 25 хв достану, коли яйце і сир перетворяться на рум.яну шкірку.

Зображення
  • 0

#173 Katod

    вєтєран

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3642 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 13.11.2009 – 13:51

наріжте телятину і свинину кубиками, поставте в морозилку на 30 хвилин (десь щоб температура була -15 С), візьміть сало і те м"ясо, пропустіть через м"ясорубку, потім поставте ще раз в морозилку на 30 хвилин, після того, ще раз вийміть, і пропустіть через м"ясорубку, якщо ще не змішали м"ясо з салом, то змішайте, і гарно перемішайте, додайте сіль, цукор, білий перець, зерна аніса, аскорбінову кислоту, мускатний горіх, бренді і вермут, (останнього не сильно багато, тобто телятина до свинини 2:1, масса бренді і вермута по 16:1(по відношенню до маси телятини), всі інші приправки по смаку), накрийте цю суміш марлевою пов"язкою, і поставте в прохолодне темне місце на добу
потім приготуйте кишечку органічного походження, промити, бажано в холодній воді, поставити відмокнути на 30 хвилин, і ще раз промити, наповнити кишечку сумішшю, зав"язати на кінцях
потім це все треба розвісити холодному темному місці на 8 - 12 тижднів
через 8 тижнів спробувати, має бути вже готове

можна все з"їсти як швидко так і повільно:unsure:
  • 0

#174 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 12.12.2009 – 20:26

Грибна юшка(десь на три літри)
пів кілограма шампіньйонів порізати кубиками, зварити. Цибулю дрібно порізати-підсмажити на маслі і в юшку. 1,5-2 ложки муки розвести у холодній воді+пачка (о,5л) сметани=добре збити і влити в юшку+1 кубик грибної приправи+перець+кріп - закип"ятити. Смачного :gryzin:
  • 0

#175 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 12.01.2010 – 11:13

ось новий рецептик яєшні:
На сковорідку, добре розігріту,
Кидай скоріш з прослойками сальце.
Коли воно добряче зашкварчало,
Залий швиденько куряче яйце.

Ти білорус? Додай іще картоплі
Як італієць, то томат додай.
Якщо болгарин - зразу бринзи ніжної
Шматочок у яєшню підкладай.

Якщо грузин - додай сунелі-хмелі,
Враз запашніше куряче яйце.
Якщо норвежець - кuдай осетрини,
Смачніше зразу буде все оце.

З бананами яєшню приготуєш,
Новітнього вже буде символ це.
З яєшнею усяк собі мудрує,
Щоб задобрити куряче яйце.

Таких ось страв смачних і загадкових
Нам підкидає куряче яйце.
Та придивись на страви ти уважно -
В основі, все ж, з прослойками сальце.
  • 0

#176 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 15.01.2010 – 13:41

Хтось може з фізичної /чи хімічної/ точки зору пояснити, чому посуд із дріжджовим тістом забороняють стукати, вібрувати, совати й інакше трясти? Подейкують, там якісь бульбашки лопають безповоротно...
p.s. Юлі рецепти? Що вджома є - те й кидаємо у справу, ги.
  • 0

#177 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 15.01.2010 – 18:00

Перегляд дописуzav (15.01.2010 13:41) писав:

Хтось може з фізичної /чи хімічної/ точки зору пояснити, чому посуд із дріжджовим тістом забороняють стукати, вібрувати, совати й інакше трясти? Подейкують, там якісь бульбашки лопають безповоротно...
p.s. Юлі рецепти? Що вджома є - те й кидаємо у справу, ги.
та все просто. процес бродіння, тісто "росте". Причому коли пекти щось з дріжджового тіста то треба двічі дати йому вирости. Як знати що тісто виросло? коли воно збільшилось у об"ємі в 1,5 рази. Тісто виросло-вимісили-підросло-вимісили і дати вирости. Виросло - тоді в піч. Скільки дріжджове тісто місити?муку підсипати доти, поки почне відставати від рук. Якщо з ви наробили пиріжків і дали їм піднятись, а потім приходить ваша дружина і струсане тими пиріжками - воно вже не підніметься і пиріжки будуть не пухкими, будуть собі як бліни з начинкою. Десь вище я писала суперо-простий рецепт на дріжджові плячущечки. дешево, просто, швидко.
  • 0

#178 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 15.01.2010 – 18:05

Перегляд дописуЛастiвочка (15.01.2010 18:00) писав:

та все просто. процес бродіння, тісто "росте". Причому коли пекти щось з дріжджового тіста то треба двічі дати йому вирости. Як знати що тісто виросло? коли воно збільшилось у об"ємі в 1,5 рази. Тісто виросло-вимісили-підросло-вимісили і дати вирости. Виросло - тоді в піч. Скільки дріжджове тісто місити?муку підсипати доти, поки почне відставати від рук. Якщо з ви наробили пиріжків і дали їм піднятись, а потім приходить ваша дружина і струсане тими пиріжками - воно вже не підніметься і пиріжки будуть не пухкими, будуть собі як бліни з начинкою. Десь вище я писала суперо-простий рецепт на дріжджові плячущечки. дешево, просто, швидко.

Корочє, Скліфа...тьху ти!, Ластівочко, коли теревенчанам на пиріжки приїзжать ? Усім разом. <_<
  • 0

#179 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 15.01.2010 – 21:37

Перегляд дописуЛастiвочка (15.01.2010 18:00) писав:

Якщо з ви наробили пиріжків і дали їм піднятись, а потім приходить ваша дружина і струсане тими пиріжками - воно вже не підніметься і пиріжки будуть не пухкими, будуть собі як бліни з начинкою. Десь вище я писала суперо-простий рецепт на дріжджові плячущечки. дешево, просто, швидко.
Ні, зовсім не так.
Якщо дружина закинула у хлібопічку все що треба й воно там мішається самостійно, а я відсуваю хлібопічку далі по робочій поверхні - то що з нею стане, навіть якщо воно за ходом вібране?
І я таки бажав почути фізичне /чи хімічне/ пояснення оцього "впало", адже після того, як тісто востаннє підійшло, його все одно ляпають руцями, мнуть, ріжуть, катають... воть.
  • 0

#180 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 16.01.2010 – 01:59

пробував робити лазанью з печерицями і з сиром.. трохи вийшла.. трохи не дуже.. гриби пустили сік і всередині були мокрі.... тепер знаю що треба печериці перед тим трохи відтиснути.. а загалом було дуже смачно
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних