Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#141 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.09.2009 – 13:34

Ану, знаючий народ, поділіться рецептою приготування "синеньких" (баклажанів).
Так люблю цю страву, особливо коли багато часничку...
  • 0

#142 Teo

    бовдур, булька, кулька, круть!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2841 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.09.2009 – 13:39

недавно робив таке
берете кілька не дуже спілих бананів, твердих, ріжете на маленькі круглі кусочки, в муку їх, перевертаєте там, на сковородку, жарите, виймаєте, зверху надушений часник на смак - і вуаля, виходить фіговий жарений банан з часником, не робіть так, гидота
  • 0

#143 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 07.09.2009 – 19:14

баклажани люблю теж, але готую з них дві страви. Не знаю, можливо по кулінарному щось і неправильно буде, але пишу. як роблю це сама.

Тушковані баклажани з кабачками.
Баклажани ріжемо кубиками середньої величини і обсмажуємо в олії. Те ж саме робимо з кабачками (головне з олією непереборщити). Змішуємо все до купи. Додаємо сіль, лавровий листок, чорний перець горошком. На пательні підсмажуємо цибулю і моркву (можна посолити їх приправою) і теж додаємо до кабачків. Болгарський перець нарізаємо, додаємо до загалу. Помідори теж ріжемо кубиками і туди ж (перед тим бажано зняти з помідорів шкірку, для цього обшпарити помідори окропом, тоді шкірка легко знімається). Можна трішки кетчупу до смаку і нехай тушкується. співвідношення овочів - за смаком.

Закуска з баклажанів.
Баклажани миємо і проколюємо ножем зі всіх боків і на хвилин 6 в мікрохвильову піч (можна на вогні обсмажити або проварити в підсоленій воді). Помідори нарізати кубиками, видавити часничку за смаком, посолити це все. Додати туди теж прорізані баклажани І заправити майонезом. Їсти можна з хлібом, або ж наробити бутербродів таких.
  • 0

#144 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 07.09.2009 – 19:24

Перегляд дописуЛастiвочка (6.09.2009 13:34) писав:

Ану, знаючий народ, поділіться рецептою приготування "синеньких" (баклажанів).
Так люблю цю страву, особливо коли багато часничку...
В нашій сім"ї ми баклажани готуємо фаршировані. Точного рецепту не знаю,але розказую приблизно-баклажан по довжині розрізається,акуратно щоб кожуру не пошкодити вирізаємо серединку,далі в начинку йдуть по смаку овочі і фарш(ну і спеції також по смаку),серединка баклажана теж туди йде нарізана маленькими кубиками. Потім це все добро протушується а потім накладається в ті половинки кожури баклажана і запікається в печі (не знаю скільки,до готовності)
Дізнаюсь детальніше-напишу. Сама я це не готую,лише помагаю мамі)
  • 0

#145 Гість_Kagor_*

  • Гості

Відправлено 29.09.2009 – 15:43

Перегляд дописуКрихітка (7.09.2009 20:24) писав:

В нашій сім"ї ми баклажани готуємо фаршировані. Точного рецепту не знаю,але розказую приблизно-баклажан по довжині розрізається,акуратно щоб кожуру не пошкодити вирізаємо серединку,далі в начинку йдуть по смаку овочі і фарш(ну і спеції також по смаку),серединка баклажана теж туди йде нарізана маленькими кубиками. Потім це все добро протушується а потім накладається в ті половинки кожури баклажана і запікається в печі (не знаю скільки,до готовності)
Дізнаюсь детальніше-напишу. Сама я це не готую,лише помагаю мамі)
А я сині з сиром люблю ;)
  • 0

#146 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 15.10.2009 – 11:26

пляцушечки дуже швидкі і прості в приготуванні. 50 гр дріжджів розчинити в теплів воді - склянка води, влити у дві склянки муки, замісити, додати трошка солі і цукру..по дрібочці, дати трошка підрости і смажити на олії як блінчики...можна вживати з варенням, медом...з борщем і так далі...віж фантазії
  • 0

#147 Люблю_САЛО

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 63 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ГЦУ

Відправлено 15.10.2009 – 15:17

Кипятим воду кидаємо мівіну
  • 0

#148 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 16.10.2009 – 09:46

Анекдот з цього приводу

Цитата

На лекції по схудненню. Лектор:
- Слід виключити з раціону м'ясо - цю гидку червону субстанцію; хліб - цю слизьку мерзотну речовину; картоплю - цю гидоту з запахом крохмалю. Але є саме страшне, що слід назавжди забути, оскільки воно не тільки додає нам зайвої ваги, а ще й отруює і вбиває нас на протязі всього життя. Надіюсь, ви розумієте про що я. - Весільний торт!

  • 1

#149 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.11.2009 – 20:24

протигрипозний салат від Ластівочки :)

банка консервованого зеленого горошку+майонез+сухарики білі з беконом+майонез+часничок потертий(пара зубчиків)і наверха потертий твердий сир(російський). Дешево, сердито і з часником!
  • 0

#150 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 01.11.2009 – 22:53

Перегляд дописуЛастiвочка (1.11.2009 20:24) писав:

протигрипозний салат від Ластівочки :)

банка консервованого зеленого горошку+майонез+сухарики білі з беконом+майонез+часничок потертий(пара зубчиків)і наверха потертий твердий сир(російський). Дешево, сердито і з часником!

Може воно і дешево. Може навіть і сердито. Але те, що не патріотично, це точно. Шо то за поєднання українського часнику з російським сиром ? Як Вам не стидно, Ластівочко ?
  • 0

#151 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 01.11.2009 – 23:03

Перегляд дописуБезбожник (1.11.2009 22:53) писав:

Може воно і дешево. Може навіть і сердито. Але те, що не патріотично, це точно. Шо то за поєднання українського часнику з російським сиром ? Як Вам не стидно, Ластівочко ?
це марка сиру і ніякого відношення до салату не має. візьміть голандського, або будь-якого твердого
  • 0

#152 SiGrey

    Смотрящий модер

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 540 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Київ, UMC

Відправлено 01.11.2009 – 23:13

Антигриповий рецепт швидкого чаю

нарізаєте полукільцями лимон - запихате в банку - зверху засипаєте сахаром нормально так - день стоїть в холодильнику. І вуаля - по 4-5 кілець в чай - класна корисна штука
можна просто в кипяток кидати - і буде такий собі гарячий вітамінний лимонад
За іншими рецептами просю СЮДИ
  • 0

#153 mak7

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 13 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Костопіль

Відправлено 02.11.2009 – 18:43

Пропоную закусочку для бесіди з хорошим другом:
Берем шматок свіжого сала(щено з базару) краще перерощого, натираємо такою сумішшю- чорний перець, дрібно розім'ятий лавровий лист, сіль. Далі ножем робимо отвори в салі і туди затикаємо переполовинені зубки чоснику. Цю вкуснятіну ложимо в пластмасовий лоточок і на дно холодильника. Має постояти хочаб 3-5 дні, може зявитися на дні рідина яку потрібно злити. Потім можна і в морозилку до зручної нагоди. Ви довго будете приємно згадувати посиденькі з цим сальцем. :)
  • 0

#154 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 02.11.2009 – 22:21

Перегляд дописуЛастiвочка (6.09.2009 13:34) писав:

Ану, знаючий народ, поділіться рецептою приготування "синеньких" (баклажанів).
Так люблю цю страву, особливо коли багато часничку...
http://supercook.ru/zz340-05.html

тута є :)
колись мо подивишся- зробиш)
  • 0

#155 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 06.11.2009 – 15:24

Значить от рецепт випробуваний неодноразово.

Масаля чай.
це таке і випити і наїстися. відвідувачі всіляких етнофестивалів мають знати шо то таке ))

значить береться чай звичайний чорний без домішок, можна найдешевший майський.
імбир - краще корінець, десь так сантиметр на одну порцію.
далі обов.язково - фенхель, духм.яний перець, гвоздика. Необов.язково але я додаю - чорний перець молотий, кореандр, мускатний горіх.
чай та спеції закидуємо в чашку, туди ще цукру за смаком, трохи перетерти і залити гарячою водою, трохи остигшим окропом так шоби вода десь на палець від заварки була. це все діло запарюється недовго.
розігрівається молоко, так шоби не кипіло та пінки не було, просто гаряче молоко. і доливається до чаю.
і всьо. чашку випив - півдня не голодний.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 06.11.2009 – 15:31

  • 0

#156 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 06.11.2009 – 16:11

Перегляд дописуSensssorika (2.11.2009 22:21) писав:

http://supercook.ru/zz340-05.html

тута є :rolleyes:
колись мо подивишся- зробиш)
дякую, але казала вже десь в цій темі, що ніколи не користуюсь книжковими рецептами. в мене завжди всі пецепти випробувані домашніми господиньками. тобто якщо щось не так, то мона уточнити, перепитати і виправити
  • 0

#157 n@nka

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 47 повідомлень
  • Місто:Тернопільська область

Відправлено 10.11.2009 – 10:01

Ця страва смакує як холодна так і гаряча.
Пательню змастити олією( трішки). А далі все викладаємо шарами:
Відбите мясо, цибуля, перець , помідори - все порізати кружальцями. Поперчити, посолити, тушити на маленькому вогні доти, доки перець не стане мяким. Потім залити збитими яйцями, посипати подрібненим часником. Яйця готові - все, можна їсти. Спробуйте, смакота!
А ще смачний салат.
Гриби потушити з цибулею на олії, додати вареної курки, багато зелені, заправити майонезом.

Повідомлення відредагував n@nka: 10.11.2009 – 10:06

  • 0

#158 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 10:28

Перегляд дописуn@nka (10.11.2009 10:01) писав:

А ще смачний салат.
Гриби потушити з цибулею на олії, додати вареної курки, багато зелені, заправити майонезом.
цікавий салат, але гриби, цибуля, курка - всі інградієнти м"які...люблю щоб щось хрумкало під зубами...в принципі мона свіжого огірочка чи помідора додати
  • 0

#159 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 10.11.2009 – 10:52

A в якому вигляді,смажені,тушені,консервовані,в'ялені, варені! Я навчаюся на кухаря,точніше я технік технолог приготування їжі! Так що є питання звертайтеся! Я тут прикинув оком,рецептів тобі підкинули не маловато,підкинув би ще,але тобі вже написали те що ти хотіла-з часничком,з майонезом,з укропомчиком,тут все просто! Як вам чудо настійка-молоді грецькі горіхи залити домашньою горілочку(70-75 градусів),поставити у темне місце на пів року,а потім насолоджуватися смаком! Доречі смачно і корисно,допомагає від,вибачте,від поносу!
  • 0

#160 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.11.2009 – 11:22

ШАХІСТ попередній пост був мені :)? дякую. настоянку вашу ми знаємо :lol: гумор оцінила:

Цитата

насолоджуйтесь, смачно і помагає від поносу
гостям поставити на стіл;):) Якщо серйозно і мова йде про настоянки, то я не є прихильником заливати суміш горілкою. Спирт наше все :D
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних