Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#121 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 11.05.2009 – 18:53

чудово маринується мнясо на шашлики у кефірі.
особливо з соєвим соусом (бажано темним), червоним перцем, часником та каррі.
  • 0

#122 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.05.2009 – 20:30

Весна,хочеться вітамінів..
Ану поділіться секретами приготування вашого зеленого борщу(той що з щавлем)
  • 0

#123 Слобожанка

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 120 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Луганщина

Відправлено 18.05.2009 – 21:57

Cуто жіночий рецепт зеленого борщу (легко трансформується у суто чоловічий - як що не викидати жир:D )

Тож я готую у 2 етапи.
На першому етапі на маленькому вогні готую бульйон з яловичої грудинки (смачненькі хрящики люблю посмакувати після варки). Додаю цілу цибулю, та усілякі корінці - пастернак або селеру (теж цілі, після закінчення варки бульйону я їх викидаю). Уважно відстежую пінки, прагну прозорого бульйону. Бульйон солю за смаком. Після того, як м"ясо зварилось, бульйон охолоджую та ставлю у холодильник. Жир зверху застиває у такий собі млинець, який я викидаю.
А на другий день, чи увечері приготування можна продовжити. Моркву ріжу красивими зірочками фігурним ножем. Картоплю подрібнюю на кубики. Картопля і морква варяться до готовності. М"ясо подрібнюю на порціонні шматочки і повертаю назад у бульйон. Коли усе готово - тоді настає час щавлю. Його треба ретельно перебрати, кілька разів промити і порізати смужками по 1,5 см. , бо у борщі щавель зіжметься. Одразу треба нарізати петрушку, тому що вона вариться трошки довше , ніж щавель. Саме її треба закладати першою і одразу додати щавель. Важливо його не перекип"ятити!!! Доводимо до кипіння і вимикаємо. Окремо варимо яйця, що додаються до борщу. Та обов"язково додається сметана, саме сметана, а не вершки. Бо як на мій смак, то вершки занадто солодкі, та псують весняну кислоту борщу.
Цей зелений борщ - наче маленька картина - прозорий бульйон, червона красива морква , жовтки, острів сметани на зеленому щавлі. Спочатку насолоджуєшся виглядом, а потім смаком.

Хворим на нирки цією стравою не треба зловживати, щавлева кислота може загострити хвороби

Є така рослина - садова лобода, її листячко не таке кисле, як щавель, і має більш тонкий смак. Дуже рекомендую на присадибних ділянках знайти сонячну діляночку для цієї смачної і красивої травички, що визріває між щавлем та середньою капустою. Рецепт- теж саме.

Повідомлення відредагував Слобожанка: 18.05.2009 – 21:58

  • 0

#124 Юна_Лель

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 316 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:майжеЛьвів

Відправлено 25.05.2009 – 00:40

а я готую сирник!!!!! останнім часом дуже захопилась))))
так от
Тісто:
3 склянки муки
1.5 склнки цукру
порошок до печива (маленький або піввеликого)
ваніль
маргарин 1 пачка (розтопити)
2 яйця
то всьо перемішати,розділити на кульки і запхати в морозилку
Сир:
1-1.2 кг сиру(перемолоти)
1 столова ложка крохмалю або манної каші(або фіфті-фіфті)))
5 жовтків, а білки взбити з 0.5 склянки цукру(потім додати до сиру)
можна додати видушеного лимончика за смаком
більшу частину кульок потерти на бритвану,залити сиром,зверху дотерти залишеними кульками
пекти на слабенькому вогнику...недовгго,бо останній раз в мене згорів))))

дуже кльовий сирник!!!!
  • 0

#125 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.07.2009 – 10:10

літо в розпалі. насувається пора закруток і заготовок на зиму. Ото сестра Веснянка на огірки надихнула.
дівчата, поділіться як хто огірки закручує, бо не маю доброго рецепту. Хочу щоб були хрумкі і не дуже гострі чи солені
  • 0

#126 milochka

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 706 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кузнецовськ

Відправлено 17.07.2009 – 15:45

Щось цього літа захопилась випічками, ось виложую декілька рецептів

1. Торт Легкий ( на швидку руку)

1 пачка сухого кисільного концентрату ( 170 грам) + 3 взбитих яйця + 2 ст. л. борошна + 1 ч. л. гашеної соди, ваніль.
Тісто розділити на дві частини і випікати 15 хв. при 200* . Крем: 200 грам сметани + цукор або варення


2. Тістечко Ніжність

2стакани цукру , 6 яєць , 200 гр. масла, 3 ст. борошна, 4 ст. л. кефіру, 1 ч. л. соди . Все перемішати , виллити на протвінь і випікати. З готової випічкі вирізати кружечки, обваляти в крем ( масло + згощонка) і в крошці або кок. стружці обваляти

3. Коржики звишнями

250 грам маргарину
1 яйце
50 грам дріжджів
3 ст. ложки сметани
1 стакан молока
ваніль
борошно

Дріжджі розченити у теплому молоці + цукор
Теплий маргарин розтерти з мукою + яйце , сетану , ваніль , молоко з дріжжами , борошно - замісити
Розкачати тісто в 2 см. І розрізати на квадратики , в середину покласти вишні і закрутити
Випікати при 250* - 25 хв. , Гарячими обкачати в цукровій пудрі
  • 0

#127 carry

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 570 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 17.07.2009 – 15:51

Цвіт кабачків(чи гарбузів)фаршируємо м"яском і обжарюємо в муці і яєчку..просто і смачно )
  • 0

#128 Лія

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень

Відправлено 17.07.2009 – 17:05

Перегляд дописуCarrion (17.07.2009 16:51) писав:

Цвіт кабачків(чи гарбузів)фаршируємо м"яском і обжарюємо в муці і яєчку..просто і смачно )


Ммм Мабуть дуже смачно! Я про таке не чула і не бачила!! А м'ясо треба с цибулею -фарш??
Дякую за ідею)
  • 0

#129 carry

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 570 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 17.07.2009 – 17:16

Перегляд дописуЛія (17.07.2009 18:05) писав:

Ммм Мабуть дуже смачно! Я про таке не чула і не бачила!! А м'ясо треба с цибулею -фарш??
Дякую за ідею)

ну так, фарш, як на котлетки, можна фантазувати з начинкою...а навіть і просто обсмажені квіточки дуже смачні)))
  • 0

#130 Лія

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень

Відправлено 17.07.2009 – 17:59

Дякую) Обов'язково скуштую!!! :)
  • 0

#131 yushchenko

    yushchenko

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3760 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Backside of the Moon

Відправлено 17.07.2009 – 19:16

І занесло в цю тему, треба жир скидати, а ви тільки апетит збуджуєте.

Котлети "Советский Общепит":
Колись давно в радянських їдальнях продавали котлети, які усім подобались. Причому кухарі умудрялись їх робити майже м'яса, треба ж чимось заповнювати морозилку вдома. Бгг. Відкрив цей секретний рецепт шляхом експериментів.

Потрібний сухий чи черствий хліб, м'ясо, цибуля, яйця, перець , сіль. Основна ідея полягає в наповнюванні фаршу якоймога більшою кількістю хліба з цибулею, таким чином виходить дуже багато смачних котлет при найменшому використанні дефіцитниго та дорогого м'яса. Перемолоти м'ясорубкою хліб-цибулю-м'ясо, в однакових пропорціях. Не жалкувати цибулі, фарш не стане рідким, оскільки лишній сік вбере хліб. Додати перцю, солі на смак, 1-2 яйця і добре перемішати фарш руками в кастрюльці. Виліплені котлети можна обмакати в паніровочних сухарях.

Ну і посмажити.
  • 0

#132 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.07.2009 – 20:18

Народ. Дайте доброго рецепту на огірки
  • 0

#133 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 18.07.2009 – 20:40

Перегляд дописуЛастiвочка (18.07.2009 21:18) писав:

Народ. Дайте доброго рецепту на огірки
Вельми тонкий натяк :)

Щоб не було офтопом, таґ
  • 0

#134 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.07.2009 – 06:18

Гетьман
дякую за посилання, але....файна господиня ніколи не користується рецептами з гугля:) Файна господиня користується рецептами, так би мовити "перевіреними", випробуваними...Маю рецепту на огірочки мариновані, але вони не завжди виходять хрумкі...отож хтілось би порад досвічених господиньок :ggggg:
  • 0

#135 Katod

    вєтєран

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3642 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 19.07.2009 – 14:58

Перегляд дописуЛастiвочка (19.07.2009 07:18) писав:

Гетьман
дякую за посилання, але....файна господиня ніколи не користується рецептами з гугля:) Файна господиня користується рецептами, так би мовити "перевіреними", випробуваними...Маю рецепту на огірочки мариновані, але вони не завжди виходять хрумкі...отож хтілось би порад досвічених господиньок :ggggg:
моя мама чудово робить закрутки, які називає ароматичні огірки (не плутати з ароматами кварків(типу хтось мав сплутати, але я поумнічаю)), обіцяю розпитати і розказати

хароший рецепт, 4 кг огірків, порізати вздовж на 4,, якщо дуже великі і пополам можна, нарізати, 1 стакан цукру, 1 стакан оцту, 1 стакан олії, 100 грам солі, 1 столова ложка меленого чорного перцю, 2 столові ложки давленого часнику, це все перекалапуцяти, поставити замаринувати 3 години, яас від часу помішуючи, розкласти в стерелізовані літрові банки, залити маринадом, і стерелізувати 20 хвилин і закрутити

можна і незакручувати і не стерелізувати, а там зтрямкати
  • 0

#136 Бася

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 26 повідомлень

Відправлено 26.07.2009 – 21:37

Перегляд дописуЛастiвочка (18.07.2009 21:18) писав:

Народ. Дайте доброго рецепту на огірки

я так розумію - рецепт ціленьких огірків?

Огірки з морквою

На дно банки:

- 3-4 гілочки перушки
- 2-3 листки смородини
- 1 листок хрону
- 1 лавровий лист
- 2-3 горошинки чорного перцю
- 1 цибулина (тонесенькими кільцями)
- 1 морквина (так само, як і цибуля)
- 1 невелика головка часнику (6-7 зубків)

накласти банку огірками і додати на 3 літрову банку:

- 3 столові ложки солі (не дуже повна гірка)
- 6 столових ложок цукру
- 9 столових ложок оцту

Залити все холодною водою і стерилізувати.
  • 0

#137 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 26.07.2009 – 22:37

Тиждень тому на роботі зробили Бейліз - такка смакота вийшла, кого цікавить записуйте рецепт:

Склад:
1 л молока;
200 г вершків (чим пожирніших);
2 пачки ванільного цукру;
1 плитка чорного шоколаду;
400 мл спирту;
12 жовтків;
400 г цукру.
Вихід: 2 - 2,5 л бейлізу

Спосіб приготування:
Нагріваємо молоко, але так шоб не кипіло - коли буде гаряче виливаємо туди вершки, і знову нагріваємо, але не кип'ятимо. Паралельно розтираєм жовтки з цукром до блідо - жовтого кольору. До розтертих жовтків виливаєм молоко з вершками, розтоплену шоколадку, ванільний цукор і добре перемішуєм (повинна бути досить висока температура, інакше шоколад не ротопиться, а осяде грудками). Охолоджуємо в холодильнику, після чого доливаєм 400 мл спирту. Наливаєм в велику пляшку (2 - 2,5 л) яка б міцно закривалась, і залишаєм в холодильнику на 4-5 днів, краще на тиждень.
Смачного! :ggggg:
  • 0

#138 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.08.2009 – 09:15

Хочу поділитись традиційними для нашої сім"ї рецептами.
Дуже прості в приготуванні.
помідори по-рівненські: помідорки (тверді) розрізаємо пополам у вигляді квіточки. на середину кладемо потертий на морквяній тертушці твердий сир (сир потрібно терти увесь час згори до низу, а не шуркати туда-сюда - тоді сир буде довгими стрічками). Тоді на серединку наливаємо трошки підливки. Підливка: тертий або дрібнопосічений часник (зубчик-два)+ложка олії+ложка перевареної води і трошки солі..

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  5_001.jpg   88К   5 Кількість завантажень:

  • 0

#139 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2067 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 18.08.2009 – 09:21

Перегляд дописуjakobz (9.07.2007 11:09) писав:

Знач так, читстимо картоплю.Миємо. з холодильника дістаємо сало(бажано копчене). В кожній картоплині вирізаємо чи виколупуємо дюрочку.Ту дюрочку добряче натираємо часником. Потім втискаємо у неї шматок сала.Картоплину натираємо сіллю і перцем(я беру червоний, але то дуже гостро виходить). Загортаємо у кухонну(чи як там правильно?) фольгу і кидаємо в грань від ватри.Чекаємо 5-10 хвилин(залежно від жару).Дістаємо патичками картоплю.Наливаємо.Закусюємо.Нагадуємо, шо забули розгорнути.Всьо.
цього літа в картоплю замість сала сунемо шматочки плавленого сиру. сало економим:angry12:
  • 0

#140 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 18.08.2009 – 09:28

і ще один секретний рецепт нашої родини. На таку спеку торти не дуже смакують, а от такий тортик - саме враз.
Тортик називається Ірусін(чого так? - поняття не маю, але ж традиція :angry12:)
3-4 пачки галяретки (польської) залити в миски, дати застигнути, порізати кубиками-кусками і викинути усі в одну велику миску
0,5 л. сметани (любої)+0,5 склянки цукру=збити щоб цукор розчинився
3 чайні ложки желатину+300гр води поставити для набухання, розігріти, остудити і влити до збитої сметани, перемішати УСЕ і розлити до тортівниці(вазочки). на холод. а ще я завжди до тої мішанини додаю будь-які фрукти що є в ту чи іншу пору року...смакота - не повірите

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  5_002.jpg   59.57К   9 Кількість завантажень:

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних