Мій перший рецепет стосуватиметься правильного приготування улюбленої страви французів - слимаків. Смачного!
Подаю мовою оригіналу, а потім переклад.
Цитата
- ślimaki (12 sztuk na jedną porcję) – mrożone można kupić w supermarketach;
- masło 250 g;
- natka pietruszki 1/2 pęczka;
- czosnek 5 ząbków;
- sól.
Masło wyciągnąć z lodówki, by odtajało. Czosnek obrać i posiekać. Zmiksować masło z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Wlać do salaterek i włożyć ślimaki tak, by pokryła je zalewa. Przykryć i zapiec w piecu, aż masło będzie rumiane. Podawać z białym pieczywem i białym winem.
1. 12 штук слимаків.
2. 250 грамів масла.
3. половина пучку петрушки.
4. 5 зубків часнику.
5. сіль.
Масло має бути мяким. Часник обібраний і посічений. Масло перемішати з посіченою петрушкою, часником і сіллю. Вляти до посудини і додати слимаків так, щоб вони були "втоплені" (занурені). Прикрити і запекти в печі аж масло зарумяніється. Подавати з білим хлібом і білим виномю
Ням-ням! Смачного!
забув додати фотку для апетиту.

Уточню, що йдеться про 5 порцій смачної страви!
5 (пять)
http://www.slimaki.c...isy/przepis.php
і ще один рецепт. Смачнюще!!!!!!!!!!!
Цитата
ślimaki konserwowe
szpinak 300 g
czosnek 10 ząbków
śliwki 6 szt.
śmietana 30% 100 g
chleb biały 80 g
mąka 100 g
jajka 3 szt.
wino czerwone 100 ml
porto 100 ml
rumiany 400 g
jabłka reneta 3 szt.
cukier 60 g
ocet winny 100 ml
orzechy włoskie 10 g
polędwica wieprzowa 6 szt.
trufle 3 szt.
szynka parmeńska 250 g
koniak 100 g
Sposób przygotowania:
" Podsmażamy ślimaki na maśle z czosnkiem, podlewamy koniakiem
i redukujemy, dodajemy trufle. Nacinamy polędwiczki, faszerujemy i obsmażamy.
Ze szpinaku, czosnku, śliwek, śmietany, chleba, jajek i mąki robimy mus.
Tak przyrządzony mus rozsmarowujemy na szynce parmeńskiej, układamy polędwiczki
i zawijamy. Pieczemy w folii 20 minut w 190 stopniach. Na sos redukujemy
wino i porto, dolewamy rumiany i redukujemy do konsystencji sosu, dodajemy
orzechy. Z jabłek wycinamy jelonki i karmelizujemy z octem.
Єдине застереження - тут потрібен коньяк і люди за кермом не зможуть спожити цієї цінної та смачної страви.
Тепер українською
Складники:
Слимаки консервовані
шпинат 300 г
часник 10 зубців
сливки 6 шт.
сметана 30% 100 г
хліб білий 80 г
мука 100 г
яйка 3 шт
вино червоне 100 мл
порто 100 мл
румяни 400 г
яблука ренета 3 шт.
цукор 60 г
оцет винний 100 мл
горіхи грецькі 10 г
полядвиця свинська 6 шт.
труфлі 3 шт.
шинка 250 г
коньяк 100 г
Спосіб приготування:
" Підсмажити слимаків на маслі з часником, підливаючи коньяку, додати труфлі. Нарізати полядвицю, обсмажити. З шпинату, часнику, сливок, сметани, хлібу, яєк і муки робимо мус, який розтираємо на шинці та завиваємо у полядвицю. Пекти у фолії 20 хв. при 190 градусах. На сос виливаємо вино та порто, додаємо румяни та горіхи. Яблука перемішуються з оцтом.
СМАЧНОГО!