Перейти до вмісту

Кулінарні рецепти


Повідомлень в темі: 490

#1 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5911 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.06.2007 – 09:38

  • 474
О диво! Все переглянув, але не знайшов на Теревенях окремої теми про рецепти. Це неправильно. Тому відкриваю таку тему.
Мій перший рецепет стосуватиметься правильного приготування улюбленої страви французів - слимаків. Смачного!
Подаю мовою оригіналу, а потім переклад.

Цитата

Przepis na ślimaka
- ślimaki (12 sztuk na jedną porcję) – mrożone można kupić w supermarketach;
- masło 250 g;
- natka pietruszki 1/2 pęczka;
- czosnek 5 ząbków;
- sól.
Masło wyciągnąć z lodówki, by odtajało. Czosnek obrać i posiekać. Zmiksować masło z posiekaną natką, czosnkiem i solą. Wlać do salaterek i włożyć ślimaki tak, by pokryła je zalewa. Przykryć i zapiec w piecu, aż masło będzie rumiane. Podawać z białym pieczywem i białym winem.

1. 12 штук слимаків.
2. 250 грамів масла.
3. половина пучку петрушки.
4. 5 зубків часнику.
5. сіль.
Масло має бути мяким. Часник обібраний і посічений. Масло перемішати з посіченою петрушкою, часником і сіллю. Вляти до посудини і додати слимаків так, щоб вони були "втоплені" (занурені). Прикрити і запекти в печі аж масло зарумяніється. Подавати з білим хлібом і білим виномю
Ням-ням! Смачного!

забув додати фотку для апетиту. :wacko:

Уточню, що йдеться про 5 порцій смачної страви!
5 (пять)
http://www.slimaki.c...isy/przepis.php
і ще один рецепт. Смачнюще!!!!!!!!!!!

Цитата

Składniki:
ślimaki konserwowe
szpinak 300 g
czosnek 10 ząbków
śliwki 6 szt.
śmietana 30% 100 g
chleb biały 80 g
mąka 100 g
jajka 3 szt.
wino czerwone 100 ml
porto 100 ml
rumiany 400 g
jabłka reneta 3 szt.
cukier 60 g
ocet winny 100 ml
orzechy włoskie 10 g
polędwica wieprzowa 6 szt.
trufle 3 szt.
szynka parmeńska 250 g
koniak 100 g

Sposób przygotowania:
" Podsmażamy ślimaki na maśle z czosnkiem, podlewamy koniakiem
i redukujemy, dodajemy trufle. Nacinamy polędwiczki, faszerujemy i obsmażamy.
Ze szpinaku, czosnku, śliwek, śmietany, chleba, jajek i mąki robimy mus.
Tak przyrządzony mus rozsmarowujemy na szynce parmeńskiej, układamy polędwiczki
i zawijamy. Pieczemy w folii 20 minut w 190 stopniach. Na sos redukujemy
wino i porto, dolewamy rumiany i redukujemy do konsystencji sosu, dodajemy
orzechy. Z jabłek wycinamy jelonki i karmelizujemy z octem.


Єдине застереження - тут потрібен коньяк і люди за кермом не зможуть спожити цієї цінної та смачної страви.

Тепер українською
Складники:
Слимаки консервовані
шпинат 300 г
часник 10 зубців
сливки 6 шт.
сметана 30% 100 г
хліб білий 80 г
мука 100 г
яйка 3 шт
вино червоне 100 мл
порто 100 мл
румяни 400 г
яблука ренета 3 шт.
цукор 60 г
оцет винний 100 мл
горіхи грецькі 10 г
полядвиця свинська 6 шт.
труфлі 3 шт.
шинка 250 г
коньяк 100 г

Спосіб приготування:
" Підсмажити слимаків на маслі з часником, підливаючи коньяку, додати труфлі. Нарізати полядвицю, обсмажити. З шпинату, часнику, сливок, сметани, хлібу, яєк і муки робимо мус, який розтираємо на шинці та завиваємо у полядвицю. Пекти у фолії 20 хв. при 190 градусах. На сос виливаємо вино та порто, додаємо румяни та горіхи. Яблука перемішуються з оцтом.
СМАЧНОГО!

#2 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 07.06.2007 – 14:30

Ги, якраз хтів створити таку тему!Тіко про рецепти страв які легко можна приготувати на природі!Ділимся?
  • 0

#3 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 07.06.2007 – 15:06

О, це запросто.
Шашлик. Перепробувала купу всіляких рецептів і все єрунда. Найкращий і найпростіший: мясо ріжеться кубиками, цибулі ріпчастої багато треться на тертушку, бажано на таку як на деруни чи моркв"яну, солити, перчити, всякі спеції. В холодильник на ніч. На природі насилювати на шампура, впереміжку з цибулею, помідорка (хто що любить). Важлива річ! Мясо на шишлики не любить оцту - воно від нього стає жорстким! Обов"язково - гарна компанія і плящина доброї горілки.
  • 1

#4 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 07.06.2007 – 15:28

ето ми знаєм! Дуже добре виходить, коли його вистояти в розчині гірчиці!
  • 0

#5 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 07.06.2007 – 15:33

Краще взяти якогось вініща кислого.
Це для шашлику.

А із того шоб на природі, то сама лучча закусь - салат Білочка, або Серебристий (часник, сирок плавлений і майонез).
Якшо забули зняти фольгу із сирків - серебристий, або блістящий. не завтикали - білочка.
  • 0

#6 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 07.06.2007 – 15:36

Новий різновид бургера - к"юкамбургер :) :

Для тих, хто не шарить - к"юкамбер - огірок англійською...

Отже, складники:
1. Батон;
2. Огірок.
Спосіб приготування: будь-який, тільки не вздумайте варити огірок!!! :D можна цілий огірок вкласти між двома кусочками хліба... :yes: А можна - порізати огірок і те ж саме, або порізати і покласти на один кусень хліба...
Або нічо не тре різати, кусати цілий батон з ледь-ледь присоленим огірком... *

*примітка: батон та огірок тримати в різних руках, а то одночасно в одну вони не поміщаються

Смачного :)
  • 0

#7 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 17.06.2007 – 19:10

Пропоную пляцочки такі - дуже дешева і швидка страва : 1 склянка тепленької води, чайна ложка цукру, до 50 гр дріжджів найліпше львівських і 2 склянки (без чубка) борошна. Все перемішати, щоб було рідоньке тісто. Як тільки підросте - ложкою на пательню з киплячою олією. Підсамжувати з обох боків, подавати з мармолядою, а мона й так...без нічого
  • 1

#8 Гуцул

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 792 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.06.2007 – 20:25

мій рецепт:ви берете гроші,йдите на базар чи в супермаркет,купляєте з 10 яєць,потім берете сковорідку,якшо нема сковорідки піде і баняк) :angry1: наливаєте туди олії(соняшникової)потім б"єте всі яйця(курячі :angry: ),потім даєте солі і тд....чекаєте поки та вся "бурда"піджариться ,потім берете тарілку ,потім сковорідку(баняк) з яйцями(курячими)і висипаєте все на тарілку) :angry2:
Смачного!
(оце намолов) :cool1:
  • 0

#9 Р0М@ННь0

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 580 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рогатин

Відправлено 19.06.2007 – 13:43

Підкажіть рецепт відбивних
  • 0

#10 Денис :)

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 585 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця

Відправлено 19.06.2007 – 14:14

Перегляд дописуР0М@ННь0 (19.06.2007 14:43) писав:

Підкажіть рецепт відбивних
береш м"ясцо і відбиваєш, потім смажиш, чи шось таке, давайте краще макарончиків звариво, а?

---------------------------------------------------------------------------------------------
варимо макарони (стільки, скільки ви з"їсте) і поки вони готуються - робимо до них соус

дрібнопорізаними шматками на сковорідку змащену олією кидаємо куряче м"ясце (бажано біле), і готуємо його до стану "майже усьо",
потім дрібнемо його ще мільче, щоб шматки були десь як 25ком за розміром, додаємо цибульки нарізаної (за смаком, я не люблю цибулю, тому готую без неї)

далі на сковорідку (на маааааленькому вогні) кидаємо дрібно порізані томати, перчик солодкий, перчик гострий, мона соус, якщо томати не стиглі, і перемішуємо все це до стану "кашка-малашка", тобто щоб все це стало однорідною масою.

в мене за часом якраз приготування макаронів збігається з приготуванням соусу до них, тому однією рукою зливаємо макарончико (чи то пак, як то кажуть італійці - ПАСТА), а другою - прикручуємо вогник під соусом, котрий вельми класно пахне...

ну а далі, як люблять на Батьківщини піцци і моцірелли - змішуємо все, і мона трішки підігріти отриману масу у мікрохвильовій, зверху тертого сиру (за смаком), і подавати собі на стіл

---------------------------------------------------------------------------------------------

холостяк, пів-року живу сам, готую сам, їм сам, живий :rolleyes:
  • 0

#11 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 19.06.2007 – 14:36

Все дуже просто. Береш м"ясо (полядвицю), або куряче філе, нарізаєш тонкими пластами (як на долоню). Якщо м"ясо свинне чи телятина, то тре трошки відбити молотком(кухонним), солиш, перчиш, обваляти в борошно, тоді в яйце (1 шт збити в мисці виделкою) і на розігріту пательню з олією. Смажити недовго
  • 1

#12 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 26.06.2007 – 12:42

Підкажіть щось смачне, в міру не корисне, щоб нашвидкоруч, і з таких продуктів, що є в кожного у хаті!

ПС: Бутерброди, хай навіть гарячі, з майонезом, куркою, помідорчиком та сиром - нє прєдлагать.)
  • 0

#13 Nana

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 751 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Dnipropetrovsk

Відправлено 03.07.2007 – 20:39

Перегляд дописуreyneke (26.06.2007 13:42) писав:

Підкажіть щось смачне, в міру не корисне, щоб нашвидкоруч, і з таких продуктів, що є в кожного у хаті!

Можна приготувати піццу, але не обов’язково старанно дотримуватись традиційних італійських рецептів, можна фантазувати і робити з того, що у вас є. По правилам спочатку треба пекти коржі, а потім класти на них інгредієнти, і коржі повинні бути без всяких там «бортиків» по бокам. Але це і є основною помилкою, бо частіше кладуть тісто у вигляді коржа, а потім кетчупами та майонезами змазують зверху. І піцца тоді виходить з мокрим прошарком, бо тісто не допікається. Ось так… На тісто потрібно 2 стакани кислого молока, півпачки сухих дріжджів, маленька пачка маргарину, борошно, сіль, цукор. Вистачить на дві великі піцци. А начинку можна сколотити з того, що мається. Це може бути ікра з банки, ковбаса, сир тертий твердий або плавлений, паштет, ікра з банки, помідори, різні там соуси, гриби, баклажани, цибуля… Можна навіть помолоти котлети, якщо їх вже ніхто не їсть. Одним словом, створити з непотрібних харчів щось справді смачне. І притрусити спеціями))) І добавити гіркий перець (ми використовували консервований за вірменськими рецептами), тоді буде просто ядерний смак. Експериментуйте.

P.S. Але хотілося б від себе сказати, не захоплюйтеся такими стравами. Знаєте чому? Діло-то калорійне, якщо кожного дня їстимете, то спочатку не влізете в штани, а потім в двері. І ще порада… Знайдіть в якійсь кулінарній книзі рецепт тіста, бо в мене, здається, може й помилка бути)))
  • 0

#14 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 09.07.2007 – 10:09

Знач так, читстимо картоплю.Миємо. з холодильника дістаємо сало(бажано копчене). В кожній картоплині вирізаємо чи виколупуємо дюрочку.Ту дюрочку добряче натираємо часником. Потім втискаємо у неї шматок сала.Картоплину натираємо сіллю і перцем(я беру червоний, але то дуже гостро виходить). Загортаємо у кухонну(чи як там правильно?) фольгу і кидаємо в грань від ватри.Чекаємо 5-10 хвилин(залежно від жару).Дістаємо патичками картоплю.Наливаємо.Закусюємо.Нагадуємо, шо забули розгорнути.Всьо.
  • 0

#15 corega

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 39 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 09.07.2007 – 11:53

"Насолода для студента"
ПОТРІБНО:
1 кг картоплі
300 г сала
2-3 середніх цибулин
1 п. майонезу
сіль, перець
ПРИГОТУВАННЯ
1. Картоплю почистити і порізати кружальцями товщиною 1 см. Сковороду трішки змастити жиром, виложити картоплю і посипати сіллю та перцем.
2. Цибулю нарізати кружальцями, викласти на картоплю і полити майонезом.
3. Сало порізати невеличкими кубиками і рівномірно розсипати на картоплю. Поставити в духовку на 20-25 хвилин. :brovy:
  • 0

#16 reyneke

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень

Відправлено 09.07.2007 – 12:46

Перегляд дописуjakobz (9.07.2007 10:09) писав:

Знач так, читстимо картоплю.Миємо. з холодильника дістаємо сало(бажано копчене). В кожній картоплині вирізаємо чи виколупуємо дюрочку.Ту дюрочку добряче натираємо часником. Потім втискаємо у неї шматок сала.Картоплину натираємо сіллю і перцем(я беру червоний, але то дуже гостро виходить). Загортаємо у кухонну(чи як там правильно?) фольгу і кидаємо в грань від ватри.Чекаємо 5-10 хвилин(залежно від жару).Дістаємо патичками картоплю.Наливаємо.Закусюємо.Нагадуємо, шо забули розгорнути.Всьо.
Якщо облінитися і трохи спростити, то виходить щось таке:
Беремо картоплю, добре миємо (не чистимо!) ріжемо вздовж на 2 або 4 частини, кидаємо це все у каструляку, мастимо олією заздалегідь перемішаною з сіллю (часником, перцем, чимось ще) викладаємо картоплю на протвень. Розігріваємо духовку, якщо в духовці є гриль, то 10-15 хвилин і картопелька з золотистою скоринкою готова. Можна перед запиханням в духовку покласти на верх шматочок сала (тоді олії додаємо чисто символічно, аби намастити картоплю розчиненою в ній сіллю, або взагалі без олії - присолити з солонки та покласти на верх сальце :) ). Мммм!
:brovy:
  • 0

#17 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 25.07.2007 – 09:29

Пропоную один з своїх улюблених рецептів (швидкого приготування)
Гарячі канапки:
Ковбасу (будь-яку) нарізаємо дрібненько кубиками-соломкою (кому як не лінь), в миску+ложку томатного соусу+зубчик часничку потерти(при бажанні), можна 1 помідорку чи грибочок дрібно порізати, + майонез (щоб все було мокре). Перемішуємо, викладаємо на скибочки батона, зверху притрушуємо потертим на дрібній тертці сиром (твердим, типу голандського) і в розігріту духовку. Тримати поки сир не розплавиться. Начинки можна видумувати будь-які: куряче м"ясо, шинка, шампіньйони і все шо є під рукою....Смачного
  • 1

#18 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 24.11.2007 – 09:38

Свята наближаються і давно хочу попросити - Люди, поділіться чимось своїм і смачненьким, щоб зготувати на свята чи до святкового столу, щоб здивувати рідних
  • 0

#19 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2007 – 10:15

Нємнога студєнтєшской кухні:

Веджі бінс:
1. Консервовані боби в власному соусі. (1 літра)
2. Кетчуп (250 грам)
3. Гірчиця (50 грам)
4. Сушена цибуля (по бажанню і до смаку)

Боби виливаємо з банки на бляшанку. Бажано бляшанку якомога вище. Додаємо кетчуп, гірчицю, сушену цибулю по бажанні. Ставимо бляшанку приблизно на 30 хвилин в розігріту духовку температурою 150 Цельсіїв.

Кількість інгредієнтів написана виключно для роз'яснення пропорційних співввідношень.

Як готувати кукурудзу:
Беремо свіжу кукурудзу. N качанчиків. Миємо, ставимо на тарілку. Замотуємо зверху в рукав для випічки або клейку ленту. Ставимо в мікрохвильову піч на 3*N хвилин. Потім розгортаємо рукав або ленту, мастимо трошки маслом і упєрьод поки ще гаряча.

Прадалженіє слєдуєть...
  • 0

#20 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 24.11.2007 – 10:30

Ти хоч сказати, що варити її не тре зовсім? Я про кукурудзу. Підійде звичайна кукурудза з городу? Було б класно, але сам процес варіння кукурудзи десь коло години, і бродіння запаху навколишнім сусідам десь так поверхів на три довкола і очікування кінця варки теж додає і апетиту і бажання
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних