Перейти до вмісту

Delphi, всі питання тут


Повідомлень в темі: 40

#21 SAS

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 189 повідомлень
  • Місто:Черкаси

Відправлено 16.12.2007 – 23:14

народ! хочу зробити переносну карту свого міста. наприклад щось схоже карту Києва. але моє місто набагато менше(27 тис.) сама карта буде зберігатись в BMP або JPG малюнку.
я думаю зробити так: зображення завантажується в TImage чи TBitmap, що знаходиться в TScrollbox. зум міняє TTrackbar.
як реалізувати зум незнаю.
хочу почути ваші думки з приводу створення переносної карти. чи можливо якось по іншому створити таке?
дякую наперед.
  • 0

#22 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 16.12.2007 – 23:35

А що означає "переносну"? Типу що можна завантажувати окремі ділянки міста, повертатись назад і тд? Інакше я не бачу різниці чи прога саморобна буде відкривати файл чи просто вювер станадртний.
  • 0

#23 SAS

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 189 повідомлень
  • Місто:Черкаси

Відправлено 17.12.2007 – 17:01

Переносну в розумінні не онлайн. Щоб працювала без інета.
Програма не повина відкривати зображення з певною територією, а потім повертатися назад. Для цього є зум. Але на скільки я знаю, зразу ж все зображення карти завантажити буде важко та й прога буде глючити.
Чи може є якісь готові програми для створення таких карт?
  • 0

#24 SAS

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 189 повідомлень
  • Місто:Черкаси

Відправлено 19.12.2007 – 17:49

Здається знайшов, що шукав. Є спец. компонент для створення карт на делфі. Називається Datamap Gis. Буду пробувати щось зробити.
  • 0

#25 Fly

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 49 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 13.05.2008 – 12:17

Запитання до всіх хто може допомогти: необхідно зробити сортування по полям у DBGrid (по зростанню чи спаданню)-шляхом натиснення на заголовок відповідного поля...яким чином це реалізувати?
  • 0

#26 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 14.05.2008 – 15:42

У TDBGrid є подія OnTitleClick - от її і треба обробити.
  • 0

#27 Fly

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 49 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 14.05.2008 – 23:21

Перегляд дописуbulbashka_aero (14.05.2008 16:42) писав:

У TDBGrid є подія OnTitleClick - от її і треба обробити.

дякую за пораду..але як би то його так прописать, щоб воно розрізняло колонки в таблиці? і сортувало по тому стовпцю, на якому натиснуто?
  • 0

#28 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 15.05.2008 – 10:16

Перегляд дописуJumper (14.05.2008 23:21) писав:

дякую за пораду..але як би то його так прописать, щоб воно розрізняло колонки в таблиці? і сортувало по тому стовпцю, на якому натиснуто?
А воно саменьке розпізнає колонку, по якій клікнуто. Тре тільки зробити необхідні поля індексованими.
  • 0

#29 Fly

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 49 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 15.05.2008 – 23:14

Перегляд дописуbulbashka_aero (14.05.2008 16:42) писав:

У TDBGrid є подія OnTitleClick - от її і треба обробити.

дякую за пораду..дійсно пригодилася
прописала такий собі цікавий код на положення мишки в цьому ОнТайтл.. і тепер задоволена)) :)
  • 0

#30 Гість_Чорт_*

  • Гості

Відправлено 16.07.2008 – 08:48

дня доброго! ніяк не можу підключити зовнішній клас до проекту! чи може хтось допомогти порадою?

проект пишеться на делфі, до того ж це activex-компонента.

(якщо конкретніше, не вдається підключити MMFiler до проекту, що забезпечує заливання данних в оракл)

наперед дякую за допомогу!
  • 0

#31 Igorock

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 18.09.2008 – 12:32

Вибачте за дурне питання, але скажіть ламеру: як зробити, щоб створивши 2 форми, на одній розмістити кнопку, натиснувши на яку відкриватиметься друга форма (без значків звернення і ровернення в правому верхньому кутку). Дякую зарання!
  • 0

#32 RyVOL

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 267 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 07.10.2008 – 11:33

Перегляд дописуIgorock (18.09.2008 13:32) писав:

Вибачте за дурне питання, але скажіть ламеру: як зробити, щоб створивши 2 форми, на одній розмістити кнопку, натиснувши на яку відкриватиметься друга форма (без значків звернення і ровернення в правому верхньому кутку). Дякую зарання!

одна форма виступить основною, другу форму можна зробити модальною (другої форми BorderStyle := bsDialog). Правильним рішенням для модальної форми є те, що вона створюєтся не під час запуску виконання програми, або відображення, а саме під час натискання кнопки!
тому на подію кнопки першої форми для модального відображення другої форми має бути написано щось приблизно таке:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Form2: TForm2;
begin
Form2 := TForm2.Create(Application);
try
Form2.ShowModal;
finally
Form2.Free;
end;
end;
  • 0

#33 КлятЫй мАскаль

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 428 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 15.12.2008 – 01:41

Перегляд дописуryvol (7.10.2008 11:33) писав:

Form2 := TForm2.Create(Application);
Достатньо TForm2.Create(nil), Аппликейшен власником тут не потрібен :unsure:
  • 0

#34 RyVOL

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 267 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 15.12.2008 – 11:09

Перегляд дописуКлятЫй мАскаль (15.12.2008 01:41) писав:

Достатньо TForm2.Create(nil), Аппликейшен власником тут не потрібен :unsure:
ну та можна, але де ж правильне і коректне про програмування!! :D
  • 0

#35 КлятЫй мАскаль

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 428 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 18.12.2008 – 16:31

Перегляд дописуRyVOL (15.12.2008 11:09) писав:

ну та можна, але де ж правильне і коректне про програмування!! :gryzin:
Nil — більш у цьому випадку «правильне», бо ми задекларували, що власноруч знищимо екземпляр об’єкту у секції finally у будь-якому випадку :box:

Повідомлення відредагував КлятЫй мАскаль: 18.12.2008 – 16:32

  • 0

#36 Гість_Stranger333_*

  • Гості

Відправлено 25.02.2009 – 17:48

підкажіть як
Створити підпрограму, яка: перехоплює і пере-визначає
повідомлення WM_PAINT і дописує в заголовок форми вказаний символ.


будь-ласка терміново потрібно(я тільки початківець)
  • 0

#37 КлятЫй мАскаль

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 428 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 25.02.2009 – 17:59

WM_NCPAINT треба, а не WM_PAINT.

Повідомлення відредагував КлятЫй мАскаль: 25.02.2009 – 18:13

  • 0

#38 andriyy

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 3 повідомлень

Відправлено 22.01.2011 – 15:07

потрібно створити dll з картинками .jpg підкажіть як це зробити на windows 7
  • 0

#39 s_e_r_g

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 151 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ (Гуртожиток)

Відправлено 14.03.2011 – 11:49

Допоможіть будь-ласка. Роблю курсову по темі "Графічлний редактор" хочу створити інструмент заливку, але нічого не виходить.
Використовую функцію
 Form1.Image1.Canvas.FloodFill(StartX,StartY,col,fsBorder);
StartX,StartY: Integer;
col:TColor;

Підкажіть що я роблю не так? :rolleyes: <_< :angry1:
  • 0

#40 s_e_r_g

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 151 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ (Гуртожиток)

Відправлено 16.05.2011 – 15:40

Не підкажете як правильно зробити проект на Embarcadero RAD Studio 2010 шоб його можна було скомпілювати на delphi 7.
Написав курсай на Embarcadero RAD Studio 2010 а препод каже що потрібно було на delphi 7. Відкриваю файл *.dpr (delphi 7) вмскакує помилка.

Цитата

Rule for progect " " is not specified

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних