Перейти до вмісту

Delphi, всі питання тут


Повідомлень в темі: 40

#1 Shaman

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 38 повідомлень

Відправлено 08.01.2006 – 15:12

  • 40
Підкажіть будь ласка як мені можна у Делфі тип real чи double конвертувати в тип string і навпаки як конвертувати тип string у real чи double.

#2 gerguno

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 15 повідомлень

Відправлено 08.01.2006 – 15:56

real у string можна перевести, а от string y real - ні.
  • 0

#3 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 08.01.2006 – 20:37

gerguno (8.01.2006 15:52) писав:

real у string можна перевести, а от string y real - ні.

 

Хто тобі таке сказав? :D :cry: :D
туди:
function FloatToStr(Value: Extended): string; overload;
function FloatToStr(Value: Extended; const FormatSettings: TFormatSettings): string; overload;
Назад:
function StrToFloat(const S: string): Extended; overload;
function StrToFloat(const S: string; const FormatSettings: TFormatSettings): Extended; overload;
Use StrToFloat to convert a string, S, to a floating-point value. S must consist of an optional sign (+ or -), a string of digits with an optional decimal point, and an optional mantissa. The mantissa consists of 'E' or 'e' followed by an optional sign (+ or -) and a whole number. Leading and trailing blanks are ignored.

The DecimalSeparator global variable or its TFormatSettings equivalent defines the character that is used as a decimal point. Thousand separators and currency symbols are not allowed in the string. If S doesn't contain a valid value, StrToFloat raises an EConvertError exception.

Для кого хелп пишуть?
А ще там є якийсь такий приклад, хоча він занадто заплутаний, як на мене:
The following OnClick event handler for the button reads the value entered in the edit box and converts it between the measurement units selected in the list boxes:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
newVal: Double;
CurFamily: TConvFamily;
FromType, ToType: TConvType;
begin
DescriptionToConvFamily(ComboBox1.Items[ComboBox1.ItemIndex], CurFamily);
DescriptionToConvType(CurFamily, ListBox1.Items[ListBox1.ItemIndex], FromType);
DescriptionToConvType(CurFamily, ListBox2.Items[ListBox2.ItemIndex], ToType);
newVal := Convert(FromType, ToType, StrToFloat(Edit1.Text));
ShowMessage(Format('%g %s', [newVal, ConvTypeToDescription(ToType)]);

end;
  • 0

#4 Shaman

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 38 повідомлень

Відправлено 13.01.2006 – 15:03

Дуже дякую за выдгуки але, як перевести float у string я знайшов такий приклад але цей тип дуже маленький для моєї програми мені потрібен тип real чи double
  • 0

#5 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 16.01.2006 – 15:18

Ці функції приймають Extended - найбільший з плаваючих типів (10 байт). проте, якщо ти передаш значення іншого типу, воно буде неявно приведено до Extended. Передати можно навіть цілий тип:)

Цитата

var i:integer;
begin
randomize;
i:=random(25);
Showmessage( FloatToStr(i));
end;
Так само і результат function StrToFloat(const S: string): Extended; буде по можливості приведений до того типу, який тобі потрібен.

до речі, real i double - це один і той самий тип, плаваюча крапка 8 байт (хоча в старих версіях Делфі різниця була, там real був 6 байт)
  • 0

#6 Ostap.J

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 21.04.2007 – 21:21

Привіт... я намагаюсь освоїти OpenGL на Delphi.. але все як об стінку горохом :D ... в книжках мало простих прикладів і забагато сухої теорії... можливо ви зможете порадити мені якийсь сайт чи можливо книжку в якій все доступно написано і багато прикладів... я не перший день за комп"ютером, але з графікою я стикався дуже рідко... буду дуже вдячний якщо ви надішлете мені по можливості кілька простеньких прикладів (бажано самодокументованих) по ініціалізації, створенні пікселя, відрізка, площини....
  • 0

#7 Осарка

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 76 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Хмельницький, Ярмолинці

Відправлено 02.06.2007 – 16:28

Потрібно україномовна версія довідки по делфі 6.0. НЕ демо версія.
Або допомога. Потрібно зміну х :integer перевести y y:string, а потім навпаки. Допоможіть, будь ласка. :)
  • 0

#8 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 05.06.2007 – 11:32

x:=StrToInt(y);
y:=IntToStr(x);
вчи англійську :wacko:

Повідомлення відредагував mim: 05.06.2007 – 11:33

  • 0

#9 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 05.06.2007 – 12:29

Я теж хочу таку довідку. Хто має?
  • 0

#10 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 09.06.2007 – 11:22

Ніхто не має. Був лише десь паскаль з російськомовним хелпои
Ну, і сайти типу http://delphikingdom.ru/ - дужн допомогає.
Вчить англійську, для програмістів це обов'язково.
  • 0

#11 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 20.09.2007 – 07:08

Пробував встановити, а мені викидає помилку що якись файл не читає (чи щось інше), мені сказали що треба не повністю установити делфі з усими її доповненями, що трее видали, щоб нормально установити? <_<
  • 0

#12 bamik

    салоїд

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2443 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 20.09.2007 – 07:35

Яка версія Delphi? На яку ОС ставиш?

Повідомлення відредагував bamik: 20.09.2007 – 07:35

  • 0

#13 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 20.09.2007 – 12:39

Була така штука Delphi7. Iнсталяцйний пакет був неповний, тому пд час iнсталяцii починав говорити, що йому таких то файлiв не вистачає. Варiанти:
1. Уважно прочитати readme, там було написано, що саме не треба встановлювати. Здається, \Sample programs. Або встановити Compact, воно нормально встановлюється
2. Знайти нормальний iнсталятор.
3. Запастися терпiнням. Кожного разу, коли випадає вiкно "не можу знайти файл" тиснути "пропустить". В рештi решт воно таки встановиться.
  • 0

#14 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 20.09.2007 – 14:23

 bamik (20.09.2007 08:35) писав:

Яка версія Delphi? На яку ОС ставиш?
Делфі 7, на XP SP2
  • 0

#15 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 21.09.2007 – 22:37

Мабуть якась крякнута версія...почитайте уважно readme, там все сказано...бо здається я таку вже ставив. Там просто потрібно тиснути чи то кілька разів Retry чи то один раз Ignore, вже точно не пам`ятаю.
  • 0

#16 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 07.11.2007 – 15:57

Пдкажіть, будь-ласка. Бо шось я геть туплю :blink:

Тре’ в делфі програмно (по натисканню кнопки) створити кнопки на тулбарі. Причому кількість кнопок визначається заданим в едіті числом.
Одну кнопку створити виходить, а от....
Мабуть, треба розмірність масиву кнопок задавати?
:)
  • 0

#17 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 09.11.2007 – 17:24

bulbashka_aero, код в студію! Бо чесно кажучи не зрозуміло в чому саме конкретна проблема...
  • 0

#18 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 12.11.2007 – 11:24

Дякую, я вже сама... пройшов припадок тупості...
  • 0

#19 Гість_disi_*

  • Гості

Відправлено 14.11.2007 – 21:11

хто знає як конвертувати дані з бази даних Paradox в Excel за допомогою Delphi. Поможіть чим можите Література, приклади...
  • 0

#20 SAS

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 189 повідомлень
  • Місто:Черкаси

Відправлено 16.11.2007 – 22:35

гугл форева. криві руки маст дай!
http://www.delphisources.ru/pages/sources/...b_to_excel.html
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних