Перейти до вмісту

Великдень


Повідомлень в темі: 222

#201 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 30.04.2011 – 14:02

Перегляд дописуБезбожник (30.04.2011 12:25) писав:

Гм...начебто, на завершення теми, по обох проїхався...я задоволений. Ги.
У такому віці тільки й лишається, що отримувати словесне віртуальне задоволення. :photo: Бозюнчику, Ви так багато тут валяєте, що я не збагну, що мали на увазі. Де Маківка? Чому Маківка? Де виправити? Який хрін? А тепер ще раз, тільки для мене.
До речі. Християни ковбасу їдять саме з пасочкою.

Повідомлення відредагував Маківка: 30.04.2011 – 14:05

  • 0

#202 Родослава09

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 717 повідомлень
  • Місто:Велесниця

Відправлено 30.04.2011 – 14:29

Перегляд допису-=VJ=- (30.04.2011 12:17) писав:

Пані продемонструвала одразу і свою безграмотність, і своє виховання - два в одному, так би мовити.
А Циля Капітельман теж бачить в пасці (пейсаху) фалічний символ??? :photo:
  • 0

#203 СВІ†ЛОНОСНИЙ

    http://svobodaslova.ukrainianforum.net/

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2386 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:з Небес

Відправлено 30.04.2011 – 15:04

Перегляд дописуРабослава09 (29.04.2011 21:21) писав:

Це ж якою треба бути розйобою, аби в бабці чи в батоні бачити фалічний символ. (((

Нема на них дідуся Фройда!
  • 0

#204 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 30.04.2011 – 15:11

Перегляд дописуМаківка (30.04.2011 15:02) писав:

У такому віці тільки й лишається, що отримувати словесне віртуальне задоволення.

Да ?...я тут, якось, одному молодому умніку, з цього приводу казав : ввечері приведи свою жінку до мене, а вранці шкуру забирай...шось він не ризикнув...а вона, між іншим, була не проти. Ога.

Цитата

Бозюнчику, Ви так багато тут валяєте, що я не збагну, що мали на увазі. Де Маківка? Чому Маківка? Де виправити? Який хрін? А тепер ще раз, тільки для мене.
Ну хіба що тільки для тебе, кицюню...раз ти така тугодумка...я можу пояснювати тільки для тебе хоч до слідуюої Паски. Так от, Ластівочка, каже, що коли Вітольд загляне до неї в гості, то вона нагодує його паскою з ковбасою і хроном...про пляшку горілки вона, як християнка, скромно промовчала...але ж таки поставить, інакше нафіга тому Вітольду пертися в таку даль, аби попоїсти паску намазану хроном...н-да, так от я вважаю, що годувати людину, та ще й приїзджу здалеку, такою "грємучою смесью", є чистої води, іздіватєльство. Якщо ж Ластівочка мала на увазі що нагодує, Вітольда, спочатку (після чарки, єсстно) ковбасою з хроном, а вже потім...на десерт, паска, з якимсь там...ну хоч паршивеньким кисілем чи компотом, то чому вона не поставила поміж назвою продуктів жодної коми...звалила все до купи...і чому, в такому випадку, Маківка, не встромила свого носа зі своїми синтаксисами, префіксами і суфіксами, у таке, Ластівчине, неподобство ? Чому вона, та Маківка, верещала з приводу синтаксичного розгляду мого речення, і мовчить, акі риба, з приводу Ластівчиного вінігрєту ?

Цитата

До речі. Християни ковбасу їдять саме з пасочкою.

Ги ги ги...смачного. Тобі і Ластівочці...продуктові ізвращенкі.

Повідомлення відредагував Безбожник: 30.04.2011 – 15:11

  • 0

#205 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 30.04.2011 – 15:25

Вона ніц не буде втикати, бо вона так само готує :photo:.
Ну і щоб не отримати по шапці від Крихітки, то по темі:

Цитата

Великодні традиції в різних країнах
АВСТРАЛІЯ
Тут дуже популярні “яйця” з шоколаду або цукру – великі й малі. Ще тут люблять робити гостинці у формі кролика або рідкісної тубільної тварини цього континенту – bilby. За традицією, великоднє меню австралійців складається зі смаженої баранини, яловичини або курчати зі смаженими овочами, схожими на картоплю, моркву, кабак, квасолю, горох або broccholi. На десерт подають традиційну солодку австралійську великодню страву – Pavlova – це торт із безе, прикрашений фруктами, ківі, полуницями, ананасами й мандаринами. Дуже популярні солодкі гарячі булочки (Hot Cross Bun), що їх австралійці їдять на сніданок великоднього ранку перед неодмінним відвідуванням церкви. Великдень в Австралії – то час, коли багато австралійських родин виїздять на природу.
БОЛГАРІЯ
За традицією цієї країни на Великдень багато писанок викладають довкола великої святкової хлібини. Болгари “цокаються” писанками доти, поки на одному з них не з’явиться тріщина, і бажають при цьому одне одному успіху. Найвдатнішим вважається той, у кого великодня писанка найдовше залишиться ціла.
ШВЕЦІЯ
Великдень не таке значне свято для шведів, як Різдво, але у школах його починають святкувати ще за тиждень до настання. Діти та їхні вичтелі згадують і говорять про те, що Ісус помирав, а потім воскресав із мертвих. Мешканці Швеції прикрашають до Великодня свої домівки великодніми квітниками – жовтого, зеленого та білого кольору. У своїх оселях шведи всюди ставлять жовтих курчат, обряджених кольоровим чепурним пір’ям. Шведи їдять на Великдень майже те саме, що й на Різдво, але цього разу набагато більше уваги приділяють цукеркам та іншим ласощам. Писанки вони роблять із картону, а всередину кладуть велику гарну цукерку.
НІМЕЧЧИНА
Великодню передує Страсна п’ятниця. Багато які німці неодмін¬но їдять рибу цього дня. Ніхто в Німеччині не мусить працювати ані в п’ятницю, ані в суботу, що передують Великодню. А суботнього вечора в різних населених пунктах Німеччини влаштовують велике Великоднє багаття. Це дуже популярний захід, і дуже багато хто приходить подивитися на це багаття – символ кінця зими та згоряння всіх поганих почуттів. Ранок Великодня кожна родина в Німеччині провадить вкупі за сніданком. Батьки напередодні ховають корзини з ласощами, писанками й невеличкими дарунками. Після сніданку вони кажуть дітям: “Великодній зайчик заховав від вас корзини, ви мусите їх знайти”. Діти шукають їх по всій оселі, і це дуже весела мить святкового дня. У другій половині Великодня сім’ї відвідують друзів і родичів, де п’ють разом чай.
МЕКСИКА
Великодні свята в Мексиці тривають майже два тижні й мають характер народних гулянь. Великодні танці загальновідомі. Над вулицями висять гірлянди зі строкатого паперу. Відбуваються дві театралізовані процесії Страсної п’ятниці. В першій половині дня мальовнича хода символізує ту мить, коли римські солдати приводять Ісуса до місця розп’яття. У другій половині дня – чорну, мовчазну процесію розп’яття.
ФІЛІПІНИ
Коли великоднього ранку б’ють церковні дзвони, батьки високо піднімають маленьких дітей над головою. Вони сподіваються, що це принесе щастя їхнім малюкам.

  • 0

#206 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 30.04.2011 – 15:40

Перегляд дописуЛастiвочка (30.04.2011 16:25) писав:

Вона ніц не буде втикати, бо вона так само готує :photo:.

Да ?...так само ?..нема слів. Де моя записна книжка зі списком візитів які я, коли небудь, хотів би зробити на Паску ?...ага, ось вона...викреслюю...обох...допоки не навчитесь зварити борщ, замість паски намазаної хроном.
  • 0

#207 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 03.05.2011 – 17:20

Перегляд дописуБезбожник (30.04.2011 16:11) писав:

Да ?...я тут, якось, одному молодому умніку, з цього приводу казав : ввечері приведи свою жінку до мене, а вранці шкуру забирай...шось він не ризикнув...а вона, між іншим, була не проти. Ога.
У мене на такі закиди є "ідіома з народу": корова, котра багато мичить, мало молока дає. ;) Ви хоч і чоловічої статі, та розкидатися своїм "огого" таки любите. Егеж? :photo:

Так-так, Ластуню, щодо "тієї шапки". )) Кину кілька рецептів смачної паски від чарівних волинських господинь. Прикріплений файл  157.gif   13.19К   0 Кількість завантажень:
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
Прихований текст
Пекти паску – непроста наука. Не кожній досвідченій господині вдається щоразу досягти успіху. Етнографічні записи свідчать, що до цього ритуалу господиня одягала чисту сорочку. Готували тісто здебільшого опарним способом, коли воно підходило двічі, господиня, промовивши: «Господи, благослови Своїм Духом Святим», виробляла паски, зверху з двох смужок тіста викладала хрест і колоски. Пасок пекли багато, не лише для членів своєї родини, а й для вбогих.

Паску пекли лише раз на рік, і кожна господиня намагалася зробити її найсмачнішою. Звісно, це залежало від уміння та від складових, наприклад, яєць клали навіть по 130 штук. Кажуть, що паска на самих жовтках довго не черствіє. Нині рецепти дещо спростилися, однак головні правила приготування цього ритуального виробу збереглися. Пропонуємо кілька порад, що можуть допомогти у цій справі.

- Дріжджі мають бути свіжими, світлими, мати приємний запах.

- Духовку варто прогрівати якомога довше, перш ніж покласти виріб.

- Борошно брати лише вищого ґатунку, неодмінно просіюйте його.

- Масло треба свіже, високої жирності, без хімічних добавок.

- Форму заповнювати тістом на чверть, а в піч ставити тоді, коли тісто піднялося на третину форми.

- Ліпше не ходити кухнею, доки печеться паска чи бабка. Та й господині не варто сідати, інакше булка не виросте.

- Готовий виріб ще у формі треба покласти на решітку, щоби дно не відіпріло.

- Виймати з форми, коли трохи схолоне, але не зовсім холодну.

- Щоб висока паска не «сіла», її, діставши з форми, треба покласти на рушник, розстелений на матраці або тугій подушці.
Паска сирна
1 кг домашнього сиру, 1 скл. цукру, 4 яйця, 4 ст. ложки манки, 100 г масла, 0,5 скл. промитих і підсушених родзинок, трішки кориці.
Сир пропустити через м’ясорубку, масло розтопити, яйця збити з цукром. Усі продукти добре вимішати й викласти масу в змащену маргарином і притрушену манкою тортівницю. Випікати до готовності. Зверху можна полити шоколадною помадкою.

Паска медова
Готуємо розчину: 200 г дріжджів, 2 л молока, 2 жмені цукру, трохи борошна. Вимішати і поставити в тепле місце, щоб піднялася.
Тим часом беремося за другу частину тіста: 1 л цукру, 15 жовтків і 6 яєць збити. Додати 100 г підігрітого меду, 200 г розпарених родзинок, ванілін і замісити тісто. Коли почне відставати від рук, поставити в тепле місце й накрити чистим рушником. Як підійде, випікати.

Лимонна паска
Перекип’ятити 2 л молока, до теплого додати 200 г дріжджів та 2–3 скл. цукру, густо розчинити. Розчину на 5–6 годин поставити у тепле місце. 15 цілих яєць і 15 жовтків (білки, що лишилися, можна використати для приготування глазурі) добре збити із 7 скл. цукру, додати 600 г розм’якшеного масла, потерти на дрібну тертку лимон разом із шкіркою. 100 г горілки та 100 г меду добре розмішати і вилити у тісто. Місити, поступово додаючи борошно, упродовж години, аж доки тісто не стане пухким і не липнутиме до рук. Коли зійде, можна формувати паски.

Смачного! ))
  • 1

#208 ggg1089

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 46 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:12

Я от не розумію, чому в пасхальний період ніде не можна купити звичайного свіжого хліба? Навіщо оце штампувати стільки фабричних пасок?
І ще, по традиції паску печуть в страсний четвер, а їдать в неділю. Невже всім подобається їсти черстві хлібо-булочні вироби? Вже би краще замість паски був який-небудь лаваш...
  • 0

#209 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 04.05.2011 – 13:14

Перегляд дописуggg1089 (4.05.2011 14:12) писав:

Я от не розумію, чому в пасхальний період ніде не можна купити звичайного свіжого хліба? Навіщо оце штампувати стільки фабричних пасок?
І ще, по традиції паску печуть в страсний четвер, а їдать в неділю. Невже всім подобається їсти черстві хлібо-булочні вироби? Вже би краще замість паски був який-небудь лаваш...
Справжня паска довго не черствіє.
  • 1

#210 ggg1089

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 46 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:21

Справжню паску печуть вдома в печі. А якщо ти живеш в місті і в тебе нема печі?
  • 0

#211 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:27

Краще їсти свіжу паску.
  • 0

#212 ggg1089

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 46 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:31

Перегляд дописуOlexandr (4.05.2011 13:27) писав:

Краще їсти свіжу паску.
От і я про те ж. Але свіжу паску не знайдеш, хіба що сам спечеш прямо перед великоднем. Бо до великодня нібито не можна їсти паску.

Повідомлення відредагував ggg1089: 04.05.2011 – 13:31

  • 0

#213 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:36

Перегляд дописуggg1089 (4.05.2011 14:31) писав:

От і я про те ж. Але свіжу паску не знайдеш, хіба що сам спечеш прямо перед великоднем. Бо до великодня нібито не можна їсти паску.
Ну та в магазинах же ще за тиждень ніби починають продавати. Я завжди свіжі знаходив, дивно. А я все думав паски почати їсти ще перед Пасхою, щоб більше з’їсти, але все ніяк не виходило :photo:
  • 0

#214 Sergiy_K

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6889 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:штори

Відправлено 04.05.2011 – 13:41

Перегляд дописуggg1089 (4.05.2011 14:21) писав:

Справжню паску печуть вдома в печі. А якщо ти живеш в місті і в тебе нема печі?
вимкни духовку і їж сире тісто
  • 0

#215 ggg1089

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 46 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.05.2011 – 13:56

Перегляд дописуSergiy_K (4.05.2011 13:41) писав:

вимкни духовку і їж сире тісто
Дивлячись яка духовка.
  • 0

#216 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 05.03.2012 – 16:13

цікаво, а хтось у наш час святкує Рахманський (Мертвецький) Великдень? на 26 день після Пасхи.
чи кидає шкарлупки від яєць у річку і прислухається до землі?
  • 0

#217 Козаченько

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 76 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, м.Богуслав

Відправлено 11.04.2012 – 17:24

Вітаю усіх з наступаючим святом Пасхи!
Я хочу розбудити тему з глибокого торішньго сну, та підняти тему про нашу українську писанку.
До мене нещодавно прийшла ідея розписати писанку, реквізити я вже підготовив, думаю завтра буде вільний час, розпишу, і поділюся з вами світлинами:)
Щодо запитань:
Хтось вже займався цим, практикував?
Можете поділитися фотками?

Розповідаємо і активуємо тему :tryzub:
  • 0

#218 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6676 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 11.04.2012 – 19:52

і от в которий раз пишуть не в ту тему: http://tereveni.org/...%81%D1%85%D0%B0
  • 1

#219 Козаченько

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 76 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, м.Богуслав

Відправлено 12.04.2012 – 18:18

Перегляд дописуХмурий Князь Вітольд (11.04.2012 – 19:52) писав:

і от в которий раз пишуть не в ту тему: http://tereveni.org/...%81%D1%85%D0%B0
Вибачаюсь і дякую!
  • 0

#220 пастух

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1975 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 12.04.2012 – 23:52

Перегляд дописуggg1089 (04.05.2011 – 13:21) писав:

Справжню паску печуть вдома в печі. А якщо ти живеш в місті і в тебе нема печі?


"В четвер, після обіду, моя дружина Люба зникла з поля зору... телефони не відповідали. співробітники нічого путнього не повідомляли про її місцезнаходження. Коли я вже почав хвилюватися і думати, до якої служби розшуку дзвонити, вона раптом під вечір матеріалізувалася на нашій кухні і почала викладати із сумки таке, від чого у мене в голові запаморочилося, а в животі солодко забурчало. На столі почали з"являтися паски, ватрушки, пиріжки, кренделі, завиванці та інші дива її мистецтва. Виявляється, вона спеціально усамітнилася, виключивши всі телефони, щоб спекти усе Святкове Диво. І так гарно стало на Душі - одразу відчулося: наближається Паска!!! "
Анатолій Матвійчук.

Прикріплені файли

  • Прикріплений файл  paska1.JPG   93.98К   10 Кількість завантажень:

Повідомлення відредагував Водій: 12.04.2012 – 23:57

  • 1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних