Перейти до вмісту

Самовільне вимкнення компа


Повідомлень в темі: 35

#1 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 06.02.2007 – 11:45

  • 35
В мене була довга історія з поламкою компа. так от - я нічо там не шарю і прошу подивитись. злетів радіатор, але суть не в ньому. комп заводиться на 2 секунди і глохне. будь-ласка

Повідомлення відредагував phobos: 20.09.2007 – 12:33


#2 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 06.02.2007 – 11:51

Схоже що блок живлення накрився, якщо є інший комп - спробуй поставити блок живлення з нього, якщо комп заведеться - значить це в ньому проблема.
  • 0

#3 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 06.02.2007 – 12:14

Перегляд допису4esterfielter (6.02.2007 11:42) писав:

злетів радіатор
Із процесора чи що?
  • 0

#4 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 06.02.2007 – 13:46

Перегляд дописуMrGALL (6.02.2007 11:48) писав:

Схоже що блок живлення накрився, якщо є інший комп - спробуй поставити блок живлення з нього, якщо комп заведеться - значить це в ньому проблема.
Ой...я людина творча, нетехнічна, боюся...

Перегляд дописуzav (6.02.2007 12:11) писав:

Із процесора чи що?
ага

плюс порадьте надійне місце деся на Академмістечку, куди звернутися, щоб полагодити...

Повідомлення відредагував 4esterfielter: 06.02.2007 – 13:48

  • 0

#5 ShYlCzEn

    Кул Хацкер

  • Користувачі
  • PipPip
  • 27 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 21.02.2007 – 11:30

Перегляд допису4esterfielter (6.02.2007 11:42) писав:

В мене була довга історія з поламкою компа. так от - я нічо там не шарю і прошу подивитись. злетів радіатор, але суть не в ньому. комп заводиться на 2 секунди і глохне. будь-ласка

із проца - то серйозніше, рекомендую віднести в сервісцентр будь-якої копм. фірми. Вони поміняють термопасту і встановлять все як було. (термопаста приблизно 10грн + робота 20грн) а взагалі можна самому поставити нічого складного там немає.
  • 0

#6 Івасик Телесик

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 305 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:kyiv/iv-frankivsk(kalush)

Відправлено 27.03.2007 – 18:42

Кардачі=). Там прикрутять неприкручуване, піднімуть непосильне! Але мені туди їздити стрьомно.
  • 0

#7 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 28.03.2007 – 10:30

Перегляд дописуresistor (27.03.2007 19:42) писав:

Кардачі=). Там прикрутять неприкручуване, піднімуть непосильне! Але мені туди їздити стрьомно.
гопи...
  • 0

#8 into the chasm

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 53 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 28.03.2007 – 12:40

Перегляд дописуresistor (27.03.2007 19:42) писав:

Кардачі=). Там прикрутять неприкручуване, піднімуть непосильне! Але мені туди їздити стрьомно.

Перегляд допису4esterfielter (28.03.2007 11:30) писав:

гопи...
люди, оце ви вже заганяєтесь. ніби ті гопи тільки й чекають поки ви приїдете на КарДачі...
ну якщо вже так стрьомно, то можна удвох, утрьох, вдесятьох, зрештою, туди поїхати )))
  • 0

#9 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 28.03.2007 – 15:33

Перегляд дописуinto the chasm (28.03.2007 13:40) писав:

люди, оце ви вже заганяєтесь. ніби ті гопи тільки й чекають поки ви приїдете на КарДачі...
ну якщо вже так стрьомно, то можна удвох, утрьох, вдесятьох, зрештою, туди поїхати )))
ги, я просто про комп уже забув :cool2: а на кардачі не боюся їздити - просто впадлу... гроші на ремонт є... а впадлу...
  • 0

#10 Злодюжка

    опозиціонер, дисидент, відомий антикассандрист

  • Gamedev
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 883 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 28.03.2007 – 18:08

Перегляд допису4esterfielter (6.02.2007 11:45) писав:

В мене була довга історія з поламкою компа. так от - я нічо там не шарю і прошу подивитись. злетів радіатор, але суть не в ньому. комп заводиться на 2 секунди і глохне. будь-ласка
в мене таке було недавно
це блок живлення

він каштує гривень 50 максимум.
заміни і все буде ок:cool2:
  • 0

#11 4esterfielter

    вже не чайнік - самоваррр

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 615 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Рівне - Київ - Рівне - Київ (туди-сюди їжджу:)

Відправлено 29.03.2007 – 09:57

оце тєма! спасибі

zav: 4.7.9. включають в себе лише посмішки (смайлики), власне відношення до теми або допису без ширшого обґрунтування (на зразок "Дякую", "+1", "смішно", "не подобається", "проти" і т. ин.) (Пункт додано: 18.03.2007).

Повідомлення відредагував zav: 29.03.2007 – 10:45

  • 0

#12 Soyer

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 114 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Киїфф-Рідна_Україна:)

Відправлено 31.03.2007 – 00:13

Перегляд дописуЗлодюжка (28.03.2007 19:08) писав:

в мене таке було недавно
це блок живлення

він каштує гривень 50 максимум.
заміни і все буде ок;)

Ніколи не купляй БЖ за таку смішну ціну!!! Нормальний БЖ коштує як мінімум 100 з гаком Гривень...
Звичайно ти можеш придбати собі Блок Живлення за 50 грн., але хто потім тобі купить периферийні пристрої які згорять внаслідок вживання таких поганих БЖ... :gryzin:
  • 0

#13 CAESAR

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 265 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 31.03.2007 – 08:23

якщо час роботи компа до вимкнення 2 сек. - то це навряд чи радіатор... без радіатора навіть азлончик з півхвилини попрацює...
це або материна
або БЖ


п.с. на радіоринку нічого не купляй - Піди в Гигабайт чи Діавест і за ту ж ціну купи нормальне
  • 0

#14 Legum

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 735 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Луцьк

Відправлено 31.03.2007 – 12:16

продовжу тему: в брата комп при роботі просто виключається (інколи через 5 хв. інколи через довготривалий термін). Ситуація наступна: коли вирубається і повторно включаєш: 1) може включитись і трохи працює 2) взагалі не включається. При другому варіанті я його відкрив, оглянув зовнішньо і виявив, що кулер на вінчестері робить, а на процесорі, відеокартці - ні, зняв і назад поставив шнури від блоку живлення на мамку, починає ніби робити, але це ще не факт.
Моя думка: 1) блок живлення 2) мамка - щось з одне не працює (глючить і т.д.) 3) чіпсет (перегрів) - з цього приводу привожу аргумент спеців, які складують, зараз привозять нові мамки, на яких під радіатором може не бути термопасти (дуже дивно! але факт) - щодо цього нічого сказати конкретного не можу
цікавить що думають теревенчани з цього приводу....чекаю відповідей
п.с. до цього комп працював без проблем та при максимальній потужності 1.5 місяця.
  • 0

#15 Bobua

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 400 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бровари

Відправлено 03.09.2007 – 14:00

Перегляд дописуLegum (31.03.2007 13:16) писав:

продовжу тему: в брата комп при роботі просто виключається (інколи через 5 хв. інколи через довготривалий термін).
......
п.с. до цього комп працював без проблем та при максимальній потужності 1.5 місяця.
теж таке було
вже давно
й теж на роботі

ПК — , здається, був impression 1.7 ГГ; якось почав після нетривалого прогріву (від 2 до 1х хв) перезавантажуватись.
Якщо правильно пригадую, то проблема була з блоком живлення (поставили мабуть абищо; воно з часом певно деградувало й почав спрацьовувати аварійний захист —> вимкнення або перезавантаження).

Цитата

Ситуація наступна: коли вирубається і повторно включаєш: 1) може включитись і трохи працює 2) взагалі не включається. При другому варіанті я його відкрив, оглянув зовнішньо і виявив, що кулер на вінчестері робить, а на процесорі, відеокартці - ні, зняв і назад поставив шнури від блоку живлення на мамку, починає ніби робити, але це ще не факт.
в біосі сучасних мат.плат мож виставити їх поведінку після появи живлення:
• залишатись вимкненою
• відновити попер. стан
• ввімкнутись
напр.,
кулер на вінчестері робить — тобто є напруга 12В (йде напряму від БЖ?),
а на процесорі, відеокартці - ні — хоч напруга й є, але ці кулери живляться від мат. плати й вона [сучасна вміє навіть регулювати оберти] їх не ввімкне, поки сама не ввмікнеться.....
зняв і назад поставив шнури від блоку живлення на мамку, починає ніби робити, — дивно, але й в мене буває так, що спосіб відновлення роботи вказаний в біосі інколи не спрацьовує....



Цитата

Моя думка: 1) блок живлення 2) мамка - щось з одне не працює (глючить і т.д.) 3) чіпсет (перегрів) - з цього приводу привожу аргумент спеців, які складують, зараз привозять нові мамки, на яких під радіатором може не бути термопасти (дуже дивно! але факт) - щодо цього нічого сказати конкретного не можу
цікавить що думають теревенчани з цього приводу....чекаю відповідей
1) блок живлення — найімовірніше (особливо для ГГ процесорів)…
3) чіпсет (перегрів) — замало часу
зараз привозять нові мамки, на яких під радіатором може не бути термопасти — я чув, що в таких випадках (відсутність термоконтакту з радіатором) сучасний проц може вигорати одразу (нерівномірний нагрів чіпу)
якщо контакт є а вентил зупинився (від старості чи пилу), то пишуть, що може просто зависати: всі транзистори рівномірно перегріваються.




Перегляд допису4esterfielter (6.02.2007 12:45) писав:

В мене була довга історія з поламкою компа. так от - я нічо там не шарю і прошу подивитись. злетів радіатор, але суть не в ньому. комп заводиться на 2 секунди і глохне. будь-ласка

дуже гарний комп: :angry1:
замість того щоб просто спалити проц він зупиняється
(можливо тому, що не крутиться вентилятор, а може ПК такий хитрий, що вміє оцінити ненормальне наростання темп.)









не до теми
до модераторів

перейменуйте, будь-ласка тему.
напр.,:
Не запускається або перезавантажується без причин ПК; яка причина :( й що робити?

Повідомлення відредагував Bobua: 03.09.2007 – 14:01

  • 0

#16 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 04.09.2007 – 05:28

В мене теж таке було, замінив БЖ і все
  • 0

#17 Agressor_kb

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 110 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Kiev

Відправлено 04.09.2007 – 14:59

Швидше за все проблема в охолоджены процу (можливо кулер чи радіатор) з блоком живлення менш шансів але бути може, що правда коли навертеється блок симптоми трохі інші!
Рекомендую звернутися до тих хто розуміється в цьому якщо сам боїшся лізти... Хоча змінити кулер з радіатором на ЦП не так складно!

Стосовно проблем з материнкою, то вперше чую щоб не машина тухла після 2 с. роботи!
  • 0

#18 Злодюжка

    опозиціонер, дисидент, відомий антикассандрист

  • Gamedev
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 883 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.09.2007 – 17:50

Перегляд дописуSoЯt_UA (31.03.2007 00:13) писав:

Ніколи не купляй БЖ за таку смішну ціну!!! Нормальний БЖ коштує як мінімум 100 з гаком Гривень...
Звичайно ти можеш придбати собі Блок Живлення за 50 грн., але хто потім тобі купить периферийні пристрої які згорять внаслідок вживання таких поганих БЖ... :D
)))
)))
)))
mij blok guvlenja tosi pracjyue i ja zatovolenuj)) wo skagew?)
  • 0

#19 Opium

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 78 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 20.09.2007 – 11:57

Комп вмикається на 5-10сек., потім вимикається.... <_<
Хто знає в чому справа?

Повідомлення відредагував sdl: 20.09.2007 – 12:09

  • 0

#20 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 20.09.2007 – 12:23

Перегрiватьєся?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua