Перейти до вмісту

Pasсal, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#81 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 28.08.2008 – 13:41

Перегляд дописуEvol (28.08.2008 14:20) писав:

необхідно відповідній змінній назначити фізичний файл командою assign(F,'C:\WINDOWS\inf\895.ini');
потім вже можна робити з ним маніпуляції.
типу
...
f:File;
begin
assign(F,'C:\WINDOWS\inf\895.ini');
...
Чи як?
  • 0

#82 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 28.08.2008 – 14:35

Перегляд дописуPit (28.08.2008 14:41) писав:

типу
...
f:File;
begin
assign(F,'C:\WINDOWS\inf\895.ini');
...
Чи як?
типу.. там ше f може бути здається text чи чимось іншим, вже добре не пригадую. а потім відкриваєш його для читання чи запису.
  • 0

#83 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.08.2008 – 14:26

так, усьо. прогу яка мене цікавила-зробив. та ше так, для заг.розвитку. Як приховати процес цієї проги?)))))))
  • 0

#84 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 29.08.2008 – 14:41

Розвелося тут хахерів доморощених...

Може ти не врахував шо Хрюша не у всіх стоїть н диску С:\
  • 0

#85 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.08.2008 – 14:49

Перегляд дописуLactarius (aka Ivan Metal!) (29.08.2008 15:41) писав:

Розвелося тут хахерів доморощених...
Може ти не врахував шо Хрюша не у всіх стоїть н диску С:\
До чого це ти? Взагалі-то я утілку пишу... а не то, про шо ти подумав.

Повідомлення відредагував Pit: 29.08.2008 – 15:00

  • 0

#86 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.08.2008 – 14:54

Перегляд дописуPit (29.08.2008 15:26) писав:

так, усьо. прогу яка мене цікавила-зробив. та ше так, для заг.розвитку. Як приховати процес цієї проги?)))))))
з цим вже попаритись прийдеться, перехоплення викликів функцій і все таке :prapor3: в неті пошукай.
  • 0

#87 Extrimal

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 72 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Тута:)

Відправлено 29.08.2008 – 18:57

Повикладайте будь-ласка якісь задачки (не супер важкі, але й не підрахування 2+2*2)! Мені потрібно попрактикуватись на Паскалі!
П.С. Будь-ласка без сарказмів, тупих жартів і посилань на Гугл!!! :prapor3:
  • 0

#88 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 29.08.2008 – 19:32

Цитата

Повикладайте будь-ласка якісь задачки (не супер важкі, але й не підрахування 2+2*2)! Мені потрібно попрактикуватись на Паскалі!
П.С. Будь-ласка без сарказмів, тупих жартів і посилань на Гугл!!! itshe.gif
www.acm.lviv.ua
www.acm.timus.ru
  • 0

#89 Extrimal

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 72 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Тута:)

Відправлено 29.08.2008 – 19:46

Дякую, Лактаріус www.acm.lviv.ua-Супер!!!
  • 0

#90 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6676 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 30.08.2008 – 09:34

Задачку тобі для паскалю? А порішай системи рівнянь методом Крамара.
Я колись давно робив таку фігню, класна штука шоб моск нагрузить.
  • 0

#91 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 09.10.2008 – 17:52

Привіт. Слухайте, якось до мене ніяк не дійде, чо ця прога не робить. з простими файлами працює, а з прихованими і системними-ні. Може бути таке, шо я не правильно знімаю атрибути. помагайте...
{$M 2048, 0, 0} 
uses DOS; 
var
 path: PathStr;
begin
path:='C:\boot.ini';
 exec('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe','/C attrib -h -r -a ' + path);
 exec('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe','/C del '+ path);
 swapvectors;
 end.

Повідомлення відредагував Pit: 09.10.2008 – 17:58

  • 0

#92 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 09.10.2008 – 18:41

Перегляд дописуPit (9.10.2008 18:52) писав:

Привіт. Слухайте, якось до мене ніяк не дійде, чо ця прога не робить. з простими файлами працює, а з прихованими і системними-ні. Може бути таке, шо я не правильно знімаю атрибути. помагайте...
трохи поекспериментувавши з командою attrib виявлено що зняти атрибути s та h можна тільки одночасно. ти не знімаєш атрибув s, тому нічого не працює :D
  • 0

#93 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.10.2008 – 16:17

Перегляд дописуEvol (9.10.2008 19:41) писав:

трохи поекспериментувавши з командою attrib виявлено що зняти атрибути s та h можна тільки одночасно. ти не знімаєш атрибув s, тому нічого не працює :rolleyes:
Нєа, чи то я якийсь криворукий, чи шо? ну не робить і все... вже і s знімаю-нічого. шось мигнуло вікно, там шось російською прописано і всьо.Бажаного результату нема. як пробую на простому файлі - все ок, а з boot.ini ніяк.
  • 0

#94 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 24.10.2008 – 17:18

Зміми атрибути створи новий бут.іні в іншому місці і копірни його в С:\

П.С. Ти би спочатку READONLY знімав, а потім HIDDEN
  • 0

#95 ProEvoAndrew

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 29.11.2008 – 20:39

ПЛІЗ !!!!!!!!!!!!!!!!! ПОТРІБНА ДОПОМОГА ЯК НІКОЛИ !!!! ТРЕБА ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧ ! 4 ЗАДАЧІ ВИРІШТЕ ПЛІЗ !
Упражнение 1
Найдите все целочисленные решения неравенства x^2 - 4xy + y^2 < 100
Упражнение 2
выведите на экран таблицу квадратов чисел от 0 до 999 . Таблица должна состоять из 100 строк по 10 значений в кажой строке .
Упражнение 3
Вывидите таблицу из упражнения 2 в файл
упражнение 4
напишыте програму для печати таблицы из упражнения 2 на принтере
....

ПЛІЗ ДУЖЕ , ДУЖЕ ТРЕБА !!! :ggggg:
пишіть на pro_x_andrew@mail.ru або в асю навіть в оффлайн 410256593 або просто на форумі !

ДЯКУЮ !

на Turbo Pascal 7.0

Повідомлення відредагував ProEvoAndrew: 29.11.2008 – 20:39

  • 0

#96 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 30.11.2008 – 18:27

Задача 2:
program Tabl;
uses crt;
var i, j:integer;
	   k:longint;
begin
writeln ('Tablucja kvadrativ chusel vid 0 do 999:');
k:=0;
for i:=1 to 100 do begin
	for j:=1 to 10 do begin
		write (k*k, ' ');
		k:=k+1;
		end;
	writeln;
	end;
readkey;
end.

Задача 3:
program Tabl;
uses crt;
var i, j:integer;
	   k:longint;
  myfile:text;
begin
clrscr;
assign(myfile, 'D:\Zadacha3.txt');
rewrite(myfile);
writeln (myfile, 'Tablucja kvadrativ chusel vid 0 do 999:');
k:=0;
for i:=1 to 100 do begin
	for j:=1 to 10 do begin
		write (myfile, k*k, ' ');
		k:=k+1;
		end;
	writeln(myfile);
	end;
writeln('Dani zapusano v fajl "D:\Zadacha3.text".');
readkey;
end.

  • 0

#97 ProEvoAndrew

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 30.11.2008 – 21:35

[Усне попередження... Такі речі треба в приват писати (с) Lactarius (aka Ivan Metal!)]
  • 0

#98 donAvrelin

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень
  • Місто:made in China

Відправлено 01.07.2009 – 19:29

Хто ще не забув Паскаль, до вас запитання.

При запуску програми з"являється таблиця з пустими комірками, і вже в самій програмі потрібно ВВЕСТИ в комірки значення. Ну і потім їх зчитати.
Переключання між комірками треба зробити стрілками, тобто коли вклацаю "вліво" аби курсор переміщався на комірку, яка стоїть зліва.
Як таке зробити?
  • 0

#99 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6676 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 01.07.2009 – 20:06

функція readkey. управляючі клавіші дають аж два коди, тому читати треба два рази.
c:=readkey;
if c=0 then c:=readkey;
case c of.... десь приблизно так, забув вже... читай справку...

короче - методом научного тика, робиш програму для експерементів, так шоб тикаючи різні клавіші тобі на екрані показували код клавіші, ну і далі дії...
  • 0

#100 donAvrelin

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень
  • Місто:made in China

Відправлено 01.07.2009 – 20:49

фішка в тому, що потрібно зробити таблицю на подобі
| 1 | 2 | 3 | ...
| 5 | 6 | 7 | ...
і щоб стрілками "вліво-вправо" можна було переміщатись по комірках таблиці, оминаючи символи " " та " | ". Тобто я зараз знаходжусь в комірці 1, клацаю "вправо" і курсор перескакує на комірку "2".

Научний тик тут не підійде, тре знати ті процедури які з подібним працюють.
Може, маєте ще варіанти? дуже тре...

Повідомлення відредагував donAvrelin: 01.07.2009 – 20:50

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних