Перейти до вмісту

Pasсal, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#21 Jarlax

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 186 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів, Мензоберранзан

Відправлено 28.02.2007 – 01:03

Перегляд дописуyurchyk-kurchyk (27.02.2007 17:27) писав:

Мені потрібна допомога. хто сильно просунутий у Паскалі.
Задача: Заданий текст, що закінчується крапкою. Надрукувати в алфавітному порядку всі глухі приголосні, які входять лише в одне слово...
ПЛІІЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ....................................

Згадав молодість... Зразу попереджаю, стиль не дуже (думати неохота, та й паскаль вже майже забув).
Множину pr перед використанням заповнити глухими приголосними (їх я не пам'ятаю :D ). Тестилось на англійських символах - працює. При використанні українських можуть бути загони (невідомо, чи вони в дос-кодуванні всі українські символи в алфавітному порядку).

var s : string;
	pr : set of char;
	res : set of char;
	i : char;
	j : integer;
	t1, t2 : boolean;
begin
	read(s);
	//fill pr set with dull letters
	for i := chr(0) to chr(255) do
		if i in pr then
		begin
			j := 1;
			t1 := false;
			t2 := false;
			while s[j] <> '.' do
			begin
				if s[j] = i then
				begin
					t1 := true;
					res := res + [i];
				end;
				if t1 and (s[j] = ' ') then
					t2 := true;
				if t2 and (s[j] = i) then
					res := res - [i];
				inc(j);
			end
		end;
	for i := chr(1) to chr(255) do
		if i in res then
			write(i, ' ');
	readln;
	readln;
end.

  • 0

#22 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 28.02.2007 – 20:56

Jarlax

Цитата

inc(j);
стоп..а це що таке? :D
  • 0

#23 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 28.02.2007 – 21:01

Перегляд дописуKassandra (28.02.2007 20:53) писав:

Jarlax

стоп..а це що таке? :D
Збільшити змінну на 1. Працює лише в дискретних типах.
  • 0

#24 Юрік не дурік

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто: Львів

Відправлено 06.03.2007 – 13:25

Перегляд дописуJarlax (28.02.2007 01:00) писав:

Згадав молодість... Зразу попереджаю, стиль не дуже (думати неохота, та й паскаль вже майже забув).
Множину pr перед використанням заповнити глухими приголосними (їх я не пам'ятаю :prapor3: ). Тестилось на англійських символах - працює. При використанні українських можуть бути загони (невідомо, чи вони в дос-кодуванні всі українські символи в алфавітному порядку).

var s : string;
	pr : set of char;
	res : set of char;
	i : char;
	j : integer;
	t1, t2 : boolean;
begin
	read(s);
	//fill pr set with dull letters
	for i := chr(0) to chr(255) do
		if i in pr then
		begin
			j := 1;
			t1 := false;
			t2 := false;
			while s[j] <> '.' do
			begin
				if s[j] = i then
				begin
					t1 := true;
					res := res + [i];
				end;
				if t1 and (s[j] = ' ') then
					t2 := true;
				if t2 and (s[j] = i) then
					res := res - [i];
				inc(j);
			end
		end;
	for i := chr(1) to chr(255) do
		if i in res then
			write(i, ' ');
	readln;
	readln;
end.
дякую за допомогу зараз буду набирати все в Паскалі.
  • 0

#25 малеча

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:вершина самотності

Відправлено 22.03.2007 – 17:27

Угу у мене теж є невеличкі питання по турбо паскалю, мені треба написати декілька програмок ... а я не дуже... :D в програмуванні. Якщо хтось розуміється відгукніться.. може допоможете.. :P :cool2: Я чомусь взагалі не розуміюся..
  • 0

#26 Aleph

    Профі

  • На перевірці
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 396 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 22.03.2007 – 17:45

Перегляд дописуDSD3mon (9.01.2007 15:16) писав:

В мене є невеличке питання. Існують в цій мові змінні типу Double, але як ними користуватись я так і не зрозумів. Пробував призначити їй значення real`а, але Пан Компілятор пише що воно повинно бути у вигляді 8087... Як це???... Навіть через поінтер не виходить передати значення:
program wos_vono_ne_robut;

Var p:pointer;
	r:real;
	d:double;

begin
new(p);
readln(r);
p:=@r;
d:=p^;
Dispose(p);
writeln(d);
end.

Пише що в стрічці d:=p^; неспівпадання типів. Хелп плз... :*(

8087 - мат.сопроцесор. Я вже давно нічого не писав ні на паскалі ні на делфі, але, здається, це означає, що потрібно використати директиву {...} увімкнення використання мат.сопроцесора.

Але я не впевнений.
  • 0

#27 KykyRyDZA

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 498 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 03.04.2007 – 20:40

Перегляд дописуDSD3mon (9.01.2007 16:16) писав:

В мене є невеличке питання. Існують в цій мові змінні типу Double, але як ними користуватись я так і не зрозумів. Пробував призначити їй значення real`а, але Пан Компілятор пише що воно повинно бути у вигляді 8087... Як це???... Навіть через поінтер не виходить передати значення:
program wos_vono_ne_robut;

Var p:pointer;
	r:real;
	d:double;

begin
new(p);
readln(r);
p:=@r;
d:=p^;
Dispose(p);
writeln(d);
end.

Пише що в стрічці d:=p^; неспівпадання типів. Хелп плз... :*(

ну вся в справа в назві))))

як назвеш човен - так він і попливе...

Дав назву wos_vono_ne_robut - от воно й не робить )))


А якщо серйозно то глянь в гуглі...
ось перша сторінка яка мені вибила в гуглі про це: http://www.mechmat.univ.kiev.ua/ukr/matfiz...s/Theme11_2.htm

і там все класно пояснено:cool2:
  • 0

#28 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 05.04.2007 – 18:40

В мене є програма в якій підключаються два модулі: _CC31, і _Serv. Підкажіть будь-ласка як мені їх підключити, бо при компіляції компілятор видає помилку, мовляв такі модулі не знайдені.
Ось програма:
Program Cyclic_Code;
Uses
Crt,_CC31,_Serv;
Var
m,mm:Move_code;
p:Polinom;
r:Rest;
i,Mainflag,From,Error:integer;
Switch:byte;
Key:boolean;
begin
Repeat
Key:=true;
TextColor(11);
TextBackGround(7);
Clrscr;
SetWindow(24,10,45,14,2,' Главное меню ');
Switch:=GetMainMenuChoice;
case Switch of
1:begin
About;
Readln;
Key:=False;
end;
2: begin
TextColor(0);
ClrScr;
SetWindow(25,10,40,13,1,' Образовать ');
Switch:=GetSubMenuChoice;
case Switch of
1:begin
TextBackGround(0);
TextColor(15);
ClrScr;
SetWindow(1,1,79,24,2,' Демонстрация');
TextColor(14);



GotoXY(2,2);
Init(m,p,r,MainFlag);
Write(‘Информационный полином ');
TextColor(2);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i<n-n1+1)then Textcolor(9);
Write(m[i]);
end;
TextColor(14);
GotoXY(2,3);
Write('Образующий полином ');
TextColor(13);
for i:=n1 downto 0 do
Write(p[i]);
TextColor(14);
GotoXY(2,4);
Write('Сложение по модулю 2 (F(x)+P(x)): ');
FxPx(m);
TextColor(9);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i<n1)then TextColor(2);
Write(m[i]);
end;
TextColor(14);
GotoXY(2,5);
Write('Остаток: ');
Divizion(m,r,p,Mainflag);
TextColor(11);
for i:=n1 downto Mainflag do
Write(r[i]);
GotoXY(2,6);
TextColor(14);
Write('Передаваемый полином: ');
BildMoveCode(m,r,Mainflag);
TextColor(9);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i<n1) then TextColor(11);
Write(m[i]);
end;
GotoXY(2,7);
TextColor(14);
Write('Произошла ошибка... ');




MakeError(m,Error);
TextColor(9);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i=Error)then
TextColor(12)
else
TextColor(9);
write(m[i]);
end;
GotoXY(2,8);
TextColor(14);
Write('Ошибка исправлена! ');
TextColor(9);
Correction(m,p,r);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i=Error)then
TextColor(10)
else
TextColor(9);
write(m[i]);
end;
TextColor(14);
GotoXY(2,9);
Write('Исходный полином: ');
Decoder(m);
TextColor(2);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i<n-n1+1)then Textcolor(9);
Write(m[i]);
end;
Key:=false;
end;
2:begin
TextBackGround(0);
TextColor(15);
ClrScr;
SetWindow(1,1,79,24,2,'Демонстрация');
TextColor(14);
GotoXY(2,2);
Init(m,p,r,MainFlag);
Write('Информационный полином: ');
TextColor(2);
for i:=n downto 0 do



begin
if(i<n-n1+1)then Textcolor(9);
Write(m[i]);
end;
TextColor(14);
GotoXY(2,3);
Write('Образующий полином: ');
TextColor(13);
for i:=n1 downto 0 do
Write(p[i]);
TextColor(14);
GotoXY(2,4);
Write('Результат умножения: ');
BildMoveCodeMultiplication(m);
TextColor(9);
for i:=n downto 0 do
Write(m[i]);
GotoXY(2,5);
TextColor(14);
Write('Произошла ошибка ... ');
MakeError(m,Error);
TextColor(9);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i=Error)then
TextColor(12)
else
TextColor(9);
write(m[i]);
end;
GotoXY(2,6);
TextColor(14);
Write('Ошибка исправлена ! ');
TextColor(9);
Correction(m,p,r);
for i:=n downto 0 do
begin
if(i=Error)then
TextColor(10)
else
TextColor(9);
write(m[i]);
end;
Key:=false;
end;
end;



TextColor(14);
GotoXY(2,22);
Write('Нажмите любую клавишу...');
Readln;
end;
3:begin
ClrScr;
GotoXY(1,24);
TextColor(14);
Writeln('Работа программы завершена ...');
Readln;
TextBackGround(0);
TextColor(15);
ClrScr;
Key:=true;
end;
end;
Until Key;
end.


Процедури і функції модуля _сс31.

Unit _CC31;
Interface
Uses
Crt;
Const
n=30; { Информация+код }
n1=5; { Размер контрольных разрядов }
Type
Move_code=array[0..n] of byte; { Передаваемый полином F(x) }
Rest=array[0..n1] of byte; { Остаток }
Polinom=array[0..n1] of byte; { Образующий полином P(x) }

Procedure Init(var m1:Move_code;var p1:Polinom;
var r1:Rest;var flag:integer);
Procedure FxPx(var m6:Move_Code);
Procedure Divizion(var m2:Move_code;var r2:Rest;
p2:Polinom;var flag:integer);
Procedure BildMoveCode(var m3:Move_code;r3:Rest;var flag:integer);
Procedure Decoder(var m6:Move_Code);
Procedure MakeError(var m4:Move_code;var err:integer);
Procedure BildMoveCodeMultiplication(var m7:Move_Code);
Procedure Correction(var m5:Move_code;p5:Polinom;var r5:Rest);
Implementation
Procedure Init;
var
i:integer;
begin
p1[5]:=1;
p1[4]:=1;
p1[3]:=1;
p1[2]:=1;
p1[1]:=0;
p1[0]:=1;
flag:=0;
for i:=n1 downto 0 do
r1[i]:=0;
Randomize;
for i:=n-n1 downto 0 do
m1[i]:=random(2);
end;


Procedure FxPx(var m6:Move_Code);
var
i:integer;
k:byte;
begin
k:=5;
while(k>0) do
begin
for i:=n downto 1 do
m6[i]:=m6[i-1];
dec(k);
end;
for i:=n1-1 downto 0 do
m6[i]:=0;
end;
Procedure Divizion(var m2:Move_code;var r2:Rest;
p2:Polinom;var flag:integer);
label
RETURN;
var
i,j,i1,kol,Countzero:integer;
begin
j:=n;
RETURN:while((j>=0)and(m2[j]=0))do dec(j);
if(j>n1)
then begin
for i:=n1 downto 0 do
begin
r2[i]:=m2[j];
dec(j);
end;
while(j>=0)do
begin
for i:=n1 downto 0 do
r2[i]:=r2[i] xor p2[i];
i1:=n1;
while((i1>=0)and(r2[i1]=0))do dec(i1);
if(i1=-1)then goto RETURN;
Kol:=n1-i1;
while(Kol>0)do
begin
for i:=n1 downto 1 do
r2[i]:=r2[i-1];
dec(Kol);
end;
Kol:=n1-i1;
while((Kol>0)and(j>=0))do
begin
r2[Kol-1]:=m2[j];
dec(Kol);
dec(j);
end;
if((j=-1)and(Kol=0))
then begin
for i:=n1 downto 0 do
r2[i]:=r2[i] xor p2[i];
end
else flag:=Kol;
end;
end
else if(n1=j)
then begin
for i:=n1 downto 0 do
begin
r2[i]:=m2[j];
dec(j);
end;
for i:=n1 downto 0 do
r2[i]:=r2[i] xor p2[i]
end
else if(j<n1)
then begin
for i:=j downto 0 do
r2[i]:=m2[i]
end;
end;
Procedure BildMoveCode(var m3:Move_code;r3:Rest;var flag:integer);
var
i,k:integer;
begin
if(flag>0)then
begin
k:=n1-flag;
for i:=n1 downto flag do
begin
m3[k]:=r3[i];
dec(k);
end;
end



else begin
for i:=n1-1 downto 0 do
m3[i]:=r3[i];
end;
end;
Procedure MakeError(var m4:Move_code;var err:integer);
begin
Randomize;
err:=Random(n);
m4[err]:=m4[err] xor 1;

end;
Procedure Decoder(var m6:Move_Code);
var
i:integer;
k:byte;
begin
k:=5;
while(k>0) do
begin
for i:=0 to n-1 do
m6[i]:=m6[i+1];
dec(k);
end;
for i:=n downto n-n1+1 do
m6[i]:=0;
end;

Procedure BildMoveCodeMultiplication(var m7:Move_Code);
var
m1,m2,m3,m4,mm:Move_Code;
i,j:integer;
begin
mm:=m7;
m1:=m7;
for j:=0 to 1 do
begin
for i:=n downto 1 do
m1[i]:=m1[i-1];
m1[j]:=0;
end;
m2:=m7;
for j:=0 to 2 do
begin
for i:=n downto 1 do
m2[i]:=m2[i-1];
m2[j]:=0;
end;
m3:=m7;
for j:=0 to 3 do
begin
for i:=n downto 1 do
m3[i]:=m3[i-1];
m3[j]:=0;
end;
m4:=m7;
for j:=0 to 4 do
begin
for i:=n downto 1 do
m4[i]:=m4[i-1];
m4[j]:=0;
end;
for i:=n downto 0 do
m7[i]:=mm[i] xor m1[i]xor m2[i]xor m3[i] xor m4[i];

end;
Procedure Correction(var m5:Move_code;p5:Polinom;var r5:Rest);
var
i,Correctflag,i1:integer;
Count,Countcarry,Carryflag:byte;

begin
Correctflag:=0;
Countcarry:=0;
repeat
for i:=n1 downto 0 do
r5[i]:=0;
Count:=0;
Divizion(m5,r5,p5,Correctflag);
i1:=n1;
while((i1>=Correctflag)and(r5[i1]=0))do dec(i1);
if({(i1=Correctflag-1) or
(}(i1=Correctflag)and(r5[Correctflag]=1)){)}
then m5[0]:=m5[0] xor r5[Correctflag]
else begin
Carryflag:=m5[n];
for i:=n downto 1 do
m5[i]:=m5[i-1];
m5[0]:=Carryflag;
inc(Countcarry);
end;
until ({(i1=Correctflag-1) or
(}(i1=Correctflag)and(r5[Correctflag]=1));{);}
while (Countcarry>0) do
begin
Carryflag:=m5[0];
for i:=0 to n-1 do
m5[i]:=m5[i+1];
m5[n]:=Carryflag;
dec(Countcarry);
end;
end;
end.


процедури і функції модуля _SERV:
Unit _SERV;
Interface
Uses
Crt,Dos;
Const
EmptyBorder =0;
SingleBorder =1;
DoubleBorder =2;
BorderChar:array[0..2,1..6] of Char=
((#32,#32,#32,#32,#32,#32),
(#218,#196,#191,#179,#192,#217),
(#201,#205,#187,#186,#200,#188));
MaxChar =80;
MaxLine =25;
MenuTop =3;
SubMenuTop =2;
MenuLine :array[1..MenuTop]of string[20]=
(' О программе...',' Демонстрация ' ‘Выход ');
SubMenuLine :array[1..SubMenuTop]of string[20]=
(' Сложением' , ' Умножением');
Procedure SetWindow(x1,y1,x2,y2,Bord:byte;Header:string);
Procedure CursorOff;
Function GetMainMenuChoice:byte;
Function GetSubMenuChoice:byte;
Procedure About;
Implementation
Procedure SetWindow(x1,y1,x2,y2,Bord:byte;Header:string);
var
i:integer;
begin
if not ((x1<1) or (x2<=x1) or
(y1<1) or (y2<=y1) or (x2>MaxChar) or
(y2>MaxLine) or (Bord>2)) then
begin
GotoXY(x1,y1);
Write(BorderChar[Bord,1]);
for i:=1 to x2-x1-1 do
begin
GotoXY(x1+i,y1);
Write(BorderChar[Bord,2]);
end;
GotoXY(x2,y1);
Write(BorderChar[Bord,3]);
for i:=1 to y2-y1-1 do
begin
GotoXY(x1,y1+i);
Write(BorderChar[Bord,4]);
GotoXY(x2,y1+i);
Write(BorderChar[Bord,4]);
end;
GotoXY(x1,y2);
Write(BorderChar[Bord,5]);
for i:=1 to x2-x1-1 do
begin
GotoXY(x1+i,y2);
Write(BorderChar[Bord,2]);
end;
GotoXY(x2,y2);
Write(BorderChar[Bord,6]);
end;
GotoXY((x2-x1-ord(Header[0])) div 2+x1,y1);
Write(Header)
end;
Procedure CursorOff;
begin
asm
mov ah,1
mov ch,20h
int 10h
end;
end;
Function GetMainMenuChoice:byte;
var
Count:byte;
i:integer;
ch,ch1:char;

begin
Count:=1;
while KeyPressed do
ch:=Readkey;
repeat
for i:=1 to MenuTop do
begin
if(i=Count)then
begin
HighVideo;
TextColor(0);
end
else
begin
LowVideo;
TextColor(8);
end;
GotoXY(25,10+i);
Writeln(MenuLine[i]);
CursorOff;
end;
if KeyPressed
then begin
ch:=Readkey;
if(ch=#0)
then begin
ch1:=Readkey;
case ch1 of
#72 : if(Count>1)
then dec(Count);
#80 : if(Count<MenuTop)
then inc(Count);
end;
end;
end;
until(ch=#13);
GetMainMenuChoice:=Count;
end;
Function GetSubMenuChoice:byte;
var
Count:byte;
i:integer;
ch,ch1:char;

begin
Count:=1;
while KeyPressed do
ch:=Readkey;
repeat
for i:=1 to SubMenuTop do
begin
if(i=Count)then
begin
HighVideo;
TextColor(9);
end
else
begin
LowVideo;
TextColor(1);
end;
GotoXY(26,10+i);
Writeln(SubMenuLine[i]);
CursorOff;
end;
if KeyPressed
then begin
ch:=Readkey;
if(ch=#0)
then begin
ch1:=Readkey;
case ch1 of
#72 : if(Count>1)
then dec(Count);
#80 : if(Count<SubMenuTop)
then inc(Count);
end;
end;
end;
until(ch=#13);
GetSubMenuChoice:=Count;
end;
Procedure About;
begin
TextColor(15);
SetWindow(5,1,75,3,1,'О программе');
TextColor(10);
GotoXY(6,2);
TextColor(10+128);
Write('Курсовой проект.
“Циклический код” ');
end;
end.

Допоможіть будь-ласка, бо срочно потрібно.
  • 0

#29 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 05.04.2007 – 19:02

стандартна помилка... глянь в file->change dir чи поточна папка показує на каталог де в тебе ці файли, а якщо в тебе ці файли не в папці з прогою, то вистав options->directories->exe&tpu directories папки через крапку з комою де в тебе додаткові модулі.
  • 0

#30 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 05.04.2007 – 21:35

Перегляд дописуLukom (5.04.2007 20:02) писав:

стандартна помилка... глянь в file->change dir чи поточна папка показує на каталог де в тебе ці файли, а якщо в тебе ці файли не в папці з прогою, то вистав options->directories->exe&tpu directories папки через крапку з комою де в тебе додаткові модулі.
Якщо тобі не важко, ти б не міг кинути мені вже відкомпільовану екзешку? А то в мене нічого не получається, компілятор каже шо неправильний формат файла :unsure:
  • 0

#31 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 06.04.2007 – 11:53

на можу відправити файли, скачай їх тут. Буду дуже вдячний якшо скомпілюєш.
  • 0

#32 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 06.04.2007 – 12:50

Цитата

я не можу відіслати файли тому скачай їх звідси/ буду тобі дуже вдячний якщо скомпілюєш.

Не можу звідти скачати - 403...
кинь на мило, або на http://ibox.org.ua/

Слухай, якщо це не критично, то я переклав фрази в твоїй прозі на англійську і так скомпілив. Виглядає презентабельно. Якщо будуть придиратись, то так і скажи - були пробеми з кодуваннями... взагалі дос і кирилиця не дуже сумісні. Прога тут.
  • 0

#33 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 06.04.2007 – 13:26

Перегляд дописуLukom (6.04.2007 13:50) писав:

Не можу звідти скачати - 403...
кинь на мило, або на http://ibox.org.ua/

Слухай, якщо це не критично, то я переклав фрази в твоїй прозі на англійську і так скомпілив. Виглядає презентабельно. Якщо будуть придиратись, то так і скажи - були пробеми з кодуваннями... взагалі дос і кирилиця не дуже сумісні. Прога тут.
То не критично. Дякую за допомогу :unsure: з мене пиво ;)
  • 0

#34 малеча

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:вершина самотності

Відправлено 03.05.2007 – 16:22

В мене тільки одне питання виникає: ЧОМУ ВІН(ТУРБО ПАСКАЛЬ) ТАК МЕНЕ НЕЛЮБТЬ :wub:
який раз я його записую собі на комп. а він заразючка не хоче пахати... ну чому...
в кого тільки я не прала його а в мене не хоче пахати
і з нета качала... всеодно ні ні.... :rolleyes:
  • 0

#35 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 03.05.2007 – 16:55

Перегляд дописумалеча (3.05.2007 17:22) писав:

В мене тільки одне питання виникає: ЧОМУ ВІН(ТУРБО ПАСКАЛЬ) ТАК МЕНЕ НЕЛЮБТЬ :wub:
який раз я його записую собі на комп. а він заразючка не хоче пахати... ну чому...
в кого тільки я не прала його а в мене не хоче пахати
і з нета качала... всеодно ні ні.... :rolleyes:
деколи буває проблеми з досовими програмами. а ти не пробувала Free Pascal? (для Win32 а не для DOS)

Повідомлення відредагував Evol: 03.05.2007 – 16:56

  • 0

#36 малеча

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:вершина самотності

Відправлено 18.05.2007 – 13:37

Перегляд дописуEvol (3.05.2007 17:55) писав:

деколи буває проблеми з досовими програмами. а ти не пробувала Free Pascal? (для Win32 а не для DOS)
Та я вже за 3 години біля компа так намучила ту програму що вона нарешті сприйняла мене і почала працювати... а всього навсього одну там дрібничку я забула зробити :)



Але мені тут треба скласти прогу... ну для розрахункової... короче: Переписати в масив Y[15] підряд додатні елементи масиву X[15]... Може хтось знає робив... мабуть для когось це легко .. поможіть... :)
  • 0

#37 pyrius

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 повідомлень

Відправлено 18.05.2007 – 14:02

Здаэться так, рокыв 5 не писав вже на паскалі :)


k:=1;
For i:=1 to 15 do
begin
if X[i] > 0 then
begin
Y[k] := X[i];
k:= k+1;
end;
end;
  • 0

#38 малеча

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:вершина самотності

Відправлено 19.05.2007 – 15:25

Дякую, зараз буду пробувати щось зліпити :)
  • 0

#39 малеча

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 669 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:вершина самотності

Відправлено 25.05.2007 – 15:47

Здається нівкого крім мене немає питань по турбо паскалю :prapor3:

Питаннячко 1:
Дана стрічка символів. Визначити кількість входжень в стрічку групи букв abc.

Питаннячко два:

Визначити футболістів України старних за 28 років.
1. № п/п
2. Прізвище.
3. Рік народження.
4. Вид спорту (футбол, хокей, шахи, теніс)
5. Країна (Україна, Литва, Чехія, Китай)
6. Зайняте місце (1-8)
Число записів - 8.

Я знаю що наглію... але що поробиш... по самоучителю пробувала... там нічого подібного не знайшла, а на лекціях прикладів не дають а потім на лабораторних заставляють по теорії складати такі проги. От завтра сказали що треба принести ці дві задачки, останній день. :angry12:
  • 0

#40 Роланд

    Purple haze all around

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1007 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Житомир

Відправлено 25.05.2007 – 18:11

Завдання 1:

program Project1;

var text: string;
size, n, i: integer;

begin
readln(text);
size:=length(text);
n:=0;
for i:=1 to size-2 do
 begin
	If copy(text, i, 3)='abc' then n:=n+1;
 end;
writeln(n);
readln;
end.

Завдання 2:
{Якщо я все правильно зрозумів...
Але мені здається, що це не так =))}

program Project2;

type
 sport=record
  num: integer;
  surname: string;
  birth: integer;
  kind: string;
  country: string;
  place: integer;
 end;

var
i: integer;
all: array [1..8] of sport;

begin
writeln('START');
 for i:=1 to 8 do
  begin
	 writeln('<',i,'>');
	 all[i].num:=i;
	 write('Input surname: ');
	 readln(all[i].surname);
	 write('Input year of birth: ');
	 readln(all[i].birth);
	 write('Input kind (f-football, h-hockey, c-chess, t-tennis): ');
	 readln(all[i].kind);
	 write('Input country (U-Ukraine, C-Chech, L-Latvia, Ch-China): ');
	 readln(all[i].country);
	 write('Input place: (1-8) ');
	 readln(all[i].place);
	 writeln('---------------------------------------------------------');
  end;
 writeln;
 writeln('Znaity footbolistiv');
 readln;
 for i:=1 to 8 do
  begin
	 if (all[i].kind='f') or (all[i].kind='F') then
	  begin
		if (all[i].country='u') or (all[i].country='U') then
		 begin
			if all[i].birth<=1978 then
			   begin
				 write(all[i].num);
				 write(' ');
				 write(all[i].surname);
				 write(' ');
				 write(all[i].birth);
				 write(' ');
				 write('football');
				 write(' ');
				 write('Ukraine');
				 write(' ');
				 write(all[i].place);
			   end;
		 end;
	  end;
  end;
readln;
end.

Повідомлення відредагував Роланд: 25.05.2007 – 18:14

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних