Перейти до вмісту

Pasсal, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#1 Sergunik

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 34 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 14.11.2006 – 17:03

  • 131
Народ, треба інфи про все це діло з файлами. Поки-що знаю функції exec, erase.
А може в когось є навіть тексти прог (ісходніки).
Особливо цікавить, як паскальчиком можна підмутити прогу, щоб вона збирала інфу з компа (ну тіпа фрі спейс на харді, директорії файлів, і так далі).
Паскалісти обєднуємось!!!

#2 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 14.11.2006 – 23:41

Мається на увазі простий смертний ДОСівський Паскаль?
  • 0

#3 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 15.11.2006 – 00:01

Перегляд дописуКиря (14.11.2006 23:41) писав:

Мається на увазі простий смертний ДОСівський Паскаль?
можеш і про Object Pascal (Delphi) написати те, що знаєш - буде цікаво почути.

Перегляд дописуКиря (14.11.2006 23:41) писав:

Мається на увазі простий смертний ДОСівський Паскаль?
можеш і про Object Pascal написати те, що знаєш - буде цікаво почути.
  • 0

#4 Liet

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 57 повідомлень

Відправлено 03.12.2006 – 11:34

А пошукати в неті книжки по паскалю так важко? ІМХО, дуже добре робота з файлами для Паскаля описана в книзі Марченка. По Делфы э також багато книжок...
  • 0

#5 Virus

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 103 повідомлень
  • Місто:міста Броди

Відправлено 10.12.2006 – 21:49

Найпростыший Pascal -- Algo -- для початківців, я зара з ним працюю. Можу шось підказати :(
  • 0

#6 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 03.01.2007 – 11:34

http://www.pascaler.ru/filetype/
  • 0

#7 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 03.01.2007 – 14:06

От якраз у Алго робота з файлами дуже невдала... Краще юзати старий-добрий Турбо Паскаль :cool2:
  • 0

#8 Virus

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 103 повідомлень
  • Місто:міста Броди

Відправлено 03.01.2007 – 16:28

Перегляд дописуDSD3mon (3.01.2007 14:06) писав:

От якраз у Алго робота з файлами дуже невдала... Краще юзати старий-добрий Турбо Паскаль :cool2:
Може . . . Я не бачив, але АЛГО накраща для початківців :D
  • 0

#9 Shaman

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 38 повідомлень

Відправлено 06.01.2007 – 17:00

Sergunik ти спочатку пишеш про роботу з файлами потім тебе чомусь перекинуло на інфу про залізо, що тобу треба сформулюй чітко.Чи я щось незрозумів?
  • 0

#10 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 09.01.2007 – 15:16

В мене є невеличке питання. Існують в цій мові змінні типу Double, але як ними користуватись я так і не зрозумів. Пробував призначити їй значення real`а, але Пан Компілятор пише що воно повинно бути у вигляді 8087... Як це???... Навіть через поінтер не виходить передати значення:
program wos_vono_ne_robut;

Var p:pointer;
	r:real;
	d:double;

begin
new(p);
readln(r);
p:=@r;
d:=p^;
Dispose(p);
writeln(d);
end.

Пише що в стрічці d:=p^; неспівпадання типів. Хелп плз... :*(

Повідомлення відредагував DSD3mon: 09.01.2007 – 15:31

  • 0

#11 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 09.01.2007 – 16:18

якщо я ще не все забула, то ти неправильно описав типи...правда тип дабл я не вчила,але якщо р - пойнтер, а b - дабл,то воно не буде щось дуже працювати..
а взагалі,нашо тобі той дабл? яке завдання?
  • 0

#12 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 09.01.2007 – 16:37

Поінтер це просто є вказівка на адресу пам`яті з будь-яким змістом (не має визначеного типу). Читав десь, що таким чином можна оминути обмеження неспівпадання типів. Хоча, можливо, неправильно дещо зрозумів :cool1:
А взагалі мені треба записати число на десять в сотому-двохсотому степені.

Повідомлення відредагував DSD3mon: 09.01.2007 – 16:38

  • 0

#13 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 09.01.2007 – 16:46

Обминути неспівпадіння типів через пойнтер?чи ти маєш на увазі той дабл? фігня то..та,пойнтер-то вказівниковий тип..а от неспівпадіння типів - то найтупіше в Паскалі..
а нарахунок тої задачі...використай процедуру чи функцію....тобі пойнтера тут не треба..
  • 0

#14 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 09.01.2007 – 16:55

Я в курсі, тільки Дабл не приймає значення від функцій, пише що повинні бути в форматі 8087.
Ось припустимо на таке: d:=sqrt(1122); (d - типу double) компілятор каже "Error116: Must be in 8087 mode to compile this"..

Повідомлення відредагував DSD3mon: 09.01.2007 – 16:56

  • 0

#15 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 09.01.2007 – 17:00

DSD3mon
скажи мені інфу за той дабл..а то я щось зовсім не розумію його природи..
  • 0

#16 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 09.01.2007 – 17:02

Сорі.. все поняв... тре було тіки прописати директиви {$E+ $N+}. Дякую за допомогу. :cool1:
  • 0

#17 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 11.01.2007 – 12:44

Це пов'язано з тим, що робота з числами з плаваючою комою забирають більше часу і зусиль у компутера.
Для роботи з такими числами треба сопроцесор 80х87 (на знаю як буде сопроцесор по-українськи - "співпроцесор", чи може "додатковий процесор"?) або можна емулювати роботу цього процесора на звичайному процесорі.
Короче зараз це не актуально і зразу переходим до вирішення, а саме правильної настройки компілера:

1) Заходимо в Options -> Compiler... і відмічаєм галочки навпроти 8087/80287 і Emulation.
2) Те саме можна зробити через дериктиви - пишемо з самого верху програми {$N+} - воно автоматично включає ті дві галочки коли програма компілиться.
  • 0

#18 DSD3mon

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 70 повідомлень

Відправлено 12.01.2007 – 18:38

Перегляд дописуLukom (11.01.2007 12:41) писав:

Це пов'язано з тим, що робота з числами з плаваючою комою забирають більше часу і зусиль у компутера.
Для роботи з такими числами треба сопроцесор 80х87 (на знаю як буде сопроцесор по-українськи - "співпроцесор", чи може "додатковий процесор"?) або можна емулювати роботу цього процесора на звичайному процесорі.
Короче зараз це не актуально і зразу переходим до вирішення, а саме правильної настройки компілера:

1) Заходимо в Options -> Compiler... і відмічаєм галочки навпроти 8087/80287 і Emulation.
2) Те саме можна зробити через дериктиви - пишемо з самого верху програми {$N+} - воно автоматично включає ті дві галочки коли програма компілиться.
Дякую за корисну інфу :)
  • 0

#19 Юрік не дурік

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 35 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто: Львів

Відправлено 27.02.2007 – 17:30

Мені потрібна допомога. хто сильно просунутий у Паскалі.
Задача: Заданий текст, що закінчується крапкою. Надрукувати в алфавітному порядку всі глухі приголосні, які входять лише в одне слово...
ПЛІІЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ....................................
  • 0

#20 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 27.02.2007 – 17:35

yurchyk-kurchyk
кщо не помиляюся, це завдання на функції і процедури...задаєш підпрограму на визначення звуків та лічильник....
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних