Перейти до вмісту

HTML, DHTML, XHTML - всі питання тут


Повідомлень в темі: 31

#1 LAN

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 14 повідомлень
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 08.01.2007 – 23:55

  • 31
Поможіть! Підкажіть будь ласка, який код мяє бути у кнопки "відправити" на форумі? Я початківець і тому знаю тільки мову HTML і трохи JAVAScript. Підкажіть please! Дякую наперед!

#2 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 09.01.2007 – 08:39

Відкрий код будь-якої сторінки з формою і подивись. Ну або Ґуґл в поміч.
  • 0

#3 LAN

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 14 повідомлень
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 09.01.2007 – 15:36

[quote]<input type="submit" name="dosubmit" value="Відправити" tabindex="7" class="button" accesskey="s" />[/quote]

А не підкажете що означають виділені теги?
  • 0

#4 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 09.01.2007 – 15:51

[quote name='LAN' post='69036' date='9.01.2007 15:33']
[quote]<input type="submit" name="dosubmit" value="Відправити" tabindex="7" class="button" accesskey="s" />[/quote]
А не підкажете що означають виділені теги?
[/quote]
name="dosubmit" означає що ця кнопка має ім'я dosubmit. За цим ім'ям кнопку можна модифікувати засобами JavaScript (наприклад динамічно міняти напис на кнопці і т.п.).
В більшості випадків ім'я кнопці не задається.
tabindex="7" - порядок обходу елементів під час натискання кнопки TAB. По замовчуванню порядок такий самий, як описані елементи форми в коді, але його можна поміняти цим тегом.
Теж використовується дуже рідко.
accesskey="s" - задається комбінація клавіш для доступа до цього елементу. В цьому прикладі це Alt + S
  • 0

#5 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 11.01.2007 – 13:06

[quote]name="dosubmit" означає що ця кнопка має ім'я dosubmit. За цим ім'ям кнопку можна модифікувати засобами JavaScript (наприклад динамічно міняти напис на кнопці і т.п.).
В більшості випадків ім'я кнопці не задається.[/quote]

Ну взагаліто кнопку можна і так модифікувати засобами Javascript - без атрибута name. name - це назва змінної через яку передаються дані на сервер. Якщо наприклад якщо в нас є така формочка:

то це одне і те саме якби ми ввели в адресну стрічку браузера http://vasia.com/zzz.php?supertext=aaa&superbutton=bbb
і таким чином ми будемо мати на сервері дві змінні $supertext = "aaa"; $superbutton = "bbb"; (це так на PHP буде)

До речі, якщо треба довідку по тегам і атрибутах є чудова сторінка - http://www.w3schools...ags/default.asp
  • 0

#6 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 11.01.2007 – 13:12

Перегляд дописуLukom (11.01.2007 13:03) писав:

Ну взагаліто кнопку можна і так модифікувати засобами Javascript - без атрибута name. name - це назва змінної через яку передаються дані на сервер. Якщо наприклад якщо в нас є така формочка:
<form method="get" action="http://vasia.com/zzz.php">
<input type="text" name="supertext" value="aaa" />
<input type="submit" name="superbutton" value="bbb" />
</form>
то це одне і те саме якби ми ввели в адресну стрічку браузера http://vasia.com/zzz...superbutton=bbb
і таким чином ми будемо мати на сервері дві змінні $supertext = "aaa"; $superbutton = "bbb"; (це так на PHP буде)

До речі, якщо треба довідку по тегам і атрибутах є чудова сторінка - http://www.w3schools...ags/default.asp

Це я знаю, але ІМХО це використовується ще рідше, ніж звертатися до кнопки по імені.
Бо який сенс передавати на сервер текст типу "Відправити", "Готово" і т.п. якщо він і так відомий (оскільки користувач його змінити не може) ? :)
  • 0

#7 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.01.2007 – 13:34

MrGALL
досить один і той самий ПХП сценарій генерує форму, і працює з нею після її заповнення. Тому коли методом "дай"/"на" передана назва кнопки, то це свідчитеме, що форма заповнена і потрібно працювати сценарію з переданими даними.
  • 0

#8 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 11.01.2007 – 13:57

Перегляд дописуXobb_Xopxe aka hobit (11.01.2007 13:31) писав:

MrGALL
досить один і той самий ПХП сценарій генерує форму, і працює з нею після її заповнення. Тому коли методом "дай"/"на" передана назва кнопки, то це свідчитеме, що форма заповнена і потрібно працювати сценарію з переданими даними.
Якщо передана назва кнопки то це не значить, що форма заповнена. Це значить лише що кнопка натиснута. А перевіряти, чи заповнені поля все рівно треба. Тому краще вже перевірити, чи передане якесь важливе поле, а не саму кнопку.
  • 0

#9 LAN

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 14 повідомлень
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 11.01.2007 – 20:38

Дякую всім, хто відгукнувся! Буду шукати дальше! :)
  • 0

#10 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 23.06.2008 – 17:39

Привіт, якщо питання не по тій мові, що вибачайте, я в веб-програмуванні чайник.
В мене є шапка розміром 800х150. Мені мені потрібно її розтягнути на довжину, ну приблизно таку, як шапка на теревенях. Чи є якийсь код, щоб розтягнути, чи потрібно самому змінювати розмір на 1280х150?
  • 0

#11 zolotoy

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 126 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Чарівна країна

Відправлено 23.06.2008 – 18:29

Перегляд дописуPit (23.06.2008 18:39) писав:

Привіт, якщо питання не по тій мові, що вибачайте, я в веб-програмуванні чайник.
В мене є шапка розміром 800х150. Мені мені потрібно її розтягнути на довжину, ну приблизно таку, як шапка на теревенях. Чи є якийсь код, щоб розтягнути, чи потрібно самому змінювати розмір на 1280х150?

#i { background:repeat-x}
  • 0

#12 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.08.2008 – 15:12

Перегляд дописуzolotoy (23.06.2008 19:29) писав:

#i { background:repeat-x}
Вибачайте за тупість, але куди той код вставляти?
  • 0

#13 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.01.2009 – 22:14

мутив на сайті випадкову цитату з Укрбашу ось код
<div id='ukrbash' style='font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:11px;border:1px solid #d7d7d7;padding:5px;max-width:580px;text-align:left;'>
ping <a href='http://ukrbash.org/' title='УкрБаш'>ukrbash.org</a> …
</div>
<script src='http://ukrbash.org/export/random.js' type='text/javascript'> </script>
В мене цей код розміщується по-лівому краю сторінки. шо і де тре прописати в коді, шоб він був посередині?
  • 0

#14 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.01.2009 – 23:11

http://960.gs/
  • 0

#15 Manitou

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 31 повідомлень
  • Місто:село де Nolex живе :)

Відправлено 24.02.2009 – 23:07

Pit , потрібно весь цей код взяти у тег <center>, тобто так:

<center>твій код</center>
  • 0

#16 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 25.02.2009 – 01:28

Перегляд дописуManitou (24.02.2009 13:07) писав:

Pit , потрібно весь цей код взяти у тег <center>, тобто так:

<center>твій код</center>
То дуже застарілий спосіб, краще в стилях прописати ширину div’а та
margin:0 auto;

  • 0

#17 Manitou

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 31 повідомлень
  • Місто:село де Nolex живе :)

Відправлено 25.02.2009 – 08:51

<_< Застарілий - але надійний)
  • 0

#18 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 17.05.2009 – 15:04

Поставив в директорію http://pryklad.org.ua/music сайт. При переході за адресою сторінка іndex.php з'являється, але головне меню сайту не працює. Ось кидаю код. Всякі шляхи пробував писати: від music/file_name.php до http://pryklad.org.u...c/file_name.php але нічо не паше. подивіться самі:
<? include ('pages-setting.php') ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
a:link {
	color: #009900;
}
-->
</style></head>

<body>
<div align="center"><span class="pol"><a href="music/index.php" class="pol">Home</a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/list.php"class="pol">Music</a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/video.php"class="pol">Video</a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/search.php" class="pol">Search</a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/about.php" class="pol">About Us </a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/contact.php" class="pol">Contact Us </a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/forum/" class="pol">Forum</a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="music/news.php" class="pol">News</a><br>
  <br style="line-height:4px ">
<span class="pol_9"><?=$sitename?> &copy; 2006 | <a href="http://www.persianmp3-script.com" class="pol">Powered By Persian-MP3</a></span></span></div>
</body>
</html>

  • 0

#19 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 18.05.2009 – 17:33

З питанням що вище ситуацію розрулив, але на цьому питання не скінчились. ПРи перекладі двигунця на укр мову, вийшов такий гон: на місці тексту українською мовою стоять самі знаки питання, але текст англійською мовою видно нормально. Як це поправити?

Цитата

yahoo.com, �����, �� ������ ��'������� � ���� ���� ����� ��'���� � ���� �� �������� ��� ����. � ���� ��� ���� ������� ������ ������, �� ������ �������� ���� ��� � �� �������� ���� ��� �����������.

  • 0

#20 СВІ†ЛОНОСНИЙ

    http://svobodaslova.ukrainianforum.net/

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2386 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:з Небес

Відправлено 10.09.2009 – 14:39

Чи можна зробити, щоб данні з input записувалися у простий текстовий файл? Знайшов оце , але там багато зайвого, шукаю простіший спосіб.

Зa одно порадьте якийсь ГТМЛ-редактор під Лінукс.

Повідомлення відредагував СВІ†ЛОНОСНИЙ: 10.09.2009 – 14:26

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua