Перейти до вмісту

- - - - -

Комп'ютерна мережа


Повідомлень в темі: 52

#21 Гість_-=SpiriT=-_*

  • Гості

Відправлено 17.04.2008 – 10:39

Яка ситуація: хочу зі своїми сусідами зробити сітку десь на 3-4 компи.
Питання:
Що мені для того потрібно?
І як кинути Інтернет ADSL на всіх користувачів, і які для того тре програмки?


Дуже вдячний :angry12: :(

  • 0

#22 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 17.04.2008 – 12:11

Перегляд допису-=SpiriT=- (17.04.2008 11:39) писав:

Яка ситуація: хочу зі своїми сусідами зробити сітку десь на 3-4 компи.
Питання:
Що мені для того потрібно?
І як кинути Інтернет ADSL на всіх користувачів, і які для того тре програмки?
Дуже вдячний :angry12: :(
Потрібен модем-роутер(router), свіч (switch), кільканадцять метрів кабелю, кожному по-мережевій карті. Всьо робить по-дефолту без яких-небудь прог. Через веб-інтерфейс роутеру задається ІР зазвичай 192,168,0,1, прописується ІР або MAC адреси юзвірів. Інтернет іде напряму в роутер, від роутера свіч, а від свіча юзвіри! В настройках мережі на кожному компі прописується шлюз 192,168,0,1, днс незнаю точно, помоєму ІР провайдера або іто взагалі не тре...
Вроді всьо :ggggg: Успіхів!
  • 0

#23 Гість_-=SpiriT=-_*

  • Гості

Відправлено 17.04.2008 – 13:42

Перегляд дописуФруктик (17.04.2008 13:11) писав:

Потрібен модем-роутер(router), свіч (switch), кільканадцять метрів кабелю, кожному по-мережевій карті. Всьо робить по-дефолту без яких-небудь прог. Через веб-інтерфейс роутеру задається ІР зазвичай 192,168,0,1, прописується ІР або MAC адреси юзвірів. Інтернет іде напряму в роутер, від роутера свіч, а від свіча юзвіри! В настройках мережі на кожному компі прописується шлюз 192,168,0,1, днс незнаю точно, помоєму ІР провайдера або іто взагалі не тре...
Вроді всьо :angry12: Успіхів!
Дуже дякую, будем пробувати)), і ще питання, модем роутер і свіч це...? кажуть що треба всього навсього "ХАБ" і кілька м. кабелю, ну і саме собою мережеві карти.
  • 0

#24 VIRTUOZ

    Місцевий

  • На перевірці
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Житомир

Відправлено 17.04.2008 – 14:03

Перегляд допису-=SpiriT=- (17.04.2008 14:42) писав:

Дуже дякую, будем пробувати)), і ще питання, модем роутер і свіч це...? кажуть що треба всього навсього "ХАБ" і кілька м. кабелю, ну і саме собою мережеві карти.
ХАБ це і є свитч, а модем роутер це модем який працює незалежно від комп*ютера.
  • 0

#25 phobos

    Дивний незнайомець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2601 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Павутина

Відправлено 21.04.2008 – 17:29

Теми з'єднав.

-=SpiriT=- будь уважніше.

  • 0

#26 Airo

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 300 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Шполяндія

Відправлено 30.10.2008 – 19:10

В мене така ситуація:

2 компа
20 м кабеля
1 іп
1 інет

Треба це все перетворити в одне ціле + щоб нет працював коли захочеш і на 2 компах.
  • 0

#27 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 30.10.2008 – 19:33

SparkX, якшо не помиляюсь, треба роутер з 2 портами мінімум, від кожного з компів кабельок має іти в роутер! На роутері робиш всі налаштування з логіном і паролем для підключення до нету. Кожен комп налаштовуєш відповідно і має всьо фурикати! Якшо якісь питання будуть виникати - звертайся в приват!
  • 0

#28 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 30.10.2008 – 20:47

Звичайно якшо грошей шкода можна встановити на один з компів додаткову мережеву карту(копійки коштує) та розшарити на ньому підключення до інету. Звичайно шоб був інет треба щоб працював комп де розшарене підключення))
  • 0

#29 Bublik

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 597 повідомлень

Відправлено 30.10.2008 – 20:55

Ставите безпровідний рутер , коштує десь 35 Євро, хоч 10 комп'ютерів підключайте-в радіусі 100 метрів. Внутрішньомережеве ІР на кожном компі визначається автоматично :huh:

Повідомлення відредагував B.U.B.L.I.K: 30.10.2008 – 20:58

  • 0

#30 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 30.10.2008 – 20:58

Цитата

Ставите безпровідний рутер , коштує десь 35 Євро, хоч 10 комп'ютерів підключайте-в радіусі 100 метрів. Внутрішньомережеве ІР на кожному кожному компі визначається автоматично
35 євро з нашими дибілами-політиками? Мабуть вже в гривні дорожче буде.
100м ? Сильно сказано. В будинку і за 25 сумніви беруть.

Повідомлення відредагував FT232BM: 30.10.2008 – 20:59

  • 0

#31 Bublik

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 597 повідомлень

Відправлено 30.10.2008 – 21:01

Перегляд дописуFT232BM (30.10.2008 21:58) писав:

35 євро з нашими дибілами-політиками? Мабуть вже в гривні дорожче буде.
100м ? Сильно сказано. В будинку і за 25 сумніви беруть.
Дивлячись де поставити рутер, бажано біля балкону, крім того це відстань на відкритому просторі. Мені взагалі безкоштовно провайдер його, рутер, дав. А на дуршляк ловлю сітки сусідів( тіпа :huh: підсилювач.)

Повідомлення відредагував B.U.B.L.I.K: 30.10.2008 – 21:06

  • 0

#32 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 30.10.2008 – 21:29

Сітку сусідів ловити? Теж люблю! Вони її просто напросто не захищають )) Чому біля балкону для мене загадка. Я якось слухав курс антенно-фідерні пристрої по ВП і про балкон висновку такого зробити не можу. Зате можу точно сказати, що для кращого прийому в кімнаті роутера не треба ставити за корпусом ПК, а треба перед ним. Тоді відбита від корпусу радіохвиля подвоюєтся. Головне щоб відбита і випущена РХ не були в протифазі)) Що можливо на частоті ~2.4GHz Довжина хвилі ~12.5 см т.є. треба поставити Роутер на відстані 12.5 см від металевого об‘єкту, щоб відбита та випромінена хвилі співпали по фазі та склались. Ось така проста фізика))
  • 0

#33 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 30.10.2008 – 21:54

у мене така ж ситуація. зроби так: купи свіча.
до свіча конекти: модем, комп1, комп2.
на компах створюєш робочу групу і створюєш з"єднання по локальній мережі.
в налаштуваннях протоколу прописуєш WINS сервер - ІР твого модема. мій зухель має 192.168.1.1
Зазвичай ІР написаний на задній стінці модема.
вбиваєш цей ІР у браузер. Вводиш пароль (для зухеля по замовчуванню 1234)
і входиш в налаштування роутера. Там прописуєш налаштування нета. І вуаля - все працює.

Напиши який у тебе модем. Якщо не розберешся - викладу в картинках!
  • 0

#34 Bublik

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 597 повідомлень

Відправлено 30.10.2008 – 21:58

Перегляд дописуFT232BM (30.10.2008 22:29) писав:

Сітку сусідів ловити? Теж люблю! Вони її просто напросто не захищають )) Чому біля балкону для мене загадка. Я якось слухав курс антенно-фідерні пристрої по ВП і про балкон висновку такого зробити не можу. Зате можу точно сказати, що для кращого прийому в кімнаті роутера не треба ставити за корпусом ПК, а треба перед ним. Тоді відбита від корпусу радіохвиля подвоюєтся. Головне щоб відбита і випущена РХ не були в протифазі)) Що можливо на частоті ~2.4GHz Довжина хвилі ~12.5 см т.є. треба поставити Роутер на відстані 12.5 см від металевого об‘єкту, щоб відбита та випромінена хвилі співпали по фазі та склались. Ось така проста фізика))
Чому біля балкону? Тому, що , якщо поставиш рутер всередині квартири,то зовнішні користувачі будуть мати слабий сигнал. Раніше в мене рутер стояв біля балкону, так колега з сусіднього будинку, причому не навпроти, ловив мій інет.
Так дійсно , ніхто чомусь не захищає мережі. Хоча навіть захищену можна поламати за 5 хвилин. :huh:
  • 0

#35 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 30.10.2008 – 22:33

Ну то якщо WEP, то мона перехопити MAC, а якщо WPA , то справа набагато складніша.
  • 0

#36 Bublik

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 597 повідомлень

Відправлено 30.10.2008 – 22:37

Перегляд дописуFT232BM (30.10.2008 23:33) писав:

Ну то якщо WEP, то мона перехопити MAC, а якщо WPA , то справа набагато складніша.
Чому МАС на WPA складніше? Так само. От ключ , так , складніший, але є підбір по словнику. Не знаю, WPA не ламав. :)Заведи в Ютюбі " wi-fi cracking", побачиш дуже багато цікавого :huh: .

Повідомлення відредагував B.U.B.L.I.K: 30.10.2008 – 22:50

  • 0

#37 Airo

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 300 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Шполяндія

Відправлено 31.10.2008 – 09:43

Перегляд дописуФруктик (30.10.2008 19:33) писав:

SparkX, якшо не помиляюсь, треба роутер з 2 портами мінімум, від кожного з компів кабельок має іти в роутер! На роутері робиш всі налаштування з логіном і паролем для підключення до нету. Кожен комп налаштовуєш відповідно і має всьо фурикати! Якшо якісь питання будуть виникати - звертайся в приват!
роутер дорого

Перегляд дописуdector (30.10.2008 21:54) писав:

у мене така ж ситуація. зроби так: купи свіча.
до свіча конекти: модем, комп1, комп2.
на компах створюєш робочу групу і створюєш з"єднання по локальній мережі.
в налаштуваннях протоколу прописуєш WINS сервер - ІР твого модема. мій зухель має 192.168.1.1
Зазвичай ІР написаний на задній стінці модема.
вбиваєш цей ІР у браузер. Вводиш пароль (для зухеля по замовчуванню 1234)
і входиш в налаштування роутера. Там прописуєш налаштування нета. І вуаля - все працює.

Напиши який у тебе модем. Якщо не розберешся - викладу в картинках!
але тоді 2 компа будуть конфліктувати, не можна буде з двох компів в неті сидіти
+ в мене не модем

Перегляд дописуFT232BM (30.10.2008 20:47) писав:

Звичайно якшо грошей шкода можна встановити на один з компів додаткову мережеву карту(копійки коштує) та розшарити на ньому підключення до інету. Звичайно шоб був інет треба щоб працював комп де розшарене підключення))
На компі в мене є 1 на мамі і 1 мережева карта для PCI слота

Повідомлення відредагував SparkX: 31.10.2008 – 09:45

  • 0

#38 phobos

    Дивний незнайомець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2601 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Павутина

Відправлено 31.10.2008 – 14:49

SparkX
Читай допис №20 цієї теми, там все що тобі потрібно.
  • 0

#39 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 31.10.2008 – 16:57

чого це конфліктувати? про технологію ІР знаєш :huh:
різні компи матимуть різні ІР.
ну то яка різниця - модем\не модем - пихай у свіч свій кабель локалки і гайда.
  • 0

#40 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 31.10.2008 – 18:54

Цитата

На компі в мене є 1 на мамі і 1 мережева карта для PCI слота

Ну так чого чекаєш?
Знаходиш підключення -> контекстне меню-> свойства -> дополнітельно->галочка на разрешить другім камп‘ютєрам исп. подкл....
А на клієнтському компі прописуєш в потрібних прогах айпішник сєрва як проксі.
На рахунок останнього пункта точно не пам‘ятаю, але логіка зрозуміла.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних