Перейти до вмісту

Сковорідки


Повідомлень в темі: 19

Опитування: Які сковорідки варто мати для домашнього користування? (6 користувачів проголосувало)

Матеріал

  1. Чавун (5 голосів [45.45%])

    Процент голосів: 45.45%

  2. Нержавійка (2 голосів [18.18%])

    Процент голосів: 18.18%

  3. Алюміній (2 голосів [18.18%])

    Процент голосів: 18.18%

  4. Залізо (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  5. Кераміка (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  6. Інший (2 голосів [18.18%])

    Процент голосів: 18.18%

  7. Мені не потрібна сковорідка (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

Антипригарне покриття

  1. Кераміка (1 голосів [14.29%])

    Процент голосів: 14.29%

  2. Тефлон (2 голосів [28.57%])

    Процент голосів: 28.57%

  3. Інше (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  4. Без покриття (4 голосів [57.14%])

    Процент голосів: 57.14%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#1 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 27.02.2017 – 10:41

  • 15
Все про сковорідки)
Якими користуєтеся, які хотіли б придбати, для яких потреб і інше.
Сама маю поки лише дві з нержавійки і одну маленьку алюмінієву з покриттям (для яєць, цибульки і іншого), от хочу обзавестись чавунною без покриття (а нащо воно там?) і алюмінієвою з керамічним покриттям спеціально для млинців та оладок.
А може варто було купувати одну на всі випадки життя?)

Ще сподобалась отака цікава:
Зображення
Мабудь лише для блинчиків і дерунів застосовувати можна.

Повідомлення відредагував серпиня: 27.02.2017 – 10:41


#2 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 27.02.2017 – 14:03

Сковорідка зі смайликами? Молодьожно. ЖD

До речі, чавунна без покриття може вонять як несвіжий оселедець. До речі, а чого чавунна? Стальна мабуть? Чавун він же крихкий, з нього хіба сковороди роблять? Ванни хібашо.
  • 2

#3 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 27.02.2017 – 14:59

Я в сковорідках з керамічним покриттям розчарувалася. Дуже скоро вбиваються. Мала одну, то не прожила й року. Краще звичайну алюмінієву з тефлоном для млинців. Та й простої їжі теж. Чавунна сковорідка вибаглива у догляді, то ж маю лише одну сковорідку-гриль на якій зрідка смажемо мясо. А так маю звичайні ще радянські алюмінієві.
  • 2

#4 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 27.02.2017 – 15:16

Перегляд допису_Ex (27.02.2017 – 14:03) писав:

Сковорідка зі смайликами? Молодьожно. ЖD
Хто б міг подумати, що першим дописувачем тут будеш ти)) Оце сюрприз. Приємний сюрприз)
Ця сковорідочка мені таак подобається.

Перегляд допису_Ex (27.02.2017 – 14:03) писав:

До речі, чавунна без покриття може вонять як несвіжий оселедець. До речі, а чого чавунна? Стальна мабуть? Чавун він же крихкий, з нього хіба сковороди роблять? Ванни хібашо.
Не знаю, скрізь в неті зустрічала слова "чавун", "чугун".

Перегляд дописуKassandra (27.02.2017 – 14:59) писав:

Я в сковорідках з керамічним покриттям розчарувалася. Дуже скоро вбиваються. Мала одну, то не прожила й року. Краще звичайну алюмінієву з тефлоном для млинців. Та й простої їжі теж. Чавунна сковорідка вибаглива у догляді, то ж маю лише одну сковорідку-гриль на якій зрідка смажемо мясо. А так маю звичайні ще радянські алюмінієві.
А це ще більший сюрприз)) У мене сьогодні свято, стілько гостей) Давнооо не відписували пані!
Кажуть, що до керамічних покриттів треба силіконову лопатку, і дерти їх не можна.

Повідомлення відредагував серпиня: 27.02.2017 – 15:17

  • 1

#5 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 27.02.2017 – 15:21

не кажи "чугун" це гріх! :D навіть у мене в домбабві кажуть чавун. Правда чавуном у нас називають спеціальну посудину. Така цікава, вона правда алюміньова. Схожа на цибулину догори дригом.
Все ж я в сковородах розбираюся як свиня в апельсинах, такшо ти не дуже на мене покладайся.)
  • 1

#6 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 27.02.2017 – 16:09

Перегляд допису_Ex (27.02.2017 – 15:21) писав:

не кажи "чугун" це гріх! :D навіть у мене в домбабві кажуть чавун. Правда чавуном у нас називають спеціальну посудину. Така цікава, вона правда алюміньова. Схожа на цибулину догори дригом.
І у нас кажуть на казанок чавун. Але мені більше казан, казанок подобається. І воно таки чавунне, тяжке зараза.

Перегляд допису_Ex (27.02.2017 – 15:21) писав:

Все ж я в сковородах розбираюся як свиня в апельсинах, такшо ти не дуже на мене покладайся.)
Я вже все купила, так би мовити, поклалась на саму себе) Так шо не переживай)
  • 1

#7 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2247 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.02.2017 – 16:33

Перегляд допису_Ex (27.02.2017 – 14:03) писав:

Сковорідка зі смайликами? Молодьожно. ЖD

До речі, чавунна без покриття може вонять як несвіжий оселедець. До речі, а чого чавунна? Стальна мабуть? Чавун він же крихкий, з нього хіба сковороди роблять? Ванни хібашо.
А чого ж не робити? То ж сковорода, а не меч.

А що найліпше для млинців підійде? Тефлон, зараза, якийсь недовговічний.
  • 2

#8 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 27.02.2017 – 17:01

Перегляд дописуNameless One (27.02.2017 – 16:33) писав:

А що найліпше для млинців підійде? Тефлон, зараза, якийсь недовговічний.
Не дуже хочу безкоштовною рекламою тут займатись, але я купила недавно в подарунок алюмінієву з внутрішнім антипригарним керамічним покриттям, після першої спроби все дуже сподобалось, тому замовила й собі таку
Зображення
Помаранчеву) :wub:
В подарунок зелену дарувала.

Повідомлення відредагував серпиня: 27.02.2017 – 17:03

  • 2

#9 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 27.02.2017 – 20:56

Ну ось, є власна тема, де можна розтікатись мислію по древу і не оглядатись, чи не переборщили з терплячістю автора іншої! Бо сковорідки / пательні - то не просто для приготування корму (що теж непросто), то ще ціла історія та культура. І краса.

За своє життя я перепробувала всяких, але тепер вживаю нержавіючі з потовщеним дном (всякі рагу тушити) і чавунні для смаження риби, млинців /налисничків, м'яса не їм і не маю нічого з тим. Чим класна тяжка вередлива чавунна? - Бо правильно доглянута не пригоряє, корм не прилипає, ну і взагалі, чорна блискуча пательня має відгомін старосвіткоської краси і ладу. Ніколи не чула ніякого неприємного запаху. Може, якщо нова змащена яким мастилом, то треба перший раз помити добре, а вже потім витирати папером і змащувати злегка якимось жиром (я олією). Ось ти, Серпине, писала, що млинці буде тяжко підкидати - буде, лиш їх не треба підкидати, а лопаткою перекинути, коли вже видно, що вони скріпли. Для того треба вправи і я теж навіть не щотижня ії роблю, а по більших святах )) І то для нас двох, гостей ведемо в ресторан на готове, набридло морочення голови і капризування (то їм, то не їм, а то не таке, не сяке). Тому певно люди тут і перестали навіть кликати в гості, пару таких обломчиків - і адіос мучачос! Зі своїми - інша річ, звісно.

Ще мені подобаються мідні, з картинок у старосвітських франзузьких кухнях, але з ними теж складно. Мідь має бути покрита зсередини якимось нейтральним сплавом (оцинкована, чи що), бо сама буде нездорова і навіть отруйна, так що краще тримати для декорації, НМД.

Повідомлення відредагував Aquarius-ka: 27.02.2017 – 21:21

  • 1

#10 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 28.02.2017 – 17:46

Перегляд дописуNameless One (27.02.2017 – 16:33) писав:

А чого ж не робити? То ж сковорода, а не меч.
Була колись розмова у флуді за мечі. Була і загула)

Перегляд дописуNameless One (27.02.2017 – 16:33) писав:

А що найліпше для млинців підійде? Тефлон, зараза, якийсь недовговічний.
Взагалі, читала, що для млинців треба виділити окрему сковородку і нічого на ній більше не смажити, крім них.
Я писала, що пробували вже з керамічним покриттям. То дуже легко було смажити, млинець навіть лопаткою не треба виймати, трошки нахилив сковорідку і він сам сповзає з неї, навіть без жиру. Перевертати треба лопатою таки, правильно Акваріуска писала :) Бо підкидати ще треба вміти)

Повідомлення відредагував серпиня: 28.02.2017 – 17:47

  • 1

#11 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 28.02.2017 – 20:56

Серпине, якщо можна сюди втулити ще посилання до оповідання , про сковорідку теж :) Оскільки почала обтрушувати порохи зі свого старого блогу, а читачі і відгуки - енергія для автора, то ось кусочок;

"В одній руці Надя тримала букетик мімози, у другій кольоровий кульок, по посинілих пальцях видно - тяжкий. Традиційна мімоза - від профспілки, а у кульку - подарунок від мужчин відділу у вигляді великої, тяжкої і такої, що мала не пригоряти, пательні*. Не „хрустальної” вазочки, не керамічної джазви-кавоварки і навіть не павучка-підсвічника, що дісталися іншим. Таке мала щастя, лиш сама винна, вибрала подарунок побільше. А тепер цокала каблуками, вся така повітряна і неземна, з розвіяними по плечах кучерями, заради яких промучилась ніч на бігудях, і ... зі сковорідкою в руках."
https://asvichinska....184308162827661

Всякі відгуки і навіть критика запрошуються, лиш делікатність не пошкодить )) Справді, запрошую, може якраз сподобається!
  • 1

#12 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2247 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 28.02.2017 – 22:51

Перегляд дописусерпиня (28.02.2017 – 17:46) писав:

Взагалі, читала, що для млинців треба виділити окрему сковородку і нічого на ній більше не смажити, крім них.
Я писала, що пробували вже з керамічним покриттям. То дуже легко було смажити, млинець навіть лопаткою не треба виймати, трошки нахилив сковорідку і він сам сповзає з неї, навіть без жиру. Перевертати треба лопатою таки, правильно Акваріуска писала :) Бо підкидати ще треба вміти)
Ну значить кераміка. Тим більш на ринку більшість пропозицій саме з керамічним покриттям. Та й ціни не високі. Якісь 200 грн за сковорідку, то можна хоч щомісяця нову купувати. Але нє, щомісяця буде ліньки.
Почитав тут ще про мармурове покриття, воно ніби крутіше. Звучить принаймні гарно. Але то мабуть маркетинг)
Річ в тім, що я планую в себе ставити індукційну панель, тому доведеться уважніше вибирати посуд. Знову ж таки я не знаю навіщо мені індукційна панель.

Повідомлення відредагував Nameless One: 01.03.2017 – 10:43

  • 1

#13 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 01.03.2017 – 23:34

Перегляд дописуAquarius-ka (28.02.2017 – 20:56) писав:

Серпине, якщо можна сюди втулити ще посилання до оповідання , про сковорідку теж :) Оскільки почала обтрушувати порохи зі свого старого блогу, а читачі і відгуки - енергія для автора, то ось кусочок;

"В одній руці Надя тримала букетик мімози, у другій кольоровий кульок, по посинілих пальцях видно - тяжкий. Традиційна мімоза - від профспілки, а у кульку - подарунок від мужчин відділу у вигляді великої, тяжкої і такої, що мала не пригоряти, пательні*. Не „хрустальної” вазочки, не керамічної джазви-кавоварки і навіть не павучка-підсвічника, що дісталися іншим. Таке мала щастя, лиш сама винна, вибрала подарунок побільше. А тепер цокала каблуками, вся така повітряна і неземна, з розвіяними по плечах кучерями, заради яких промучилась ніч на бігудях, і ... зі сковорідкою в руках."
https://asvichinska....184308162827661

Всякі відгуки і навіть критика запрошуються, лиш делікатність не пошкодить )) Справді, запрошую, може якраз сподобається!
І я запрошую усіх до Вашого блогу)) Я там очі забула. І ніби ж знала, що ви його ведете, і заглядала була, але аж тепер прозріла, скільки там всього цікавого, гарного, дивного (рослини такі екзотичні, зміюки,... ще все не передивилась). Ізучаю тепер, коли маю вільну хвилинку, там є що роздивитися, на багато годин вистачить)
Оповідання - то взагалі окрема тема для розмови. Тут нема що обговорювати, треба просто прийти туди і прочитати, а тоді вже щось казати)
Але сковорідки) Треба ж таке, щоб я їх і на вашому блозі надибала. :)

Вчися, Валєра, блоги вести. Ось тобі зразковий блог!)) Без перебільшення. Я, правда, їх в свому житті не дуже багато бачила) Може й покритикувати є за що, та й Акваріуска чекає на критику, щоб мати нагоду там попорпатися над покращенням. Але я не знаю що там можна критикувати. Там відображено колосальний труд, як фізичний, так і духовний. Чиюсь працю критикувати дуже легко, але повторити її... навряд чи кожен зможе.

Перегляд дописуNameless One (28.02.2017 – 22:51) писав:

Річ в тім, що я планую в себе ставити індукційну панель, тому доведеться уважніше вибирати посуд. Знову ж таки я не знаю навіщо мені індукційна панель.
))) І я не знаю. Може вона й зручна корисна річ, та індукційна панель, дідько її знає. Я на них так розуміюся, як вовк на звіздах, свиня на апельсинах, а _Ех на сковорідках (тепер можна й мене в цей перелік включити).
Але, справді, зустрічала, що в характеристиках сковорідок зазвичай вказують, для яких плит підходить, чи можна мити в посудомийці. Оту зі смайликами, зокрема, не можна нагрівати більш, ніж на 230 градусів. Як це визначати, коли на ній готуєш?? І не можна різко охолоджувати.

Перегляд дописуAquarius-ka (27.02.2017 – 20:56) писав:

Ще мені подобаються мідні, з картинок у старосвітських франзузьких кухнях, але з ними теж складно. Мідь має бути покрита зсередини якимось нейтральним сплавом (оцинкована, чи що), бо сама буде нездорова і навіть отруйна, так що краще тримати для декорації, НМД.
О, бачте, ще мідь можна було включити у опитування.
І мармур:

Перегляд дописуNameless One (28.02.2017 – 22:51) писав:

Почитав тут ще про мармурове покриття, воно ніби крутіше. Звучить принаймні гарно. Але то мабуть маркетинг)

Повідомлення відредагував серпиня: 01.03.2017 – 23:36

  • 2

#14 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 05.03.2017 – 17:35

Перегляд дописуAquarius-ka (27.02.2017 – 20:56) писав:

Ось ти, Серпине, писала, що млинці буде тяжко підкидати - буде, лиш їх не треба підкидати, а лопаткою перекинути, коли вже видно, що вони скріпли. Для того треба вправи і я теж навіть не щотижня ії роблю, а по більших святах )) І то для нас двох, гостей ведемо в ресторан на готове, набридло морочення голови і капризування (то їм, то не їм, а то не таке, не сяке). Тому певно люди тут і перестали навіть кликати в гості, пару таких обломчиків - і адіос мучачос! Зі своїми - інша річ, звісно.
До речі, так, Акваріуско, це дуже образливо. Трапилось мені теж таке, що одна особа в гостях почала говорити, що якась там страва на столі дуже буденна, вона її мало не щодня їсть і тому їсти її відмовляється. Мені, яка поряд сиділа, стало дуже образливо, хоч не я готувала і страва була відмінна. Добре, що господиня не почула того базікання дурного. Але я б ту особу у себе за столом бачити не хотіла((

До речі, хтось вміє підкидати млинці на сковорідці? І ловити, звісно))

Повідомлення відредагував серпиня: 05.03.2017 – 17:39

  • 1

#15 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 07.03.2017 – 03:09

Перегляд дописусерпиня (05.03.2017 – 17:35) писав:

До речі, так, Акваріуско, це дуже образливо. Трапилось мені теж таке, що одна особа в гостях почала говорити, що якась там страва на столі дуже буденна, вона її мало не щодня їсть і тому їсти її відмовляється. Мені, яка поряд сиділа, стало дуже образливо, хоч не я готувала і страва була відмінна. Добре, що господиня не почула того базікання дурного. Але я б ту особу у себе за столом бачити не хотіла((
Дякую за розуміння :) І дійсно щастя у тій ситуації, що господиня не чула!

У нас то воно так якось виходило, що деякі запрошені відразу відчули себе принцами Флоризелями, типу прийшли нас ощасливити. А ще найгірше, що я їла себе, щоб прощати і не злитися, хоч воно неможливо, такого в природі не існує і відкриває двері до ще більших образ. Тепер справа проста - живіть собі, а я собі, але на то треба було мати внутрішнє "позволення". А от з другої сторони - вчора ми були в гостях в чоловікового друга, він живе сам, але зато як сервірував стіл! І ми були зовсім по іншій темі - він мав нас вчити каяками плавати, лиш були хвилі, а стіл - то вже так ніби. Але він толковий і беручкий до всього, на рідкість.

Цитата

До речі, хтось вміє підкидати млинці на сковорідці? І ловити, звісно))
Ха-ха, як у фільмі "Крокодил Данді" наш герой вдавав крутого кухаря і підкидав, а потім з підлоги збирав і клав на тарілку ))
  • 1

#16 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 08.03.2017 – 13:20

Перегляд дописуAquarius-ka (07.03.2017 – 03:09) писав:

Тепер справа проста - живіть собі, а я собі
Треба взяти собі цю фразу на замітку. Дуже правильно!

Перегляд дописуAquarius-ka (07.03.2017 – 03:09) писав:

Ха-ха, як у фільмі "Крокодил Данді" наш герой вдавав крутого кухаря і підкидав, а потім з підлоги збирав і клав на тарілку ))
)))))
Я бачила цей фільм! Дуже його любила. Але хоч убийте не пам'ятаю, цього моменту)) Взагалі, сюжет вже призабула. Пам'ятаю його шляпу))

Є цікаві сковорідки WOK. Але які буденні страви у них можна готувати? Мабуть рис, пончики смажити, хоч вони й не дуже буденні. Але читала, що її треба добре розігрівати, до більш ніж 250 градусів, інакше буде пригорати.

Повідомлення відредагував серпиня: 08.03.2017 – 13:22

  • 2

#17 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1629 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 08.03.2017 – 14:30

Кродил Денді. Я його дивися ще в кінотеатрі. ^_^ Це ж ранні (ну або середина максимум) 90-ті ще!
  • 1

#18 Fyrice

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 7 повідомлень

Відправлено 09.03.2017 – 16:42

зайдіть на вікіпедію там точно написано за які роки фільм
  • 1

#19 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 10.03.2017 – 07:39

Так пригадую за нашого Данді, що там сиділи ефбіешники, здається, і його подружка, і він їм смажив саджені яйця, ну і випендрювався ясна річ, підкидав і одне не зловив, то скоренько підняв з підлоги і ляпнув на тарілку. Потім один з ефбіешників їв і сміття випльовував. Ну а потім стрілянина почалась ))

Так, у Вікі можна знайти дату, але також цікаво по пам'яті згадувати.
  • 1

#20 серпинка

    я ще літо

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1346 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 10.03.2017 – 12:26

Перегляд дописуAquarius-ka (10.03.2017 – 07:39) писав:

Так пригадую за нашого Данді, що там сиділи ефбіешники, здається, і його подружка, і він їм смажив саджені яйця, ну і випендрювався ясна річ, підкидав і одне не зловив, то скоренько підняв з підлоги і ляпнув на тарілку. Потім один з ефбіешників їв і сміття випльовував. Ну а потім стрілянина почалась ))

Так, у Вікі можна знайти дату, але також цікаво по пам'яті згадувати.
Подивилась перший фільм про Данді, нема такого моменту. Напевно це друга або третя частина, Акваріуско.
До речі, актори після фільму одружились. Прожили 23 роки. А у 2014-му розлучились і, як пише преса, не залишились друзями. Лінда Козловскі сказала, що не хоче більше нічого спільного мати з крокодилом Данді.
  • 1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua