Перейти до вмісту

програмування


Повідомлень в темі: 63

#21 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 18:47

Вав... Якщо чесно я і не надіявся, що так багато людей захоче мені допомогти зробити перший крок до
програмування.Читаючи поради і підказки форумчан ( тих хто не новачок у програмуванні ), у мене виникає відчуття тіпа коли сліпій людині розказують який навколо гарний світ. Особливо мені сподобалось як написав Kaliunya . Спочатку я взявся до мови С++. Зовсім нічого не зрозумів. Вірніше зрозумів що треба справді починати з самого нуля. Вчора купив книгу з інформатики і за вчорашній день навчився складати алгоритм. Це добре , чи занадто з далеку я почав ? І що дальше?Basik ? Turbo Pascal? Ну щоб поступово, щоб понятно було.Чи може є коротший шлях до того щоб зрозуміти С++ ?
  • 0

#22 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 18:59

Goltara
читай уважно пост .salo в цій темі.
  • 0

#23 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 07.12.2006 – 19:09

Перегляд дописуParsokon (7.12.2006 17:32) писав:

диуно. я не програміст, но навіть я вмію так і так
І з тебе буде діло :cool1: Гугл рулить :angry2:

Перегляд дописуGoltara (7.12.2006 18:47) писав:

Вав... Якщо чесно я і не надіявся, що так багато людей захоче мені допомогти зробити перший крок до
програмування.Читаючи поради і підказки форумчан ( тих хто не новачок у програмуванні ), у мене виникає відчуття тіпа коли сліпій людині розказують який навколо гарний світ. Особливо мені сподобалось як написав Kaliunya . Спочатку я взявся до мови С++. Зовсім нічого не зрозумів. Вірніше зрозумів що треба справді починати з самого нуля. Вчора купив книгу з інформатики і за вчорашній день навчився складати алгоритм. Це добре , чи занадто з далеку я почав ? І що дальше?Basik ? Turbo Pascal? Ну щоб поступово, щоб понятно було.Чи може є коротший шлях до того щоб зрозуміти С++ ?
Починай з Сі (знайди книжку авторів мови - Кернігана і Річі і читай)
В онлайні є тут

Коли в Сі вже трохи почнеш розбиратися то берись за книжку Страуструпа (автора Сі++).
В онлайні можна почитати тут
  • 0

#24 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 21:18

Перегляд дописуhobit (7.12.2006 18:59) писав:

Goltara
читай уважно пост .salo в цій темі.

Якщо я правильно зрозумів , то Бейсік і Паскаль впрольоті. Так і зроблю. :angry2:
  • 0

#25 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 21:33

Я тут у Вас як "син полка" програмерів.Роботою Ви мене загрузили, курс намітили.Тепер я напевне пропаду на де-який час - роботи багато, а в'їхати в оце все діло хочеться як пошвидше. Якщо я перегризу граніт отої науки і не подавлюсь то ще до Вас повернусь і поділюсь своїми успіхами. Якщо виникнуть проблеми , або непонятка якась , я думаю любий з Вас не відкажеться допомогти, тому що я зрозумів що пацани на цьому форумі класні. Поки що усім дуже дякую за допомогу. Я дізнався що хотів. Можливо і я комусь із Вас колись у чомусь допоможу - земля вона взагалі то кругла.
Бувайте. УСІМ ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ. :angry2: :cool1:
  • 0

#26 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 21:46

Перегляд дописуGoltara (7.12.2006 21:18) писав:

Якщо я правильно зрозумів , то Бейсік і Паскаль впрольоті. Так і зроблю. :angry2:
бейсик дійсно в прольоті... він якись "не правильний"))) я ще це на досівському помітив)))
паскаль - легкий і швидко вивчається... для початків дуже пригодиться...

а потім і сі можна вчити, а вже потім асемблер - щоб вникнути в саму суть і стати не тільки програмістом :cool1:
  • 0

#27 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 07.12.2006 – 21:53

Перегляд дописуEvol (7.12.2006 21:46) писав:

бейсик дійсно в прольоті... він якись "не правильний"))) я ще це на досівському помітив)))
паскаль - легкий і швидко вивчається... для початків дуже пригодиться...

а потім і сі можна вчити, а вже потім асемблер - щоб вникнути в саму суть і стати не тільки програмістом :cool1:
Асемблер зараз використовується лише там, де дуже важлива швидкість. Звичайні програми на ньому писати це збочення :cool1:
Для прикладного програміста він не потрібний.

Про паскаль я вже вище написав :angry2:
  • 0

#28 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 22:23

Перегляд дописуMrGALL (7.12.2006 21:53) писав:

Асемблер зараз використовується лише там, де дуже важлива швидкість. Звичайні програми на ньому писати це збочення :cool1:
Для прикладного програміста він не потрібний.

Про паскаль я вже вище написав :angry2:
зате він потрібний для тих, хто хоче навчитись не тільки складати програми, а й для тих, хто їх хоче вміти ламати :cool1: а хороший програміст не є таким вже й хорошим, якщо він не вміє десь щось переробити...
  • 0

#29 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 07.12.2006 – 22:26

Перегляд дописуEvol (7.12.2006 22:23) писав:

зате він потрібний для тих, хто хоче навчитись не тільки складати програми, а й для тих, хто їх хоче вміти ламати :cool1: а хороший програміст не є таким вже й хорошим, якщо він не вміє десь щось переробити...
Можливо в цьому щось і є, але не обов'язково ламати програми, що б їх переробити.
Зараз багато програм мають відкриті вихідні коди що дає безмежне поле для діяльності :angry2:
  • 0

#30 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 07.12.2006 – 22:57

Перегляд дописуMrGALL (7.12.2006 22:26) писав:

Можливо в цьому щось і є, але не обов'язково ламати програми, що б їх переробити.
Зараз багато програм мають відкриті вихідні коди що дає безмежне поле для діяльності :angry2:
не для того щоб змінити, а для того щоб працювала "правильно". типу крякнути :cool1:
  • 0

#31 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 07.12.2006 – 23:03

Перегляд дописуEvol (7.12.2006 22:57) писав:

не для того щоб змінити, а для того щоб працювала "правильно". типу крякнути :cool1:
Ааа, ну б так зразу і говорив. Але до професії програміста це не має відношення, скоріше хоббі :angry2:
  • 0

#32 Kaliunya

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень
  • Місто:Рівне

Відправлено 07.12.2006 – 23:55

Goltara, дякую за те, що відгукнгувся добрим словом на мою писанину :cool1: поставив би тобі плюсик, але я не можу (я взагалі нікому тут ні плюси, ні мінюси ставити не можу).
Власне моя думка на рахунок того з чого починати така: Якщо почав с++ вчити - вчи, бо мені С++ подобається (до речі, шоста версії студі, на мою думку, найкраща, а новіші занадто тормозять :cool1: ). Паскалі тобі будуть нідочого, бо як вивчиш с++ то різні Паскалі по аналогії зрозумієш, да ще й с++ більше можливостей дає по відношенню до того ж Паскалю. Краще роби так, як тобі дядько (ICTV) вище радив, тобто пиши свої маленьки програми так як пише книжка робити, далі дивись коди малесеньких та хітрих дос програмок інших людей (коди вибирай з коментарями будь-якої дрібниці, так буде легше), ну і... удачі ;)!

І ще :) (це стосується всіх хто залишав повідомлення вище цього) Ви всі люди класні, а от придурків тут вистачає, то ви мені скажіть до кого на них можна поскаржитись, щоб не діставали, а то з ними перегавкуватись не хочу, ну і не приємно коли мінуси заніщо ставлять :angry2: (звертаюсь до саме до Вас, тому що Ви розумні і свідомі люди :)) і ще може хто знає чому я не можу плюсики і мінусики ставити, а то хотів всім Вам по плюсику надбавити і не можу :).
  • 0

#33 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 08.12.2006 – 00:05

Перегляд дописуKaliunya (7.12.2006 23:55) писав:

І ще :cool1: (це стосується всіх хто залишав повідомлення вище цього) Ви всі люди класні, а от придурків тут вистачає, то ви мені скажіть до кого на них можна поскаржитись, щоб не діставали, а то з ними перегавкуватись не хочу, ну і не приємно коли мінуси заніщо ставлять :angry2: (звертаюсь до саме до Вас, тому що Ви розумні і свідомі люди :cool1:) і ще може хто знає чому я не можу плюсики і мінусики ставити, а то хотів всім Вам по плюсику надбавити і не можу ;).
Почитай уважно теми про репутацію: 1, 2
  • 0

#34 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 08.12.2006 – 00:07

Перегляд дописуKaliunya (7.12.2006 23:55) писав:

Goltara, дякую за те, що відгукнгувся добрим словом на мою писанину :cool1: поставив би тобі плюсик, але я не можу (я взагалі нікому тут ні плюси, ні мінюси ставити не можу).
Власне моя думка на рахунок того з чого починати така: Якщо почав с++ вчити - вчи, бо мені С++ подобається (до речі, шоста версії студі, на мою думку, найкраща, а новіші занадто тормозять ;) ). Паскалі тобі будуть нідочого, бо як вивчиш с++ то різні Паскалі по аналогії зрозумієш, да ще й с++ більше можливостей дає по відношенню до того ж Паскалю. Краще роби так, як тобі дядько (ICTV) вище радив, тобто пиши свої маленьки програми так як пише книжка робити, далі дивись коди малесеньких та хітрих дос програмок інших людей (коди вибирай з коментарями будь-якої дрібниці, так буде легше), ну і... удачі :)!

І ще :) (це стосується всіх хто залишав повідомлення вище цього) Ви всі люди класні, а от придурків тут вистачає, то ви мені скажіть до кого на них можна поскаржитись, щоб не діставали, а то з ними перегавкуватись не хочу, ну і не приємно коли мінуси заніщо ставлять :angry2: (звертаюсь до саме до Вас, тому що Ви розумні і свідомі люди :)) і ще може хто знає чому я не можу плюсики і мінусики ставити, а то хотів всім Вам по плюсику надбавити і не можу :).
вибачайте за оффтоп, але хотів відповісти:
на мінуси просто забий... вони тут нічого не вирішують... "таких" всюди вистачає, і без них жити було б нудно. а ти не можеш давати ні мінуси ні плюси через те, що не маєш достатньої кількості повідомлень, а саме 100. і надалі, якщо хочеш щось спитатись роби це у відповідній темі, а краще спочатку її почитай, тоді можливо й питання відпаде само собою.
а новачкам ми завжди раді, так шо почувайся як вдома :cool1:
  • 1

#35 Kaliunya

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень
  • Місто:Рівне

Відправлено 08.12.2006 – 00:11

MrGALL, Evol, дуже Вам вдячний:angry2:. (модери, простіть за оффтоп :'( )
  • 0

#36 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 08.12.2006 – 16:15

Цитата

Кусочок коду, що ви написали мені сподобався. От якби його поставити на виконання в потоці програми з приорітетом "real time" то взагалі було б прикольно smile.gif.
А нашому юному програмісту скажу наступне: спочатку буде туго зрозуміти чому саме те чи інше, і як воно заставляє машину працювати, а от як дійдеш до ООП, то взагалі думати будете, що воно тобі не потрібне, а от далі, коли начнеться програмування під конкретну ОС (ну ДОС я не рахую) да ще й MFC научитесь використовувати, то Вам програмування стане заняттям, яким цікаво займатися у вільний і не вільний час. smile.gif
+1
  • 0

#37 Руля ван Метал

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 434 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-франківська

Відправлено 08.12.2006 – 16:51

Ну що Goltara будем вчитися програмуванню разом? з тебе :cool1: за те що я привів тебе на цей форум! :cool1: (вибачаюся що не по темі :angry2: )

Повідомлення відредагував ruslanmetal: 08.12.2006 – 16:52

  • 0

#38 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 09.12.2006 – 21:14

Підкажіть як правильно зробити компіляцію в Віндовз для файла написаного на Сі
  • 0

#39 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 09.12.2006 – 23:39

Перегляд дописуGoltara (9.12.2006 21:14) писав:

Підкажіть як правильно зробити компіляцію в Віндовз для файла написаного на Сі
Постав собі якийсь компілятор. Можна простенький (Turbo C/C++) або щось типу MS Visual Studio чи Borland С++ Builder
  • 0

#40 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 10.12.2006 – 02:28

Перегляд дописуGoltara (9.12.2006 21:14) писав:

Підкажіть як правильно зробити компіляцію в Віндовз для файла написаного на Сі
а ще є Dev-C++
хороша тим, що малий об'єм.. ну і шо безплатна))
http://www.bloodshed.net/devcpp.html

Повідомлення відредагував Evol: 10.12.2006 – 02:29

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних