Перейти до вмісту

програмування


Повідомлень в темі: 63

#1 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.12.2006 – 22:47

  • 63
А чи можливо взагалі самостійно вивчити мову програмування?
Якщо знайдуться люди що скажуть "так", то підкажіть з чого почати? Де найти обучалки on-line?
А можливо хтось захоче сам навчити мене цьому.
Мене більш цікавить мова Java.Чим вона відрізняється від інших не знаю, тому що в програмуванні не тямлю зовсім. А от чув що ніби вона найкраща.

#2 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 05.12.2006 – 23:24

Перегляд дописуGoltara (5.12.2006 22:47) писав:

А чи можливо взагалі самостійно вивчити мову програмування?
Якщо знайдуться люди що скажуть "так", то підкажіть з чого почати? Де найти обучалки on-line?
А можливо хтось захоче сам навчити мене цьому.
Мене більш цікавить мова Java.Чим вона відрізняється від інших не знаю, тому що в програмуванні не тямлю зовсім. А от чув що ніби вона найкраща.
Якщо хочеш Джаву вивчати то почни з Сі, вивчиш основи мови.
Про найкращість - найкраша для чого? Єдина перевага - працює в багатьох ОС. Але недоліків купа.
До того ж вона тільки для прикладних програм підходить, наприклад для вебу на ній майже не пишуть (я веб програміст тому для мене це важливо :) )
  • 0

#3 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.12.2006 – 00:42

якщо взагалі не шариш починай з паскаля :) буде найлегше зрозуміти що й до чого. а вже потім і на сі зможеш перейти...
  • 0

#4 ZipСоване Дівчисько

    В сіданці - шило, в голові - запалення!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 601 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Qiev

Відправлено 06.12.2006 – 00:49

Перегляд дописуGoltara (5.12.2006 22:47) писав:

А чи можливо взагалі самостійно вивчити мову програмування?
Можна...
Всі мови вивчаються самостійно легше НІЖ...

  • 0

#5 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 06.12.2006 – 01:10

Перегляд дописуEvol (6.12.2006 00:42) писав:

якщо взагалі не шариш починай з паскаля :) буде найлегше зрозуміти що й до чого. а вже потім і на сі зможеш перейти...
Чувак, а все-таки, спочатку був бейсік от з нього і почнем :brovy:
  • 0

#6 wizard

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 182 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 06.12.2006 – 01:19

не правда, спочатку був асемблер. Я з нього і починав. І вже потім вчив паскаль, С++, зараз С# і VB, VBScript i Asp.net(хоч це і не мова :))
  • 0

#7 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 06.12.2006 – 08:42

Який паскаль, бейсік, асемблер? Зараз ці мови вже ніхто не використовує тому вчити їх не треба (Ви б ще фортран, алгол чи кобол порадили). :angry2:
А Джава (Сі++, С#, PHP) базується на Сі. Тому починати варто з Сі/Сі++

P.S. Якщо зразу почати вчити Сі++ то тоді тобі легше буде писати в об'єктному стилі, а не в процедурному, як в Сі.
  • 0

#8 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.12.2006 – 14:40

Перегляд дописуMrGALL (6.12.2006 08:42) писав:

Який паскаль, бейсік, асемблер? Зараз ці мови вже ніхто не використовує тому вчити їх не треба (Ви б ще фортран, алгол чи кобол порадили). :angry2:
А Джава (Сі++, С#, PHP) базується на Сі. Тому починати варто з Сі/Сі++

P.S. Якщо зразу почати вчити Сі++ то тоді тобі легше буде писати в об'єктному стилі, а не в процедурному, як в Сі.
яка різниця чи хтось шось на них програмує? (доречі таки програмує - Delphi наприклад) головне шо вони легко вчаться... а з сі загнутись можна спочатку...
  • 0

#9 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 06.12.2006 – 14:52

Перегляд дописуEvol (6.12.2006 14:40) писав:

яка різниця чи хтось шось на них програмує? (доречі таки програмує - Delphi наприклад) головне шо вони легко вчаться... а з сі загнутись можна спочатку...
Важко в навчанні - легко в бою (С)
Але Сі не така вже й важка (для мене навіть простіша, ніж Паскаль з його begin ... end і т.п.) :angry2:
До тогож витрачати час на вивчення мови, на якій потім не будеш писати, не дуже розумно. Навіть в навчальних цілях. А на Delphi вже мало хто пише і лише по інерції (бо вчили лише Паскаль і т.п.)
  • 0

#10 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 06.12.2006 – 15:16

За Сі/Сі++. Нащо хлопцю морочити голову, якщо з нього буде нормальний програміст, то він і сам потягне Сі без всяких там паскалів. А як ні, то хай шукає іншу спеціальність, бо програмувати може й буде, але доброго програмера з нього не буде.
P.S. Сам програміст.
  • 0

#11 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.12.2006 – 16:45

Дякую усім хто відгукнувся. Мені дуже важливо було почути думку програмерів. Думаю що я зрозумів
у якому напрямку мені рухатись, з чого починати. Давайте не будем закривати цієї теми. Можливо ще хтось висловить свою думку, дасть пораду, підкажить напрямок руху. Буду вдячний всім. Дописуйте,
радьте, підказуйте. Я тут кожен день.
  • 0

#12 black_voron

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 206 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ, Україна

Відправлено 07.12.2006 – 01:34

Якщо ти взагалі раніше ніколи не торкався программування то буде важко починати з будь-якої мови. Тут на початку головне зрозуміти як мислить машина, а точніше те, що як казав мій викладач: "комп"ютер - це найтупіше, що є на цій планеті".
  • 0

#13 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 07.12.2006 – 10:41

Перегляд дописуblack_voron (7.12.2006 01:34) писав:

Якщо ти взагалі раніше ніколи не торкався программування то буде важко починати з будь-якої мови. Тут на початку головне зрозуміти як мислить машина, а точніше те, що як казав мій викладач: "комп"ютер - це найтупіше, що є на цій планеті".
Машина сама по собі не тупа. Вона взагалі не думає. Вона лише "тупо" робить те, що скаже їй програміст.
І якщо програмер написав щось типу
while (true) { i++; }
то це його проблеми, а не машини :angry2:
  • 0

#14 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 07.12.2006 – 15:24

інколи від програмера не залежить. Принаймні на останньому (нашому) рівні. Бо пишеш прогу всерівно на чомусь, що створила людина. А це завжди як не з помилками, то з багами і недопрацюваннями. Тому ніби пишеш все добре, а воно раз і не воркає
  • 0

#15 KykyRyDZA

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 498 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 07.12.2006 – 15:30

можна навчитись самому

я так і навчився :angry2:

почав з перегляду коду простих програм (з дескрипшинами всередині)
ну і логічно одне за іншим розуміти починав
потім одну свою сам склав невеличку.
Тоді купив сбі книжку по С++ - читав і паралельно програми, що в кінці кожного розділу в завданнях були складав.
в кінці книжки
я вже непогано оперував і міг легко непогану прогу написати - все, що треба було - це ідея :cool1:

ну правда вже з рік не бавлюсь тим взагалі - це н моя кредо - моє політика :cool1:
  • 0

#16 Dema V

    404

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1365 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 07.12.2006 – 16:34

Дайте якусь ссилочку де можна навчитись хоча б основам С++ .
  • 0

#17 Руля ван Метал

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 434 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-франківська

Відправлено 07.12.2006 – 17:20

Перегляд дописуDema V (7.12.2006 17:34) писав:

Дайте якусь ссилочку де можна навчитись хоча б основам С++ .
підтримую :angry2:
  • 0

#18 Kaliunya

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень
  • Місто:Рівне

Відправлено 07.12.2006 – 17:31

Перегляд дописуMrGALL (7.12.2006 10:41) писав:

Машина сама по собі не тупа. Вона взагалі не думає. Вона лише "тупо" робить те, що скаже їй програміст.
І якщо програмер написав щось типу
while (true) { i++; }
то це його проблеми, а не машини :angry2:
Кусочок коду, що ви написали мені сподобався. От якби його поставити на виконання в потоці програми з приорітетом "real time" то взагалі було б прикольно :cool1:.
А нашому юному програмісту скажу наступне: спочатку буде туго зрозуміти чому саме те чи інше, і як воно заставляє машину працювати, а от як дійдеш до ООП, то взагалі думати будете, що воно тобі не потрібне, а от далі, коли начнеться програмування під конкретну ОС (ну ДОС я не рахую) да ще й MFC научитесь використовувати, то Вам програмування стане заняттям, яким цікаво займатися у вільний і не вільний час. :cool1:
  • 0

#19 Lady Of The Flowers

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 952 повідомлень

Відправлено 07.12.2006 – 17:32

Перегляд дописуDema V (7.12.2006 16:34) писав:

Дайте якусь ссилочку де можна навчитись хоча б основам С++ .

Перегляд дописуruslanmetal (7.12.2006 17:20) писав:

підтримую :angry2:
диуно. я не програміст, но навіть я вмію так і так
  • 0

#20 Kaliunya

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень
  • Місто:Рівне

Відправлено 07.12.2006 – 17:35

Перегляд дописуParsokon (7.12.2006 17:32) писав:

диуно. я не програміст, но навіть я вмію так і так
Респект :angry2:
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua