Перейти до вмісту

Конфігурація нового компа


Повідомлень в темі: 39

#1 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 03.12.2012 – 15:09

  • 31
Вирішив взяти собі новий комп, ось такогї конфігурації

Материнка AsRock 970 PRO3 http://deshevshe.net...k_970_pro3.html
Проц AMD Athlon II X4 640 (4 ядра но 3.0Ггц) http://deshevshe.net...640wfk42gm.html
Відяха Radeon HD7850 2GB 256bit http://deshevshe.net...50_2gbd5dh.html
8 гб оператви

1) Що скажете, проізводітельность всіх деталей в балансі, не має вузьких мість?
2) Що скажете про деталі, вибрані нормально, чи можна за ці ж гроші взяти щось краще?
3) заведеться це на моєму старому БЖ, чи прийдеться новий брати? http://www.coolermas...product_id=3738

#2 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 04.12.2012 – 08:03

Дякую всім за поради
  • 2

#3 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4665 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 04.12.2012 – 18:00

Через два роки він стане дешевшим в два рази і будеш називати його хлам.
  • 1

#4 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 04.12.2012 – 18:28

 Mr.Ripley (04.12.2012 – 18:00) писав:

Через два роки він стане дешевшим в два рази і будеш називати його хлам.
Яку тоді конфігурацію доцільно брати?
  • 0

#5 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.12.2012 – 22:29

 xTANATOSx (03.12.2012 – 15:09) писав:

Вирішив взяти собі новий комп, ось такогї конфігурації

Материнка AsRock 970 PRO3 http://deshevshe.net...k_970_pro3.html
Проц AMD Athlon II X4 640 (4 ядра но 3.0Ггц) http://deshevshe.net...640wfk42gm.html
Відяха Radeon HD7850 2GB 256bit http://deshevshe.net...50_2gbd5dh.html
8 гб оператви

1) Що скажете, проізводітельность всіх деталей в балансі, не має вузьких мість?
2) Що скажете про деталі, вибрані нормально, чи можна за ці ж гроші взяти щось краще?
3) заведеться це на моєму старому БЖ, чи прийдеться новий брати? http://www.coolermas...product_id=3738
Нащо тобі 8гб оперативи? Ти БД підтримувати будеш чи муз-фс ставити? Краще купи 4, але швидкої. БЖ витримає. Не певен що проц нагрузить відеокарту, хіба якщо гнати на множниках. Слід подумати про швидкодію жорсткого диску, тому включи ССД чи рейд у свою схему.

Повідомлення відредагував Pavlo_Taiko: 17.12.2012 – 22:29

  • 0

#6 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 18.12.2012 – 08:44

 Pavlo_Taiko (17.12.2012 – 22:29) писав:

Нащо тобі 8гб оперативи?
Матлаб, 3ДМакс.
А щодо проца, то так, він слабенький, я пообирав і на цьому зупинився
AMD Phenom II X4 965 BE(3.4GHz, 2+6MB, 140W, Deneb, 45nm, АM3)
  • 0

#7 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6463 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 18.12.2012 – 13:36

такі проци в продажі були 2 роки тому. невже нічого не змінилося за такий час?
  • 1

#8 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 07.01.2013 – 10:58

Ось фінальна конфігурація, що я обрав

Відяха Radeon HD7850 2GB 256bit http://deshevshe.net...50_2gbd5dh.html
Материнская плата Asus M5A97 R2.0 http://hard.rozetka....7_r2_0/p228527/
Процессор AMD FX-6300 3.5GHz http://hard.rozetka....mhkbox/p249485/
8 гб оператви

Тепер фінальне питання, хто шаре в блоках живлення? Для цеї материнки треба

Коннектор питания 1 x 24-контактный EATX
1 x 8-контактный ATX 12 В
У мене БП такий http://coolermaster....product_id=3738
Гляньте чи підійде.

Повідомлення відредагував xTANATOSx: 07.01.2013 – 10:58

  • 0

#9 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 07.01.2013 – 13:12

 xTANATOSx (07.01.2013 – 10:58) писав:

Ось фінальна конфігурація, що я обрав

Відяха Radeon HD7850 2GB 256bit http://deshevshe.net...50_2gbd5dh.html
Материнская плата Asus M5A97 R2.0 http://hard.rozetka....7_r2_0/p228527/
Процессор AMD FX-6300 3.5GHz http://hard.rozetka....mhkbox/p249485/
8 гб оператви

Тепер фінальне питання, хто шаре в блоках живлення? Для цеї материнки треба

Коннектор питания 1 x 24-контактный EATX
1 x 8-контактный ATX 12 В
У мене БП такий http://coolermaster....product_id=3738
Гляньте чи підійде.
Глянули. Як мінімум, ватт на 200, БЖ має бути потужнішим. А якщо виробник твого БЖ, Азія, (окрім Японії) то і на всі 400.
Прцювати то він буде. Питання, як і скільки.

Повідомлення відредагував Безбожник: 07.01.2013 – 13:14

  • 0

#10 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 07.01.2013 – 13:18

 Безбожник (07.01.2013 – 13:12) писав:

Глянули. Як мінімум, ватт на 200, БЖ має бути потужнішим. А якщо виробник твого БЖ, Азія, (окрім Японії) то і на всі 400.
Прцювати то він буде. Питання, як і скільки.
Безбожник я дуже радий був вислухати твою експертну оцінку про потужнусті мого БЖ, але мені було б цікавіше дізнатися про разйоми, а саме чи підходять вони до цієї материнки
  • 0

#11 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 07.01.2013 – 14:25

 xTANATOSx (07.01.2013 – 13:18) писав:

Безбожник я дуже радий був вислухати твою експертну оцінку про потужнусті мого БЖ, але мені було б цікавіше дізнатися про разйоми, а саме чи підходять вони до цієї материнки
Дивне питання. Це навіть не повинно обговорюватись. Єссно, що підходить. Незважаючи на те що у тебе на материнці 24 контакти а на БЖ 20 плюс чотири. Ці БЖ легко підключити (без переробки і без якихось перехідників) як до материнки на 24 так і до материнки на 20 контактів. На 24 контактному розємі, в цьому випадку, просто залишаються вільними чотири контакти котрі, всього навсього, запаралелені з відповідними контактами перших двадцяти. Це зроблено для того, щоби контакти не надто перегрівались при умові що материнка гребе велику нагрузку. Виходячи і з цього теж, я і вказав тобі що бажанно збільшити потужність БЖ....втім, в такому випадку ти можеш брати його з готовим 24 контактним. Ну і ще, твій БЖ легко переробити під один 24 контакнтний розєм...це легко. якщо вмієш, єссно. Однак я не бачу в цьому потреби в даному випадку.

ПС. Гм...ось http://www.thg.ru/ho...itaniya-08.html знайшов персонально для тебе. Тут пояснюється толково і, водночас, просто, для користувача будь якого рівня.

Повідомлення відредагував Безбожник: 07.01.2013 – 14:27

  • 0

#12 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 07.01.2013 – 22:46

Дякую, це якраз те що я хотів дізнатися.
Спочатку попробую всю цю каламагу завести на своєм старому БЖ, якщо не запрацює, кюплю новий.
P.S.Я на 99% впевнений, що і на старому запаше, він у мене класний.

Цитата

Но у всех импульсных БП есть одна особенность - они не могут работать без нагрузки. Поэтому у вас должна быть материнская плата и жёсткий диск, которые потребляют ток и, таким образом, обеспечивают работу блока питания. Если просто подключить БП без нагрузки и каким-то хитрым образом заставить работать, он сгорит или отключится при наличии цепи защиты

Капетс, чому я це раніше не прочитав? Я таку тему раз продєлував, замкнув проволочкою два спеціальних контакта на 20+4 розємі і з БЖ невелечкий димок пішов, пощастило, що він одразу відключився.
  • 0

#13 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 08.01.2013 – 02:05

 xTANATOSx (07.01.2013 – 22:46) писав:

Дякую, це якраз те що я хотів дізнатися.
Спочатку попробую всю цю каламагу завести на своєм старому БЖ, якщо не запрацює, кюплю новий.
Зробиш все правильно, працюватиме. Нічого складного там немає, потребує тільки уваги.

Цитата

Но у всех импульсных БП есть одна особенность - они не могут работать без нагрузки. Поэтому у вас должна быть материнская плата и жёсткий диск, которые потребляют ток и, таким образом, обеспечивают работу блока питания. Если просто подключить БП без нагрузки и каким-то хитрым образом заставить работать, он сгорит или отключится при наличии цепи защиты
Я розумію що це не твоя цитата а чиясь, однак вона дурновата.
По перше, будь який імпульсник не те що не може працювати без нагрузки, (це неправильне визначення), він просто не запуститься без нагрузки. От і все. Незалежно що це за імпульсний БЖ, чи то для ПК, чи для тєліка, чи для відеомагнітофона, наприклад. Далі, там ще є одня дурня ; "

Цитата

если подключить без нагрузки и хитрим способом заставить работать"
це взагалі капєц, який дурень це сказав ? Що значить хитрим способом і якого диявола він при цьому має згоріти. Якщо імпульсник має кільки вихідних напруг, то достатньо правильно нагрузити бодай один вихідний ланцюг, і він буде працювати. Якщо для нагрузки немає відповідних деталей (наприклад потужний керамічний резистор) то можна обійтись...наприклад, у вас телевізор навіть старого покоління срср 3 усцт. В ньому імпульсник має виходи 12в, 24в 130 в. Відключаємо його повністю від телевізора, кладемо на стіл, підпаюємо звичайну лампу 220в до ланцюга 130в одним кінцем дроту, і до шини "корпус" іншим кінцем. Включаємо в мережу. Якщо він справний то буде прекрасно працювати, лампа засвітиться в половину накалу, при цьому, на всіх вихідних ланцюгах зявиться відповідна напруга і її можна заміряти. Єсстно, що та ж лампа, як нагрузка, має відповідати потужності БЖ бодай приблизно. Оце і є те що автор цитати назвав "хитрим способом"....але нічого з БЖ при цьому не трапиться. Цікаво, а що ще мається на увазі під "хитрим способом" ? Включить його чкось неправильно ?....так він же хрен запуститься в гіршому випадку почне горіти не запустившись. Будь який БЖ імпульсник можна запустить окремо від виробу (відключивши від виробу як у ПК чи деякиї ТВ, або відключивши виходи відповідними перемичками як це буває у забугорних ТВ чи відеоапаратах) Так їх і ремонтують, до речі, відключивши від основного виробу і нагрузивши відповідними ремонтними приладами. При цьому, ви вбиваєте двох зайців, по перше, ремонтується БЖ з повним відключенням і зникає необхідність підозри що собака зарита у самому виробі поза БЖ. По друге, в разі "викиду" завищеної напруги по якійсь вихідній ланці, у вас, в гіршому випадку полетить сама нагрузка а не цілий ланцюг у самому виробі, наприклад ланцюг материнки. Як висновок. Коли є підозра що полетів БЖ вашого ПК, ремонтувати його слід відключеним від материнки, з підключеною нагрузкою, після ремонту необхідно заміряти відповідність режиму усіх вихідних напруг, з підключеною нагрузкою, єссно, і тільки після цього, підключати до материнки. Єссно, що мають місце конкретні особливості конкретного БЖ, це дуже велика тема, є дуже складні схеми з складними схемами захисту, як по напрузі так і по току, однак та особливість що всі вони, і складніші і простіші, піддаються включенню через нагрузку з відключенням від основного виробу, є загальною для них. Ну це все так...коротко.

Повідомлення відредагував Безбожник: 08.01.2013 – 02:06

  • 0

#14 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 08.01.2013 – 02:23

Мені також один умнік казав, що не можна вмикати БЖ імпульсний без навантаження. Що типу старі колись одразу горіли. Але ера старих, мабуть років 40 як минула. БЖ наших ноутів на 19, 16 Вольт же не горять. У мене на постой в розетку включений, я тільки тягаю ноут то на ліжко, то назад на стіл - заряджатися :)
  • 0

#15 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 18.01.2013 – 14:31

Мені привезли всі комплектуючі, зараз буду збирати.
Побачим запаше, чи не запаше
  • 0

#16 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 19.01.2013 – 00:57

Поки що працює, завтра запущу якись стрес-тест щоб остаточно все перевірити
  • 0

#17 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 27.01.2013 – 16:06

Безбожник ти виявився правий, він прошов всі тести, знімаю перед тобою шляпу.

Зображення
  • 0

#18 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 27.01.2013 – 16:43

 xTANATOSx (03.12.2012 – 15:09) писав:

Материнка AsRock 970 PRO3 http://deshevshe.net...k_970_pro3.html
Проц AMD Athlon II X4 640 (4 ядра но 3.0Ггц) http://deshevshe.net...640wfk42gm.html
Відяха Radeon HD7850 2GB 256bit http://deshevshe.net...50_2gbd5dh.html
AMD апріорно гірше Intel та NVIDIA. Можу навіть припустити що мій мобільний процесор Intel з чотирма ядрами зробить його.
UPD:
Бали синтетичного тесту від http://www.cpubenchmark.net

Цитата

В AMD притянують увагу тільки топові десктопні проци, при однаковій потужності вони дешевші за Інтел. Таких аж два з усього модельного ряду AMD FX-8320, AMD FX-8350.
UPD2:
Фінальна конфігурація звічно краще -- 6,589.
Може хтось засудить що я міряю продуктивність "папугами". Але якщо міряти по юзабіліті, по відчуттям від використання, то AMD щк більше відстане :)

Повідомлення відредагував FT232BM: 27.01.2013 – 17:13

  • 0

#19 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 27.01.2013 – 18:11

Виходячи з мого бюджету АМД виходило краже брати. Але тут більше зіграв суб’єктивний фактор, АМД цікавіший, там більше функцій з якими можна погратись, більший потенціал для розгону, а я щей многопоточним програмуванням займаюсь, а тут аж 6 ядер і куча кеша. Аналогічна ситуація з радеон і енвідеа, якщо ще б CUDA на моїй відюшці пахала, ціни їй не було.

Я не спорю, якщо я обирав би комп комусь, а не собі, то взяв Інтел + енвідіа.

Повідомлення відредагував xTANATOSx: 27.01.2013 – 18:13

  • 0

#20 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 27.01.2013 – 18:37

 xTANATOSx (27.01.2013 – 18:11) писав:

Виходячи з мого бюджету АМД виходило краже брати. Але тут більше зіграв суб’єктивний фактор, АМД цікавіший, там більше функцій з якими можна погратись, більший потенціал для розгону, а я щей многопоточним програмуванням займаюсь, а тут аж 6 ядер і куча кеша. Аналогічна ситуація з радеон і енвідеа, якщо ще б CUDA на моїй відюшці пахала, ціни їй не було.

Я не спорю, якщо я обирав би комп комусь, а не собі, то взяв Інтел + енвідіа.
Цікавишся багатапоточним програмуванням? Так OpenCL же! Під AMD працює добре. Перевіряв на E-350. На Radeon теж має бути. Взагалі класна штука розглядає відяху і проц через одну й туж програмну модель.

Повідомлення відредагував FT232BM: 27.01.2013 – 18:53

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua