Перейти до вмісту

Прошу поради щодо системного блока ПК

ПК системний блок комп ком

Повідомлень в темі: 33

#1 Нічна птаха

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 56 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 23.11.2012 – 23:40

  • 37
Прошу поради у людей що мають справу з "залізом" ПК:

Ситуація наступна:

Системному блоку 6 років.
Останній рік він став ну дуже повільно працювати.
Я мені трохи це почало вже набридати, крім того, боюся втратити важливі документи на свому компі (раптом у один "прекрасний день" більше не увімкнеться?...) І я не знаю взагалі чи таке лихо може статися.

Місяців 10 тому перезавантажували віндовс. Комп після того почав працювати швидше. Але потім за місяць-два стало все так само повільно. Навіть ще більш повільно.

Знаю, що гальмує роботу дуже антивірус. В мене стоїть антивірус Касперського. І дійсно, коли база оновлюється - в цей час взагалі гальмово працює комп...

Тепер я в рохмудах, - що робити: чи пошукати майстра щоб подивився, можливо щось треба змінити з деталей чи вінду переустановити? Чи легше купити новий системний блок і не паритись, оскільки майстер може обійтися навіть дорожче.

Характеристики : Віндовс ХР., Системний блок Neo's balance процесор Celeron D336 EM64T (774 p. 2,8 GHz), BOX, Пам'ять DIMM DOR 512 Mb PC 3200

#2 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 00:12

Цитата

Місяців 10 тому перезавантажували віндовс. Комп після того почав працювати швидше. Але потім за місяць-два стало все так само повільно.
Ахаха, оце реальна жесть, перезавантажувати комп раз в рік

А якщо по темі, то у тебе оперативної пам’яті маловато, скоріш за все, це узке место.
Скільки ти плануєш витратити на новий системний блок?
  • -2

#3 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2176 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2012 – 00:22

Перегляд дописуНічна птаха (23.11.2012 – 23:40) писав:

Характеристики : Віндовс ХР., Системний блок Neo's balance процесор Celeron D336 EM64T (774 p. 2,8 GHz), BOX, Пам'ять DIMM DOR 512 Mb PC 3200
Можна докинути ще хоча б півтори гігабайта оперативної пам'яті, переставити ОС(чув що Windows 8 дуже шустро бігає навіть на слабких машинах). І не використовувати так званий антивірус Касперського. Краще поставте собі 5-й NOD.

Цитата

Тепер я в роздумах, - що робити: чи пошукати майстра щоб подивився, можливо щось треба змінити з деталей чи вінду переустановити? Чи легше купити новий системний блок і не паритись, оскільки майстер може обійтися навіть дорожче.
Навряд чи "майстер" обійдеться дорожче ніж купівля нового комп'ютера. Крім того завжди знайдеться якийсь знайомий, який хоч трохи розбирається у електронно-обчислювальній техніці, і зможе допомогти. Та я б радив задуматись про купівлю нового комп'ютера, бо ваш теперішній вже давно застарів, а крім нарощування оперативної пам'яті з ним мало що можна зробити.
  • 1

#4 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 00:53

Термопасту давно міняли, яка температура процессора? Запилений комп'ютер? Файл підкачки на тому ж фізичному диску? Візуальні еффекти включені? Дефрагментація проводилась?
Якщо відповіси на ці питання - зможу щось порадити.
  • 0

#5 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1498 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 24.11.2012 – 01:29

Перегляд дописуxTANATOSx (24.11.2012 – 00:12) писав:

Ахаха, оце реальна жесть, перезавантажувати комп раз в рік

А якщо по темі, то у тебе оперативної пам’яті маловато, скоріш за все, це узке место.
Скільки ти плануєш витратити на новий системний блок?
А що тут такого? Це навпаки правильно. Система працює шивдше, ніж коли кожного дня загружатися. Це видно неозброєним оком. Наприклад запусти браузер після завантаження і коли вже давно не перезаванатжувався. Я взагалі перезавантажувався тільки коли свєт вимикали. Навіть ноут в жд. режимі так довго як це тіке можливо (довбані оновлення псують гармонію).
Та скоріше за все, людина мала на увазі, що вони Віндовс переставили.

Перегляд дописуNameless One (24.11.2012 – 00:22) писав:

Можна докинути ще хоча б півтори гігабайта оперативної пам'яті, переставити ОС(чув що Windows 8 дуже шустро бігає навіть на слабких машинах). І не використовувати так званий антивірус Касперського. Краще поставте собі 5-й NOD.
А краще взагалі не ставити так звані антивіруси. Або хоча б вимикати їх, і лише кілька раз у скікесь багато часу перевіряти. Мені чомусь здається, що наша птаха не ходить по сайтах з сіськами, такшо їй нафік не треба той антивірус. Кажу з власного досвіду я 4.5 років просидів на компі без антивірусів і все слава Богу нормально.
Такшо вимкнути той антивірус к єдрєні фєні.

Перегляд дописуPavlo_Taiko (24.11.2012 – 00:53) писав:

Термопасту давно міняли, яка температура процессора? Запилений комп'ютер? Файл підкачки на тому ж фізичному диску? Візуальні еффекти включені? Дефрагментація проводилась?
Якщо відповіси на ці питання - зможу щось порадити.
Ну і про пиляку. Я трусюсь над цією пилякою, шоб же ж не забилось шоб не перегрівалось. Але після чищення вивлялось, шо температура залишалась незмінною. І малою. Радіатор справді трохи поростає пилякою, але на охолодження це помітно не впливало. Ну це у мене так. Я не знаю, хібащо якщо перед компом коври вибивати.)
  • 0

#6 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2012 – 09:44

Перегляд дописуНічна птаха (23.11.2012 – 23:40) писав:

Прошу поради у людей що мають справу з "залізом" ПК:

Ситуація наступна:

Системному блоку 6 років.
Останній рік він став ну дуже повільно працювати....
Була у мене колись така ситуація, навіть на потужних комп'ютерах, розкажу як я виправив. Отож читаємо по порядку, якщо у вас цього немає, то читаємо далі.

За порадою друга відкрив програму CCleaner (про себе я цю назву переклав як прибиральник диска С).
Якщо її немає, то її можна завантажити тут.

Встановити (завантажити) її легко, завантаживши файл із інтернету, відкриваємо її як звичайний файл. При встановленні програми можна вибрати і українську мову. Не знаю, як вона встановлюється на інших оперативних системах, але на віндовсі нормально працює.

Тепер, коли встановили програму, відкриваємо її. Бачимо ось таке вікно.
Зображення

Тепер закриваємо усі браузири, тобто ті самі програмки, якими інтернет переглядаємо. Тепер, коли CCleaner відкритий і ми бачимо вікно, як на малюнку, натискаємо кнопку "Аналіз". Чекаємо, коли зробиться аналіз. Вгорі у вільному полі праворуч з'явиться напис, скільки є зайвої інформації, яку можна видалити. Я переконаний, що ця кількість буде великою.

Тепер можна натиснути кнопку "Запустити очищення". Комп'ютер зітре зайву інформацію, тимчасові файли, що обтяжує комп'ютер.
Тепер можна сміливо закрити CCleaner і комп'ютер повинен працювати уже набагато швидше.

Недоліком її є те, що якщо на сайти зайшли під логіном і паролем, вони уже будуть закриті, хоча не завжди, це залежить ще від самих сайтів. Так само і скайп не треба знову відкривати з логіном і паролем.
Ще одним недоліком є те, що програма почистить кошик сама, а ці файли уже не повернеш. Очищення кошика можна відключаити, забравши пташку у відповідному меню праворуч, там де пише "Очистити смітник".
Крім того, можна і вибрати або забрати усе, що саме потрібно очистити.

Удачі!

PS Щодо часу очищення комп'ютера від зайвої інформації цією програмою. У мене воно займає не більше однієї хвилини, а частіше й невеликої миті. Ваш комп'ютер уже набагато старіший, але то буде не займати не більше 3 ну накрайняк 5 хвилин. Тобто не довго. Хоча 5 хв. для цього це дуууууже забагато.

Повідомлення відредагував Друг Бобер: 24.11.2012 – 09:46

  • 2

#7 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 24.11.2012 – 12:05

Послухай що тобі скаже старий Безбожник котрий користується, як правило, зібраними і налаштованими компютерами, власноруч....гм...він у мене, здається, сьомий, вже. Щоправда, є ще розкішна "Тошиба", ноутбук, але я його не люблю і користуюсь тіко коли десь їду, на море, наприклад. Так от. Багато з тих порад що тобі дали вже тут, є корисними однак вони, зважаючи на твої "знання" ПК мало що дадуть. Наприклад збільшення оперативної памяті дещо прискорить...зміна відеокарти, теж...от тільки де її новеньку тобі взяти на такий старий компютер ?...брати БУ ?...немає гарантії що вона швидко не загнеться...як нема гарантії що вона вже без дефектів в роботі ну і так далі тут багато чого можна сказати. Ставити нову і потужнішу ?...ну диу вона "гребтиме" більше...блок живлення теж, треба міняти...ну і т.д. Так от я тобі раджу жити за рахунок власного розуму а не чужого, себто, не лінуватись а вчитись. Питання не стоїть щоби вивчити геть усе про ПК. Питання стоїть вивчити, як мінімум, (і напрактикуватись єсстно) як його лікувати. А ще краще, зважаючи що твій комп старенький і, наскільки я зрозумів, лишніх коштів немає то....хіба що?... флешки чи переносні диски хтось в магазинах відмінив ? Ти можеш чарівно перенести туди оті потрібні програми про які піклуєшся і зробити форматування свого жорсткого диску. От тоді (і тільки тоді) твій старенький компютер "побіжить". Звісно ж з можливою для його старенькою компоновки швидкістю. І це, для тебе, найкращий варіант, вже повір мені на слові. Навчитись робити форматування з під БІОС зовсім неважко і ніяких особливих знань для цього не потрібно. Головне не лінуватись. А от ті програми що зарезервуєш на переносному чи флешці, потрібно таки перед установкою ретельно перевірити. Обовязково різноплановими програмками захисту. Це може бути і нод,і каспер, і доктор веб...фраєволи, ну і т.д. Ти можеш це зробити і у майстерні віднісши туди резервний накопичувач...і у знайомих на їх ПК, варіанти є. Якщо ти не можеш купити поки що новий ПК. Виходити з положення за рахунок установки більш сучасних програм на твій ПК я не раджу. Ти ж цим діянням не вирішуєш проблеми, адже компютер у тебе вже хворий на віруси...їх там чортзна скіко і установка такий програм нічого не допоможе. Навіть навпаки, проблема може ускладнитись. Наприклад, якщо ти встановиш більш сучасний варіант "вінди" замість своєї ХР, то не факт що старий компютер з старим обладнанням "осилить" її, адже більшість сучасних програм розраховані і на більш сучасні ПК, а старий навпаки, почне ще більше гальмувати. Розумієш про що я ? Таким чином...тут можна ще багато чого говорити про твій старенький ПК, я все ж таки раджу тобі зарезервувати потрібні програми, раз, зробити форматування, два, встановти віндовс, три, ретельно перевірити зарезервовані програми, чотири,...і все. А в дальнійшому. зважаючи на старість твого ПК і до покупки новогоЮ, саме так і виходити з положення якщо він починає гальмувати. Ну і, ще одна порада єсстно...один з накращих "антивірусів", це, не лазить по "стрьомних" сайтах.
  • 1

#8 Нічна птаха

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 56 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 16:34

Перегляд дописуxTANATOSx (24.11.2012 – 00:12) писав:

А якщо по темі, то у тебе оперативної пам’яті маловато, скоріш за все, це узке место.
Скільки ти плануєш витратити на новий системний блок?

Так, дійсно її малувато. Скільки витратити - не хочу найгірший і нехочу ігровий, з наворотами. Щось середнє по цінам на системні блоки...

Перегляд дописуNameless One (24.11.2012 – 00:22) писав:

Можна докинути ще хоча б півтори гігабайта оперативної пам'яті, переставити ОС(чув що Windows 8 дуже шустро бігає навіть на слабких машинах). І не використовувати так званий антивірус Касперського. Краще поставте собі 5-й NOD.


Навряд чи "майстер" обійдеться дорожче ніж купівля нового комп'ютера. Крім того завжди знайдеться якийсь знайомий, який хоч трохи розбирається у електронно-обчислювальній техніці, і зможе допомогти. Та я б радив задуматись про купівлю нового комп'ютера, бо ваш теперішній вже давно застарів, а крім нарощування оперативної пам'яті з ним мало що можна зробити.

Тобто навіть якщо системний блок трохи поремонтувати - всеодно в недалекій перспективі варто купувати новий?... так тому я і думаю, чи не варто відразу купити новий і не витрачатися на цей...?...

Перегляд дописуPavlo_Taiko (24.11.2012 – 00:53) писав:

Термопасту давно міняли, яка температура процессора? Запилений комп'ютер? Файл підкачки на тому ж фізичному диску? Візуальні еффекти включені? Дефрагментація проводилась?
Якщо відповіси на ці питання - зможу щось порадити.
Термопасту не міняли ніколи, температури я не знаю, чесно кажучи. Я не спец по залізу... Комп, зовні (решітка з боків блоку) - трохи запилений. Думаю в середині він запилений більше. Візуальні ефекти - не знаю...я юзер тому.. тому незнаю. Дефрагментація - так, проводилася. Я її роблю час від часу. (2 3 ращи на рік десь в середньому..).
  • 0

#9 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 16:35

Перегляд дописуНічна птаха (24.11.2012 – 16:30) писав:

Тобто навіть якщо системний блок трохи поремонтувати - всеодно в недалекій перспективі варто купувати новий?... так тому я і думаю, чи не варто відразу купити новий і не витрачатися на цей...?...
Якщо є гроші, то купити новий ідеальний варіант.
Напиши на скільки ват у тебе блок живлення, який вінчестер і відеокарта, можливо якісь з цих деталей змінювати не прийдеться.(хоча наврядче)
  • 0

#10 Нічна птаха

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 56 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 16:47

Перегляд дописуДруг Бобер (24.11.2012 – 09:44) писав:

Була у мене колись така ситуація, навіть на потужних комп'ютерах, розкажу як я виправив. Отож читаємо по порядку, якщо у вас цього немає, то читаємо далі.

За порадою друга відкрив програму CCleaner (про себе я цю назву переклав як прибиральник диска С).
Якщо її немає, то її можна завантажити тут.


О, дуже дякую! :* Я знайома з CCleaner- ом. Колись на ноуті його встановлювала. І коли проводила очистку за допомогою його, дійсно на якийсь час все працювало швидше. Але на цьому ПК, я не встановлювала його. Хоч колись думала про це.
  • 0

#11 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 17:05

А ідеальний варіант, попроси якогось свого толкового знайомого, щоб підібрав тобі конфігурацію.
Навскидку це буде так
Блок живлення -- 300грн
Материнська карта з встроєною графікою --350 грн
процесор -- 350 грн
оперативка (4гб) -- 150 грн
Вінчестер -- це дорога штука новий коштує гривень 500, але може і твій старий підійти
-----------------------------------------------------
Ітого мінімум 1150 (без вінта)
З вінтом (1650)
З вінтом плюс відеокартою (десь 2100)

Звичайно, можна і меньше, можна і більше витратити, це я привів затрати на середній робочий компютер
  • 0

#12 Нічна птаха

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 56 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 17:31

Цитата

флешки чи переносні диски хтось в магазинах відмінив ? Ти можеш чарівно перенести туди оті потрібні програми про які піклуєшся і зробити форматування свого жорсткого диску. От тоді (і тільки тоді) твій старенький компютер "побіжить"
На флешках все що потрібно є. ) Я цим користуюся.

Дякую за поради! Я постійно сама впевнююся що треба розбиратися у всьому чим користуєшся. Буду старатися.

Перегляд дописуxTANATOSx (24.11.2012 – 17:05) писав:

А ідеальний варіант, попроси якогось свого толкового знайомого, щоб підібрав тобі конфігурацію. Навскидку це буде так Блок живлення -- 300грн Материнська карта з встроєною графікою --350 грн процесор -- 350 грн оперативка (4гб) -- 150 грн Вінчестер -- це дорога штука новий коштує гривень 500, але може і твій старий підійти ----------------------------------------------------- Ітого мінімум 1150 (без вінта) З вінтом (1650) З вінтом плюс відеокартою (десь 2100) Звичайно, можна і меньше, можна і більше витратити, це я привів затрати на середній робочий компютер

Хе.. + кошти на роботу....)) Толкових саме знайомих немає в цій сфері, нажаль.
  • 0

#13 Нічна птаха

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 56 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 18:28

Ок, я зрозуміла, що краще все ж зосередитися на купівлі нового сист. блоку.


ПОдивилася інформацію деяку, на що звертати увагу, під які потреби собі шукати... так що дякую всім хто відгукнувася в цій темі.))

Повідомлення відредагував Нічна птаха: 24.11.2012 – 18:28

  • 0

#14 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 18:46

По поводу процесора, то тут більше залежить від особистих вподобань, мені подобається фірма AMD.
Оперативка бери 4гб оперативної пам’яті DD3 (або більше), нівякому разі не меньше!
Материнська плата обирається в залежності від процесора, якщо береш AMD, то вона має бути з сокетом AMD3, або AMD3+. Якщо intel, то з сокетом що підходить під процесор
жорсткі диски -- якщо купуєш новий, то від 500 гб, меньше сенсу брати немає.
Блок живлення, оберається в залежності від всіх інших компонентів, наприклад мощності 450W має вистачити з головою.
Відеокарта -- це найдорожча частина, обарати треба в залежності від задач що буде виконувати комп і від розміру екрана (якщо екран великий, то встроєне відеокарта в материнку може не потянути і потрібно буде купляти дискретну)

Можеш тут поклацати, подивитися що як виглядає і скільки коштує
http://deshevshe.net.ua/hardware.html

Повідомлення відредагував xTANATOSx: 24.11.2012 – 18:44

  • -2

#15 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2176 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2012 – 19:41

Цитата

По поводу процесора, то тут більше залежить від особистих вподобань, мені подобається фірма AMD.
Я б все-таки радив брати процесор фірми Intel, приміром якийсь i-3 останнього покоління. Він коштуватиме близько тисячі.

Цитата

Оперативка бери 4гб оперативної пам’яті DD3 (або більше), нівякому разі не меньше!
При цьому потрібно не забути поставити 64-розрядну операційну систему.

Цитата

жорсткі диски -- якщо купуєш новий, то від 500 гб, меньше сенсу брати немає.
Якщо дозволяють кошти, я б дуже радив придбати невеликий SSD диск, і на нього ставити операційну систему. Швидкодія збільшується в рази.

Цитата

Відеокарта -- це найдорожча частина, обарати треба в залежності від задач що буде виконувати комп і від розміру екрана (якщо екран великий, то встроєне відеокарта в материнку може не потянути і потрібно буде купляти дискретну)
Зображення

Відеокарті по-барабану який у тебе монітор. А формат FullHD, я думаю, підтримують усі інтегровані відеокарти в нових материнських платах. Крім того останні лінійки процесорів Intel мають вже вбудоване графічне ядро. Його потужності цілком вистачить для звичайних задач і перегляду фільмів.


Цитата

Хе.. + кошти на роботу....)) Толкових саме знайомих немає в цій сфері, нажаль.
Приходите в комп'ютерний магазин, кажете на яку суму розраховуєте, які комплектуючі хочете, вони вам ще дадуть кілька порад, за додаткову плату самі зберуть, самі поставлять якусь піратську "вінду".

Цитата

Тобто навіть якщо системний блок трохи поремонтувати - всеодно в недалекій перспективі варто купувати новий?... так тому я і думаю, чи не варто відразу купити новий і не витрачатися на цей...?...
Ну, йому критично бракує оперативної пам'яті. Але вона дешева. 1ГБ - близько 150 гривень. Можна знайти й дешевше. Ваш системний блок ще може довго прослужити, якщо використовувати його для простих завдань.

Повідомлення відредагував Nameless One: 24.11.2012 – 19:51

  • 1

#16 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 20:04

Перегляд дописуNameless One (24.11.2012 – 19:41) писав:

Я б все-таки радив брати процесор фірми Intel, приміром якийсь i-3 останнього покоління. Він коштуватиме близько тисячі.
:facepalm:
Дівчина ж конкретно сказала, що треба недорогий робочий комп. А ти пропонуєш проц за тищу і ще SSD поставити.
  • 0

#17 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2176 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2012 – 21:44

Перегляд дописуxTANATOSx (24.11.2012 – 20:04) писав:

:facepalm:
Дівчина ж конкретно сказала, що треба недорогий робочий комп. А ти пропонуєш проц за тищу і ще SSD поставити.
Саме так. Різниця в ціні вийде не надто велика, зате буде значний запас потужності.
  • 0

#18 xTANATOSx

    ( ╯°□°)╯

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1502 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Столиця самогоноваріння України

Відправлено 24.11.2012 – 21:54

Перегляд дописуNameless One (24.11.2012 – 21:44) писав:

Саме так. Різниця в ціні вийде не надто велика, зате буде значний запас потужності.
за гривень 350-400 можна взяти нормальний AMDшний процесор.
По моєму різниця в 600 грн це доволі відчутно.

Повідомлення відредагував xTANATOSx: 24.11.2012 – 21:54

  • 0

#19 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 24.11.2012 – 22:18

Перегляд дописуНічна птаха (24.11.2012 – 16:34) писав:

Термопасту не міняли ніколи
Поміняй.
  • 0

#20 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 24.11.2012 – 22:31

Перегляд дописуxTANATOSx (24.11.2012 – 18:46) писав:

]жорсткі диски -- якщо купуєш новий, то від 500 гб, меньше сенсу брати немає.
Це по якій же такій причині, немає сенсу ? Га ? Якщо дівчинка використовує свій ПК для простих задач...для навчання, наприклад, то їй і 50 гб вистачить з головою. Нафіг його ото умнічать набравшись "верхівок" про компютер ?

Цитата

Блок живлення, оберається в залежності від всіх інших компонентів, наприклад мощності 450W має вистачити з головою.
З головою, це скільки ? Ти ж он сам пропонуєш встановлювати компоненти покруче бо інакше, як ти кажеш, немає сенсу...так от, навіть для посереднього сьогоднішнього компютера, 450 ватт, може бути, ну хіба що, мінімумом. Це раз. Ніякого "запасу" в такому випадку, для апргрейду ПК немає, і, в разі його модерну, доведеться брати новий БЖ, а свій продати за копійки, купивши дорогенько. Нерентабельно таке.

Цитата

Відеокарта -- це найдорожча частина, обарати треба в залежності від задач що буде виконувати комп і від розміру екрана (якщо екран великий, то встроєне відеокарта в материнку може не потянути і потрібно буде купляти дискретну)
Чо за хрєнь ? З яких це пір робота відеокарти стала залежати від розміру монітора ?...це все рівно, що її робота залежить від розміру корпусу ПК.
Нічна птахо, я тобі вже сказав що потрібно зробити. Зважаючи на те, що ПК тобі потрібен сьогодні, а купити новенький немає поки що можливості, кращого варіанту немає. Тільки форматування. Ти вже не повернеш ту швидкість яку мав твій компютер будучи новим, але вона буде близькою до неї. І потім.Так, ти наберешся досвіду для вирішення подібних проблем власноруч. Нормальні люди досягають його на старих машинах, котрих вже "не жалко" бо буде купуватись нова. І це тобі зовсім не зайвий плюс. Звісно ж, його можна вилікувати. Але, наскільки я розумію, при твоїх знаннях це займе дуже великий час. А те, що я тобі порадив займе всього 2-3 години. І ПК стане чистим. Опфісля цього використовуй його раціонально. Тільки в межах необхідного чи то для навчання, чи то для відпочинку. Тобто, не вішай на нього лишнього...всіляких примочок, "украшательств" і т.п. Все це притоторможує роботу ПК, а зважаючи на його старість, себто, некоректну його роботу з новими програмками, тим більше. Після установки віндовс видали з нього лишнє, як то, вмонтовані ігри...є там ще дещо. Це прискорить його загрузку при включенні. Все це не важко і не вимагає особливих знань. Не завадило б внести і деякі зміни в БІОС для прискорення загрузки, але це все ти освоїш пізніше...нічо там складного немає, спочатку виріши одне. А інакше, ти будеш тільки читати поради про те що краще купувати (це ж тобі не допоможе зараз, правильно ?), втрачати час, новий ПК поки що не запланований, а старий, так і стоятиме з проблемою. Почисти його, зроби що я сказав, і користуйся. Удачі !
ПС. Дещо з того що тобі порадили. СCleaner штучка непогана, я нею користуюсь, але швидкості вона не додасть. Принаймі. ті її не помітиш. Версію про термопасту взагалі відкинь. Якби це було причиною, то при порушенні теплового режиму між процесором і радіатором...так, там може проглядатись деяке підторможення, слабеньке, в порівнянні з тим що ти сказала : "дууууже", і основним признаком, при цьому, було б те, що твій ПК досить часто виключався б або перезавантажувався б. Окрім того, при радикальному підвищенні температури поза межу, багато машин зупиняються при перезагрузці ще при роботі в БІОСі, і показують причину цієї зупинки. І ще. Зайди в "мой компютер-свойства-дополнительно" там побачиш "загрузка и восстановление", натискаєш "параметри", далі побачиш"выполнять автоматическую перезагрузку", якщо зліва стоїть галочка, відключи її. Після цього перезагрузи компютер. На моніторі (майже гарантую) ти побачиш синій екран з текстом. Це і є причина поганої роботи твого компютера. Для тебе неважливо що там написано, це коди, ти все рівно не розберешся. Просто виконай те, що я тобі порадив до цього.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних