Pavlo_Taiko (04.12.2012 – 19:18) писав:
Людей що прагнуть довести те, що вони кращі за інших (навіть тих, що мають на те підстави, а тих що не мають - тим більше) недолюблюють незалежно від матеріального стану.
А от щодо того, що якщо людина має намір довести, що вона краща за інших, то і справді з'являються люди, які її будуть недолюблювати. Мабуть, кожен хоче себе краще показати, але ж не кожен перегинає палку.
Але ось узяти наприклад таку сферу як політика. Там треба постійно доводити, що ти є кращим за інших, принаймні політиків. То тут виходить, що прихильність свого електорату здобуваєш також тією ціною, що тебе щоразу більше недолюблює інший електорат. А як же свій? Тут навіть тих, що голосують за нього, можна поділити на різні категорії умовно, адже хтось голосує, тому що подобається, а хтось голосує через те, що більше нема за кого.
Взяти, наприклад, економічну сферу. Я виробляю, наприклад, товар, то я мушу себе позиціонувати так, що виробляю товар краще. Але це озлоблює до якоїсь мети конкурентів, які крім того, щоби кращої якості свій товар виробляти, будуть тримати у собі те внутрішнє невдоволення мною. От залежно від того, що переможе - прагнення у виробників виготовляти кращої якості товар, чи стати іншому виробникові на перешкоді будь-яким чином, залежить те, чи буде споживач отримувати кращий товар.
Коли я вивчав економіку, я вивчав її поверхнево. Але про ту гіршу сторону конкуренції, коли виробник прагне завоювати ринок, перекривши канал іншому виробникові, а не покращити свій товар чи послугу, я не вивчав.