Перейти до вмісту

Майонез, соус, кетчуп


Повідомлень в темі: 102

#81 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.12.2011 – 21:06

Перегляд дописуШАХІСТ (15.12.2011 20:52) писав:

По технології використовується сік лимона:rolleyes:
Лимон - це інша справа. :ggggg:
  • 0

#82 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 15.12.2011 – 21:40

Перегляд дописуМаківка (15.12.2011 20:34) писав:

Дик у чім проблема? Приготуйте домашній майонез без оцту. )
ну так шкода ж домашній майонезик під таку справу пускати... а маринади й спеціяльні зробити можна.

Перегляд дописуШАХІСТ (15.12.2011 20:52) писав:

По технології використовується сік лимона:rolleyes:
Так промисловий варіант - то якраз не сік лимона а оцет, і то оцет отриманий з оцтової кислоти...
  • 0

#83 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 15.12.2011 – 21:46

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 21:40) писав:

ну так шкода ж домашній майонезик під таку справу пускати... а маринади й спеціяльні зробити можна.


Так промисловий варіант - то якраз не сік лимона а оцет, і то оцет отриманий з оцтової кислоти...
Логічно:rolleyes: більше нізвідки не взяти..
  • 0

#84 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.12.2011 – 21:48

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 21:40) писав:

ну так шкода ж домашній майонезик під таку справу пускати... а маринади й спеціяльні зробити можна.
Приміром, я птицю мариную тільки в майонезі. І рибу. Страва вдається, що від столу не відтягнеш. :rolleyes:
  • 0

#85 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1738 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 16.12.2011 – 04:53

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 21:40) писав:

ну так шкода ж домашній майонезик під таку справу пускати... а маринади й спеціяльні зробити можна.


Так промисловий варіант - то якраз не сік лимона а оцет, і то оцет отриманий з оцтової кислоти...
оцет за визначенням - розчин оцтової кислоти. шо логічно. і навіть найнайгурманно нагурамнений якийсь там траляляоцет всеодно як основний свій компонент (тобто той шо робить його оцтом) має мати оцтову кислоту. такшо чого сахатися оцтової кисоти неясно.

а от пельмені з оцтом - це ахтунг. збочення!!! як расовопорвноцінний нацоналіст, я взагалі дуже рідко їх їм (дуууже), але взагалі без нічого, ну з маслом (з тим шо зараз випускають під цією назвою). суміщення кетчупу й майонезу не захищав, а висловився критично з приводу занадтого вимахування власними супергурманськими вподабаннями деяких полумяних аж занадто показних майонезоненаивсників. "ібо нєфік". всьотакі, майонез теж французи придумали, а значить він тоже в тємє, не дивялчиьс шо комусь уже приївся.))) щодо трансжирів, не знаю не знаю, весь час думав, шо вони утоврюються від перегріву олій (або від глибокої переробки на рівні хімічних змін напр. гідрогенізації (маргарин), як побічні продукти). тобто навіть якщо ви смалитимете оливу, взяту з плодів дерев які лічно садовили фінікіяни, :rolleyes: то й там вони утворяться. а от щоб в промисловому майонезі вони вже були ізначальна, не чув такого. думаю, там просто олія. ібо технологія виготовлення майонезу не падразумєває смаження. наскільки я про неї знаю (трохи менше ніж нічого). і звісно всьому треба міра, і жирному майонезу теж. але це вже не питання неспрйняття його як такого. і нарешті трохи про себе: рекламувати нічого не буду (безкоштовно), майонез їм (в стравах), кетчуп чогось рідко. іноді з макаронами. але проти нічого не маю не вважаю його якимьс там. але помидори обожнюю!
взагалі, реально, для переважної більшости людей (як не для всіх) є не проблема вибору між майонезом кетчупом від виробника з одного боку і якимись невигаваріваімими фінтіклюшками, які показуют шо ти очінь крут :ggggg: з другого; а є проблема великої небезпеки що туди напічкали, чого там немає бути. в те, шо доводиться їсти всім. як титанові білила і шпалерний клей в згущеному (звурдженому) молоці чи цемент в каві 3 в 1. від всіляких "технолохічних" хитрощів, до відвертого шахрайства. немає справжнього масла, немає справжньої ковбаси або гнилі мясопродукти і тд. от що перше приходе в голову коли задумуєшся про харчові продукти. які там ткемалі. (ні я не надивився страшилок по ящику, ті передачі вже давно ізгавнилися до рівня того, що вони викривають (як і саме ТБ), але всеодно це не робе якіснішими те шо ми їмо.)

Повідомлення відредагував _Ex: 16.12.2011 – 04:59

  • 0

#86 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 16.12.2011 – 21:26

Перегляд дописуШАХІСТ (15.12.2011 21:46) писав:

Логічно:lol: більше нізвідки не взяти..


Перегляд допису_Ex (16.12.2011 04:53) писав:

оцет за визначенням - розчин оцтової кислоти. шо логічно. і навіть найнайгурманно нагурамнений якийсь там траляляоцет всеодно як основний свій компонент (тобто той шо робить його оцтом) має мати оцтову кислоту. такшо чого сахатися оцтової кисоти неясно.
Панове, не все так просто в Датському королівстві.
Оцтова кислота вона ж звичайно є в кожному оцеті, але є оцет який клєпають з оцтової кислоти, методом її розведення всім підряд (такий оцет здебільшого в пластикові пляшечки розливають), а є оет який отримують методом ферментації винопродуктів. То ж варто пам'ятати "Не всі йогурти однаково корисні". А різницю (в смаку і користі) одного і другого оцету вам можуть пояснити тямущі кухарі або лікар-гастроентеролог)))
  • 0

#87 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 16.12.2011 – 23:37

я кетчуп і майонез не часто вживаю, хіба що кетчуп до білого мяса у птиці і майонез до яєць
ну і ще як виняток майонез до вареного язика

кожен разу коли бачу цю тему то мені зразу їсти хочеться :lol:
  • 0

#88 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 17.12.2011 – 09:43

Перегляд дописуMiguel (16.12.2011 21:26) писав:

Панове, не все так просто в Датському королівстві.
Оцтова кислота вона ж звичайно є в кожному оцеті, але є оцет який клєпають з оцтової кислоти, методом її розведення всім підряд (такий оцет здебільшого в пластикові пляшечки розливають), а є оет який отримують методом ферментації винопродуктів. То ж варто пам'ятати "Не всі йогурти однаково корисні". А різницю (в смаку і користі) одного і другого оцету вам можуть пояснити тямущі кухарі або лікар-гастроентеролог)))
Це ясно як білий день,внесу деякі поправки,спираюся на вчитиля з біохімії,якого я підтримую.
Оцет-це вже розведена у пропорціях уксусна кислота,зверніть увагу,саме уксусна,і за норму вважають концентрацію 9%-це чисто хімічний варіант.
А от методом бродіння з участю кисню утворюється кислота,і згоден,він корисний,адже там ще є якісь мінерали,вітаміни. Невідомо лише концентрація кислоти,і як вона називається... Є стандарти,по яких і визначаються.
  • 0

#89 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.12.2011 – 21:18

Перегляд дописуNeorlandina (15.12.2011 19:42) писав:

а от тепер це взагалі виглядає підозріло - якшо я не права, і ви просто любите всілякі торгові марки, то чому ж так різко реагувати? або ви дійсно боїтеся пекла і вважаєте, що я можу туди вас відправити своїми словами, або таки звинувачення зачепило.
і взагалі - шо так кіпішувати? у нас тільки ботів банять, не хвилюйтеся)
Вам усе підозріло.
А от наклепів не треба робити.
  • 0

#90 Elo4k@

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 73 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 17.12.2011 – 21:24

Перегляд дописуduo7 (12.12.2011 13:28) писав:

Для мене як для любителя Борщу з часничком... "Домашній соус з часником" від Щедро смакує дуже натурально))
Може я справді соусхлестальник, але кожен вибирає сам)
Це ви через цю їхню акцію усі різко на Щедро перескочили? :lol:
Кулінарну книгу чи поїздку в дальокіє края хочете?
  • 0

#91 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 17.12.2011 – 21:40

тю, а я люблю соуси Руна...смачні і натуральні
  • 0

#92 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 17.12.2011 – 22:37

Перегляд дописуKassandra (17.12.2011 21:40) писав:

тю, а я люблю соуси Руна...смачні і натуральні

оце я розумію тролінг

вчіться, салаги :lol:
  • 0

#93 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4665 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 18.12.2011 – 05:49

Перегляд дописуKassandra (17.12.2011 21:40) писав:

тю, а я люблю соуси Руна...смачні і натуральні
5+ :lol:
дуже смачні_
  • 0

#94 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 20.12.2011 – 10:35

Перегляд дописуПластун (17.12.2011 22:37) писав:

тю, а я люблю соуси Руна...смачні і натуральні

а нічо шо за Руною ніколи такого не водилось? :rolleyes:))
  • 0

#95 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 20.12.2011 – 10:47

Я, якщо вже і беру кетчупи, то Торчин. А взагалі використовую домашній кетчуп - він і до піци найкращий, і взагалі до всього. І головне: натуральний. На відміну від куплених.

І що за фігня з виробниками? Хіба про це тема?

Повідомлення відредагував Олеська: 22.12.2011 – 18:46

  • 0

#96 duo7

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 101 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 20.12.2011 – 15:13

Перегляд дописуElo4k@ (17.12.2011 21:24) писав:

Це ви через цю їхню акцію усі різко на Щедро перескочили? :rolleyes:
Кулінарну книгу чи поїздку в дальокіє края хочете?

Не думаю, що це стало основною причиною)))))))))) але є така штука)
  • 0

#97 Elo4k@

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 73 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 22.12.2011 – 14:01

Перегляд дописуduo7 (20.12.2011 16:13) писав:

Не думаю, що це стало основною причиною)))))))))) але є така штука)

Справа в тому, що по їхній акції, ви можете самі обрати до якої кулінарної країни ви поїдете... наприклад, до Мексики.
І там, за умовами акції, якщо це правда, у вас буде змога побувати на дегустації справжніх мексиканських соусів і приправ ;-)

А це вже прикольно, як на мене
  • 0

#98 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 22.12.2011 – 15:10

та ви шо?
ну ніфіга ж собі, просто не віриться.
вже біжу купувати оці во як вони там звуться.
ящик куплю чи два.

:rolleyes:
  • 0

#99 Elo4k@

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 73 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 22.12.2011 – 17:04

Перегляд дописуNeorlandina (22.12.2011 16:10) писав:

та ви шо?
ну ніфіга ж собі, просто не віриться.
вже біжу купувати оці во як вони там звуться.
ящик куплю чи два.

:)
До чого тут цей сарказм? :rolleyes:

Хіба не круто побувати на дегустації інгридиентів Мексиканської кухні?!
Я би і так поїхала, якби була така можливість, без жодних акцій
  • 0

#100 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 22.12.2011 – 17:09

некруто мати таку роботу як у вас))
сходіть на курси бухгалтерів чи шо, може влаштуєтеся десь.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних