Перейти до вмісту

Майонез, соус, кетчуп


Повідомлень в темі: 102

#61 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 13.12.2011 – 16:25

я теж даю масло і перець, ну як для макаронів, щоб "перемастити". і оцет
не поливаю канєшно, а пару крапель

з сметаною це вареники, а пельмені навіть не пробувала з сметаною їсти
не заведено в нас в сім’ї якось
хз, може воно і нямка
  • 0

#62 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.12.2011 – 16:30

а взагалі шикарні соуси можна робити на основі яблук - елементарно і широкий простір для фантазії.
наприклад:
яблука без шкірки натерти на крупній тертці та протушити на сковорідці, і вже за бажанням і потребами туди можна додавати: вино, часник, трави різні, лимонний сік/оцет або навпаки - цукор, соєвий соус та шо завгодно в принципі.

до м.яса наприклад смачно з кисленьких яблук. можна ще під кінець додати трохи розбавленого у холодній воді крохмалю - щоби загусло добре.
  • 0

#63 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 13.12.2011 – 16:35

перший раз чую про яблука в такому сенсі. треба буде спробувати, коли вони будуть чуть дешевші
або бабусині, безплатні)
  • 0

#64 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.12.2011 – 18:27

та соуси взагалі можна з будь-чого їстівного робити.
хоч з горіхів, хоч з зелені, хоч з овочів-фруктів.

хіба з м.яса-риби мабуть не готують.
хоча...



з мняса в принципі болоньєзе - теж соус.
та й рибний соус у південно-східній азії популярна штука.
так шо так.
  • 0

#65 Simpson

    Місцевий

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPip
  • 245 повідомлень

Відправлено 13.12.2011 – 19:57

Перегляд дописуNeorlandina (13.12.2011 14:37) писав:

ну якшо у вашому розумінні шльондра=сноб
то мені навіть нема чим заперечити.
викаблучуюче підкреслення власної приналежності до певної категорії рівноцінно задиранню спідниці з метою підкреслити, що ти - шльондра :P
  • 0

#66 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.12.2011 – 20:26

Перегляд дописуПацюк (13.12.2011 19:57) писав:

викаблучуюче підкреслення власної приналежності до певної категорії рівноцінно задиранню спідниці з метою підкреслити, що ти - шльондра :P

знаєш використати слово "шльондра" ще недостатньо, щоби мене якось зачепити чи образити.
тому - "спробуй ще" (с)

і взагалі - нема чого сказати окрім "гломурні соусікі", то пиши у забавку.
  • 0

#67 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 14.12.2011 – 05:36

Перегляд дописуScarlett (1.12.2011 13:49) писав:

Розумію, що усі ці продукти не належать до найкорисніших, але інколи хочеться, аби було смачно.
Приправити можна будь що, від плову до салату. Хто ЩО і власне ЧИМ?
Взагалі то,що майонез,що кетчуп-це соуси
Оо:Pя люблю домашній майонез-мариновану цибулю у ньому:blink:шашлик у майонезі:D соус тартар з рибою:-)
  • 0

#68 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 15.12.2011 – 15:49

Перегляд дописуNeorlandina (12.12.2011 22:12) писав:

і це ж треба було так попалитися - я ж до дуо7 зверталася)

от ви кажете що можете назвати інших виробників, але чомусь не назвали жодного.

от тільки не треба так одразу ображатися, це ж палівно. це мабуть порівняння з дніпром вас так зачепило.
Для таких розумниць як ви, я навмисно виділила жирним шрифтом певні слова, оскільки була щиро здивована тим, що нібито тут всесвітню змову готую з іншим юзером форуму))
Тренуйте увагу.

Для надто прискіпливих - також раджу перечитати пост, я чітко написала, який сенс називати інші марки, якщо ви мене у пекло вже відправили. Вибачтеся і покайтеся спочатку. І наступного разу подумайте перед тим, як швирятиметеся такими словами.

Порівняння з чим?
  • 0

#69 koldzerdan

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 86 повідомлень

Відправлено 15.12.2011 – 16:04

Перегляд дописуЧортеня (12.12.2011 21:54) писав:

нє, майонез занадто калорійний..та і по суті, там одна хімія. Але в моєму холодильнику того добра повно, завдяки старшій сестрі..вона все їсть з майонезом..бе.
я надаю перевагу сацабелі, ну і гострому кетчупу.

в мене старша сестра взагалі без майонезу мало що їсть.
В неї і грибний майонез можна знайти і салатний, кетчупи всякі, соуси, мексиканські , італійські
та і марок різних, і Торчин і ще там щось, і Щедро згадуване

Але людині смачно і добре)) Пощастило певно зі шлунком і травною системою))
  • 0

#70 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 15.12.2011 – 16:19

не пам’ятаю, коли щось з цього їла
коли жила з батьками - вони купували і я брала, а тепер коли сама живу - собі не купую, отже не користаю) видно, нема такої аж любові чи потреби в них.
  • 0

#71 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 15.12.2011 – 19:42

Перегляд дописуScarlett (15.12.2011 15:49) писав:

Для таких розумниць як ви, я навмисно виділила жирним шрифтом певні слова, оскільки була щиро здивована тим, що нібито тут всесвітню змову готую з іншим юзером форуму))
Тренуйте увагу.

Для надто прискіпливих - також раджу перечитати пост, я чітко написала, який сенс називати інші марки, якщо ви мене у пекло вже відправили. Вибачтеся і покайтеся спочатку. І наступного разу подумайте перед тим, як швирятиметеся такими словами.

Порівняння з чим?

а от тепер це взагалі виглядає підозріло - якшо я не права, і ви просто любите всілякі торгові марки, то чому ж так різко реагувати? або ви дійсно боїтеся пекла і вважаєте, що я можу туди вас відправити своїми словами, або таки звинувачення зачепило.
і взагалі - шо так кіпішувати? у нас тільки ботів банять, не хвилюйтеся)
  • 0

#72 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 15.12.2011 – 20:04

ото читаю і дивуюся скільки всього люди їдять з майонезом.... Маленьке зауваження (про це вам скаже будь-який більш-менш досвітчений повар) майонез - холодний соус, йогоне можна добавляти до гарячих страв або щось в ньому готувати при підвищеній температурі.
  • 0

#73 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 15.12.2011 – 20:21

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 19:04) писав:

ото читаю і дивуюся скільки всього люди їдять з майонезом.... Маленьке зауваження (про це вам скаже будь-який більш-менш досвітчений повар) майонез - холодний соус, йогоне можна добавляти до гарячих страв або щось в ньому готувати при підвищеній температурі.
а як же вищезгадані гриби?
може це випадок типу "у кожного правила є свої винятки"?)
  • 0

#74 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.12.2011 – 20:24

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 20:04) писав:

ото читаю і дивуюся скільки всього люди їдять з майонезом.... Маленьке зауваження (про це вам скаже будь-який більш-менш досвітчений повар) майонез - холодний соус, йогоне можна добавляти до гарячих страв або щось в ньому готувати при підвищеній температурі.
Майонез - чудовий маринад. Але майонез домашнього приготування.

Перегляд дописуКрихітка (15.12.2011 20:21) писав:

може це випадок типу "у кожного правила є свої винятки"?)
Звісно. Усе корисне, якщо споживати без фанатизму. )
  • 0

#75 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 15.12.2011 – 20:30

Перегляд дописуКрихітка (15.12.2011 20:21) писав:

а як же вищезгадані гриби?
може це випадок типу "у кожного правила є свої винятки"?)

доречі гриби я виключно зі сметаною готую.
а з майонезом вони смачні окремо приготовані. я їх просто запікаю на противні, цілі, ніжкою догори. без солі, без нічого, буквально на кілька хвилин. а коли вже готові - намащую майонезом.
  • 0

#76 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 15.12.2011 – 20:32

Велика проблема майонезу - оцет. Оцет робить мняско жорстким та не смачним...
  • 0

#77 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 15.12.2011 – 20:34

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 20:32) писав:

Велика проблема майонезу - оцет. Оцет робить мняско жорстким та не смачним...
Дик у чім проблема? Приготуйте домашній майонез без оцту. )
  • 0

#78 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 15.12.2011 – 20:52

Перегляд дописуМаківка (15.12.2011 20:34) писав:

Дик у чім проблема? Приготуйте домашній майонез без оцту. )
По технології використовується сік лимона:rolleyes:
  • 0

#79 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 15.12.2011 – 20:57

Так майонез спокійно йде з холодними стравами і з салатами. А печений майонез - просто несмачний.
  • 0

#80 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 15.12.2011 – 20:57

Перегляд дописуMiguel (15.12.2011 20:32) писав:

Велика проблема майонезу - оцет. Оцет робить мняско жорстким та не смачним...
А взагалі то навпаки,кислота руйнує клітини м'яса і при цьому втрачаться притаманний смак,воно стає м'яким,що риба,що яловичина,що інші види м'яса з оцтом не дружать-тому і не бажано використовувати у приготуванні шашлика оцет:rolleyes:
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних