Перейти до вмісту

Майонез, соус, кетчуп


Повідомлень в темі: 102

#41 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 08.12.2011 – 11:49

Перегляд дописуВін полюбив ніч... (1.12.2011 22:10) писав:

люблю дуже гострі соуси і кетчуп чилі...і все пекуче.....а майонез не переношу. ))


Я теж раніше сиділа на всьому пекучому, але все ж вирішила що для здоровья це не кращий варіант. Надаю перевагу Щедро, в них справді дуже крутий кетчуп Чилі - факт. Проте вживати гострі кетчупи не варто дуже часто, зараз більше перейшла на Ніжний, часом просто купую томатний

Перегляд дописуMiguel (1.12.2011 15:04) писав:

О, поділюся рецептом швидкого соусу для шашличка (або іншого мняска) від одного повара з Азейбарджану...
Берем 6 ст.л. томатної пасти, 4 зубчика часничка давимо на часникодавці, 1 малий стручок гострого перцю подрібнюєм (або перемелюєм), додаєм 2 ст.л. оливкової олії і сік з половинки лимону.... Швидко, просто і смачно, а головне - своїми руцями))))

О, знаю такий рецептик)) З друзями нерідко буваємо на шашличках, тому вже й сама вивчила))
  • 0

#42 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1731 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 08.12.2011 – 21:35

Перегляд дописуKassandra (6.12.2011 15:17) писав:

пробувала. все рівно не люблю. ну, максимум в салатах а-ля шуба абощо. але волію здоровіші салати їсти.
мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.
  • 0

#43 Aquarius-ka

    Цьотка-з-Занзібару

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 928 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:На тамтім боці

Відправлено 09.12.2011 – 04:59

мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.


Во, повністю згідна!!! )))
  • 0

#44 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.12.2011 – 12:27

Перегляд допису_Ex (8.12.2011 21:35) писав:

мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.

дик, ніхто ж не заливається так олією як майонезом.
і "викрутаси" насправді не менш доступні ніж маянезікі всілякі. просто для їх приготування треба докласти трохи зусиль. як в принципі і для приготування того ж маянезіку, щоби він був домашній без хімії.
просто за всі ці роки майонезних салатиків воно дуже приїлося. і дуже одноманітне.
але хороший майонез теж соус - мені подобаються запечені цілими гриби з майонезом (не у майонезі, з майонезом). 5 хвилин часу займає і доступно.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 09.12.2011 – 12:28

  • 0

#45 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 09.12.2011 – 13:33

Перегляд дописуAquarius-ka (9.12.2011 04:59) писав:

мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.


Во, повністю згідна!!! )))
в промислових маштабах для виготовлення майонезу використовують трансжировані рослинні олії. А вони нашим організмом практично не розщеплюються. От тому на майонезі і товстіють.
Люди, якщо порівняти салат на оливковій олії, і смажену свинину на тій же ж олії, то ясне діло що свинина не буде така корисна як салат.
І взагалі, перш ніж жерти всяку фігню - читайте склад і читайте про склад.
  • 0

#46 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 09.12.2011 – 13:54

імхо найкращий кетчуп в нас на ринку - Heinz
це якщо почитати по складу. Але і ціна в нього відповідна. В 4 рази вища за Торчин і т.д.
  • 0

#47 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 09.12.2011 – 14:30

Перегляд допису_Ex (8.12.2011 20:35) писав:

мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.
ок, але до чого тут равіолі?)

Перегляд дописуФабрегас (9.12.2011 12:54) писав:

імхо найкращий кетчуп в нас на ринку - Heinz
це якщо почитати по складу. Але і ціна в нього відповідна. В 4 рази вища за Торчин і т.д.
так, хайнц рулить. теж його беру, коли по кетчуп йду)
а взагалі - домашній найрульніший. помідорками пахне.ммм

Перегляд дописуNeorlandina (9.12.2011 11:27) писав:

дик, ніхто ж не заливається так олією як майонезом.
і "викрутаси" насправді не менш доступні ніж маянезікі всілякі. просто для їх приготування треба докласти трохи зусиль. як в принципі і для приготування того ж маянезіку, щоби він був домашній без хімії.
просто за всі ці роки майонезних салатиків воно дуже приїлося. і дуже одноманітне.
але хороший майонез теж соус - мені подобаються запечені цілими гриби з майонезом (не у майонезі, з майонезом). 5 хвилин часу займає і доступно.
я ще його в піці люблю ( хоча це дуже жирне збочення)
  • 0

#48 Simpson

    Місцевий

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPip
  • 245 повідомлень

Відправлено 09.12.2011 – 15:02

Перегляд допису_Ex (8.12.2011 21:35) писав:

мені от просто цікаво а чим же майонез нездоровіший за олію? адже його жирова основа - олійна. якщо він виготовлений не напічукванням всякою хімією, то в ньому рецептурно немає нічого некорисного. протсо треба зважати на його жирність. але ж олія не менш жирна. протсо всі ці "фу" - понти. бо майонез доступний і звичний продукт для нас, а треба повимахуватися равіолями і сацебелями. ет модна дєтк. але ті всі викрутаси не дуже доступні, а майноез доступний. і він нормальний продукт.
Екс, шо за єрєсь ти несеш? перестань гнати подібну шнягу, інакше Неорландіна, Мігель,Касандра і ко., що жеруть гламурні соусікі захлиснуться у відчутті гурманного снобізму.
  • 0

#49 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.12.2011 – 15:43

Перегляд дописуКрихітка (9.12.2011 14:30) писав:

я ще його в піці люблю ( хоча це дуже жирне збочення)

це в типу домашній піці? бо шось я в іншій не помічала.


і дарма ви ото слиною бризкаєте про гламурні соусікі.
тут не у гломурності-моднявості справа, а у тому, що вважати суміш кетчупу та майонезу вершиною кулінарного мистецтва та ідеальним соусом - добровільна відмова від різноманіття смаків їжі, свого роду обмеженість, часто й неусвідомлена.
тобто, що я хочу сказати:

покайтеся маянезожерники та кетчупохлестальники! не майонезокетчупом єдиним можна покращити смак підгорілої каші! відкрийте свої рецептори назустріч світові безмежних смакових відчуттів! і нехай пребудуть з вами сацебелі, бальзамік, соєвий соус, ткемалі (синій гострий), ворчестерський соус, теріякі, кисло-солодкий з ананасами... ну і решта.


і так - я сноб і цим пишаюся.
  • 0

#50 duo7

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 101 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 12.12.2011 – 12:28

Перегляд дописуNeorlandina (9.12.2011 15:43) писав:

покайтеся маянезожерники та кетчупохлестальники!

Для мене як для любителя Борщу з часничком... "Домашній соус з часником" від Щедро смакує дуже натурально))
Може я справді соусхлестальник, але кожен вибирає сам)
  • 0

#51 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.12.2011 – 14:25

Перегляд дописуduo7 (12.12.2011 12:28) писав:

Для мене як для любителя Борщу з часничком... "Домашній соус з часником" від Щедро смакує дуже натурально))
Може я справді соусхлестальник, але кожен вибирає сам)

нєнє ви потрапите до пекла разом зі скарлет через іншу причину - фіговий копірайтер/seo

минулого року ви авк чи шось інше тут піарили, тепер якесь щедро. і навіть не підозрюєте, що виглядаєте дуже підозріло)
може і піар журнала дніпро теж ваших кривих рук діло?)))
  • 0

#52 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 12.12.2011 – 16:33

Сметана - корисний і смачний продукт.
  • 0

#53 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.12.2011 – 17:34

Перегляд дописуNeorlandina (12.12.2011 14:25) писав:

нєнє ви потрапите до пекла разом зі скарлет через іншу причину - фіговий копірайтер/seo

минулого року ви авк чи шось інше тут піарили, тепер якесь щедро. і навіть не підозрюєте, що виглядаєте дуже підозріло)
може і піар журнала дніпро теж ваших кривих рук діло?)))

:) :yes: :yes:
Панночко, ви вже рік відстежуєте мої пости? :D)

Я вже десь писала на форумі в якійсь темі, що я не відсижую тут по 24/7 і тому мені абсолютно паралельно, як ви ставитесь до моїх вподобань і інтересів.

Мені подобається дещо з продукції Щедро, так само можу і назвати інших виробників кетчупів, які вважаю непоганими. Але думаю вам вже всеодно, адже ви мене у п..... відправили :) Негарно з вашого боку, я би вибачилась на вашому місці :ggggg:

Щодо сметани - згодна. Домашная сметана може дуже багато чого замінити.
  • 0

#54 Чортеня

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 688 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 12.12.2011 – 20:54

нє, майонез занадто калорійний..та і по суті, там одна хімія. Але в моєму холодильнику того добра повно, завдяки старшій сестрі..вона все їсть з майонезом..бе.
я надаю перевагу сацабелі, ну і гострому кетчупу.
  • 0

#55 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.12.2011 – 22:12

Перегляд дописуScarlett (12.12.2011 17:34) писав:

:) :yes: :yes:
Панночко, ви вже рік відстежуєте мої пости? :D)

Я вже десь писала на форумі в якійсь темі, що я не відсижую тут по 24/7 і тому мені абсолютно паралельно, як ви ставитесь до моїх вподобань і інтересів.

Мені подобається дещо з продукції Щедро, так само можу і назвати інших виробників кетчупів, які вважаю непоганими. Але думаю вам вже всеодно, адже ви мене у п..... відправили :) Негарно з вашого боку, я би вибачилась на вашому місці :ggggg:

Щодо сметани - згодна. Домашная сметана може дуже багато чого замінити.

та нє, нашо відстежувати. у вас же кожен третій пост про якусь торгову марку. з тих, що я читала.
і це ж треба було так попалитися - я ж до дуо7 зверталася)
от ви кажете що можете назвати інших виробників, але чомусь не назвали жодного.

це добре, що ви навіть не намагаєтеся заперечити своєї причетності до цього брудного зайняття.
от тільки не треба так одразу ображатися, це ж палівно. це мабуть порівняння з дніпром вас так зачепило.
  • 0

#56 Simpson

    Місцевий

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPip
  • 245 повідомлень

Відправлено 13.12.2011 – 14:29

Перегляд дописуNeorlandina (9.12.2011 15:43) писав:

не майонезокетчупом єдиним можна покращити смак підгорілої каші!
який несмак - їсти гламурні соусікі з підгорілою кашею :)

Цитата

і так - я сноб і цим пишаюся.
звучить майже як: я шльондра, й шльондрою помру)
  • 0

#57 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.12.2011 – 14:37

Перегляд дописуПацюк (13.12.2011 14:29) писав:

який несмак - їсти гламурні соусікі з підгорілою кашею :)


звучить майже як: я шльондра, й шльондрою помру)

ну якшо у вашому розумінні шльондра=сноб
то мені навіть нема чим заперечити.
  • 0

#58 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 13.12.2011 – 15:33

не гоніть на майонез і кетчуп. бо це кагбе насправді теж соуси.
просто торгові марки і людська лінь їх спаскудили.

і є страви,складовими яких є саме майонез, або кетчуп, і замінювати їх там чимось іншим не завжди доречно. (напр.отой салат що я у Львові готувала, найкраще таки майонезом заправляти, і хай тіке хто спробує сказати, що салат був несмачнийф, бо жерли так, що аж за вухами лящало!)

але різноманітность теж не завадить. тай шо ви всі наче студенти першокурсники. вдома ж напевно шось окрім пельменів жерете, невже так важко і соус приготувати,а не покупним маянезіком давитися?

Зображення
  • 0

#59 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 13.12.2011 – 16:18

Перегляд дописуSensssorika (13.12.2011 14:33) писав:

тай шо ви всі наче студенти першокурсники.
:) м?

і щоб в тему - пельмені що з кетчупом що з майонезом - гадость, я їх виключно з оцтом їм)
  • 0

#60 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.12.2011 – 16:21

Перегляд дописуКрихітка (13.12.2011 16:18) писав:

:) м?

і щоб в тему - пельмені що з кетчупом що з майонезом - гадость, я їх виключно з оцтом їм)

а мені з вершковим маслом добре йде. або зі сметаною.
але обов.язково багато чорного перцю!
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних