Перейти до вмісту

Майонез, соус, кетчуп


Повідомлень в темі: 102

#21 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 02.12.2011 – 18:01

Перегляд дописуMiguel (2.12.2011 09:36) писав:

Закинь дідусевий рецепт в тему :lol:

нажаль дідусь нікому його не передав
  • 0

#22 веснянка

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1492 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 02.12.2011 – 20:50

В нас майонез у холодильнику часом просто для гостей валяється, нудний він став, і з усілякими какашечними добавками, словом, нє, нє, рідко,хіба хтось сам захоче.
така сама хісторі і з кетчупом - він складає компанію майонезові на полиці. Із м"ясними стравами у нас іде аджика або гірчиця. Аджику консервуємо, гірчицю купує чоловік, я не лю. А найпоширеніша заправка до салатів - це оливкова олія, лимонний сік, бальзамічний оцет,соняшникова олія шось таке.
ну і сметана. Для мене то соус а шо :lol:
  • 0

#23 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 03.12.2011 – 13:49

Весняночко, рецепт твоєї аджики - в студію (або в приват), буть-ласка!
  • 0

#24 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 03.12.2011 – 21:28

доречі, варіація на тему тайського/в.єтнамського соусу. такий собі соус-діп, тобто ним не стільки поливають, скільки в нього щось вмочують (взагалі він для різноманітних рулетиків з рисового паперу, спрінг-роли, або неми вьєтнамські)

перець чілі цілий стручком, корінь імбиря, часник. все дрібно кришиться або в блендері подрібнюється. перець чілі від насіння не чистити.
плюс залити все це трохи підсолодженою водою. якщо є - рибний соус туди ж. якшо нема - трохи підсолити. дати постояти хоча б ніч.
соус має бути дуже гострий та рідкий як водичка.
  • 0

#25 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.12.2011 – 00:00

Перегляд дописуScarlett (1.12.2011 13:49) писав:

Розумію, що усі ці продукти не належать до найкорисніших, але інколи хочеться, аби було смачно.
Приправити можна будь що, від плову до салату. Хто ЩО і власне ЧИМ?

Найсмачніше - змішати майонез з кетчупом :lol:
Хоча для салатів краще сметана або олія.
  • 0

#26 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 04.12.2011 – 01:16

кетчуп з майонезом! шо за моветон в такій чудовій темі?
якщо додати до чогось кетчуп перемішаний з майонезом, то будь-яке блюдо матиме присмак галімих хотдогів, що продаються на вулиці.
у мене виключно такі асоціації
  • 0

#27 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 04.12.2011 – 02:00

ммм, галімі українські хот-доги
  • 0

#28 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.12.2011 – 08:25

Перегляд дописуNeorlandina (4.12.2011 01:16) писав:

у мене виключно такі асоціації

А не харчуйтеся всякою фігнею.
Я от їх ніколи не пробував, то у мене таких асоціацій і нема.
  • 0

#29 BOLERO

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 355 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Славетний Львів

Відправлено 04.12.2011 – 15:20

майонез з кетчупом бомбезно до шашликів =))
  • 0

#30 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.12.2011 – 16:15

З готових соусів є сенс купувати HEINZ. Особисто я вживаю його рідко. Частіше роблю самостійно з помідорів чи з пасти "чумак". До м'яса (особливо не жареного а печеного чи на пару) непогано йде ткемалі. До риби - соєвий. До гострого сиру - соус з клюкви, мед.
  • 0

#31 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 04.12.2011 – 16:31

Перегляд дописуBOLERO (4.12.2011 15:20) писав:

майонез з кетчупом бомбезно до шашликів =))
і до пельменів теж :lol: та й взагалі майонез+кетчуп=-_-
  • 0

#32 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.12.2011 – 15:47

Перегляд дописуlike.no.other (4.12.2011 16:31) писав:

і до пельменів теж :lol: та й взагалі майонез+кетчуп=-_-
Ага. Це в мене товариш займається таким ґвалтуванням: майонез+кетчуп+гірчиця. Садюга. )
  • 0

#33 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 05.12.2011 – 15:54

Перегляд дописуМаківка (5.12.2011 15:47) писав:

Ага. Це в мене товариш займається таким ґвалтуванням: майонез+кетчуп+гірчиця. Садюга. )
Я таке робив коли студентом був, а потім заболів животик, пішов до лікаря... а потім пів-року пив відвар льону і харчувався оними супчиками і кашами...
  • 0

#34 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.12.2011 – 15:55

Перегляд дописуMiguel (5.12.2011 15:54) писав:

Я таке робив коли студентом був, а потім заболів животик, пішов до лікаря... а потім пів-року пив відвар льону і харчувався оними супчиками і кашами...
Ага. Це називається студентський гастритик.
  • 0

#35 Halka

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2314 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 05.12.2011 – 16:54

Поділюся з вами рецептом смачнючого соусу. Добре підходить до рибних страв:
1 гранат
пів лайма
трохи цукру
трохи часнику
трохи кінзи і базиліку

З цілого гранату вижміть на сковорідку сік, туди ж вижміть сік з лайму, дадайте цукор і випарюйте поки не загусне. Готовий соус викладть в соусницю і додайте кінзу, базилік і часник.
  • 0

#36 ThatSomeone

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.12.2011 – 18:07

Краще того кетчупу й не їсти, ось один батьків батьків знайомий возив на завод помідори, і його щось туди пустили. Такого понарозказував... :lol: -_-
  • 0

#37 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 06.12.2011 – 12:07

фу, не люблю майонез..краще салати на сметанці або олії.
  • 0

#38 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 06.12.2011 – 13:21

Перегляд дописуKassandra (6.12.2011 12:07) писав:

фу, не люблю майонез..

То Ви ніколи домашнього не куштували.
  • 0

#39 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 06.12.2011 – 14:09

пробувала домашній майонез, більше сподобалось алліолі ( чи як воно там українською ) - доволі швидко робиться в блендері, тільки стояти трохи має, схоже на майонез але має бути багато часнику

робиться і подається традиційно в таких от посудинах, тому тут такі в кожному домі можна зустріти, навіть у нас кілька знайшлось на квартирі
Зображення

http://uk.wikipedia....%BE%D0%BB%D1%96
на вікі дуже мало про це солов’їною

англійською там же повніша стаття, якщо цікаво)

Повідомлення відредагував Крихітка: 06.12.2011 – 14:05

  • 0

#40 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 06.12.2011 – 15:17

Перегляд допису-=VJ=- (6.12.2011 13:21) писав:

То Ви ніколи домашнього не куштували.
пробувала. все рівно не люблю. ну, максимум в салатах а-ля шуба абощо. але волію здоровіші салати їсти.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних