Перейти до вмісту

Майонез, соус, кетчуп


Повідомлень в темі: 102

#1 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 01.12.2011 – 13:49

  • 102
Розумію, що усі ці продукти не належать до найкорисніших, але інколи хочеться, аби було смачно.
Приправити можна будь що, від плову до салату. Хто ЩО і власне ЧИМ?

#2 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2176 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 01.12.2011 – 13:59

Люблю оселедець в майонезі з яблуками. Мені з Польщі кілька разів привозили. Дуже класна річ.
  • 0

#3 Simpson

    Місцевий

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPip
  • 245 повідомлень

Відправлено 01.12.2011 – 14:08

салат з моркви та часнику приправлений майонезом. і в жопу всі дієти.
  • 0

#4 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 01.12.2011 – 15:04

Ну, якщо в назві теми присутнє слово "соуси" то це не може не радувати, бо соусів є велика різноманітність і деякі з них є не меншим витвором мистецтва аніж основна страва до якої ці соуси подаються.
Мені особисто дуже подобаються гострі соуси, наприклаж сацебелі або тобаско (хоча справжній тобаско зараз у Львові знайти не можу :rolleyes: ), а якщо для гостей - то соуси роблю сам, купую хіба як ліньки щось робити, або знайшов на поличці щось гарне...
О, поділюся рецептом швидкого соусу для шашличка (або іншого мняска) від одного повара з Азейбарджану...
Берем 6 ст.л. томатної пасти, 4 зубчика часничка давимо на часникодавці, 1 малий стручок гострого перцю подрібнюєм (або перемелюєм), додаєм 2 ст.л. оливкової олії і сік з половинки лимону.... Швидко, просто і смачно, а головне - своїми руцями))))
  • 0

#5 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 01.12.2011 – 15:18

не люблю оті всі магазинні "соуси".
хіба іноді майонез купуємо, та й то раз на рік для олів.є))

кетчупи теж фігня всі як один.
існує ж безліч чудових рецептів соусів та заправок для салатів. готувати зовсім нескладно і дуже смачно.

мій найулюбленіший - ткемалі, звісно. саме з синіх слив ткемалі. у нас хорошого ткемалі фіг де знайдеш. але іноді можна зустріти. так само й сацебелі - знаю тільки одне місце де можна нормальний сацебелі з грузії знайти.
сама іноді готую гірчично-медовий соус, який-небудь томатний або кисло-солодкий з ананасами.
а всі ці кетчупи-майонези з магазину годяться тільки якщо їдло саме по собі несмачне. не розумію цієї звички все заливати кетчупом, щоби все було на один смак.

а от табаско, зараза дорогущий. мене жаба давить 200 грн за нього платити.
ще ворчестерський хороший, але у нас шось тільки виробництва хайнц продається, він такий собі.
ну ще є соєвий, рибний соуси - регулярно ними користуюся у приготуванні їдла, але то вже суто моя специфіка.

Повідомлення відредагував Neorlandina: 01.12.2011 – 15:21

  • 0

#6 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 01.12.2011 – 16:00

Сама обожнюю грузинські соуси. Саме кислі ягідні чи фруктові соки та безліч запашних прянощів надають цим соусам неперевершеного, витонченого смаку й аромату. Сациві, ткемалі, сацебелі - та їх можна просто намащувати на скибку хліба і споживати.

Кіндза, базилік, естрагон, м'ята, чабер, петрушка, кріп, хмелі-сунелі... Вони зовсім не псують соус, а навпаки, додають до страви свою незрівнянну перчинку.
  • 0

#7 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 01.12.2011 – 21:24

Ой, ледь не забув... До багатьох страв з жареного мняска додаю бальзамічний оцет - смачнюча штука!
  • 0

#8 Він полюбив ніч...

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 230 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Галичина

Відправлено 01.12.2011 – 22:10

люблю дуже гострі соуси і кетчуп чилі...і все пекуче.....а майонез не переношу. ))
  • 0

#9 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 01.12.2011 – 22:12

я надаю перевагу міцній гірчиці і аджиці
мій дідусь робив просто неймовірну аджику, напевне ще звідти тягнеться
а взагалі 6 років общаги навчили їсти все ))
  • 0

#10 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1423 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 01.12.2011 – 22:24

кормлюсь амброзією і нектором і не розумію як можна їсти те їдло яке ви всі їсте.
  • 0

#11 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 01.12.2011 – 23:26

Пельмені з майонезом, в общазі така страва йде на ура!
  • 0

#12 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1423 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 02.12.2011 – 01:51

Перегляд дописуlike.no.other (1.12.2011 23:26) писав:

Пельмені з майонезом, в общазі така страва йде на ура!
Кузя піпєц.
  • 0

#13 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4663 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 02.12.2011 – 01:51

Перегляд дописуlike.no.other (1.12.2011 23:26) писав:

Пельмені з майонезом, в общазі така страва йде на ура!
гірше нічого і не придумаєш :rolleyes:
  • 0

#14 like.no.other

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 02.12.2011 – 07:26

Перегляд дописуMr.Ripley (2.12.2011 01:51) писав:

гірше нічого і не придумаєш :rolleyes:
Навпаки, нема нічого кращого!!!
  • 0

#15 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 02.12.2011 – 09:36

Перегляд дописуПластун (1.12.2011 22:12) писав:

я надаю перевагу міцній гірчиці і аджиці
мій дідусь робив просто неймовірну аджику, напевне ще звідти тягнеться
а взагалі 6 років общаги навчили їсти все ))
Закинь дідусевий рецепт в тему :rolleyes:
  • 0

#16 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 02.12.2011 – 10:01

Спробуйте приготувати аджику по-грузинськи. Пропорцію підбираєте собі до смаку (хто любить надто гостре, хто - не дуже). Тож беремо перець червоний (гострий), перець болгарський (солодкий), шафран, хмелі-сунелі (можна й інші ароматні трави), часник, коріандр, винний оцет (теж на смак), сіль. Можна додати трішки зеленого кропу. Я ще добавляю волоських горіхів. А далі - пальчики оближеш. :-)
  • 0

#17 Miguel

    ХРАНИТЕЛЬ

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3807 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна

Відправлено 02.12.2011 – 11:46

Перегляд дописуМаківка (2.12.2011 10:01) писав:

Спробуйте приготувати аджику по-грузинськи. Пропорцію підбираєте собі до смаку (хто любить надто гостре, хто - не дуже). Тож беремо перець червоний (гострий), перець болгарський (солодкий), шафран, хмелі-сунелі (можна й інші ароматні трави), часник, коріандр, винний оцет (теж на смак), сіль. Можна додати трішки зеленого кропу. Я ще добавляю волоських горіхів. А далі - пальчики оближеш. :-)
Та хоч якісь пропорції мають бути.... а то можна так напідбирати, що лише продукти переведеш...
  • 0

#18 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 02.12.2011 – 13:56

Перегляд дописуMiguel (2.12.2011 11:46) писав:

Та хоч якісь пропорції мають бути.... а то можна так напідбирати, що лише продукти переведеш...
Я роблю на власний смак. )
  • 0

#19 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 02.12.2011 – 15:37

Перегляд дописуMiguel (2.12.2011 11:46) писав:

Та хоч якісь пропорції мають бути.... а то можна так напідбирати, що лише продукти переведеш...
Приблизно так. :lol:
0,5 кг червоного перцю (пекучого);
0,5 кг болгарського перцю (солодкого);
50 г хмелі-сунелі;
200 г часнику;
1 ст. ложка насіння коріандру;
100-150 г волоського горіха.
Все кілька разів прокрутити на м'ясорубці, додати солі. Хто любить – не завадить зелена кінза, базилік, кріп, петрушка. Для смаку й гостроти дайте ще оцту.

Повідомлення відредагував Маківка: 02.12.2011 – 15:38

  • 0

#20 ThatSomeone

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.12.2011 – 16:13

Я наприклад не дуже люблю кетчуп. Не розумію як можна його до шашлику додавати. Як на мене так лише смак псується. А от майонез іноді додаю до бутербродів, та й салати люблю з ним.

Так само і плов, здається ніколи не їв його з кетчупом.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних