Перейти до вмісту

Шенген


Повідомлень в темі: 83

#1 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 19.10.2011 – 15:03

  • 83
Чи ніхто не стикався з проблемою коли купуєш путівку в тур фірмі а там говорять що потрібно в довідці про доходи вказати що з/п більше 3500 грн на місяць, а на роботі відмовляютсья видавати таку довірку і пишуть реальну з/п по документах. Чи пропустять таку довідку? Чи це залежить суто від того який настрій буде у людини в консульстві? Чи це все дурниці і не варто заморочуватись ? Бо бухгалтерша мене переконує що вона вже 4 польські візи того року відкривала з довідкою з реальною з/п по документах і без проблем.

#2 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 19.10.2011 – 15:14

Перегляд дописуФабрегас (19.10.2011 16:03) писав:

Чи ніхто не стикався з проблемою коли купуєш путівку в тур фірмі а там говорять що потрібно в довідці про доходи вказати що з/п більше 3500 грн на місяць, а на роботі відмовляютсья видавати таку довірку і пишуть реальну з/п по документах. Чи пропустять таку довідку? Чи це залежить суто від того який настрій буде у людини в консульстві? Чи це все дурниці і не варто заморочуватись ? Бо бухгалтерша мене переконує що вона вже 4 польські візи того року відкривала з довідкою з реальною з/п по документах і без проблем.
Можу тобі дати копію своєї довідки, там зарплата реально більше 3500 UAH.
  • 0

#3 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.10.2011 – 15:25

Перегляд дописуФабрегас (19.10.2011 16:03) писав:

Чи ніхто не стикався з проблемою коли купуєш путівку в тур фірмі а там говорять що потрібно в довідці про доходи вказати що з/п більше 3500 грн на місяць, а на роботі відмовляютсья видавати таку довірку і пишуть реальну з/п по документах. Чи пропустять таку довідку? Чи це залежить суто від того який настрій буде у людини в консульстві? Чи це все дурниці і не варто заморочуватись ? Бо бухгалтерша мене переконує що вона вже 4 польські візи того року відкривала з довідкою з реальною з/п по документах і без проблем.

якщо документи на візу подаються вперше, то таки бажано щоби все було чьотко.
але навіть якщо нема довідки з відповідною сумою, це доволі просто вирішується - випискою з банку (якщо є рахунок) або купівлею тревел чеків на відповідну суму грошей (найчастіше це від 30 до 50 євро за день перебування). тревел чеки після отримання візи спокійно собі повертаються до банку, мати їх при собі під час в.їзду не потрібно. комісія з купівлі-продажу тревел чеків на 500 євро буде складати не більше 100 грн

а щодо саме польської - то там дійсно трохи простіше, на час євро 2012 українцям наче взагалі без довідки про доходи даватимуть візи.
  • 0

#4 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 19.10.2011 – 16:13

Перегляд дописуNeorlandina (19.10.2011 16:25) писав:

якщо документи на візу подаються вперше, то таки бажано щоби все було чьотко.
але навіть якщо нема довідки з відповідною сумою, це доволі просто вирішується - випискою з банку (якщо є рахунок) або купівлею тревел чеків на відповідну суму грошей (найчастіше це від 30 до 50 євро за день перебування). тревел чеки після отримання візи спокійно собі повертаються до банку, мати їх при собі під час в.їзду не потрібно. комісія з купівлі-продажу тревел чеків на 500 євро буде складати не більше 100 грн

а щодо саме польської - то там дійсно трохи простіше, на час євро 2012 українцям наче взагалі без довідки про доходи даватимуть візи.
вже дізнався... віза словацька...
довідка про зарплату офіційну 1100 грн./місяць )))
рахунку в банку нема...
є шанси? )
бо я вже починаю сумніватись ..

в мене вже в паспорті є шенген минулорічний...
  • 0

#5 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.10.2011 – 16:22

якшо оформлюється через турфірму, то краще у них питати, там є люди що безпосередньо мають справу з консульством та візовим відділом, вони мають точно знати.
якщо тур.агент людина адекватна, то сам мусить вас попередити про таке, коли будете віддавати документи.
проте щоби не ризикувати, таки раджу придбати тревел чеки. вони мають проканати в якості документу про фінансовий стан.
  • 0

#6 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 19.10.2011 – 17:07

Перегляд дописуNeorlandina (19.10.2011 17:22) писав:

якшо оформлюється через турфірму, то краще у них питати, там є люди що безпосередньо мають справу з консульством та візовим відділом, вони мають точно знати.
якщо тур.агент людина адекватна, то сам мусить вас попередити про таке, коли будете віддавати документи.
проте щоби не ризикувати, таки раджу придбати тревел чеки. вони мають проканати в якості документу про фінансовий стан.
в турфірмі сказали - або має бути з/п більше 3500 грн. або має бути рахунок на якому 15 000 ...
в мене нема ні того ні того
  • 0

#7 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.10.2011 – 17:13

тоді тревел чеки купуй. не думаю що вони можуть не проканати.
дізнайся в турагента на яку суму треба чеків.
  • 0

#8 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 19.10.2011 – 17:17

+1 за тревелчеки, буде втрата на обмінах, зате надійніше.
Ще можна оформити документ, що хтось спонсорує поїздку (тоді вже треба буде підтверджувати платоспроможність тієї особи).
А поляки дійсно спростили, їм тепер взагалі ніяких довідок з роботи не треба .
  • 0

#9 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 19.10.2011 – 17:37

обрав собі такий шлях: буду збирати бабло і оформляти рахунок)))
  • 0

#10 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.10.2011 – 18:19

зроби польську і не парся. ну треба буде в польщі заночувати, але то фігня. там не треба довідки про доходи

Цитата

ОСНОВНІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНІ ДЛЯ ОТРИМАННЯ КОРОТКОТЕРМІНОВОЇ ВІЗИ:
Візовий формуляр з приклеєною фотографією, заповнений латинськими літерами....
Одне кольорове фото 3,5 x 4,5 cм....
Закордонний паспорт та копія першої сторінки закордонного паспорту.....
M) для туристів:
· Виїзди, організовані туристичними фірмами: Ваучер чи лист від польської туристичної фірми, що підтверджують резервацію готелю та повинні містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати. Резервація готелю повинна бути повністю оплаченою (оригінал чи факс).
· Для індивідуальних туристів: Резервація готелю повинна бути повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати.
· План туристичної подорожі.
http://www.lwowkg.po...t/?document=122

Повідомлення відредагував Kassandra: 19.10.2011 – 18:19

  • 0

#11 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.10.2011 – 18:22

Перегляд дописуФабрегас (19.10.2011 18:37) писав:

обрав собі такий шлях: буду збирати бабло і оформляти рахунок)))

ну взагалі-то під випискою можуть мати на увазі стан рахунку за останній рік - там мають бути всі транзакції видні. не факт, але іноді так буває.
а чим чеки не вгодили?
  • 0

#12 Фабрегас

    Т Фабрегас 2013

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5092 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:найкраще на планеті

Відправлено 19.10.2011 – 18:29

Перегляд дописуKassandra (19.10.2011 19:19) писав:

зроби польську і не парся. ну треба буде в польщі заночувати, але то фігня. там не треба довідки про доходи
віза через тур-фірму... Маршрут Словаччина-Австрія

Перегляд дописуNeorlandina (19.10.2011 19:22) писав:

ну взагалі-то під випискою можуть мати на увазі стан рахунку за останній рік - там мають бути всі транзакції видні. не факт, але іноді так буває.
хай ше скажуть щоб довідку дали скільки разів на день я ходжу в туалет і якого кольору в мене кал....

Перегляд дописуNeorlandina (19.10.2011 19:22) писав:

а чим чеки не вгодили?
незнаю що це таке... в турфірмі ніслова про це не говорили. Та і там була розмова без мене... Якби щось таке було то думаю би сказали..
  • 0

#13 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 19.10.2011 – 18:58

Наприклад, ось.
  • 0

#14 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 19.10.2011 – 21:59

дорожні чеки найзручніший варіант. варто спитати у тур.агента на яку суму треба їх придбати. можливо просто він забув сказати.

все робиться доволі просто - йдеш до банку. точно знаю що у авалі доволі просто їх купити і комісію не таку вже й велику деруть.
бажано центральне відділення. ну або можна дізнатися про наявність дорожних чеків телефоном.
береш з собою паспорт (бажано закордонний, або просто знати як твоє ім.я-прізвище пишеться у транслітерації). без паспорту не продадуть.
просиш дорожних чеків на потрібну суму, можна навіть обрати номінали. підписуєш ті чеки. сплачуєш гроші. тобі дають квитанції. потім треба копії та іноді оригінал подати разом з документами на візу як підтвердження про твою фінансову забезпеченість. іноді просять ще й квитанції додати. потім отримуєш візу і тобі повертають ці чеки. йдеш до того ж відділення банку, віддаєш їм чеки та квитанції (якщо без квитанцій, то додатково грошей з тебе зтягнуть). підписуєш ті чеки знову і тобі повертають гроші. знову ж таки треба мати при собі паспорт.
процедури купівлі та здачі займають десь по 10 хв кожна.

цими чеками можна в принципі розплачуватися закордоном. але насправді їх мало де приймають тепер.
  • 0

#15 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2252 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.10.2011 – 22:26

Я брав виписку з валютного рахунку. У "приваті" за 5 гривень. Мені було достатньо.
  • 0

#16 пастух

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1975 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 22.10.2011 – 11:27

Вчора був в ужгородському словацькому консульстві та нажаль консул який видавав попередню одноразову візу лише за тиждень вийде з відпустки. Так що я вже його розпитаю про всі нюанси і про все напишу.

Повідомлення відредагував Водій: 22.10.2011 – 11:28

  • 0

#17 Gerich

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 25.10.2011 – 21:44

Всім привіт!
Планую поїхати в Іспанію через Польщу. Польську візу отримати легше:)
Але зараз там є пункт :
" Для індивідуальних туристів: Резервація готелю повинна бути повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати.

· План туристичної подорожі."

Хто підкаже, що за документ підтверджуючий резервацію повинен бути?
І як це зробити подешевше?:)
  • 0

#18 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 26.10.2011 – 10:02

Там не такий пункт насправді:
"Для індивідуальних туристів:
Резервація готелю повинна бути частково або повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати, план туристичної подорожі."

Заходите, наприклад на booking.com, обираєте готель з частковою передоплатою, сплачуєте за день-два, і отримуєте візу.

Сам документ — підтвердження з готелю, або з сайту, де резервували готель.

План насправді нікому не потрібен, то так написано, щоб було.
  • 0

#19 x-man

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 441 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.10.2011 – 22:57

Коли подавав документи в посольство, (перший і поки що єдиний раз) то також треба було довідку. Мала бути б гостьова віза. Я працював тоді на половину ставки, ставка 941, тобто я мав в довідці майже 500 гривень, бо мене менше оподатковували, тому що я студент. Так от відмовили навіть без виклику до посла, чи хто там приймає людей. Прислали листа де дуже загально розтлумачили що і до чого. Ну і один із пунктів - переклав приблизно як :

Цитата

-Ваше поточне положення в галузі зайнятості
-Ваші особисті активи і фінансове становище
Між хлопцями говорили, кажуть що я тим самим що поніс довідку з доходом в 500 гривень сам підписав собі вирок.

Повідомлення відредагував x-man: 26.10.2011 – 22:57

  • 0

#20 Gerich

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 27.10.2011 – 09:59

Перегляд дописуOlexandr (26.10.2011 11:02) писав:

Там не такий пункт насправді:
"Для індивідуальних туристів:
Резервація готелю повинна бути частково або повністю оплаченою (оригінал чи факс) та повинна містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена осіб, якими була зроблена резервація, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати, план туристичної подорожі."

Заходите, наприклад на booking.com, обираєте готель з частковою передоплатою, сплачуєте за день-два, і отримуєте візу.

Сам документ — підтвердження з готелю, або з сайту, де резервували готель.

План насправді нікому не потрібен, то так написано, щоб було.

А достатньо буде підтвердження з booking.com?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних