Перейти до вмісту

неспілі фрукти, зелені горіхи та абрикосові кісточки


Повідомлень в темі: 18

#1 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 12.07.2011 – 14:05

  • 18
Щоліта мама мене лякає, шо якшо я їстиму зелені черешні(вишні,абрикоси), чи,коли вже абрикоси поспіють, то розбиватиму і їстиму їхні кісточки, то в мене обовязково болітиме шлунок, я травануся і тд. Хоча жодного разу зі мною нічо такого не сталося.
+ любить посоромити, якшо від зелених горіхів(грецьких, ясна річ), руки потім трохи чорні бувають.

А вас батьки за подібне не сварили? Чи ви сире і зелене не їли ніколи, навіть малими? Памятаю, навіть в страших класах, вчителі дивилися на наші чорні від горіхів руки і сварилися. А ми між собою ділилися рецептами по відмиванню рук)

Начистила вранці купу абрикосів, зібрала собі невеличку таку миску їхніх кісточок. У дворі поставила, шоб висохли. А брат побачив і зожер. Всю миску. Ну як так(

В кісточках тих, кажуть є синильна кислота, яка по суті є отрутою. При цьому, чула, шо сироїди, наприклад, нічо страшного в тому не бачать і ті кісточки спокійно собі жеруть.

#2 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 12.07.2011 – 14:13

абрикосові кісточки смачні якщо їх підсмажити. а сирі мені не так подобаються.
ну і я теж ніколи не травился. хоча знаю таких, що травилися. але то просто слабкі на шлунок люди.
  • 0

#3 Twinkle

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1625 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 12.07.2011 – 21:46

Буває різне, мабуть. Ось ми сьогодні гуляли, я побачила аличу (дерево) і пригадала собі: ми з подругою в дитинстві їли зелену аличу. Коли вона така наполовину "доросла" була. От в червні десь. І нічого нам не було. Правда, я не так багато її й їла...

Кісточки деколи теж їла. Сливові, наприклад. Теж нічого. Але в дуже невеликих кількостях.

А чому ніхто не згадує про мак? Оце справжні веселощі :happy1: У мене бабця вирощувала - на печиво. То я того маку не раз стільки наїлася... А вона мені забороняла багато їсти, щоб не стала наркоманкою :)

Щодо горіхів: кому заважають ті руки? Чорні, то й чорні. Зате ж свіжі горіхи тааааакі смачнющі!
  • 0

#4 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 13.07.2011 – 10:33

Реально як прочитав - ледь не проблювався. Буе - кісточки від вишень... Не знаю, я не вважаю такі речі апетитними та вартими уваги.
  • 0

#5 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 13.07.2011 – 11:43

у мене на роботі росте три дерева-абрикос,яблуня,слива так ми з товаришем їх за тиждень як саранча. Все під нуль-і кісточки:)
  • 0

#6 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 13.07.2011 – 14:47

Памятаю в дитинстві зїв трохи недостатньо стиглі вишні, то потім мені було дуже погано (мягко кажучи), майже з усіма симптомами що бувають при втравлюванні.
  • 0

#7 веснянка

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1492 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 13.07.2011 – 15:07

так-так, всі як один дорослі попереджували нас колись, що як їстимемо зелені яблука, нестиглі вишні й тому подібну неспілу смакотінь, то в нас у животі "заведуться жаби" :D Щоправда, це фігу помагало - нас, що практично все літо товклися в селі у діда з бабою, де того добра- купа, такі попередження (а надто якщо вони постійно повторювались) зовсім не лякали.Ми виросли, і я от ще й досі люблю вгризти усякого зелебуха, щоб згадати дитинство.а щодо кісточок - то так,кажуть там шкідливого багацько, я десь читала кілька років тому, проте зараз не згадаю.Ніколи не роблю консерв фруктів із кісточками.

Перегляд дописуTwinkle (12.07.2011 22:46) писав:

А чому ніхто не згадує про мак? Оце справжні веселощі :happy1: У мене бабця вирощувала - на печиво. То я того маку не раз стільки наїлася... А вона мені забороняла багато їсти, щоб не стала наркоманкою :)

Щодо горіхів: кому заважають ті руки? Чорні, то й чорні. Зате ж свіжі горіхи тааааакі смачнющі!
згадала,якз братом сиділа в буряках і нишком зривала спілі маківки))спочатку наїдалися, а потім корчили із себе мексиканців із маракасами ;) І не кажіть, що то від переїдання)просто маківки дуже класно шаруділи

Повідомлення відредагував веснянка: 13.07.2011 – 15:08

  • 1

#8 ШАХІСТ

    ГЕНЕРАЛІСІМУС

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 974 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ДОНБАСЬКИЙ КРАЙ

Відправлено 13.07.2011 – 17:17

моя бабуся зробила присипку з маку та цукру на пироги,а я ж в тіхаря з'їв все-ох і чудово мені було:)
  • 0

#9 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.07.2011 – 17:18

я дика міська людина. але у дворі в нас росло багато всякого. були яблуні, абрикоси, шовковиця, вишні, китайські вишні (ми їх так звали, не знаю чи назва автентична. але це ті, які не кислі, а на таких малих кузиках і солодкі), виноград і алича. тому зелені яблука, виноград, абрикоси і аличу гризли тіки так. і без наслідків. решту їли вже спілим. але немитим))) теж без наслідків.
лише абрикоси мали наслідки, але не на організм)) сусіди під чиїми вікнами вони росли нас ганяли і не давали їх рвати. але і самі не обривали. і зрештою якщо ми не обривали, абрикоси просто тупо згнивали на асфальті.

горіхів не було. ми свої руги загажували каштанами. обривали ще недоспілі каштани і робили з них м’ячики. для цього треба було каштан обтерти на асфальті, щоб всі гілочки і шкірку стерти. тоді вони ставали гладенькими та кругленькими. а руці ще тиждень як в жителів Африки)))

кісточки. так дійсно в дитинстві кісточки абрикосові та персикові сумлінно висушувались на балконі і кололись. а серединки з’їдались)) знову ж таки без жодних наслідків.

ще пригадую ми їли квіти бузку та ще якісь квіточки. а і кислячки. такі зелені рослинки схожі на трилисник чи щось таке. зажди біля кульбабок росло)))
  • 0

#10 чорно-біла

    Т-юлень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2757 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Roma

Відправлено 13.07.2011 – 17:39

приєднуюсь до клубу.) саме головне, що зелені яблука - ще якось терпимо і досить смачно. але ж все інше - кислюще! тим не менше йшло на ура. теж без наслідків.

Перегляд дописуЗимова Дівчина (13.07.2011 17:18) писав:

горіхів не було. ми свої руги загажували каштанами. обривали ще недоспілі каштани і робили з них м’ячики. для цього треба було каштан обтерти на асфальті, щоб всі гілочки і шкірку стерти. тоді вони ставали гладенькими та кругленькими. а руці ще тиждень як в жителів Африки)))
і ми таке робили. але ще знаходили якусь велику пір'їну і встромляли в той потертий каштан. і запускали в повітря. воно падало і знову запускалось. суворі дитячі будні)))

а ще руки вимащувались кульбабами. ми з них робили "ляльки". стебло виступало в ролі волосся, але для цього треба було його розділяти. чим дрібніше - тим більше волосся. а щоб воно було кучерявим - треба було його помочити в калюжі.

Перегляд дописуЗимова Дівчина (13.07.2011 17:18) писав:

а і кислячки. такі зелені рослинки схожі на трилисник чи щось таке. зажди біля кульбабок росло)))
я би вже цього не пригадала, якби не ти))). ми це називали заячою капустою, хз чого
  • 0

#11 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 13.07.2011 – 17:50

Перегляд дописучорно-біла (13.07.2011 18:39) писав:

а ще руки вимащувались кульбабами. ми з них робили "ляльки". стебло виступало в ролі волосся, але для цього треба було його розділяти. чим дрібніше - тим більше волосся. а щоб воно було кучерявим - треба було його помочити в калюжі.
оооооооооооооооооооооооо тааааааааааак! і ще на паличку нашрикнути, тіпа голова. і з листочків сукні робили))
  • 0

#12 чорно-біла

    Т-юлень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2757 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Roma

Відправлено 13.07.2011 – 17:52

Перегляд дописуЗимова Дівчина (13.07.2011 17:50) писав:

оооооооооооооооооооооооо тааааааааааак! і ще на паличку нашрикнути, тіпа голова. і з листочків сукні робили))
ага. а ще часто спідниця чи плаття робились з того самого, що й голова. )))
  • 0

#13 Twinkle

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1625 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 13.07.2011 – 18:23

Перегляд дописучорно-біла (13.07.2011 18:39) писав:

а ще руки вимащувались кульбабами. ми з них робили "ляльки". стебло виступало в ролі волосся, але для цього треба було його розділяти. чим дрібніше - тим більше волосся. а щоб воно було кучерявим - треба було його помочити в калюжі.

Так-так-так!!! Це ж класика.

Перегляд дописуЗимова Дівчина (13.07.2011 18:50) писав:

оооооооооооооооооооооооо тааааааааааак! і ще на паличку нашрикнути, тіпа голова. і з листочків сукні робили))

А ми з квітів :) І наштрикували на сірничок.
  • 0

#14 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 13.07.2011 – 18:50

ну ви даєте)
Амарок, а шо ж такоє, всі,як бачиш. їли і нічо, а тобі не щастило?)

пс. а щодо ляльок з квітів.. я ше памятаю ми їх якось з черепашок(ну тих,які "мушлі") робили гг
  • 0

#15 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 13.07.2011 – 18:59

Перегляд дописуSensssorika (13.07.2011 11:50) писав:

ну ви даєте)
Амарок, а шо ж такоє, всі,як бачиш. їли і нічо, а тобі не щастило?)

пс. а щодо ляльок з квітів.. я ше памятаю ми їх якось з черепашок(ну тих,які "мушлі") робили гг
не знаю, але враження не позитивні залишились :)
а так то серед зелепух хіба що яблука в нашому шкільному садку були нічо так (в Нетішині)
всі решта зелепухи вони крім того що кислі (це окей для мене, ібо люблю кисле) то вони ще трохи гіркуваті

я не уявляю як можна кісточки їсти, наприклад кісточки якийсь дуже специфічний присмак мають (як на мене то не дуже приємний)

ну мак то я теж жував (неперемелений, сирий) :happy1:
  • 0

#16 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 13.07.2011 – 19:05

та ти може ше й сємок не любиш?!
а мені малою їх не дозволяли жерти. ну я і не любила, правда. і помідорів теж не їла. років до 14 мабуть..навіть не памятаю вже. а от абрикосові кістки любила. кістку розбити,там всередені ще менша кісточка, з неї шкірку зняти і зохавати. так само з зеленими грецькими горіхами. правда, їх поки дістанеш, здОрово задовбешся)
  • 0

#17 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 13.07.2011 – 19:08

ну для мене яблучні кісточки і соняшникове насіння то земля і небо =)



я взагалі оце перший раз тут почув що абрикосові кісточки хтось їсть

про синильну кислоту чув, тому не ризикував)
  • 0

#18 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 13.07.2011 – 20:23

їла зелені абрикоси, сливи, яблука, груші і т.д. люблю яблука їсти з насінням, колоти абрикосові кісточки (до речі, за життя з"їла їх дуже багато, і, як бачите, жива. а сусідка, коли робила варення з абрикос, кидала до нього і кілька насінин, так було навіть смачніше). наслідків немає.
і квіти мальви насаджувала на сірничок - то були принцеси.
  • 0

#19 Maksym

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 207 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 13.07.2011 – 20:56

Тю, в дитинстві все їлося неспіле, і нічого. Інколи так обїдалися тим, що потім більшість дня проводив з спущеними штанами. :)

Абриковосі кісточки - супер. Особливо трохи підсушені. Коли дома робилося абрикосове або сливове варення то різалося на дольки, тих кісток збиралася ціла миска. Приходилося товкти кілька годин, щоб назбирати файну жменю. Зате як смачно! Правда, ніколи не чистив зернята абрикосу від коричневої шкірки, так їв.
Свіжі дуже смачні, а підсушені трохи гіркуваті.
Спілі соковиті груші (їлися з качаном) і виноград - перші крадіжки. Збиралися кілька дітисок і лазили красти то добро.
Зелені яблука так жер, що язик терпнув. Яблука до сьогодні жеру з качаном і кістками, тільки хвостик зостається.
Постійно розгризав черешневі кісточки. Також смачні. Тільки коли зуби зіскакували з кістки, бувало язик прикушував.
А в війську закарпатці привозили бутлями черешневу самогонку... Мммм, смакота!
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua